Gothic 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DonnieBrasco
Drog-elvonókúra?
😄D (bocsi, muszáj volt...😄)

DB

A ti kung-futok nem erős!

nincs valami orvoslás arra hogy a fû ne lebegjen a levegõbe hanem maradjon a földön? 😄

nem baj, egykét év és jön ehhez is vmi gigapeccs mit a gothic3hoz, akkor majd jáccok vele én is 😊

Encore
Ez már egy fokkal objektívebb teszt, bár a végén õ is szerepjátéknak titulálja.
grebber

Next PC upgrade: 2022

Encore
Igen, meg lehet csinálni, bár Egy FPS-nél egyszerûbb, de lehetséges, csak nem tudom mennyire lenne értelme. Az biztos, hogy a Risen és a készülõ Risen 2 már megvan/volt tervezve bele van ölve egy halom pénz, tehát a leglogikusabb (ha feltételezzük, hogy elvállalják a G5-öt), hogy összevonják a Risent a Gothic világával.
Nem tudom ha ismered pl a FEAR nevu jatekot, annal is hasonlo dolgok tortentek, az ugynevezett 2ik reszt a Timegates studio hegesztette, mert ott is a Valve es a Monolith oszekaptak de a brand neve a Valvenal maradt.
Jott meg 2 tovabbi resz, majd aztan a Monolith megegyezett a kiadoval es visszakapta a fejlesztesi jogot, es azzal kezdtek hogy semmisnek nyilvanitottak a nem altaluk fejlesztett Fear folytatasok tortenetet es szepen onnan folytattak a sajat tortenetet ahol ok abbahagytak az elso resz vegen. Velemenyem szerint ez teljsen rendben is van, es ha a Pluto 13 csinalna megint egy Gothicot akkor siman felredobhatja a Forsaken Gods-ot csakugy mint az Arcaniat is minden tovabbi problema nelkul, nem ok lennenek az elsok ebben a tekintetben
Szerintem is jobb volt összességében a nameless, bár pár beszólása van castawaynek is. Én nem bánnám, ha szakítanának ezzel a névtelen, háttér nélküli hagyománnyal, valamint a két epizód közötti szintnullázással... Tõlem lehet akár új hõs minden részre.
Encore
Nameless az RPG-k Duke-ja. 😄
THX!😊

Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

Encore
Most azon filóztam, hogy a PB-nek úgyis van rajongótábora, tehát akár be is vállalhatják a G5-öt, mert akit érdekel ez a világ az tisztában lenne azzal, hogy mit kell "meg nem történtnek tekinteni"... Nem tudom, szerintem jobb lenne a Risen szérializálása, bár nem bánnám, ha a gothic világának lényei is megjelennének. Meg õszintén szólva a Risen hõse sem a kedvencem, ellenben namelessel, akinek voltak beszólásai rendesen. Valami olyan karakteres csóka kéne a folytatásba...
A Risen gyakorlatilag a folytatása, elsõsorban a lore és a világ közvetlenebb összekapcsolása miatt lehetne jelentõsége. Na nem mintha a Gothic/Risen lore-ja ne lenne egy két mondatban összefoglalható vicc, de ezen most lépjünk túl! 😊

Persze kérdés, hogy ezt bevállalják-e, és ha igen, akkor egyszerûen meg nem történtté nyilvánítják-e az FG-t és a G4-et.
Encore
😊 Azért nem semmi. De még ha van is rá esély, hogy a Gothic 5-öt a PB/Pluto 13 csinálja, akkor se kéne erõltetni. A gothic szériát hagyják békében nyugodni, már a Forsakeng gods is csorbát ejtett rajta, hát még ez a mostani valami. A Risen egy jó irány, lehet abból az új Gothic széria...
Lenne egy problémám.

warez:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Legkisebb felbontáson, legkisebb beállításonis is lagol a játék, vagy nem is tudom hogy nevezzem. FPS szám elég, csak 1 másodpercenként egy pillanatra belassul, és futás közben olyan a karakterem mintha sielne. (a darabos mozgás miatt) Szolúsön?
Fantusz

Sok sikert a gyûjtögetéshez. <#nevetes1>

Sziasztok..

Van itt 3 dolog amit gyûjteni kell
- Beliar Bálvány
- Lord Dominique
- Õsi Reikviák

Van ezekrõl valamiféle térkép?
Lent láttam linket de az csak a játék térképe!

Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

KaszaN
Szerintem az egészet elsiették.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Most játszottam végig. Az egyik kértdésem, én nem szedtem össez az össze innos szobrocskát relikviát? Mi történt volna ha összeszedem?

Amúgy sztem nagyon jó játék volt, döbbenetes szép grafikával. OK, az NPC-k nem túl változatosak, kb 4-5 van belõlük, ugyanigy az ellenfelek, meg az animok helyenként nem túl változatosak. De hogy könnyû lenne? Persze, az igaz hogy a sztori lineáris, de ez sztem nem baj, legaláb nem tévedtem el benne 😊 A harcok többsége is könnyû, de akinek nem tetszik az játszon gothic fokozaton, én normálon toltam végig, néha nehezebb fokozaton (de ott nem áll másból a játék hogy nyakaold a piát meg kötözöd magad, stb, meg jó sûrûn mentegetsz. erre nekem semmi szükségem nem volt), és azért volt egy két vérbe izzasztó csata. Fõleg az utolsó is, ott rendesen kurvaanyáztam, mert egy nagyon nagy hibája van a játéknak a kameraállás. Nem tudod szabadon beállítani milyen távolságból akaorod nézni a karaktered hátát - még a modolva sem - és emiatt sokszor nem látopd a talpad alatt mi van (az uccsó csatánál lényeges)

Amúgy sztem nagyon élvezetes a játék, volt hogy 8 órát toltam egyhizamban.

A másik hibája még a vége, hirtelen vége van. Setariffbe nem is lehet bemenni? Azt hittem ott lesz majd a végkifejlett... meg miután lecsaptad a fõfõellenséget, rögtön elindul az endanim, közben meg még a harci zene nem áll meg, szóval egy kis bugf van a végén, némi hangzavar képében. SZvsz a végét már elsiették.

http://www.taxierden.hu

Sokat akar a szarka. :-D

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

Az elsot ismertem, a 2es link utolso kitetele az kifog rajtam, vagy marha kacifantos vagy az angolom nem eleg jo ertelmezni a 2 csillagos jelzest. Hat el lehet csamcsogni rajta boven.
grebber
Nem sírunk le lett már írva ebben ez van.Ezért félre rakni hülyeség.

Sírjatok velem.
Megtámadott 1000 légy. Na mondom, befutok elõlük a favágókhoz, majd együtt agyonverjük õket. Egy frászt. Ezek a barmok teszik tovább a dolgukat a legyek meg csak engem támadnak.
Itt és most abbahagyom, ez nem méltó még a G3-hoz sem. Még jó, hogy nem vettem meg (pedig gondoltam rá, csak már a demo is necces volt.
Hat igen, a nyito filmecskeben amikor a feher fenykitoresnel meseli a narrator hogy az ember miutan eluzte az isteneket....
A G5 nyilatkozatokba eddig nem sikerult beleakadni, ralesek, koszi
Pedig a Risen abszolút Gothic (jó és rossz értelemben egyaránt), és elvileg úgy van felépítve, hogy jóval a G3 után játszódik, csak ez incs konkrétan kimondva.

Késõbb viszont akár ezt is megtehetik, mert a Gothic frencsájz nem a JoWooD tulajdona. A Gothic 5 például a ködös nyilatkozatok legvalószínûbb értelmezése már újra a PB-é, de a JoWooD opcióval rendelkezik a kiadására. Szóval ebbõl a szempontból még lehet kavarás bõven.
Egyetertek, nagy a zavar itt az eroben, ize a fejekben. Otletem sincs miert akarjak folyamatosan osszehasonlitani a Risent az Arcaniaval, amikor se a fejlesztocsapatok, se a mufaj , se a kiadok, se a jatek vilagok nem hasonlitanak, semmi kozos nincs bennuk. Akik meg azzal vannak kepzavarban, hogy a Risen fejlesztoi korabban a Gothic-ok fejlesztoi voltak, azok nem tudjak hogy 2008ban a PB es a Jowood sajtonyilatkozatban beket kotott es elvaltak, sok sikert kivanva egymasnak, PB azota mas neven fut, most Pluto 13GMBH a nevuk es a Risent mar ezen a neven csinaltak, szoval megegyszer: semmi koze sincs egymashoz a Risen-nek es az Arcania-nak.
Az Arcanianak van gothic oroksege, mert ezeket a jogokat mint a Jowood kapta a PB fiuk utolagos beleegyezesevel, ez is szerepel a kozos sajtokozlemenyukben, es az is hogy a PB fiuk teljesen mas iranyba fognak jatekot fejleszteni veglegesen szakitva a gothic vilaggal. Ergo a Risen soha egyetlen masodpercig sem volt gothic, annak ellenere hogy a stilusjegyei ertheto okokbol nagyon is azok(erdekes ellentmondas, ugye?). Az Arcania meg hiaba mesel a gothic vilagrol de hangulatilag nem tudja elhitetni senkivel, talan a mufaj megvaltoztatasanak is van ebben szerepe, de a fejlesztoi csapat cserenek biztosan.
Encore
"Ha pedig riválisával kellene (és ez esetben miért is ne), a Risennel, akkor sztori szempontjából mindenképp a Gothic 4 felé billen a mérleg. Nem csak azért, mert felvonultat szinte minden elemet, ami a Gothic univerzumból ismert, de azért is, mert életszagúbb és jobban átgondolt, mint versenytársáé...."

Nem versenytársak, közük nincs egymáshoz. Ez Hack & Slash, a másik pedig akció RPG. Az meg, hogy felvonultat minden elemet, ami a G univerzumból ismert, ez egyenesen vicc. A sztori hol jobb?

"nem olyan jó, mint az eddigi Gothic-ok."

Nem olyan jó???? 😄

Megint egy tesztelõ, aki tuti, hogy nem játszott a gothicokkal, max kicsit utána olvasott.
Molnibalage
Vicc az egész. Örülök, hogy nem vettem meg ezt a fostalicsát. A Risen 2-ben minden reményem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Fantusz
Lepkéket már kifigyeltem, ennek ellenére, amikor szakadó esõben, netalán sötétben bóklászom, nem biztos, hogy minden zugba benézek (sõt verõfényes napsütésben sem bogarászok át minden fûszálat)

wedge31
Lepkék jeleznek minden fontos tárgyat.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Fantusz
Próbálgattam, de eddig még nem találtam olyan gombot, amivel a körülöttünk lévõ tárgyakat felfedné, jelezné a játék, így pedig 100%-ra biztos vagyok, hogy otthagytam tárgyakat, a 30x30 szobrocsak összegyûjtése szerintem kizárt.
Megtaláltam néhányat, de jellegtelen, jelöletlen helyen, így nagyon könnyen ott is lehet hagyni.

Sajnálatos, de a játék szerintem is gyengére sikeredett.

grebber
Ezt a futást gyors futásnak értitek? (Csak mert ugye alapból fut a karakterünk mindig!)

csak Én nem találom ,hogy melyik billentyûvel fut a karakter? kamera mod mûködik... de a futás az hogy megy? középsõ egérgomb? mert az nekem nem megy... 😊 ha azzal akkor esetleg vmi megoldás? elõre is kösz 😊
fery02
Amúgy szerintem felesleges, mert rögtön az elsõ szigeten fel lehet szedni egyik goblintól futás rúnát.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

sevendoor
köszönöm, meglett, pont azt az 1 utat hagytam ki.

Jó ez a térkép, vissza is kellett mennem pár vacakért. Persze ha nincs meg mind akkor nem tudom elkésziteni az adott tárgyat...
Kizártnak tartom, hogy vki elsõre mindent megtaláljon, én elég lassan játszom, benézek minden bokorba, de még így is hagytam el pár relikviát..

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Akkor megnyugodtam. 😊 Köszi.

sherlock1
Kezdõ szigetnél nincsenek gyûjtögetõs cuccok.

http://youtu.be/4v8qae11_-M

grebber
Ahova a link mutat ott nincs leírva azért kérdeztem!

Még nem próbáltam,de ott le van irva azon az oldalon.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

grebber
Ez a "futás beépítése" mit takar?

Felraktam ezt a mod-ot. Régi mentés-nél kijelzi,de kezdtem újat,és ott nem......Vagy majd bejön?

Itt van 1 mód ami visszahozza a futást,és a Gothic 3 kameranézetet.A harc közbeni kameratávolodást pedig kiiktatja

Gothic 4 Kameramód és futás

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Mekkorát síelt a csávó a hegyen! Már csak a léc hiányzott alóla<#hehe>

Csak erõs idegzetüeknek!<#vigyor4>

Gothic 4 bugparádé

sherlock1
igen

Gondolom akkor kicsit mellette nem? Annyira nem lehetnek messze.

Arra én is kíváncsi vagyok. 😊

sherlock1
Néhány paca nem pontosan ott van, ahol lennie kéne.

Nem olyan rossz egy játék lett volna ez.Egyedül az élõ,lélegzõ világot hiányolom belõle,amik az elõzõ részekben benne volt.Kiváncsi leszek milyen módok,vagy javítások jönnek.Van még mit dolgozni rajta