Szélenergia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. a zöldek nam a környezetvédõk, hanem a természetvédõk.
2. mi környezetmérnökök a foszilis a nem megújjuló energiahordozók ellen vagyunk.
3. a környezetvédõk igenis támogatják az alternatív enegiá felhasználást
4. csak nem minden helyen yooo s ezt hangoztatják.
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Én hazai viszonylatban a vízienergia hasznosításával erõmû formájában nagyon nem értek egyet. Szerintem több kárt tud okozni, mint hasznot
--> Persze ez nagyban függ attól, hogy az adott ember mit tekint értéknek.
Ha okosan csináljuk az atom reális alternatívának tûnik .
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Pontosan értem mire gondolsz. Azt hiszem van egy talán ideillõ mondás. A tudós megpróbál rájönni arra ami már létezik és a mérnök ennek segítségével megalkotja az ami még nem is létezik!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Tessék itt vagyok 😊
Hát valóban nem, de sokaknak még ez sem jut el a fejéig... Szomorú. Normális környezetvédõvel meg sajnos nem nagyon volt még dolgom. Igazából nem is tudom, hogy a sötétzöldek szerint mivel kéne elektromos áramot termelni. A nagy részük kb. így gondolkodik:
- atom: neeeeem az sugároz, halálos ellenség <#falbav>#falbav>
- hõerõmû: neeeeeeeeem az CO2-õt és más csúúúúúúúúnya gázokat produkál (ez igaz)
- szél: ááááááá randítja a tájat és zajos
- víz: jajajaj, eláraszt területeket a víz és torzítja a természetes élõvilágot
Akkor majd Allah vagy más istenség megszán minket és csak úgy lesz az áram...
nekem személy szerint egy mûszaki alkotás éppoly szép, mint egy természetes környezet. egy szélturbina, egy víztorony vagy atomerõmû is lehet szép és illeszkedhet a tájba. az emberek eljuthatnának már addig, hogy úgy tekintsenek ezekre a mûtárgyakra, hogy ezeknek köszönhetik a jólétüket - tehát jobb lesz nem rinyálni annyit 😉 😛
az áram nem a dugaszból jön a falon.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
A szélturbinában levõ generátor gerjeszt mágneses erõteret, de nem akkorát, hogy az túl nagy gondot okozzon (akkor a vízerõmûben levõ generátor is problémák okozója lehetne).
Van elektromágneses zavaró hatása - a lapátkerekek rádiójeleket visszaverõ tulajdonságából fakadóan. Mivel a modern lapátkerekek poliészterbõl készülnek, amik részlegesen áteresztik a rádióhullámokat, ez némileg meg van oldva - bár...
Források: Dr. Sembery Péter, Dr. Tóth László - Hagyományos és megújuló energiák, Szaktudás kiadó Ház, Budapest 2004
Wind Turbine FAQ's
"mo-n a napenergiára kellene hagyatkoznunk."
Ezzel is az a baj, mint a széllel - nagyon idõjárásfüggõ.
Bár Magyarországon a napsütéses órák száma éves szinten 1800-2000 körül van, de a lehetséges napsütéses órák száma 4472 óra is lehetne.
A tényleges és lehetséges napsütéses órák számának aránya egyébként 16% és 64% között mozog havonta. Sivatagban kicsit jobb a helyzet.
"a napenergia mai korszaka már nem a fûtõértékét hasznosítja, hanem a fényértékét"
Konzumer napelemek 25% csúcshatásfokkal (maximum!), miközben a napkollektorok akár 80%-os hatásfokra (csak az optikai veszteség van) is képesek (1000 W/m^2, teljes napsütés, jó idõ, déli tájolás, ideális dõlésszög, és a napkollektorra merõleges napsütés esetén).
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
ON: Azt kell észrevenni, hogy az energiatermelést, mint minden más dolgot is az életben a gazdaság, a pénz határoz meg.
Megtérül? Mennyi idõ alatt? Stb. Ezek az igazi kérdések, nem az, hogy most a legkörnyezetkímélõbb, legmodernebb technikát építsük fel. Sajnos (vagy nem) ez van.
A szélerõmûvek megjelenését nagyban támogatta az a tény, hogy kötelezõ átvétel volt kiszabva rá (tehát amit megtermelt áram, köteles volt átvenni a szolgáltató)
mo.-n nem igazán kifizetõdõ a szélenergia, mert az említett szélkavarok nem tesznek yooot neki, s nincs állandó széláramlatok. nincs az országnak természetes szélcsatornája.
s a szélenergia egy nagyon fontos hátránya a gerjesztett mágneses erõtér mit gerjeszt is, és a földét is torzítja. a madárveszély sem semmi.
mo-n a napenergiára kellene hagyatkoznunk.
én nem vagyok híve.
szóval én nem vitatkozni szeretnék, csak véleményem mondtam el.
Jól látszik, hogy az anyagminõség és technológia javulásával rohamosan nõtt a méret és a teljesítmény.
jól látszik a mérete
Amugy osztrák határnál rohadt sok van 😊
Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX
Ahol én voltam, ott fóliákat fûtöttek vele, meg volt egy halnevelõ, ahol afrikai vagy milyen harcsákat tenyésztettek, amiknek ilyen meleg víz kell..
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
(Ja, meg mágnesvasutat, meg Balaton-alagutat és csillagkaput...)
Hagyva a hülyeséget, még mindig azt mondom, hogy a legreálisabb megoldás MOST és GLOBÁLISAN az atom. Relatíve kevés anyagbefektetéssel ma már jó hatásfokkal nagy energia nyerhetõ, és még mindig környezetbarátabb, mint teszemazt egy hõerõmû (kezdve a blõdületes fûtõanyagbányászaton, folytatva a szállításon, végezve a kibocsátáson). Nem azt mondom, hogy az atom a megváltás, de jelenleg ez tûnne az arany középszernek. Persze ehhez az kellene, hogy ne legyen hülye ember, és hülye államvezetés, aki tenyészreaktorokat pakolgat le, hogy legyen plutónyiumocska a kétfokozatú termonukleárishoz...
"A hévízkutakban felfelé haladó víz azonban lehûl, ezért a felszínen a vízhõmérséklet ritkán haladja meg a 100 o C-t. Gõzelõfordulásokat csak néhány, kellõen még nem megkutatott, nagy mélységû feltárásból ismerünk. Magas hõmérsékletû, gõz alakban jelentkezõ geotermikus elõfordulások szempontjából Magyarország nincs olyan kedvezõ helyzetben, mint az aktív vulkánossággal jellemezhetõ országok (pl. Izland, Olaszország, Oroszország (Kamcsatka) stb.)."
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Arra kell öszpontosítani amiben egy kicsit is jobbak vagyunk : például.
Amerikán se ment volna keresztül a gõzmozdony ha nincs a szél.
Megállt sûrûn vizet felvenni, amit természetesen a szél energiája juttatott a mélybõl a felszínre.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Szigetüzemre (azaz a generátor akkut tölt, amibõl felhasználod a szükséges energiát) rásegítésként talán elmegy... ...Magyarországon az 1800-as években a gõzmalmok megjelenése elõtt 700 szélmalom volt - a célra elegendõ volt.
Az elõbb mutatott Ezermester-példány letölthetõ innen, megnyitásához plugin innen.
ami munkát is végezne (kútból vizet hozna fel) az szerintem nehezen oldható meg mondjuk a kert végében
sajnos az oldal tartalma nem változott az elmúlt 1 évben, pedig jó dolog lenne ez, csak ugye itt is csak tervekrõl van szó...
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Néma gyereknek az anyja se látja a fátol az erdőt!
Tengerre és szántóföldre én úgy tudom 😊 sztem a gazdák is örülnnének neki ha lenne 😄 és egy kép 😊
1ébként otthonra nem megoldható egy kicsike?
Hm, akkor mi mit mondjunk az alábbi értékekkel?
OMSZ #1
OMSZ #2
"ilyen típusú energiaforrásokból nem lehet 10-15%-nál többet betenni a hálózatba, mert nagyon instabillá teszi"
A MAVIR (Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító) ZRt. állásfoglalása a szélerõmûvekkel kapcsolatban
"Sajnos az emberek többsége úgy viszonyul a szélturbinákhoz, hogy "inkább ne melletünk épüljön"."
Igaz, az emberek ódzkodnak minden újtól (pláne ha építkezéssel, kellemetlenséggel jár). Nemrégiben környékünkön is volt szennyvíz-csatornázás - no annak se örült mindenki. 😉
De az esetben igaz a dörgés annyira, hogy a szélerõmûvek kissé infrahang kibocsátók. Az meg nem éppen egészséges dolog.
De szerencsésebb helyeken, kisebb méretekben remek lehetõség.
A végére egy kis retro: