homeless#46
"de akkor miért jönnek elő minden Windows biztonsággal kapcsolatos cikkeknél a Linuxos "jehovák"? , a "Jaj de beszoptátok, ti tudatlan sötét barmok, most majd összeomlik a rendszeretek, a Linux meg egy isten" stílusukkal?"
Hol láttál ilyet? Én soha nem mondtam senkinek, hogy használjon linuxot. Nem is szokták reklámozni a linuxot, senkinek nem érdeke, hogy pl te használd. Itt pl annyi történt, hogy valaki írta, hogy ha mennének linux alatt a wines játékok akkor áttérne. Erre jött a sárdobálás. Linux szar, stb... Sok windowsos, ha meglátja a linux szót már rögtön vérszemet kap és elkezdi szarozni, de a 90%-uk még csak nem is láttak linuxot a hozzászólásaik alapján. Én csak akkor "jövök elő" ha hülyeségekkel fikázzák a linuxot.
"Az általad felsoroltak mellett kiemelném a "Felhasználóbarát kezelhetőséget" például."
A maihoz hasonló Windows mióta van? 12 éve? Ennyi idő volt, hogy az ember megtanúlja és megszokja. A linuxot 1 hónap alatt simán meglehet alapszinten tanúlni, és akkor felhasználóbarát lesz az is. Ha egy rendszergazda az irodába normálisan bekonfigolja a titkárnőnek a linuxot, hogy azon pötyögjön, akkor felhasználóbarát lesz az is és nem fogja hetenete elbarmolni.
"ne mondd, hogy az Open Office jobb, mint az MS Office (tudom ezért is az MS a bűnös) és hogy a GIMP jobb, mint a PhotoShop, hogy csak ismertebbeket említsek."
Mi a baj az OpenOffice-al? Mit nem tud? Én nemnagyon használom azért kérdezem. A gimp-re meg annyira profi programok épülnek, hogy többek között hollywodba is ezeket használják:P
"nekem az XP tűzfallal és vírusirtóval együtt evett annyi ramot, mint az Ubuntu alapjáraton minden nélkül"
Azon kívül amit a többiek írtak kiemelném azt is, hogy az xp egy 5-6 éves op.rendszer az ubuntu meg még elég friss. Nézd meg a vista mennyi ramot eszik. Még nem próbáltam, de van egy olyan érzésem, hogy egy "kicsit" többet.