Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ja még ez is.
"Milyen helyesírási hibákra gondolsz? amikor automatikusan aláhúz pirossal ha rosszul írod."
"Az evolúció tényét több, egymástól független tudományterület megfigyelései bizonyítják, egymással teljes összhangban. Az egész modern biológiának csak az evolúció összefüggésében van értelme."

Cáfolt tudomány területekre lebontva.

Nem keresek tovább mert amíg ezeket nem cáfolod felesleges.
"Azt állítod, hogy csak a szülõktõl kapunk genetikai információt. A felmenõiktõl nem. Ez téves. S bizonyítsad az igazadat ennyit kértem nem többet. De eddig nem bizonyítottad, csak azt hiszed.
Mendel egész kutatása ellentmond ennek azért ajánlottam olvasd el. S cáfolt."
Az igazság az, hogy nincsenek érveid.
Nem mersz velem korrekt vitába szállni.
Ezt a félelmedet azzal próbálod palástolni, hogy engem vitaképtelennek, elmebetegnek titulálsz. De ez csak azt bizonyítja, hogy te vagy vitaképtelen.<#awink>

Pedig igaza van. Össze vissza beszélsz.
Nem kétlem, hogy komplett világ van a fejedben, biztos csak nehéz elmondani.
De idekint meg van egy másik, az igazi. Általában ez a gond az elmebetegekkel.
"Nem adtál mindenre választ, csak azt hiszed."

<#nevetes1>

Még szerencse, hogy le vannak írva, így hiába próbálod letagadni a csillagokat az égrõl: #12751 , #12755 , #12766 , #12769 , #12775 , #12781 csak hogy a legutóbbiakat jelöljem meg.<#papakacsint>

A régebbi hozászólásokra voltam beállítva, amikor onnan a régebbi hozzászólásoktól kuldtem az uzenetetet akkor a régebbi hozászólásoknál nem jelenítette meg az enyéimet. Azt hittem hogy roszul csináltam valamit, ezért ismét elkuldtem. Amikor már rájottem erre akkor már késo volt.
Nem te voltál, néha csinál ilyet magától. Lenyelte az én hozzászólásomat, meg még valakiét, és a tiéd látszik helyette háromszor.

Jaj bocsánat rosszul használtam a SGhu fórum megjelenítomet, ezért van csak ismételve a hozzászólásom. Igazán sajnálom !
Szépen összeszarta magát a fórummotor...

Azt hogy hogyan mûködik az evolúció azt nem vitatom, kell hozzá:, replikáció, mutáció, szelekció. Hanem arra vagyok kíváncsi hogy a szelekció maga hogyan mûködik, mert hogy nem véletlenszerûen választ a mutációk közül az biztos?
Azt hogy hogyan mûködik az evolúció azt nem vitatom, kell hozzá:, replikáció, mutáció, szelekció. Hanem arra vagyok kíváncsi hogy a szelekció maga hogyan mûködik, mert hogy nem véletlenszerûen választ a mutációk közül az biztos?
Az nem valami bonyolult dolog, az "aki megdöglik az nem baszik" elv mentén...

Az hogy az evolúció hogyan mûkodik azt tudom, kell hozzá:, replikálódás, mutálódás, szelekció. Ezt nem vitatom, hanem arra vagyok kíváncsi, hogy a szelekció maga hogyan mûködik, mert nem véletlenszerûen választ a mutációk közül az biztos?
Eneff
Rosszul látod a dolgokat: kreaCIONIZMUS.
Eneff
Már kétszer itt hagyta. <#hehe>
Ha nem tûnt volna fel ebben a vitában világképeket ütköztetünk.
immovable
"Nyilván azért vannak ezek a dolgok, mert így lettek megalkotva."

😄DDDDDDDDDDD
immovable
Mikor hagyod itt újra örökre 1 hétre a topikot? 😄DDDDDDD
Ez az én véleményem is.

Nem adtál mindenre választ, csak azt hiszed. Az nem válasz "említésre se méltó"

Azt állítod, hogy csak a szülõktõl kapunk genetikai információt. A felmenõiktõl nem. Ez téves. S bizonyítsad az igazadat ennyit kértem nem többet. De eddig nem bizonyítottad, csak azt hiszed.
Mendel egész kutatása ellentmond ennek azért ajánlottam olvasd el. S cáfolt.

Milyen helyesírási hibákra gondolsz? amikor automatikusan aláhúz pirossal ha rosszul írod.

Amúgy azért gondoltam, hogy te vagy az, mert egyformán nem tudtok helyesen írni, azon felül, hogy mennyire gyengén véditek az evót.

"Én meguntam veled a vitát "

Akkor ne is kezdjük újra, hasonlóan érzek.<#papakacsint>

"Kérlek csak olvasd el Mendel mûvét."

<#nevetes1>

Még mindig ezen lovagolsz?

Már leírtam neked a #12781 -ben:

"4 Mendel kísérlete néz utána legalább három nemzedékre."

Na ennek a vitapontnak semmi értelme. Azt értem, hogy azt lehet mondani, hogy nagyapádtól örökölted a génjeid 25%-át, de azt meg neked kellene megérteni, hogy valójában nagyapád nem volt ott a fogantatásodkor. Úgyhogy ezt a vitapontot én lezárom.
"

Belekapaszkodtál ebbe a lényegtelen dologba, amit félig viccnek szántam, mert ugye nagyapád tényleg nem volt ott a fogantatásodkor.<#awink>
De hát, szegény ember vízzel fõz, te meg ezzel akarsz fogást találni rajtam. Gyenge próbálkozás. <#papakacsint>

"S itt vissza térek szépen a csukbakba érvelésedre. össze vissza beszélsz terelve a témát már megint el az eredeti kérdésrõl. "

Én minden kérdésedre válaszoltam, még a pótkérdéseidre is. Te vagy az aki nem tudtál mit kezdeni az érveimmel, a válaszaimmal. Aminek a következménye, hogy most már csak a becsmérlésre futja a tehetségedbõl.

Gyenge voltál, egy napig se bírtad.<#wave>

Balumann
"Ha te vagy az itt okoskodó Balumann is, aki most feltûnõen eltûnt, akkor már tudom miért ilyen nehéz a felfogásod és nem állok le veled komolyan vitázni. Balumann név alatt is csak értetlenkedésre meg tévedésekre futotta tõled. "

Én meguntam veled a vitát (már sokadjára), ráadásul kevés idõm is van most, nem is nagyon bírom követni az eseményeket, de idõnként azért beleolvasok, és nehezen bár, de ellenállok, hogy ne válaszoljak a hülyeségeidre. De szerencsére más válaszol, amihez túl sokat nem tudnék hozzáfûzni, úgyhogy azért sem írok mostanában.
Azon ne csodálkozz, ha úgy tûnik, hogy rajtad kívül mindenkinek (vagy legalábbis a tudományos ismeretekkel rendelkezõ embereknek) nehéz a felfogása, megnyugodhatsz, a hiba nem bennünk van. <#awink> És pláne nem mindenki én vagyok. <#hehe> Majdnem 10 éve vagyok itt a fórumon, ezen a néven, nem is lenne semmi értelme annak, hogy új reget csináljak.

Látom nem vettél részt vitaversenyeken. Nem igen lennél elsõ helyezett.
Nem Balumann vagyok.(elég régi reg vagyok)
Kérlek csak olvasd el Mendel mûvét. Megérted majd miért mondtam a nagypapásat.
Ha már vitázni kezdesz illik megismerni mind a két fél érveit, bizonyítékait, de te csak az egyik oldalt ismered (azt se nagyon). Kivéve ha te állítottál fel magadnak egy teóriát.Viszont azt nem tudod megvédeni.
S itt vissza térek szépen a csukbakba érvelésedre. össze vissza beszélsz terelve a témát már megint el az eredeti kérdésrõl.

Eredeti kérdés asszem az volt, mi az evó? De erre már én nem emlékszem tisztán.

Azon azért elfilózhatnál, hogy a természet semmi felesleges "dologra" nem pazarol energiát.
Tehát ha nem gondolkozol, már elõre felíratkozhatsz a napoleon felvételre.

publikációjára

Te csacsi, attól, hogy én pl nem értem kvantumfizikát, még nem mondom a kutatók publikációjukra, hogy idétlen.
Na persze mielõtt belémkötnél, én is kutató vagyok, keresem mikor nem vagy szamár.😊))

Te idétlen!!!

"Miért van a vakondnak szeme?
Miért lélegzik tüdõvel a delfin?"

"mert így lett megtervezve"

Ez aztán az érv.
Te aztán vitáztál, egy-egy fél mondattal...

Ezt nevezed te vitának?<#fejvakaras>

"Mondjuk kezdésnek cáfolt azt, hogy a nagyapa génjei nem ütköznek ki az unokán."

Még mindig ezen lovagolsz?
Hogy hasonlítasz a nagyapádra, ránézésbõl? <#wilting>
Azt sem tudod mitõl néz ki úgy az ember ahogy.<#awink>

"8-as Kérdésre a válasz."

Ez a válasz kb a tõled eddig látott semmi. Prédikálás minden támpont nélkül.

"Õszinte tisztelettel:
Balu "

Ha te vagy az itt okoskodó Balumann is, aki most feltûnõen eltûnt, akkor már tudom miért ilyen nehéz a felfogásod és nem állok le veled komolyan vitázni. Balumann név alatt is csak értetlenkedésre meg tévedésekre futotta tõled.

Csomó érvet felsoroltam, teljesen összefüggõ a kép, belekötni nem tudtok, így marad a tudásom becsmérlése. Ennek ellenére ti valahogy mégsem tudjátok a nagy eszeteket csillogtatva, nemhogy szétszedni, de még csak rést találni rajta sem. <#awink>

Megértem azt amit mondtál.
Azt hittem most már lehet veled vitázni de akkor abbahagyom megint. A válaszaidból teljesen kiütközik, nem sok fogalmad van a genetikáról, az evóról stb. Elõszór ezeknek kéne utána járni bõvíteni a tudásodat. Most itt az alkalom írj egy disszertációt arról, hogy miért nem lehetséges az evó s sikeresen véd meg.
Mondjuk kezdésnek cáfolt azt, hogy a nagyapa génjei nem ütköznek ki az unokán. Mendel sikeresen bizonyította, hogy igen.

8-as Kérdésre a válasz.
Szinte evó.
Az ID, kreo -sok is innen veszik az ötleteiket, csak egyszerûbben megfogalmazza az átlag ember számára. Ezért lehet sikeres. Hogy megértsd ez kb ugyan olyan mint a gravitáció. Általánosban elmondják neked megérted. De ha tovább szakosodsz akkor belátod a további mélységeit. Mert nem csak annyi, hogy lefelé esik az alma.

Õszinte tisztelettel:
Balu
Van ilyen...

sztem teljesen logikus
Értelmetlen beszéd.

Ez is csak a fehérember felsõbbrendûségét bizonyíccsa. Jöttek a derék európaiak és kiszelektálták az Aztékok 4/5-ét. Tulajdonképpen hálásnak kellene lenniük nekünk nem?
Na hát, ha velem ellentétben, szerinted az a jó, ami nem illik bele a világképedbe, akkor máris egyet értünk, mi a jó és mi a rossz. <#nyes>

Fehercsoki
És pont ez a probléma, hogy szerinted az a jó ami beleillik a világképedbe...

#12786 4. pont

Azt hittem össze tudod rakni.<#rinya>

"Má' megin' ez a nem oda lettek tervezve. Na hagyjál békén."

Hogy nem teszik egy teljesen logikus, több példával alátámasztott válasz, azzal én nem tudok mit kezdeni.<#nemtudom>

A lényeg, hogy logikai hiba nincs benne, s beleillik a világképembe.
Az, hogy a tiédbe nem, hát sajnálom.<#rinya>

Ha nem tûnt volna fel ebben a vitában világképeket ütköztetünk.
Te keresed a hibát az enyémben, én meg a tiédben. <#papakacsint>

1. Nem cáfolod a vírusok szelekciós hatását, pedig én ebbõl a célból hoztam szóba

Ezért kérdeztem, hogy akkor az Aztékok 80%-a mutáns volt, akiket ki kellett szelektálni?
Má' megin' ez a nem oda lettek tervezve. Na hagyjál békén.

3. Biztos volt egy csomó õslakos, akinek az immunrendszere megbirkózott az influenza vírussal.

biztos, biztos
1519-ben Tenochtitlán városa majdnem 200 éve virágzott <...> Amikor a spanyolok elõször léptek Mexikó földjére, körülbelül 15 millió amerikai õslakossal néztek szembe. Egy fél évszázadon belül azonban az õslakosok 80 százaléka kihalt.
Fehercsoki
"anyagi világ", "nem oda lettek tervezve" ilyeneket írsz és komolyan azt gondolod hogy megcáfoltad az evolúciót?<#ijedt>

"Ez elég rossz tervezésre utal."

<#wilting>

Egyáltalán nem rossz, ha kibír több tízmillió évet.<#awink>
Fel kellene fognod, hogy semmi nem örök az anyagi világban, még maga az anyagi világ sem.

"A dél-amerikai õslakosok..."

Megint csak gyenge érvelés.
1. Nem cáfolod a vírusok szelekciós hatását, pedig én ebbõl a célból hoztam szóba.
2. A behurcolt (invaziv) fajok számos esetben végeztek nagy pusztítást, mert nem oda lettek tervezve.
3. Biztos volt egy csomó õslakos, akinek az immunrendszere megbirkózott az influenza vírussal.

4. #12775 6. pont <#awink> (össze tudod rakni? <#ravasz1>)

A valóságban meg lepusztul az élõvilág, kihalnak a fajok.
Ez elég rossz tervezésre utal.

4. Vírusok (kinyírják a gyengéket (meghibásodottakat))
A dél-amerikai õslakosok, akiket ~1500 környékén az Európából behurcolt vírusok öltek meg (mert nem voltak rezisztensek semmilyen formában) is mutánsok voltak? Vagy ha minden faj statikus, akkor hova tûnt a rezisztencia?
Szegény evósok..., napi 30 diszlájkot képesek benyomni a kommentjeimre. <#nevetes1>

Érvek híján így akarnak nyerni.<#hehe>