66
  • Sanyix
    Mert a divx egy régi kódolás, és senki nem használja.
  • Penge4
    Utóbbi igen, DivX-el nem nagyon találkoztam.
  • Sanyix
    Érdekes nekem jópár xvides film itt figyel dual 5.1-es audioval, avi konténerben és az egyik legnagyobb torrentoldalra is gyakran kerülnek fel ilyenek.
    DVD5-ös nem vob film is létezik, egyre több, általában 720p felbontásban, legtöbbször szintén dual 5.1-es hanggal, mkv konténerben :) ilyenek is sűrűn találhatóak azon a bizonyos torrentoldalon.
  • Penge4
    "Ki kell hogy ábrándítsalak, mert DivX-re már régóta létezik többsávos megoldás."

Tudom, nem azt írtam, hogy nem létezik, hanem ahhoz képest, hogy mióta létezik nem terjedt el. Pedig egy DVD méretű 4,5 gigás avi (megfelelően kódolva persze) menüvel, több hangsávval sokkal jobb képminőséget adna, mint a DVD-n lévő vob. És nem vitatom, hogy az mkv nem jobb, de a DivX-es asztali lejátszó elterjedtebb =és olcsóbb), mint az mkv-t lejátszani képes HD asztali lejátszók. Persze PC-ről minden gond nélkül kilőheted TV-re, meg korlátlanok a lehetőségek, de akinek nincs HDTV-je, PC-je meg házimozi...stb, az kaphatna a DVD-től jobb minőséget avi-ban szintén DVD-n.
  • szombi
    De létezik avi, mint keretrendszer: avi-splitter
    Az mkv: Matroska splitter
    Sasold meg a nézőkével az ilyen fájlok fejléceit!
  • LCO
    Ha egy cégnél valami jól működik, azt nem fogják lecserélni. Ismerek olyan kisvállalatot, akik mai napig p1-esekkel és win98-okkal üzemelnek, mert a progjamjaiknak (számlázó, stb) elég ennyi konfig.
  • totya4
    Az avi konténer formátum, éppúgy mint az mkv. A kiterjesztésen ne lovagolj, attól az avi avi marad. De az mkv nem nyújt jobb képminőséget azért, mert az mkv :)
  • assdf
    Nincs is olyan hogy *.avi... az csak a kiterjesztés neve, de te tudod.
  • szombi
    Ki kell hogy ábrándítsalak, mert DivX-re már régóta létezik többsávos megoldás.
    Azas nem a DivX-re, hanem az azt befogadó, *.avi formátumra.
    A *.avi képes egy sor kodeket magában foglalni, amelyeknek alkodekjei is lehetnek.
    De jóval többet tud a *.mkv és a *.ogm, amelyek igen jó képminőséget adnak,
    és egy kattintással át lehet váltani a hangcsatornák között, amelyek lehetnek 5.1-esek is!
    Például a nálam lévő Inuyasha és DragonBall mind ilyen ogm és mkv videók...

Annak idején nem voltam hülye hogy egy röghözkötött, korlátozott képességű DVD-lejátszót vegyek,
    és ugyanezt a gyakorlatot fogom folytatni a HD formátumokkal szemben is!
  • Penge4
    Hogyhogy mit? Ha nagyon verem a nyálam a szabadalmakért, akkor egyértelmű, hogy minden profitorientált konkurencia ki fog nyírni.
    De ha nem, akkor ki tudok fejleszteni nagyon jó szabványokat.
    Tudnék rá példákat, amik nem terjedtek el. Mondjuk mp3 PRO, sima mp3 helyett, vagy menüzhető, több hangsávos, 5.1-es DivX, DVD/HD filmek helyett...
    Szóval oké, hogy ma már divat fikázni a Microsoftot, de azt ne rajtuk verd le, hogy a legtöbb felhasználó odaül a gép elé és azt használja, amit talál, aztán ha esetleg mást ajánlnál neki, akkor nagyon okosnak hiszi magát és kioktat bárkit.
    Ezért tart ott az IE piaci részesedése, ahol tart. Érdekes, a WMP-vel kapcsolatban nem ugyanez a helyzet. Miért? Mert a többinek jobb volt a hátszele?
    A Linuxnak meg semmi érdeke, ott a fejlesztők csinálnak maguknak egy rendszert, amit más is használhat. Mintha én csinálnék egy nyilvános házat, amibe bárki lakhat, de ne kérje rajtam számon, hogy miért nincs benne színes TV, vagy házimozi, esetleg miért kell fával tüzelnem.
  • zola2000
    Vegyetek ps3mat, azon van linux is meg játék is.
  • sathinel
    1 giga memória nem nagy manapság. De nem kell neki ennyi. Azt amit leírtam azért csináltam, hogy megnézzem hogy megy a rendszer. Eléggé megterhelő win alatt akármit is mondassz. Ha szerinted ok hogy a winyóra dolgozik, akkor még nem láttál linux-ot bebootolni USB-ről, vagy úgy bootolni be, hogy minden progit memóriába rakjon, és ne töltsön. Windows csak játék terén jelent nekem valamit, egyébként nem mondassz olyasmit amit itthon megcsinálok winen, és linux-on nem. A játékokhoz megint minimum az 1 giga, de inkább 2 giga kell a normál futtatáshoz. Hogy ne töltsön sokat winyóról(márha megcsinálták jól). ezekután azt mondani, hogy 1 Giga memória sok, az kicsit tényleg hasonlít a Dos-os időkre. Ma 2007 van. Nézz utánna az alap konfigokat mennyi memóriával árulják.

PDF: sokkal szebb ha így küldöd a doksikat, és mindenhol ugyanúgy néz ki.
    OO, gimp, és a többi felületét meg kell szokni. Az hogy hozzá vagy szokva egy felülethez, az nem jelenti azt hogy ha máshogy van kialakítva akkor nem használható. Nekem eddig minden ment vele amit akartam. Lehet hogy keresni kelett az elején, de ha nem akarsz még office-t is venni akkor nagyon jó alternatíva. Főleg pár száz gép esetén.

Ha az MS megtartja piaci fölényét, akkor te vagy elmész hozzá dolgozni, vagy max ha teljesen új dolgot találsz ki akkor érvényesülhetsz az IT iparban. Lottózni szoktál? Kb akkora esélyed lessz így hogy valamit elérj. Pl van egy jó ötleted egy új videólejátszóra, vagy zenetömörítési eljárást fejlesztessz ki ami jobb mint az eddigiek, akkor szerinted mit tudsz majd kezdeni vele???
  • szombi
    A memória kihasználása miatt nem csak a win a felelős, más szoftverek is érdekesen bánnak vele.
    Például a COD2 Radiant van amikor megeszik közel egy giga(!!!) memót, van amikor meg 20-30 megát.
    Pedig ugyanaz a map van megnyitva...

Szerkesztés közben meg megy a TV, előtérbe helyezve a kis ablakot, hogy mindig lássam.
    Közbe megy a torrent, az FTP, a távoli asztal, és még max zenét hallgatok(nem winamp és nem wmplayer!).
    Így 768 megányi memóval XP alatt rendesen megy, nem akad a TV sem, esetleg ha timeshiftelek, de akkor is csak böngészés közben...
  • Penge4
    " ez csak win alatt vagy linux alatt?"

Csak Linux alatt kényszerültem rá, úgyhogy ott. Amúgy ránézésre elég butának tűnik a felület, kb olyasmi, mint a Google Docs.

"Az tetszik legjobban hogy 1 gombnyomásra PDF"

Én meg utálom a PDF-et, mert csak azért kell telepíteni plusz egy progit, ezt aláírom az MS hibájának, de a Vista már ezen is segít.

"Amúgy lehet hogy több memót eszik, de nézd meg a méretét mekkora. Ja és nem mellékesen ingyé:D Ha ennek a hátránya a 2x-es ram akkor ok."

A mérete nem igazán izgat, mert olcsóbb egy 200 gigás winyó, mint egy 1 gigás ram modul. Az ingyenről meg annyit, hogy nekem az van ingyen, ha meglátogatom az egyik kedvenc oldalamat és 2 perc alatt ingyen van, ezzel szemben a ramot nem tudom warezolni. Ja, és mintha pár hozzászólással lejjebb épp azt emeltétek volna ki, hogy a Vista milyen szar, mert mennyi ramot zabál.

"És egy informatikusnak alap dolog lenne hogy egy oprendszer ne legyen akadály."

Igen, de jóval könnyebb dolgom lesz, ha csak a Windowst kell ismernem, és ez feltételezi, hogy a Microsoft megtartja a piaci részesedését, vagy az Apple veszi át azt (utóbbi lenne a legjobb, de erre nem nagyon van esély). És még mindig jobb munkaerő lennék így, mint például egyes betanított user supportos droid (akinek nem inge, ne vegye magára).

"Az hogy megy 4 film, amiket kirakok maxra, és a beryl kockát ha forgatod, akkor átlátszó tehát látod mind a 4 filmet, és közben elindítod a google-earth progit, meg internetrádió, meg DVD-ről még 1 film, youtube videó, gimp, OO mennek, és akadás nélkül tudok bánni a rendszerrel."

Aha, aztán lehet vele menőzni a haverok előtt, hogy neked ilyened is van, mert kétlem, hogy normális embernek rendeltetésszerű használat mellett erre szüksége van, csak mert "RAM van szarásig, akkor használjuk is ki."
    Egyszerre dolgozol max 3 progival, esetleg még hallgatsz mellette zenét, de akkor nem nézel közben filmet. Erre meg a Windows is képes. Sőt, itt is megnyitok neked 30 alkalmazást és váltogatok köztük 3D Flippel.
  • A1274815
    "Ha a swap szerinted nem szamit. Akkor dolgozzál már olyan desktop rendszerrel, ami csak pl. 4 mega fizikai rammot használ, de 1Gb swap területe van a diszken, az aktuálisan futó programoknak, rendszernek. "

Nem úgy értettem, hogy a kijelzőn már beleszámítja (legalább is XP-ig, Vistanál már nem, de a Vista memória/Pagefile használatánál még jó alapossan bekever a supper fatch is).
  • Sanyix
    "2x annyi ramot zabál, mint az MS Office és vannak kompatibilitási problémák az MS Office-szal szerkesztett dokumentumok között."

Én ezt úgy küszöbölöm ki, hogy normális formátumokat használok, nem a M$ féle "mindenáron meggátoljuk a kompatibilitást, és szivatjuk aki kompatibilisat akar" formátumokat. Open document, és pdf az utóbbit mindenki tudja olvasni, gond sincs vele. Érdekes hogy megint csak az m$ formátumoknál van kompatibilitási gond nem?

Egyébként énis jól bántam anno a dossal, és pár nap ismerkedés után már ssh-val konfigolgattam a linuxomat, manuálisan rendszerfájlokat szerkeztgetve, mert az alapokat kell megismerni, és ennyi, mert logikus az egész rendszer felépítése és használata. Nekem sikerült, akkor lehet hogy nem a linuxxal van a baj, hanem veled?

2x annyi ramot zabál? Miért te mit csinálsz szövegszerkesztés közben? Talán játszol? Mert mást nemtudok ami mellett gond lenne a nagy memóriahasználat...
    Egyébként csak vindózban zabál 2x annyit, mert java alapú program, és persze vindózon a legfosabb a java virtuális gép. Linuxon gyorsabb, és kevesebb memória is elég a javas programoknak.
  • ehhehe
    Vista definíció
  • sathinel
    Lehet hogy kétszerannyi ramot eszik? ez csak win alatt vagy linux alatt? bár én mindkét helyen használom, és nekem nagyon bejön már 1.5 éve. Az tetszik legjobban hogy 1 gombnyomásra PDF, és az mindenhol ugyanaz:D Amúgy lehet hogy több memót eszik, de nézd meg a méretét mekkora. Ja és nem mellékesen ingyé:D Ha ennek a hátránya a 2x-es ram akkor ok. A többi hátrány amiket hallok, csak MS-ből OO-ba láttam, tapasztaltam, visszafelé nem. Pedig powerpoint doksikkal is dolgoztunk és símán vette a win.

Infóóra alól felmentés azért mert pl linux-ot is kéne tanulnod? Elég érdekes a hozzáállásod a témához. Vagy főnök leszel, vagy megmondják mit csinálj. És egy informatikusnak alap dolog lenne hogy egy oprendszer ne legyen akadály. Bár ha nem annak tanulsz, akkor értem a hozzászólásaid. Egyébként az az érzésem hogy ugyanannyira leszel informatikus mint egy betanított win programozó mint ahogy sok cégnél csinálják.

Memória Ubuntu alatt? Többet használ, akkor nagyon jól megcsinálták. Az hogy megy 4 film, amiket kirakok maxra, és a beryl kockát ha forgatod, akkor átlátszó tehát látod mind a 4 filmet, és közben elindítod a google-earth progit, meg internetrádió, meg DVD-ről még 1 film, youtube videó, gimp, OO mennek, és akadás nélkül tudok bánni a rendszerrel. Egyen többet nem bánom, de idegesít, mikor az XP-be belépve hogy játszak, egy csigának tűnik a rendszer. Ja és Beryl alatt megy az animált skydome is, és 67 FPS alá nem megy: 3200+atholon AM2 , 1Giga RAM, 7600GT, 13 Gigás régi winyó(amit a bad sectorok miatt win nem igazán szeret:D).
  • Penge4
    "A maihoz hasonló Windows mióta van? 12 éve? Ennyi idő volt, hogy az ember megtanúlja és megszokja. A linuxot 1 hónap alatt simán meglehet alapszinten tanúlni, és akkor felhasználóbarát lesz az is."

És ki mondta, hogy mindenki 12 éve azt használ? Amúgy a DOS-ban is egész jól kiismertem magam még különböző commanderek nélkül is, szóval mégse vagyok akkora láma.
    Amúgy jó hogy, amikor az alapok már megvannak (egér, billentyűzet kezelése, ablakok, GUI ismerete...stb), nem kell teljesen az alapoktól kezdeni. Például ha már megszerzed a jogsit kocsira, akkor utána már könnyebben tanulsz meg kamiont vezetni, szóval ez nem érv.

"Mi a baj az OpenOffice-al? Mit nem tud? Én nemnagyon használom azért kérdezem."

2x annyi ramot zabál, mint az MS Office és vannak kompatibilitási problémák az MS Office-szal szerkesztett dokumentumok között.

Tudom, a Microsoft a köcsög, ahogy a DirectX-ért is, de én örülök neki, mert nagyon szar lenne, ha a Linux elterjedne és meg kellene tanulni a használatát, asszem felmentetném magam infóóra alól.

"Nézd meg a vista mennyi ramot eszik. Még nem próbáltam, de van egy olyan érzésem, hogy egy "kicsit" többet."

Aero Glass és csicsa téma (meg pár felesleges szar, amit az átlaguser nem használ) nélkül ugyanannyit mint az XP.
  • turul16
    Ha a swap szerinted nem szamit. Akkor dolgozzál már olyan desktop rendszerrel, ami csak pl. 4 mega fizikai rammot használ, de 1Gb swap területe van a diszken, az aktuálisan futó programoknak, rendszernek.

Ha swap nélkül számolunk akkor most ez a gépem 100 megábol futat mindent :)
    (28 mege cache.)
    Gnome Desktop, gnome terminal 5 tabbal, 3 ssh kapcsolattal, TexMacs, audacious, TEXMacs, proftpd, cvsd, firefox 6 tabbal, gaim (ICQ,MSN,GTalk), beryl, glipper, sshd .

(wesnoth is, ment nem rég)
    Ha számoljuk swap -et akkor: 228 MB.

Vagyis, ha nem mozdult vólna ki a másik 128Mb rammom nem is lenne szükségem, swapre, de mégis kitehtnék oda egy csomó mindent.

Ennyi rammal lehet OOo -t használni (128Mb). Lassabban éled fel de utánna használható.
  • homeless
    "de akkor miért jönnek elő minden Windows biztonsággal kapcsolatos cikkeknél a Linuxos "jehovák"? , a "Jaj de beszoptátok, ti tudatlan sötét barmok, most majd összeomlik a rendszeretek, a Linux meg egy isten" stílusukkal?"
    Hol láttál ilyet? Én soha nem mondtam senkinek, hogy használjon linuxot. Nem is szokták reklámozni a linuxot, senkinek nem érdeke, hogy pl te használd. Itt pl annyi történt, hogy valaki írta, hogy ha mennének linux alatt a wines játékok akkor áttérne. Erre jött a sárdobálás. Linux szar, stb... Sok windowsos, ha meglátja a linux szót már rögtön vérszemet kap és elkezdi szarozni, de a 90%-uk még csak nem is láttak linuxot a hozzászólásaik alapján. Én csak akkor "jövök elő" ha hülyeségekkel fikázzák a linuxot.

"Az általad felsoroltak mellett kiemelném a "Felhasználóbarát kezelhetőséget" például."
    A maihoz hasonló Windows mióta van? 12 éve? Ennyi idő volt, hogy az ember megtanúlja és megszokja. A linuxot 1 hónap alatt simán meglehet alapszinten tanúlni, és akkor felhasználóbarát lesz az is. Ha egy rendszergazda az irodába normálisan bekonfigolja a titkárnőnek a linuxot, hogy azon pötyögjön, akkor felhasználóbarát lesz az is és nem fogja hetenete elbarmolni.

"ne mondd, hogy az Open Office jobb, mint az MS Office (tudom ezért is az MS a bűnös) és hogy a GIMP jobb, mint a PhotoShop, hogy csak ismertebbeket említsek."
    Mi a baj az OpenOffice-al? Mit nem tud? Én nemnagyon használom azért kérdezem. A gimp-re meg annyira profi programok épülnek, hogy többek között hollywodba is ezeket használják:P

"nekem az XP tűzfallal és vírusirtóval együtt evett annyi ramot, mint az Ubuntu alapjáraton minden nélkül"
    Azon kívül amit a többiek írtak kiemelném azt is, hogy az xp egy 5-6 éves op.rendszer az ubuntu meg még elég friss. Nézd meg a vista mennyi ramot eszik. Még nem próbáltam, de van egy olyan érzésem, hogy egy "kicsit" többet.
  • Sanyix
    A swappolás az nagyjából minden oprendszeren ugyanúgy működik, azzal az igen idegesítő különbséggel, hogy a vindóz képes 1 gigából 400 mbyte-nyi szabad ramnál is a swapfájlba pakolni, aminek az az eredménye, hogy 200-300 mega ram mindíg kihasználatlanul van, aztán lehet nézni a homokórát mikor tölti vissza a ramba a fölöslegesen elswappolt dolgokat.
    Egy dolog vagy a ramban van vagy a swapban, 2-ben egyszerre ugyanaz, nem lehet, mert az hülyeség, és nincs értelme.
    A swap a memória kibővítése, amelyből igény esetény a ramba olvassák az adatot (laphiba), aztán használattól függően helyeződik ide-oda.
  • sathinel
    itt pár progi, és szerintem még itt is el lehet olvasni hogy mire való. Aki keres az talál!

pár free progi linuxra
  • sathinel
    ha nem rootként voltál benn, akkor konsolból be tudsz lépni mint rendszergizda, vagy átlépsz egy másik felületre, és belépsz egy másik felületen is rootként.
  • Sanyix
    "a, és Windowson letöltök egy progit és telepítem, van általában weboldaluk meg minden, Linuxon meg csak ilyen lnx.db.tar.gz meg hasonló hülye nevek és csak a csomagkezelőben lévő pár soros angol szövegből tudok meg róla valamit. De folytathatnám még a végtelenségig."

Ebből is látszik hogy fogalmad sincs miről beszélsz. Linuxon egy program telepítése: csomagkezelő elindít, bepötyögöd mi kell, beadja a találatokat, kipipálod ami kell, ok letölti telepíti, és már használható is a program. Nemkell rögtön source-ból fordítani, ha még láma vagy... mellesleg az is kva könnyű.

"Ja, mily meglepő, nekem az XP tűzfallal és vírusirtóval együtt evett annyi ramot, mint az Ubuntu alapjáraton minden nélkül."

Ubuntuban egyébként alapjáraton van tűzfal, mint nagyjából mindegyik linuxon, és érdekes módon nekem egy összesen 128 mega rammal ellátott gépen gyönyörűen ment. Húha. Talán dinamikus memóriafoglalás? Na és a dsl modemeken meg routereken futó linuxoknak szted mennyi memória jut? 16 mega már soknak számít :)
    Ha nem értesz hozzá, ne beszélj róla.

Amúgy nagyon sok filmes stúdió az utómunkálatokra a gimp professzionális, fizetős változatát használja, talán mert nem lámák, és képesek a photoshop felületén kívül más felületet is megszokni, és fizetnek.
  • sathinel
    Nagyon sok linux-ot láthattál. Amit beírtál csak egy tömörített file. Ha winre akarok telepíteni valamit, akkor szintén sok hülye névvel találkozhatsz, és nem exe hanem zip, vagy rar lessz a végén? lol akkor ez is szar mert nem tudom mi az... Akkor minek tölteném le? A másik hogy mihez nincs honlap? Eddig szinte bármit amit telepíteni akartam a wikin, google, vagy saját oldalán néztem meg a programnak.
    Magyarázd el légyszi mi különbség van az alatt, hogy a google earth oldaláról letöltöm win, vagy linux alatt a progit, és elindítom?

"Amúgy ha már megint szóbakerült, akkor a Linuxos "hűdekurvanyitottrendszer bármihezhozzáférek" elv szerint miért nem tudtam írni (rendszergazdai joggal sem) egyik rendszerkönyvtárba sem? Tudom, tudom, parancssorral biztos megoldható, de én GUI-n keresztül szeretném ezt végrehajtani."

???? rootként voltál benn? vagy milyen rendszer volt? van ahol nincs is root, max ha nagyon kell létrehozhatod. Jó sokat tudsz erről a témáról ha elakadtál ilyen piti dologban. Win alatt ha nem rendszergizdaként lépsz be, és nincs engedélyezve hogy alakíthasd a filerendszert, akkor engedi? mert ha igen akkor rég gáz....
  • A1274815
    Windowsban nem kell hozzáadni a swap fájl méretét, kb. annyí ramot eszik, mint amennyít, kiír. Nagy swappelés után láthatad néha, hogy kevesebbet eszik, ez amiatt van, hogy a Windows egyszerűen elfelejti azokat a memória blokkokat, amelyek már meg vannak valahol, valamelyik winyón, a pagefileba csak az adat területek kerülnek ki.
  • turul16
    Hozzá adtad a swapfile méretét is ?
    A memória használatba az is bele számít.
    File system cache meg nem számít bele pl.
    ... stb.

• turul16
    Én jól megvagyok Win nélkül évek óta.
  • Penge4
    "Hihetetlen nagy szakértelem kell hozzá. Kb egy 12 éves gyerek is megtudja csinálni, ha régóta használ windows-t."

Ezt nem is cáfoltam meg (bár a nagy átlag szemmel láthatóan nem képes rá), de akkor miért jönnek elő minden Windows biztonsággal kapcsolatos cikkeknél a Linuxos "jehovák"? , a "Jaj de beszoptátok, ti tudatlan sötét barmok, most majd összeomlik a rendszeretek, a Linux meg egy isten" stílusukkal?

"Nem falba, hanem hülyeségbe ütköznek."

Pontosabban olyan emberekbe, akik a Windows mellett tették le a voksukat és ha mást akarnának, akkor utánanéznének, mert ugyebár a tájékozott ember ismeri a Google-t és az arra specializálódott oldalakon/fórumokon fog utánanézni, nem itt.

"Kérlek sorold fel, hogy miben jobb a windows!"

Az általad felsoroltak mellett kiemelném a "Felhasználóbarát kezelhetőséget" például.
    Amúgy ha már megint szóbakerült, akkor a Linuxos "hűdekurvanyitottrendszer bármihezhozzáférek" elv szerint miért nem tudtam írni (rendszergazdai joggal sem) egyik rendszerkönyvtárba sem? Tudom, tudom, parancssorral biztos megoldható, de én GUI-n keresztül szeretném ezt végrehajtani.

És még kiemelném a szoftverellátottságot, mert azt ne mondd, hogy az Open Office jobb, mint az MS Office (tudom ezért is az MS a bűnös) és hogy a GIMP jobb, mint a PhotoShop, hogy csak ismertebbeket említsek.
    Ja, és Windowson letöltök egy progit és telepítem, van általában weboldaluk meg minden, Linuxon meg csak ilyen lnx.db.tar.gz meg hasonló hülye nevek és csak a csomagkezelőben lévő pár soros angol szövegből tudok meg róla valamit. De folytathatnám még a végtelenségig.

Ja, mily meglepő, nekem az XP tűzfallal és vírusirtóval együtt evett annyi ramot, mint az Ubuntu alapjáraton minden nélkül. És utóbbiban, valószínűleg nem oldja meg a problémát egy Win+R -> msconfig, majd restart, hanem sokkal összetettebb a dolog.

"Nem fizettél érte, senki nem kényszerített, hogy feltedd."

Arra kényszerített valaki, hogy a Windowst megvedd? Amúgy meg a M$ örül neki, hogy warezolod, csak növeld a részesedésüket, úgyhogy mégbűntudatot sem kell érezned emiatt.
  • totya4
    Fáj a valóság látom. :)
  • smv
    Gyerekek, én sem vagyok "linux mint desktop gép" párti, azonban úgy szeretnék egyszer egy ilyen linux vs windows flamehegyet úgy végigolvasni, hogy a "komoly szakemberek" nem arra alapoznak, hogy de ők a linuxon nem tudják futtatni a játékaikat. Vegyél konzolt bazd.
  • A1274815
    Igen egész biztosan, mert akkor nem ezt mondta volna: "Tény hogy a linux átlagfelhasználónak, aki valamire is használja a gépét, csak nagyon sok tanulás után válik kezelhetőve, erre egy felnőtt, dolgozó embernek nem feltétlen van ideje és ingerenciája."

Hanem így kezdte volna a mondatot: Tény hogy a linux azoknak a felhasználónak, akik valamire is használják a gépüket, ...
  • A1274815
    Szerintem ha összehasonlítod a stílusunkat, akkor rájösz, hogy nem én vagyok az. Ő szerintem már rég sípolós szavakat használt volna.
  • nedudu
    Látom te se láttál még linuxot közelről.
  • totya4
    Tény hogy a linux átlagfelhasználónak, aki valamire is használja a gépét, csak nagyon sok tanulás után válik kezelhetőve, erre egy felnőtt, dolgozó embernek nem feltétlen van ideje és ingerenciája. Hiába ingyenes, hogy ha az üzemeltetéséhez szükséges tudás meg aranyárban van.
  • homeless
    "Bocs, de nekem meg az, hogy azok vannak annyira oda a Linuxé, akik hülyék a Windowshoz és nem tudják úgy bekonfigolni, hogy ne találkozzon hibákkal és ne kapjon be naponta 5 vírust."
    Mindig röhögök azon, hogy egyesek milyen okosnak hiszik magukat, hogy ílyen jól be tudják "konfigurálni" a windowst:) Hihetetlen nagy szakértelem kell hozzá. Kb egy 12 éves gyerek is megtudja csinálni, ha régóta használ windows-t. Nekem 2 éve van fent az xp-m és nem sok problémám volt vele. Most is arról írok, játék miatt muszáj:( Nem szokásom állandóan fikázni a windows-t, mert az xp jelenlegi állapotával nincs semmi bajom, csak a tudatlanságból fakadó linux ellenes hülyeségekre szoktam reagálni.

"ugyanis már minden érvükkel falakba ütköztek"
    Nem falba, hanem hülyeségbe ütköznek.

"mert a Windows egyértelműen jobb, ez nem is kérdés"
    Kérlek sorold fel, hogy miben jobb a windows! Én csak 2 dolgot tudok felhozni:
    -hardvertámogatottság
    -játékok
    És itt vége is van a listának.
    És én nem az ingyenességgel érveltem a linux mellett, csak azt írtam, hogy ingyen akár szart is adhatnának. Nem fizettél érte, senki nem kényszerített, hogy feltedd. Nem azt írtam, hogy azért jobb mert ingyenes. Az ingyenesség a legutolsó szempont amiért jobb a linux a windowsnál.
  • Sanyix
    " hogy ne találkozzon hibákkal és ne kapjon be naponta 5 vírust"

Azt nem lehet, aki azt mondja hogy igen, hazudik. De ez más oprendszerre is vonatkozik, csak van amelyikre kicsit jobban :)

Egyébként nem jobb a vindóz semmiben, mindig valamiben felülmúlja más oprendszer.
  • Sanyix
    Én pl nem fizetek a vindózért, de mégis fikázom, addig amíg csak azon játszhatok normálisan (és ez az M$ tisztességtelen húzásainak köszönhető(amivel kezébent tartja az egész pc-s játékpiacot), nem annak hogy a linux, vagy osx mondjuk rosszabb lenne, vagy a win jobb...). Ha majd a játékok nem kizárólag vindózt támogatnak(ebben a kizárólagos támogatásban is az M$ keze van) majd, abbahagyom a windóz fikázását.
  • Penge4
    " Bocs, de az a tapasztalatom, hogy csak azok utálják a linuxot akik hülyék hozzá."

Bocs, de nekem meg az, hogy azok vannak annyira oda a Linuxé, akik hülyék a Windowshoz és nem tudják úgy bekonfigolni, hogy ne találkozzon hibákkal és ne kapjon be naponta 5 vírust.

"A windows fikázókat meg lehet érteni, mert sokat fizetnek a szarért."

Oh, hogy meg ne szakadjon a szívem a sok kis ártatlan báránykán, akik még életükben nem warezoltak, mert az csúnya dolog. (És itt a magánfelhasználókat értem).
    Gyanítom, itt az van a háttérben, hogy nem igazán tudnak már mivel jönni (ugyanis már minden érvükkel falakba ütköztek), mert a Windows egyértelműen jobb, ez nem is kérdés, azzal próbálnak billenteni valamelyest a "mérlegen", hogy azért a Linux mégiscsak ingyenes, tehát "lehet akár szar is". Meg hogy ha megvennéd a Windowst, akkor megérné-e az árát az ingyenes Linuxxal szemben. De globálisan nem ez a helyzet.

Amúgy régebben úgy voltam vele, hogy azért mégse lehet olyan szar a Linux, de 3 disztrót próbáltam és rájöttem, hogy de igen, lehet.