2688
-
#1968 Hát ez van, engem elrontottak régen... aki egy Wizardry 8-at végignyomott anno :DD
DB -
ratgab #1967 Én is wedge-l értek egyet teljes mértékben! Te egy másik világban élsz! -
#1966 Egyébként én sejtem, hogy sokaknak azért utálatos a Gothic sorozat, mert a harc nem körökre osztott, és igen nehéz. Ezt meg kell szokni (persze csak ha akarja az ember), de maga a sztorik szövevényessége, az NPC-k napi ciklusa, a sok lehetőség anno az 1-esnél nagy innováció volt. A kettesben pedig a rettenetes sok melléjszál volt érdekes, és a szövevényesség, na meg a nehézsége. A mai RPG-kkel (és ami miatt a G4 is értékelhetetlen vacak) egyrészt a butítás, konzolosítás, rövidités, egyszerűsítés, könnyítés a fő gond. Sok szöveget írni könnyebb, mint hónapokig egyensúlyokat tesztelni.
Ez igaz minden feljesztőre. Morrowind *sokkal* jobb mint Oblivion, BG sokkal jobb mint NWN1-2, NWN-ek sokkal jobbak mint DO:A, Gothic 1-2 sokkal jobb mint G3, G3 sokkal jobb mint G4 és így tovább. Ez az egészben a szomorúság, és ez keserít engem a G4-el kapcsolatban is.
Egyébként a régi veterán MMO-soknak is ez a baja főleg.
DB -
ratgab #1965 DA:O 25 óra??? Jó az 80 órának is! -
#1964 DAO 3? aha persze szerinted... érdekes amúgy bioware vásárlói közól 1% gondol hasonlóakat. -
#1963 Innen meg a prt2 nél kírja za olda lne mtalálható.... már nagyon elegem van :S -
#1962 Látod, azzal maximálisan egyetértek, hogy Bioware nagyon gyorsan zuhan a mélybe, elég csak a Baldur's gate-ekből kiindulni, hova romlott a színvonal. A BG-k még 9-10 értékelésűek voltak, az NWN nekem már csak 6-7, a DO:A meg egy szánalmas 3-at ér kb.
DB -
#1961 Valaki lenne szíves belinkelni a magyarosítást? amit leszedem a megauploadról az rossz volt -
#1960 Ezt egész egyszerűen képtelenségnek tartom, és nem hiszem el. Ennyi.
Még úgy sem, hogy a G2 melléküldetésének a nagy részét kiahagyod (elég könnyű, mert sokszor nehéz, nem egyértelműek a megoldások. DO:Anál pedig nyilván az összes DLC-t is beleérted, én csak az alapot nyomtam végig, de az össze mellékküldetéssel együtt megvolt 30 óra alatt, pedig én sem vagyok egy rohanós!
G2-nél eleve egyetlen (na jó, 2) óriási terep van, aminek minden sarkát érdemes átnézni. Ehhez képest a DO:A wc méretű területei siralmasan szánalmasak. A tárgyak és a harcrendszer is. Két dolgot lehet benne minimálisan értékelni: a grafika elmegy (Risen-é sokkal szebb mondjuk), és a párbeszédek. Ha persze ezeket mind full végighallgatod, és nem nyomod el olvasás után (mint én), akkor az lehet +10 óra is :)
A sztorijára viszont egyetlen szót sem érdemes pazarolni, egyszerűen hipergagyi.
DB -
#1959 -
Zóanagyvarázsló #1958 Nézd, én a világ egyik leglassabban játszó játékosa vagyok, így is csak 115 óra lett a G2 az addonnal együtt is. A Dragon Age: Origins pedig 118 óra. 25 órára a DA csak valami casual szinten végigrohanva jöhetett ki, a G2-re a 200 óra pedig ha otthagytad pár napja. Az összehasonlításod nem mérvadó, de legalább csúsztatás.
Én értem, hogy miért nem tetszett a DA (lásd az alábbi hozzászólásom), de azért ilyen végletekbe kár esni. -
Zóanagyvarázsló #1957 Teljesen más stílusú RPG-kről van szó, bizonyos aspektusaiban tényleg rejt olyan lehetőségeket, melyeket a Witcher vagy a DA: O még csak nem is súrol. Számos más szempontból viszont sehol nincs tőlük, mint RPG.
Szóval kár ütköztetni őket, én mindhármat másért szeretem, és mindháromnál másért húzom a számat. Viszont az néha kiakaszt, hogy a fő RPG-fejlesztőnek tekintett BioWare számára a szerepjátszás jó ideje a tápolásra, a harcra és a dumára koncentrálódik, mindez lineáris és statikus világban. (Viszont az NPC-k közötti kihallgatható párbeszédben egymilliószor több élet van, mint a Risenben vagy Gothicokban.) -
#1956 Az látod tuti :) amikor egy 200+ órányi játékidejű RPG-re azt írom, hogy monstre, erre gyak lehülyéznek, és egy 25 óra alatt végigjátszható 1 vonalú vackot (DO:A) hoznak fel ellenpéldaként, akkor egész tuti, hogy valamelyikőnk fordítva értelmez dolgokat :))
DB -
#1955 Igen, a Gothic 2 az a játék, amiben ha mindent meg akarsz csinálni, akkor minimum 200 óra a játék. Ha RPG alatt azt értem, hogy szinte minden questben többféle lehetőségem van a megoldásra (elkapom a tolvajt, akkor elengedem vagy sem, utólag felnyomom vagy nem... a megtalált droggot leadom vagy eldobom, vagy azt hazudom hogy eldobtam, és megtartom, vagy eladom máshol és másnál szerzek jó pontokat, stb stb)... szóval ha a szanaszét ágazó, messze ható következményeket okozó döntésekkel teli játékokat RPG-nek tartom, akkor lehet, hogy mást értünk a szó alatt, igen.
Nem ártana kicsit megismerkedned a Gothic első 2 részével, mert egyértelműen fogalmad sincs róluk.
DB -
#1954 OK ennyi volt te totál másvilágban élsz.
Örökre nem DB -
#1953 A G2 is a gothic, de ha neked az a rpg-ék királya akkor teljesen mást értünk a szó alatt.
Nem DB -
#1952 DA:O mint példa? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD na szép... ha 14 éves lennél, még meg is érteném. Kb 3 délután végigvittem, és szvsz egy gyatra kaki.
Wizardry 7, na még az volt monstre. De a Betrayal at Krondor se volt semmi, bár annyira nem volt időben brutál, de a sztori... hát igen, ez a műfaj egy nagy tömegszar lett, de ha az embereknek az olyan 0 fosok jönnek be mint a Dragon Age, akkor ez van :(
DB -
#1951 Fuss neki mégegyszer. A Gothic 2-ről beszéltem.
Bard's tale III óta szinte minden RPG-vel játszottam. Közölük a legtöbb időt a Gothic 2-be és Morrowindbe öltem, egyértelműen.
DB -
#1950 Gothic monstre rpg ? te még életedben nem játszotál komoly crpg-vel ha ez a akció-rpg stilus neked a csucs.
Csak a Witcher meg a DA:O fényéveket ver az egész frencsájzra és akkor nem beszéltünk még a klasszikusokról. -
Zóanagyvarázsló #1949 Pedig az ötödik és a hatodik fejezet messze a legrövidebb, leglineárisabb, pláne ha a Night of the Ravennel felszerelt G2-höz nézzük, mert az lényegében az első három fejezetet egészíti ki (új térkép, illetve a magamfajta szöszölős játékosoknak +30 óra játékidő). -
#1948 Tyű, hát én a Gothic 2-t kb 5ször kezdtem el, de még max a Chapter 5-ig jutottem el legtovább. Az a játék egyszerűen monumentális, talán csak a Morrowindben volt ennyi lehetőség, viszont ott gagyibb volt a fősztori.
Nem hiszem, hogy lesz még valaha ekkora monstre RPG :(
DB -
#1947 Amúgy a játék szemenköpése a Gothic 1-2 után, de még a 3nál is sokkal gyengébb - persze még az elején járok. Illetve nem is a sztori talán a gond, hanem a játékmód. Zéró nyitottság, semmi döntési lehetőség, semmi RPG. Sima akciójáték RPG-szerű elemekkel. Olyan Diablo 2 stílus, kb.
Nekem csalódás, de szerencsére kijött a Fallout New Vegas is :)
DB -
#1946 Többmagos procival rendelkezőknek: hotfixen kívül az .iniben át lehet írni a használt CPU magok számát. Nekem rengeteget gyorsított, quad CPU-n hogy átírtam 4-ra. Asszem max threads vagy valami hasonló, bocs hogy séróból nem vágom. Otthon meg tudom nézni este.
DB -
ratgab #1945 Mondtam már, hogy ott van, jó helyen vagy, csak be kell menni a hátad mögötti ajtón, nem DACA-t hanem Zyra-t kell keresned! -
Was #1944 Azt hiszem ezt a kört már lefutottad a Gothic 3 topciban. Csak azt nem értem, ha ennyire nem jön be úgy általában a Gothic sorozat, akkor mi a fenéért görcsölsz rajtuk annyit? -
Probatbicol #1943 A sztori itt is jó szerintem, sőt nekem pont a G3 nem tetszett, az túl 'mmorpg-s' lett.
Itt a sztori olyan, mintha a G2, vagy pláne a Risen rögtön a 2. fejezettel kezdődne el, tehát azzal a résszel amikor már alig van mellékküldetés és determinálva van a pályád.
A játék eleji útkeresés, frakcióválasztás van kihagyva. -
#1942 Ha jól emlékszem, a Gothic 2 először önmagában, aztán a kiegészítővel, összesen 4x vittem végig. Egy-egy végigjátszás a kiegészítővel több volt mint fél év. A Gothic 3 is valóban tele volt hibával, de maga a hangulat volt olyan jó, hogy feledtette,a változatossága alkalmassá tette, hogy hónapokig lehetett vele játszani. Ezek után magasak az elvárások. A technika, ami miatt itt nyögnek sokan, nem pótolja a történetet, az agyat. Néhány napja jelent meg, és már sokan kivitték. Ez így, egy jól csengő névvel való visszaélésnek tűnik. Mint ahogy az eladási statisztikák is jól mutatják, erre nem csak én/mi jöttem/tünk rá.
Hát ezért...
(ezzel be is fejeztem...) -
#1941 A Forsaken Gods-t sem az eredeti fejlesztők csináltak, a G3-at pedig egyszerűen nem engedték nekik befejezni, simán félkészen lett kiadva. Community patchek sokat javítottak, de úgy sem tökéletes, viszont az látszik, hogy a sztorija ezerszer jobb, mint ezé a fosé.
A Risen-en látszik, milyen szuper lehetett volna a G3 is, ha hagyják befejezni rendesen.
DB -
kantorgabor #1940 Megnyitod a játék gyökér könyvtárát ott megnyitod a DATA mappát és bemásolod oda a skillfixet. -
strebacom #1939 Hát kell teszek be képet,de a fökapun még katona sincs, csak egy kicsit visszáb egy oldali ajtónál áll egy katona...
-
#1938 Akkor biztos nem jól emlékszek arra a küldire... -
strebacom #1937 Na hát ott nincs!!!! -
#1936 Ugy emlékszem ott beszélgetett a föbejáratnál egy katonával. -
strebacom #1935 köszi, de ne bonyolitsad,kérlek, merre van???? -
#1934 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Daca és Zyra egyszemély. -
#1933 Őőő, pedig de. -
strebacom #1932 Segitsetek légyszi!!!!!!
-
#1931 Az idö mindent megszépit... -
bgabor #1930 Azért nem kéen úgy csinálni, mintha a korábbi Gothicok a műfaj krémje lettek volna. Főleg a Forsaken Gods és a gyári állapotú Gothic 3. -
Zoliz #1929 Ez a játék NEM Gothic.
Ez egy konzolos f@s.