66
  • homeless
    Mi a bajod a linux-szal? Nem tudtad feltelepíteni? Vagy miért utálod ennyire? Bocs, de az a tapasztalatom, hogy csak azok utálják a linuxot akik hülyék hozzá.

A windows fikázókat meg lehet érteni, mert sokat fizetnek a szarért. De a linuxot miért fikázzák egyesek? A legtöbb disztró teljesen ingyenes, és ingyen akár még szart is adhatnának, akkor se lehetne egy szavad se.
  • nedudu
    kbupdate te vagy az?
  • A1274815
    Dehogy nem, csak el ne kezdjük összeszámolni őket, mert kb. ugyan arra az eredményre jutunk % arányosan, mint, ha a számítógépeken futó operációs rendszereket vettnénk össze.

Akik pénzt kapnak érte:
    - Linuxos rendszergazdák
    - Néhány Linuxos fejlesztő
    - a Film iparban dolgozó grafikusok egy része

Akik pénznélkül csinálják:
    - Néhány elszánt fejlesztő
    - Akik nagyon ráérnek

"El se tudod képzelni, hogy vannak olyanok akiknek a munkájukhoz nem kell Windows?"

Hol írtam én ott Windows-t, lehetne MacOS X-et is használni, arra is vannak komoly program csomagok. Az már más kérdés, hogy ő konkrétan Windows-ról és Ubuntu Linux-ról beszélt.
  • zola2000
    Én meg régebben a pct csak játékra, netezésre használtam, de meguntam hogy drága a fejlesztése, ezért vettem konzolt, pcvel meg mást nem csinálok csak dvdt írok.
  • nedudu
    El se tudod képzelni, hogy vannak olyanok akiknek a munkájukhoz nem kell Windows? Érdekes egy figura vagy az már biztos.
  • A1274815
    "Na, én most álltam át Ubuntura. Saját meglepetésemre már visszakozom a Windows bebootolásától. :)"

Valami komolyabb munkát kell végezzél, olyan programmal, ahhol az esetlegesen létező Linux-os "alternatíva" nem megfelelő, akkor mit csinálsz?

Jó ha valaki csak a saját buherárhatnékját kell, hogy kiélje és tele ven idővel. De szeretnék én is így ráérni.
  • A1274815
    "valaki írta mint a Linux. Miért a linux az az? Gyakorlatilag van egy db fő verzió, a disztibekben a "lényeget tekintve" nincs különbség, csak a felület, a szolgáltatásokban van nagy."

Meg még az egyikben xyz-lib-2.0.1.c-van, addig a másikban csak xyz-lib-2.2.1.a van, és a kettő enyhén inkompatibilis egymással, ennek következtében néhány program egyáltalán nem, jó néhány pedig hibásan megy. Vannak olyan disztribek is ahol mindkét verzió megtalálható, ott pedig annak a megmondása, hogy ehhez a programhoz ez a verzió kell, ahhoz pedig amaz a verzió kell. Okoz nehézségeket.
  • A1274815
    "ha az iskolákban informatikaórán nem windows, és office lenne a tananyag akkor nem lenne ennyire domináns a micro.. de mivel a legtöbb ember csak erről hallott.."

Sok diáknak már a Windows is hihetettlen bonyolultnak tűnik, meg az Office is. Ha most nekik elkezdenéd tanítani a Linux parancsort, az /etc beli config fájl szerkesztést, a runleveleket, a kernel fordítást meg miegyébb nyalánkságokat, akkor alig mennének át informatikából. Ha ez így menne tovább akkor a számítógépek elterejedségéz vissza zavarnád min. 20-30 évvel régebbi szintre.
  • sgbo
    Hogy az operációs rendszer legyen kompatibilis?? meg átjárható ??? rohadt komoly gondolat...
    (valaki írta mint a Linux. Miért a linux az az? Gyakorlatilag van egy db fő verzió, a disztibekben a "lényeget tekintve" nincs különbség, csak a felület, a szolgáltatásokban van nagy.)
  • virs lee
    Nem egyeduralkodónak kéne lennie, hanem kompatibilisnek. Akkor mindegy melyiket használod, mindig lehet az olcsóbbat választani.
  • virs lee
    Hova? Átírnak minden windowsos programot (főleg directx-es gamét) linuxra? Bisztosss...
  • Atkamon
    Ehhez képest te is Winfost mondasz...
  • ProClub
    Végülis az igaz, hogy félig-meddig ott van a dologban az is, hogy csak akkor mozog a piac, csak akkor vesznek az emberek új gépeket, ha kell is valamire. Egészen a Vista megjelenéséig úgy volt, hogy a 3500 Mhz-es 2 GB RAM-os gépem mindent (játékokat beleértve) röhögve elfuttatott, most már nem. Ezt hívjuk fejlődésnek. Sajnos, ahelyett, hogy jobb architektúrákat dolgoznának ki, csak a méreteket növelik mert azt egyszerűbb. (PC 16 vagy mennyi interrupttal és 640 k basememoryval a bootloadernek? Ne röhögtessetek...) Sajnos a tényleges fejlődés csak akkor fog bekövetkezni, ha igény is lesz rá és per pillanat úgy látom, hogy nincs.
  • szombi
    Figyuzzatok!
    Örömteli élmény, hogy már a sokat gyűlölt XP-t is végletekig magasztalják...
    Ez a vista-szopás dolog csak alkalmat ad a divat-M$-fikázóknak további fikákra, nem is érdemes odafigyelni rájuk.
    A vérbeli linuxosok meg mac-esek meglepő módon NEM FIKÁZZÁK a winfost, mint egyesek.

Amúgy meg ez az egész vista-kiadási láz nekem sem teccik.
    Szerintem a hardvergyártók provokálták ki a mihamarabbi kiadást, mert pangott a piac.
    Megvesztegetésben az IBM és a Siemens a legjobb, de az összes gyártó közül egyedül az IBM nem ad ki linuxos gépeket...
    Tehát ha gond van a vistával, menjetek ibm-ékhez tüntetni.
    ja, hogy ott már nem lehet névtelenül ugatni???

Amúgy meg az XP tökéletes minden célra, rengeteg szoftver létezik hozzá(és működik is rajta!!!),
    ráadásul a mai, vagy az 1-2 éves kondigokkal sem gond vele a sebesség és a megbízhatóság.
    Sőt! Még a win2000 is elég jó lett az SP4 után, azt sem érdemes lehúzni a klotyón!
    A laptopomon például win2000 megy, így 1 órával többet bír az akksija mint XP, 1.5 órával többet mint vista alatt!
  • csorfab
    3. Árulják még ingyenebb a szoftverüket ;)
  • avengir
    1. Amihez nem értesz ne kritizáld!
    2. Az MS nem döglődik, de ha megdögölne az Ms lesz helyette Linux és utána anyázhatod őket és visszasírhatod az Ms időket.
    3. Az ingyen szoftveresek mit lépjenek?
  • Mo.Organ
    Vistám volt egy darabig, de a HP 4255 úgy összeveszett hogy meg sem nyekkent. Így hát astala vista lett. Újra az XP használó vagyok
  • ProClub
    Na, én most álltam át Ubuntura. Saját meglepetésemre már visszakozom a Windows bebootolásától. :)
  • totya4
    És ügye emellett gyakrabban akarnak új oprendszert kiadni... :) Hát, mire épp elterjed és elkezdik normálisan használni, jön az új...
  • Penge4
    "ha az iskolákban informatikaórán nem windows, és office lenne a tananyag akkor nem lenne ennyire domináns a micro."

Lehet, de az informatika órákat kb jobban utálná a tanulók 90%-a, mint a matekot, fizikát, kémiát (ki melyiket).
  • bvalek2
    Erre találták ki a szabványokat. Nem csak Windowsból és Linuxból áll a világ, van még egy rakat oprendszer, és az alkalmazások számár teljesen átjárhatóak. Ezt a hagyományt a Linux is követi, a Windows viszont üzleti érdekből nem. Na ezt hívják Petőfi nyelvén kib***ásnak.
  • sgbo
    De pont ott a gond hogy két teljesen különböző oprendszer nem lesz soha 100% kompatibilis. Úgyhogy én örülök hogy van egy, amin minden fut ami nekem kell (és minden játék is - lenne Linux only meg Windows only játék hova jutnánk? Programok dettó.
  • Szefmester
    akkor a legértelmesebb választás egy több irányba kompatibilis rendszer választása lenne.. ha nem csak winemu lenne linuxra, hanem olyan 85-90%ban működnének rajta a wines cuccok -nem emulálve- akkor én már át is térnék.. és sztem rengetegen választanák.. ha az iskolákban informatikaórán nem windows, és office lenne a tananyag akkor nem lenne ennyire domináns a micro.. de mivel a legtöbb ember csak erről hallott..
  • haxy27
    szerintem jó a vista. nekem 32bites gépem van de csak ramot kell bele többet teni és kész. na meg a DX10 vga de azt inkáb a játékok miat.
  • sgbo
    Na, ez is egy értelmes megnyilvánulás.
    Különbenis : lehet szidni a Microsoft-ot, de ne feledjük el hogy minden hibája ellenére jó dolog hogy egy oprendszer egyeduralkodó (gondoljunk bele lenne mondjuk 4-5 féle oprendszer elterjedve, milyen szívás lenne. Így van nagyrészt egy, s ahhoz minden program, játék elérhető.)
  • Vorpal
    nah ezzel a vistával csuszott gy jót a MS - most kell rúgni amig a földön van,
    kiv. vagyok a LINUXosok lépnek e