3992

FAQ

Mielőtt kérdeznél, nézd meg a FAQt, hogy nincs-e benne a válasz!

Értelmetlen és kötekedő hozzászólások törölve lesznek!
  • n003
    vanbenne gps és viszonylag pontos bár elsőre kell neki pár perc hogy megtalálja a saját pozícióját ... hát igen :( aku ami ezeknek az 'okos' telefonoknak a legnagyobb gyengéjük .. nekem előtte 6230-m volt na azután döbbentesen keveset tud időben (mert ugye azt várja az ember hogy fejlesztenek akut is) sajna a tapasztalatom az hogy kb 2/3-ra csökkent a készenléti idő (a tudás ára??) ... a navigálással meg egy fél nap alatt ki lehet készíteni
  • pipsy
    Sziasztok!
    Húúúúúúúúú!
    Erősen gondolkozok egy N95-ös telefon beruházásán, de eggyesek lebeszélnek róla.
    Lenne két kérdésem, és örülnék neki ha segítenétek megválaszolni egy-két mondatban őket!
    Az első az lenne, hogy meddig bírja az akumlátor, mert a gyári adatoktól eltér állítólag.
    A másik pedig, hogy van benne GPS? (Navigációs rendszer)
    Várom a válaszokat.
    Köszönettel Gyula
  • HD JOHNNIE
    Hát ezt majd megmondják a szervízesek, hogy lehet e gariba vagy se... Azok alapján amit leírtál tényleg olyan mintha megnyomódott volna. Kérdezd meg a szervízt sztem...
  • bongo1
    Helló van egy nokia n95 és az a bajom mikor este lefeküdtem semmi baja nem volt ... nem esett le nem nyomták meg stb stb ... És ma reggel néztem a kijelzöét mikor fehér a háttér akkor van benne egy szabályos kereszt csik alul meg olyan mint ha viz lenne benne? Szerintetek mi a baja ? Hogy történhetett? És ezt gariba megcsinálják? köszi sziasztok
  • ozz
    Sziasztok...

N95-nél sikerült megcsinálnom hogy a telefonon hasznalt internetet, hasznaljam egy laptopon, kvázi modemként hasznalva a telefont. Ezt igy usb kábellel kötöttem össze tök jó volt bár kicsit lassu , de ez mindegy is. Kérdésem az lenne felétek, hogy az usb kabelt ki lehet valtani azzal hogy Wi-fi-vel kapcsoljam össze a laptopot es a telcsit es ugy netezzek a laptopon?

Masik nagy problemam hogy ha telefonon netezek , egyszeruen nem tudok pl a youtube.com-on megnezni egy viedot sem, mert hianyolja a Flash cuccot hozza, azt hogy lehet megoldani hogy a weblapokon meg tudjam nezni a videokat?

Segitségeteket előre is koszonom.
  • matt taylor
    Használhatatlan képek, ez LOL, kiprobáltam és hihetetlen képeket csinál, nah meg ne várjuk tőle azt amit egy 80000 ftos profi fényképező tud...
    Láttam összehasonlítást vmeik sonyericsonnal és kenterbe vrte a fotoi
    GPSről hasonló a véleményem.
    Lenne 1 kérdésem(csak halkan adminbácsi megne hajja):függetlenítésről mit tudtok?lehetséges már?vagy egyik nseriest sem lehet?
  • Axl Rose
    Nekem semmi gondom a fedlappal. Kicsit lötyög néha, de nem zavar.

Ha napi szinten szeretnéd használni a GPS-t akkor nem ajánlom.
    Engem speciel nagyon kihúzott a kakiból, amikor egy ismeretlen helyre akartam menni. Ennek segítségével odataláltam pikk-pakk.
    (Persze előtte belöttem nagyjából a célt térképpel.)

Képekkel semmi bajom, természetesen nem ver meg egy digit gépet.
    VIszont szerintem nagyon korrekt videókat csinál

Mindent összevetve én ajánlom mindenkinek
  • Ice Cortez
    Helló!

Én is ilyen telefon vásárlása elöt állok, legalább is gondolkozok rajta.
    Nekem most Nokia 6630-asom van, ezelőtt meg Nokia 3660-om volt, tehát a Symbian mindíg is közel ált hozzám.

Előszőr nagyon megtetszett nekem ez a telefon és elhatároztam hogy veszek egy ilyet, de gondoltam előbb utána olvasok neten mit írnak róla, de sajnos ez nagyon lehangol!
    Mindenkinek van valami baja a telefonnal és olyan rossz kritikákat kapot, hogy az valami borzasztó!
    Rossz fedéllap, gyenge aksi, használhatatlan GPS ja és még azt is hallottam hogy ez a csodálatos 5mpixeles kamera rossz képeket csinál (torz képeket)

Tényleg rossz képet csinál? Tényleg használhatatlan benne a GPS?
    Nekem pont ez a két dolog miatt kellett volna, de most már elgondolkoztam rajta hogy kell-e ez nekem :/
  • precision
    sztem megmosztani biztos hogy nem tud...de lehet rosszul gondolom
  • zola2000
    Már csak egy nagyon fontos kérdésem van, lehet olyant csinálni n95el, hogy a wifi netet kifelé megosztom? Tehát pl 3g internetet megosztom a nintendo dsel wifin keresztül, és úgy bárhol tudok dsen multizni, vagy a telefon wifije csak arra jó hogy a telefonnal tudjak használni a hotspotot?
  • precision
    mivel tud többet: hspda, wifi, gps, 16 millió színű kijelző, A2DP bluetooth, tvkimenet...stb.

az hogy neked melyik a jobb a pénztárcádon és a szükségleteiden múlik... tény hogy az n73 nagyon jó mobil, és ha nincs szükséged a fent említett extrákra akkor n73 jobban megéri
  • zola2000
    De most tényleg, mivel tud többet egy n95 mint egy n73? Azt látom hogy kétszer annyiba kerül. A tv kimenet nem érdekel az sd kártyát átrakom a wiibe (a telefon oldalából könnyen kivehető) és úgy nézem meg a fényképeket/videokat, a gps jól jönne, a kamerája az n73nak jobb, úgy láttam hogy az n73ban egy kis joy van(mint a6600ban) ami jó lehet játékra (4 vagy 8 irányú?). Én így elsőre az n73at vennék (lenne pénzem n95re is) tehát nekem melyik a jobb?
  • zola2000
    Sziasztok, nekem ngage telefonom van, de az új ngage multis szolgáltatás miatt érdekelne néhány dolog. Azt már látom, hogy az n73 kamerája a jobb, de játék irányíthatóság szempontjából melyik a jobb (ugyanis mindkettőre lesz az új ngage) lehetőleg olyan írjon akinek mindkettő volt. Ezeknek a telefonoknak 4 vagy 8 irányú a d padjuk? Kb Milyen minőségben rendrerelnek 3d ben? (mondjuk ha az s60v1 ps1nek felelt meg, ez (s60v3) megfelel egy nintendo64nek?)
  • G_ArchAngel #161
    köszönöm, majd megnézem...
  • HD JOHNNIE
    Talán ez segít neked vmiben: http://europe.nokia.com/link?cid=PLAIN_TEXT_357071 most szedtem le, de még nem csináltam vele semmit, így még nem is tudom, hogy jó-e vagy sem.
  • HD JOHNNIE
    No a helyzet az, hogy bekapcsoltam a gps-t és talált mindent ami kell, londont, magyarországot mindent. Viccből beadtam célnek a szülővárosomat, kiszámította, majd megkérdezte, hogy milyen nyelvű hangirányítást akarok. Magyar nem volt ugyhogy maradtam az angolnál. Leszedte a hangot majd elkezdett navigálni, igaz csak a szimulációt kapcsoltam be, de az jól működött.
    Kicsit meg vagyok zavarodva mert ugy tudtam, hogy a hangnaviért fizetni kell, akkor tévedtem? Vagy nálatok mit mutat ez az egész?
  • HD JOHNNIE
    mán találtam, 45 fontért le lehet tölteni az UK térképet hirtelen :D De lesz vmi akor szólok
  • G_ArchAngel #157
    passz...
    nekem is kellene egy London map, ha találsz, légyszíves szólj...

köszi!
  • HD JOHNNIE
    Nah megvettem végre a telót :) Otthon olcsóbb mint itt angliában annyi szent. Tökéletesen műxik, habár egyszer volt egy apró lefagyása mikor a memóriakártyát beleraktam, de az újraindítás megoldotta a problémát (kopp, kopp, kopp:)) A lényeg, ahogy lentebb is írták, nem lehet lerakni a telót, mert mindig van vmi amit ki kell próbálni :)
    Nem tudja vki, hogy térképeket, honnan tudok leszedni hozzá? Itt láttam valahol ezen a fórumon, de nem találtam meg a linket. Tudna segíteni vki? Előre is köszönöm!
    Üdv!
  • genRob
    Erre reflektálnék. Nem csalás ez hanem eme típusú akkuk töltöttségi görbéje ilyen. Vagyis szinte az utolsó pillanatig "csúcson" jár majd lemerül. Tehát jelen esetben 3.7v-on marad a teljes töltöttség 5-10%áig és onnan lemerül szinte egyből.
  • genRob
    Nekem kifejezetten nem tetszik a fekete. Sztem ez teljesen szubjektív. Azért magasztalni vagy éppen leírni egy telefont mert nem "jó" a színe... botorság. A nagyobb kijelző és a 8Gb viszont csábító! :-)
  • G_ArchAngel #153
    itt az új N95, ami csodaszép:)
  • sancsab
    Szia tes23 !
    Igen, az aksija lehetne izmosabb. Ahogy írod, 2 nap. Éjjel is megy. Ja, még valami: A világ összes kütyüjében amiben kijelzik a töltöttségi szintet csalás van, ugyanis a kijelző az utolsó pillanatig tele, vagy legfeljebb 3/4 feltöltést mutat, mert milyen jól mutat ha még a harmadik napon is tele van az aksi. Marketinges döntés eredménye az akkugyilkos gyorstöltés találmánya is, hiszen nem elég piacképes az a készülék, melynek aksiját 14 órán keresztül kell tölteni.
  • Axl Rose
    Olyan okosság kellene, hogy felvétel közben ne világítson a piros led, mert kilométerről kiszúrják
  • G_ArchAngel #150
    nah, hivatalosan fekete N95 csak Angliában és USA-ban lesz a Nokia szerint, de viccesen megjegyezte egy srác, hogy nem hivatalosan persze, hogy lesz itthon is:)
  • tes23
    Nem sok ember ir ebbe a forumba. Mondhatnam eleg halott :(
  • tes23
    Jah hat marketingesek mindent elkovetnek. Jo hogy Neked van elo peldad ra. Akkor azt mondhatjuk hogy a jelenlegi mobilpiacon a 2. legjobb kepet csinalja az N73as utan. :)
  • tes23
    Eleg jol nez ki a 8GBos N95 feketeben. Azt is irtak, hogy a RAM is nagyobb lesz benne, valamint hogy 1200 mAH akksi lesz benne, de igy nem lesz vedo a cameran. Nem tudom, hogy mennyire karcolodhat a lencseje. En biztos, hogy a telcsit nem fogom ovtaskaban hordani, az engem zavar sajnos. :(
    Persze a teljes specifikaciot majd csak aug 28an tudjuk meg allitolag. Lehet hogy meg VGAkijelzo is lesz benne. Egyik szemem orul, mert igy gyorsabban lemegy az ara a sima N95nek, igy en is tudok venni magamnak egyet, viszont a masik szemem meg sir, mivel az keszulekben ki lesznek javitva a hibak. Mondjuk a 8GB annyira nem erdekel, de azok a hobak amik az N95nel elofordultak, gondolom kijavitottak.
  • G_ArchAngel #146
    igen, a Nokia N73 a legjobb, mivel ez az érzékelő nem bír el többet 3 mpixelnél, innen már zajosodás, minőségromlás és részletvesztés jön...

sajnos itt is, mint a digitfotó piacon a legtöbb embert a marketingesek megetetik a nagyobb számokkal, ami néha igazából kevesebb (mint minőség)...

(mivel mindkettőm volt és fekete N95 újra lesz is, van hasonlítási alapom)
  • tes23
    Hi Sancsab!

Tok jo, hogy ennyit irtal, legalabb vagyunk jelenleg 3an, akik irnak! :)
    Szoktal rajta zenet hallgatni? Napi 1-2 ora zenehallgatas mellett mennyit bir az akksija?
    Ahogy mondod, hogy allandoan vmiert elo kell venned a telcsit, mennyit bir ki az akksi? Gondolom 2 napnal tobbet nem! Ejjelre be van kapcsolva?
  • tes23
    Archangel szerintem ahhoz kepest hogy telefon es beletettek egy 5MP-es camerat, szep kepet korrekt kepet csinal. Legjobb minosegu a mobilpiacon. Ha mar csak azt vesszuk, hogy csinalunk egy 5MP nagysagu kepet es utana convertaljuk 2MP nagysagura, szerintem minden keszuleket odaver! Vagy Te tudsz jobbat? :)
  • G_ArchAngel #143
    "kiváló minőségű fotó" - ha ezt nem írod, akkor korrekt az írásod, de ez erős túlzás...
  • sancsab
    Üdv mindenkinek!
    Előre bocsájtom, hogy nem vagyok egy fellelkesült tini Nokia rajongó, de az N95 a legjobb, a leguniverzálisabb készülék, amivel valaha találkoztam. A lehetőségeimhez képest nagyon drága, de a családom látva a vágyódásomat, hozzásegített ehhez a ministúdióhoz, kiskomputerhez, zsebmindeneshez. Mindenemet, amit idáig cipeltem a táskámban, bedobáltam a fiókba: mp3, fényképezőgép, pendrive, diktafon, stb. Minek?
    Minden itt van a tenyeremben és az a szörnyű, hogy az egyes funkciók minősége mind meghaladja az előzetes elképzeléseimet.
    Ahogy egyre jobban kiismerem, annál élvezetesebb a használata.
    Jelenleg 250db kiváló minőségű fotó, és kb 4-5 komplett film van rajta: Indul a bakterház, Üvegtigris, Markos-Nádas jelenetek, Hofi, stb, a sajátkészítésű sok kisvideóról nem is beszélve: A mai jégeső, a kollégákkal való hülyéskedések, stb.
    Szóval minden itt van ami kell.
    Nálam van excel-ben a DVD listám, Word-ben az irományaim, leveleim, a legfontosabb programok, tisztára mintha egy laptopot cipelnék.
    Más: A gombjai tökéletesek, a navigációs billentyűket jól lehet használni, a számbillentyűk domborításai szenzációsak és gyönyörű a billentyűvilágítás.
    A csúszkával ezidáig semmi bajom, nagyon szépen működik, mindhárom helyzetben határozottan, de nem durván bekattan a helyére. Szétcsúsztatott állapotban egyáltalán nem lötyög, összecsukott helyzetben lehet érezni egy minimális kottyanást, ha direkt ezért feszegetem egy kicsit. De miért feszegetném?
    Más: Magam is röhögök rajta, de idáig képtelen voltam kipróbálni, hogy készenléti állapotban mennyit bír az akkuja, pedig már a készülék 3 hónapja meg van. Egyszerűen képtelenség békén hagyni, mert mindig eszébe jut az embernek valami és már nyomogatja is.: fotózni kell, programot kell másolni a kollégáknak, zenét kell átküldeni, kell a diktafon az értekezletre, stb.
    Ez a cucc nem készenlétre született.
    Két dologtól rettegek: Nehogy leejtsem, és nehogy összekarcoljam.
    Idáig sikerült megóvni ezektől.
    Egyébként zsebben hordom, mert képtelen voltam megszokni az oldaltáskát.
    Időnként nézem, hogy nem kopik-e valahol, de idáig még nem vettem észre.
    Egyedül a fotólencse körül szokott poros lenni, de ezt kis ecsettel el lehet távolítani.
    Te jó ég mennyit írtam ! Egyenlőre ennyi, ha kedvem lesz, majd még jelentkezem. Köszönöm a türelmeteket!
    Üdv: sancsab

• G_ArchAngel #141
    muhahaha, de jó, hogy eladtam a ronda ezüst előlapos N95-öt, most jól lefog esni az ára...

ilyet már inkább veszek az egyik N73 helyett másodtelónak...
  • tes23
    Az biztos hogy 7610nel sokkal jobb telcsi!

Tenyleg, ha naponta kb 2 orat hallgatok zenet es ejjel is be van kapcsolva a telefon, akkor hany napot bir az akksija? Es ha ejjelre kikapcsolom?
  • Axl Rose
    Én is 7610-est cseréltem le N95-re és nagyon nem bántam meg...
    Sz'al jó teló az
  • tes23
    Kivancsi vagyok erre a tovabbfejlesztett N95re, de ha esetleg 8gigas lenne, akkor ennek horribilis osszege lesz. Mondjuk kerdes hogy mikor dobjak piacra, gondolom nem most, mivel meg tobb n95ost elszeretnenek adni.
    Vagjak ok a marketinget, nem kell felteni oket! :)

Archangel koszi a valaszodat. A vegen az lesz hogy nem veszek telcsit es meg maradok 7610esemnel :(
  • HD JOHNNIE
    A 8 gigás igaz lenne végül? azt olvastam, hogy kamu. Bár a hírek percenként változnak...:)
  • Attila 007
    És a VGA kijelzőt ki is felejtetted a felsorolásból:)
  • G_ArchAngel #135
    igazából a célközönsége ennek a telefonnak nem 2 évre, hanem félévre vesz készüléket:)

amúgy nem para a mozgás, de szerintem várj egy kicsit, USA-ban már boltokban van a felújított fekete előlapos változat és jön a 8 Gbyte belső memóriás is...

(amúgy GPS-re tényleg kaki, de ki az a hülye - már megbocsáss - aki N-series GPS-ben és a mesékben még hinni tud...)