3992

FAQ

Mielőtt kérdeznél, nézd meg a FAQt, hogy nincs-e benne a válasz!

Értelmetlen és kötekedő hozzászólások törölve lesznek!
  • KILLER2
    Engem bizony zavar, hogy 5 megapixeles kamera úgy maszatolja össze a fák ágait, hogy olyat még VGA kamerán se nagyon láttam, de minegy, közelről legalább jó és arra gyakrabban kell. De én akkor se vagyok vele megelégedve.
    Súgó hibája meg asszem csak a 8GBsnél van. Nem mintha sokat használnék (vagy egyáltalán használnék) súgót, de akkor is zavaró, mert ha esetleg néha kéne, akkor teljesen használhatatlan. Egy program sem fut és nem tud megnyitni egy témakört, mert kiírja, hogy memory full.
  • tomonor
    naná:D már felkeltem. Az a jó az N95-be, hogy nemcsak egy fix ébresztési pont adható meg neki, hanem akármennyi!
  • tomonor
    Öööö, kösz, nem kell kép, nekem is ilyen telóm van, tudom mit csinál :D (igaz hogy csak sima, de mind1)(tájképet meg még nemnagyon csináltam vele)
    A sugót még nem észleltem ,de nem is akarom, meg minek nekem súgó, előző 6600-mból mindent kitanultam.
    Hmmm. Megnéztem a súgót, és egy időben futattam vele zenelejátszót, kamerát, és galériát. Semmit nem írt ki, ám igaz, a súgóval egy időben jobban belassult. Hmmm. De mind1.
    Amugy meg a kameráról: A mobilokba persze hogy nem tudnak tenni minden részből pozitív eredményü kamerát berakni. Ez most közelről kíválóan teljesít, gondolom nem arra tervezték az autófókusszal, hogy ki tudja hamarabb lekapni szupermant? Inkább örüljünk neki hogy 5 megapixel! Van amelyik fényképező se tud ilyet! Ráadásul Carl Zeiss! És még AF is! Na jó, most a zoom elhanyagolható, mondjuk annak úgy sincs sok értelme.
    A GPS-nek sincs sok értelmem, de legaláb ez is van benne, ezzel is lehet villogni. ^^
  • KILLER2
    De most mennyé aludni. Megyek én is. Jóccakát.
  • KILLER2
    Kamerával az a baj, hogy távoli (főleg tájképnél látszik) kébnél úgy összemaszatolja az apró részleteket, hogy rossz nézni. Közelről ütős képet csinál, de tájképnél fák ágai borzalmasak. Majd holnap (azaz ma) teszek képet, ha akarod.
    Súgóval az a baj, hogy ha nem is fut semmi a háttérben, ha meg akarok nyitni valamit, többniyre (mindig) hozzámvág egy olyat, hogy Memory full.
    Ram az 128 mega, ha jól tudom, alapjáraton úgy 85 MB szabad ebből.
    Kamera fedő egyáltalán nem hiányzik. Kicsit koszos a kamera, de egy rongy megteszi lepucolni, azt máris jó. Darab karc sincs rajta, akárcsak a telefonon (mondjuk 120e Ft-os telefont nem véletlen nem dobálok).
  • tomonor
    Más:
    Nemtudja vki, hogy jön-e még új szoftverupdate, és ha igen mikor, a sima N95-re?
    Ezzel az új update amugy tiszta gyors lett, bugok meg kiírtva :D
  • tomonor
    Mi a baj a kamerával?!? :O
    Mi a baj a súgóval?!? :O
    A ram az ha jól tudom 40 mega az N95 8GB-nél, a simánál először 4MB (!) volt, de aztán a szoftverupdate-el megnövelték a tárhelyből. Épp ezért volt a kezdetektől fogva csak 128 a 8GB-osnak, a 160MB-os helyett...
    Apropó, téged nem zavar a 8GB-osba, hogy nincs a kamerának fedőkéje?
  • KILLER2
    Ki tudja. Nokia is sok érdekeset csinál. Inkább javítanák az N95 legendásan elcseszett kamera szoftverét és oldják meg, hogy 80 mb szabad RAM-al lehessen már megnyitni a súgót.
  • KILLER2
    Ja, 8GBsnél csak a fülek sorrendjét tudod állítani, a tartalmuk teljesen fix és hozzáadni sem lehet plusszokat. És amint elnézem az N96-ba is ez fog kerülni. Hát gratulálok annak, aki ezt kitalálta, mert N80nál kifejezetten hasznosnak találtam ezt a részt, de azóta egyre jobban cseszik el. Hatalmas baromság ez. Ha gyorsmenü, ami arra jó nyilván, hog yaz ember gyorsan el tudjon érni dolgokat, amik nyilván nem azok lesznek, amiket amúgy is 2 gobnyomással elér és nem is használja annyira gyakran, hanem programokat, menüket, amik neki fontosak és ez személyenként változó. Biztos hűek akartak lenni a multimédia menü névhez és ezért pakolták tele olyan baromságokkal, mint az, hogy szinte minden zene,videó és kép megjelenítéssel kapcslatos dolgot belepakoltak. Csak akkor azt mondják meg, hogy minek a telefon oldlaán a galéria gomb és hogy akkor hogy a f@szomba kerül multimédia menübe kapcsolatok fül...
    Szóval most kutakodok neten, hátha van valami hack ennek a szaros menünek az áítására, bár ez ki van zárva, mert az ilyen agyondizájolnolt szarokat (bár igaz hogy gyors és jól is néz ki) nem nagyon lehet normálisan módosítani.
  • tomonor
    Szerintem túl zsúfolt. MI A RÁKNAK KELL RÁ KÉTSZER UGYANAZ A 4 GOMB?

Ráadásul nem is érintőkijelzős... Bár lehet az csak egy új betűs szériánál indul a nokiánál. Mondjuk D. a D az szép. :D
  • tomonor
    Amugy azt vettem észre, hogy eddig 3 féle multimédia menü van:
    Van az, amikor kihozza a fel/jobbra/balra/le nyilakat (pl. N80)
    Van az N95-ös multimédia menü, ami nagyon csilli-villi, de a értelmét veszti ugyanis lassú egy picit. De legalább testre szabható.
    És van az új, amit az NGAGE-es telefonokra terveztek. Nos, azt nem is tudtam hogy nem szabható testre...

Érdekesen csinálja a nokia... ^^
  • KILLER2
    Nekem N95 kinézetre (sokkal) jobban bejön. De biztos jó lesz ez is, mert azért mégiscsak új csúcstelefon. Elég durva, amiket tud.
  • KILLER2
    Nem modnom, hogy jobban tetszik, mert kinéretre és sebességre is jobb a 8GB-s menüje, viszont anno N80on sokkal praktikusabb volt, mert itt csak a részek sorrendjét tudom állítani, azt, hogy mi legyen a menüben, azt nem. És én pl a büdös életbe nem fogok onnan nokia maps-hoz ameriaki, angol, stb térképeket megnyitni, pláne, hogy nem is használom a noia GPS programját. Meg aztán az utólsó képet és videót se nagoyn fogom onnan megnyitni, akárcsak az N-Gage keretprogram egyik funkcióját. Valamint nem nagoyn használom (értsd:egyáltalán nem használom soha) az ott lévő contacts részt, ahova külön kell hozzáadnom a telefonkönyvből a neveket. Ami kicsit hasznos (de egyik sem annyira, hogy kárpótoljon egy teljesen testreszabdató menüért), az pl a könyvjelzők, olykor a képek diavetítése (bár kb 6 gombnyomást spórol le 3ra) és a zenelejátszó indítása, ami szinttén megtehető a telefon egyik zenegombjának lenyomásával és plussz poén, hogy ez a funkció alapbeállításon a menü első eleme, de ugyanezt a funkciót érhetjük el azzal, ha nyomvatartjuk a multimédia menü gombját. Szóval szép, dizájnos, de engem nagoyn zavar, hogy nem állítható a tartalma, mert akkor viszont nagoyn jó lenne, ha belepakolhatnám néhány programomat, amit gyakran használok és akkor nem kéne ennyire spórolni a készenléti menü elemein. Na röviden (akarom mondani fél oldalban) ennyit a témáról.
  • tomonor
    Néztem youtube-on az N96-ot... Hmmm. Nem pont az, amire számítottam.
    -16GB memo
    -telefontámasztó
    -2 vaku (nem xenon)
    +2 felé is tolható, ám a fő szervrészen van mediavezérlő gomb (ami tök fölösleges)+ezzel a media gombbal lehet még újcsúsztatással vezérelni a gallériát, de ennyi.

Egyelőre ennyit tudok.
  • tomonor
    Neked valóbban jobban tetszik a régi multimédia menü? Mer én azt érveltem eddig, hogy a 8GB-en jobb...
  • KILLER2
    Ja, azt tapasztaltam. Bár gyakran 10-15 perc is megvan már az is, hogy megtalálja az öt műholdat. Meg elég pontatlan is. Nem tudom, hogy az N82 (asszem az a fasza) GPS-e mennyire pontos, de gyorsaságba örülnék egy olyannak az N95ömbe. Bár ez a GPS nekem olyan, hogy jó, hogy ilyen is van, de nem halnék bele a hiányába. Bár azért gyakran idegesítő a pontatlansága, de nem vészes. Amúgy marha jó telefon ez.
    Ja és nem tudom, hogy kinek van itt 8GB-s N95-e vagy nem tudom, hogy milyen a simának most a multimédia menüje. Lényeg, hogy azt nem tudja valaki, hogy akárhogy lehet-e módosítani a 8GB-s N95 multi menüjének tartalmát? Mert ennél feleslegesebb baromságot még nem láttam. Kitalálta szépen a Nokia, hogy mi legyen benne, azt nesze. Kb 1 sb funkció van benne, ami jó, az meg a zenelejátszó indítása, amit onnan eddig 2x indítottam el, mivel szinte mindig a multimédia gombokkal szoktam. Régebbi ilyen menü jobb volt, még akkor is, ha csak 5 dolog fért el benne, ott legalább én szatam meg, hogy mi és hol legyen.
  • tomonor
    Apropó, az N95-ön minimum 8 perc alatt tölt be...
  • KILLER2
    Köszi a válaszokat.
  • tomonor
    1. Minimum 3 műhold kell a beméréshez
    2. nem használok GPS, de egyértelmű: a számok a műhold adatai, a csíkok pedig a vétel jelerőssége, ha befeketedik, valószínüleg túl sokat szorította a nyakát. :D (dehogyis, megvan a megfelelő jel ^^ )
    3.Az N95-ön A-típúsú GPS van, tehát ez még prototípus darab (igaz, az egyik n-szériáson már 1 perc alatt betölt) és azért kell rá ennyit várni, tehát az N95 GPS-e eddig számol, és kész.
    4. dolgozik dolgozik dolgozik
  • KILLER2
    Na akkor most kérdezek. Főként a kapcsolat vagy milyen menüből (angol telóm van, nem tudom magyarul milyen nevet kapott) a GPS data-ból kérdeznék.
    1. Először is egy alap GPS-es kérdés: hány műhold kell, hogy tudjon navigálni?
    2. amikor rámegyek a satellite status-ra, akkor ír ki számokat, meg mellette csíkokat. Gondolom azok a műhöldak. Szóval itt 2 kérdés is lenne:
    2.1: a számok mit jelentenek?
    2.2: a csjkok mit jelentenek?
    3. Miután megvan 5 műhold, 2 vagy 3 (má nem tudom mennyi) csík befeketül. Azokra kapcsolódott rá? De akkor mire kellett várni?
    4. Mit csinál abban az időben, ami elteik a között, hogy megvan 5 műhold és hogy befeketül néhány csík, azaz elkezd navigálni?
  • tomonor
    Elvileg 8 perc az alap...bár az műholdfüggő. Ha épp olyan helyen vagy ahol nem megy el fölödted műhold akkor nem fogja megtalálni. Amugy én a goggle pas-nél használtam csak műholdat eddig, de az odavágott a jó kis képekkel
  • zero_cool51
    De meddig számolja? Majd fél órát ment...
  • KILLER2
    Amúgy van itt valaki, aki pontosan (vagy legalább kb) tudja, hogy mi micsoda ott a GPS-nél a csatlakozás menüben, meg kb, hogy mikor mit hogyan csinál? Mert ahoz lenne néhány kérdésem.
  • tomonor
    Számolja a GPS adatokat ;)
  • zero_cool51
    No egy újabb gond (már kezdem unni)
    Feltettem az új szoftvert (15.0.015) meg hozzá a Nokia Maps 2.0-t, de valamiért nem talál gps műholdat. Vagy fél órát mászkáltam erdőben, kocsiban is ment folyton, de nem talált semmi adatot. A csatlakozás menűben lévő GPS progi kiírja, hogy van műhold, állapotot ír mellé, de ott is a koordinátákhoz azt írja, hogy várakozás GPS-re. Ilyenkor mi a rák van?
  • tomonor
    Hmmm. Érdekes hogy 3 féle N95 van:
    N95-1<---Európai változat, valszeg ez van nekünk, ha sima N95ünk van.
    N95-2<---N95 8GB, semmi egyéb hozzáfűznivaló.
    N95-3<---N95 USA változat, na ebbe nem értem mibe különbözik. Állítölag gyorsab töltés, meg a hálózati 3G szabványa jobban kihasználja az amerikai frekvenciát, de egyéb? (amugy néztem róla videókat, és a gyorsabb betöltés nagyon nem bizonnul igaznak, sőt hamisnak!)

Egyéb:1. mikor jön ki az új szoftverupdate?
    2.érdemes erre az NGAGE-re előfizetni netet, vagy inkább haggyam, mer láma?
  • KILLER2
    Akkor arra az a jó neked, ami nézel. Azt még nem nagyon nézegettem, szóval nem tudok segíteni.
  • zero_cool51
    Tudom, de nekem ebben a témában nem a térkép a fontos, hanem csak a koordináták. Szóval csak egy egyszerű iránytű is megtenné...
  • KILLER2
    A nokia maps az legalább térgképes navigáló....
  • zero_cool51
    A beépített gps navigációs progit hogy lehet használni? Úgy értem ami a csatlakozás menűben van bent. Geocache-ingezni akarok, de ott úgy van megadva hogy pl 47° 21,5470', de a teloban csak olyat lehet megadni, hogy 0,0000. Át kell váltani valahogy, vagy mi a teendő, hogy normálisan tudjam használni a progit? Esetleg a NokiaMaps 2.0 jobb erre a célra?
  • KILLER2
    Oppsz, tévedtem. xD
  • KILLER2
    Hát fiam a telefonodból nyilván. Ha átírtad és nem írtad fel az eredetit, akkor azt bár baszhatod.
  • zero_cool51
    Megvan, az aksi alatti címkén megtaláltam... :D
  • zero_cool51
    És ha nincs meg az a product kód, akkor honnan lehetne megtudni? Gari papíron nincs rajt sajnos...
  • KILLER2
    Nem feltétlen bukta. Ha megvan az eredeti porduct code-ja és visszaírja azt, akkor megmaradt, mert nem veszik észre. Ellenben hülyeséget csinált.
  • KILLER2
    A kettős mód csak annyi, hogy akkor 3G-t is használ. Nem drágább, csak akkor, ha videóhívsz.
    SZoftververziónál nekem csak N95-öt ír ki utána egy zárójelben ezzel: (22.01)
    Doog és Tomonor: szignózni kell őket. Hogy hogyan, azt nem mondom meg, nokiaprogramok.hu-n le van írva.
  • tomonor
    Garis volt a telód? mer ha igen akkor azt msot vesztetted el a produkt kód átírásával. A haálózatba kettős mód leggyen bekapcsolva, mer úgy a HSDPA sebességet használja a netre. A 8GB-os kiadást nem ismerem.
  • zero_cool51
    Megoldódott a gond hálisten, egy kis product kód átírásával megoldódott a gond. Ám lenne egy másik kérdés:
    A hálózatnál ha úgy áll, hogy kettős mód, tehát umts és gsm, az jelent valamit? ha 3G-ként áll a telcsi, azzal többet számlázhat a szolgáltató? Nem tudom mennyire érthető a kérdésem...

Másik meg az lenne: N95 8Gb-os személyeknél, ha lekérdezitek a szoftver verziót (*#0000#) akkor mit ír ki az utolsó sorban? N95 vagy N95 8Gb?
  • tomonor
    Nekem is ugyanez van. Vidd el a mobilboltba és ott pár forintér raknak rá új szoftvert ami magyar. (a garanciát nem veszik figyelembe)
  • zero_cool51
    Van egy kisebb gondom:
    a telomban van ill volt magyar nyelv, orosz, szlovák és társai, de szoftverfrissítés után csak angol, német, portugál, francia, stb... mi van ilyenkor?
    Nem nagyon zavar az angol, de azért mégis érdekel...