• Sanyix
    "a, és Windowson letöltök egy progit és telepítem, van általában weboldaluk meg minden, Linuxon meg csak ilyen lnx.db.tar.gz meg hasonló hülye nevek és csak a csomagkezelőben lévő pár soros angol szövegből tudok meg róla valamit. De folytathatnám még a végtelenségig."

Ebből is látszik hogy fogalmad sincs miről beszélsz. Linuxon egy program telepítése: csomagkezelő elindít, bepötyögöd mi kell, beadja a találatokat, kipipálod ami kell, ok letölti telepíti, és már használható is a program. Nemkell rögtön source-ból fordítani, ha még láma vagy... mellesleg az is kva könnyű.

"Ja, mily meglepő, nekem az XP tűzfallal és vírusirtóval együtt evett annyi ramot, mint az Ubuntu alapjáraton minden nélkül."

Ubuntuban egyébként alapjáraton van tűzfal, mint nagyjából mindegyik linuxon, és érdekes módon nekem egy összesen 128 mega rammal ellátott gépen gyönyörűen ment. Húha. Talán dinamikus memóriafoglalás? Na és a dsl modemeken meg routereken futó linuxoknak szted mennyi memória jut? 16 mega már soknak számít :)
    Ha nem értesz hozzá, ne beszélj róla.

Amúgy nagyon sok filmes stúdió az utómunkálatokra a gimp professzionális, fizetős változatát használja, talán mert nem lámák, és képesek a photoshop felületén kívül más felületet is megszokni, és fizetnek.