Csak Linux alatt kényszerültem rá, úgyhogy ott. Amúgy ránézésre elég butának tűnik a felület, kb olyasmi, mint a Google Docs.
"Az tetszik legjobban hogy 1 gombnyomásra PDF"
Én meg utálom a PDF-et, mert csak azért kell telepíteni plusz egy progit, ezt aláírom az MS hibájának, de a Vista már ezen is segít.
"Amúgy lehet hogy több memót eszik, de nézd meg a méretét mekkora. Ja és nem mellékesen ingyé:D Ha ennek a hátránya a 2x-es ram akkor ok."
A mérete nem igazán izgat, mert olcsóbb egy 200 gigás winyó, mint egy 1 gigás ram modul. Az ingyenről meg annyit, hogy nekem az van ingyen, ha meglátogatom az egyik kedvenc oldalamat és 2 perc alatt ingyen van, ezzel szemben a ramot nem tudom warezolni. Ja, és mintha pár hozzászólással lejjebb épp azt emeltétek volna ki, hogy a Vista milyen szar, mert mennyi ramot zabál.
"És egy informatikusnak alap dolog lenne hogy egy oprendszer ne legyen akadály."
Igen, de jóval könnyebb dolgom lesz, ha csak a Windowst kell ismernem, és ez feltételezi, hogy a Microsoft megtartja a piaci részesedését, vagy az Apple veszi át azt (utóbbi lenne a legjobb, de erre nem nagyon van esély). És még mindig jobb munkaerő lennék így, mint például egyes betanított user supportos droid (akinek nem inge, ne vegye magára).
"Az hogy megy 4 film, amiket kirakok maxra, és a beryl kockát ha forgatod, akkor átlátszó tehát látod mind a 4 filmet, és közben elindítod a google-earth progit, meg internetrádió, meg DVD-ről még 1 film, youtube videó, gimp, OO mennek, és akadás nélkül tudok bánni a rendszerrel."
Aha, aztán lehet vele menőzni a haverok előtt, hogy neked ilyened is van, mert kétlem, hogy normális embernek rendeltetésszerű használat mellett erre szüksége van, csak mert "RAM van szarásig, akkor használjuk is ki."
Egyszerre dolgozol max 3 progival, esetleg még hallgatsz mellette zenét, de akkor nem nézel közben filmet. Erre meg a Windows is képes. Sőt, itt is megnyitok neked 30 alkalmazást és váltogatok köztük 3D Flippel.