"Hihetetlen nagy szakértelem kell hozzá. Kb egy 12 éves gyerek is megtudja csinálni, ha régóta használ windows-t."
Ezt nem is cáfoltam meg (bár a nagy átlag szemmel láthatóan nem képes rá), de akkor miért jönnek elő minden Windows biztonsággal kapcsolatos cikkeknél a Linuxos "jehovák"? , a "Jaj de beszoptátok, ti tudatlan sötét barmok, most majd összeomlik a rendszeretek, a Linux meg egy isten" stílusukkal?
"Nem falba, hanem hülyeségbe ütköznek."
Pontosabban olyan emberekbe, akik a Windows mellett tették le a voksukat és ha mást akarnának, akkor utánanéznének, mert ugyebár a tájékozott ember ismeri a Google-t és az arra specializálódott oldalakon/fórumokon fog utánanézni, nem itt.
"Kérlek sorold fel, hogy miben jobb a windows!"
Az általad felsoroltak mellett kiemelném a "Felhasználóbarát kezelhetőséget" például.
Amúgy ha már megint szóbakerült, akkor a Linuxos "hűdekurvanyitottrendszer bármihezhozzáférek" elv szerint miért nem tudtam írni (rendszergazdai joggal sem) egyik rendszerkönyvtárba sem? Tudom, tudom, parancssorral biztos megoldható, de én GUI-n keresztül szeretném ezt végrehajtani.
És még kiemelném a szoftverellátottságot, mert azt ne mondd, hogy az Open Office jobb, mint az MS Office (tudom ezért is az MS a bűnös) és hogy a GIMP jobb, mint a PhotoShop, hogy csak ismertebbeket említsek.
Ja, és Windowson letöltök egy progit és telepítem, van általában weboldaluk meg minden, Linuxon meg csak ilyen lnx.db.tar.gz meg hasonló hülye nevek és csak a csomagkezelőben lévő pár soros angol szövegből tudok meg róla valamit. De folytathatnám még a végtelenségig.
Ja, mily meglepő, nekem az XP tűzfallal és vírusirtóval együtt evett annyi ramot, mint az Ubuntu alapjáraton minden nélkül. És utóbbiban, valószínűleg nem oldja meg a problémát egy Win+R -> msconfig, majd restart, hanem sokkal összetettebb a dolog.
"Nem fizettél érte, senki nem kényszerített, hogy feltedd."
Arra kényszerített valaki, hogy a Windowst megvedd? Amúgy meg a M$ örül neki, hogy warezolod, csak növeld a részesedésüket, úgyhogy mégbűntudatot sem kell érezned emiatt.