Szélturbina, a régi szélmalmok modernkori változata, a megújuló energiák meghatározó szereplője
  • Molnibalage
    #178
    "Nem érted, az a gond, hogy NEM arra törekednek, hogy az ország (ez) energiaellátásában lehetőleg stabil legyen, és a lehető legkevesebbet kelljen importálni."

    Aha. Kérlek világosts fel, hogy ezt hogyan lehetne úgy, hogy neked is tetszen. Mert minimális kőolaj és földáz van itthon. Szén meg lignit van még. Vannak országok akik energiaimporta szorulnak, mert nincs nekik erőforrás. Szerinted pl. Dánia, Hollandia vagy Belgiumn az mit tud tenni? Nem sokat. Mi sem. A stabilitás meg pont úgy érjük el, hogy nem enegedik teleszemetelni a hálózatot összevissza termelő erőműfajtákkal.
    ----

    "Tehát ha valamelyik belföldi megoldás kicsivel drágább, mint az import,akkor inkább a belföldi megoldást eröltetném, mert HOSSZÚTÁVON az a jobb."

    Csak éppen nincs ilyen főleg a környezetvédelmi szempontokat is nézve.
    ----

    "Izland után ITT van a legnagyobb lehetősége a geotermikus erőműnek, mert itt kell a legkevesebbet lefúrni, hogy megfelelő hőmérséklet legyen. Az a megoldás, hogy 1 cső le, 1 meg vissza, és a vizet leküldjük, majd INGYEN visszajön a gőz."

    Hát ez nagyon nem így van. Talán olvass utána. A vízekezelési techonlógiája nem is olyan egyszerű.
    ----

    "Ehhez nem kell semmi varázslat, csak le kell fúrni jó mélyre, EGYSZER. Utána egy jó darabig ingyen kapnánk gőzt, persze ehhez kell építeni valami gázturbinás erőművet, ami áramot készít. Szerinted HONNAN van az a rengeteg termálvíz errefelé?"

    Csak azok is elapadhatnak ám. Egy termálvíz fürdő vízigénye és egy kis méretű erőművé össze sem vethető.


    Igen, Magyarországon a geotermikus gradiens kétszeres. Ezt eddig is tudtam.