13357
Miért pont így és erre...
-
#12813 "Nyilván azért vannak ezek a dolgok, mert így lettek megalkotva."
:DDDDDDDDDDDD -
#12812 Mikor hagyod itt újra örökre 1 hétre a topikot? :DDDDDDDD -
lordbalu #12811 Ez az én véleményem is.
Nem adtál mindenre választ, csak azt hiszed. Az nem válasz "említésre se méltó"
Azt állítod, hogy csak a szülőktől kapunk genetikai információt. A felmenőiktől nem. Ez téves. S bizonyítsad az igazadat ennyit kértem nem többet. De eddig nem bizonyítottad, csak azt hiszed.
Mendel egész kutatása ellentmond ennek azért ajánlottam olvasd el. S cáfolt.
Milyen helyesírási hibákra gondolsz? amikor automatikusan aláhúz pirossal ha rosszul írod.
-
Richard Donkies #12810 Amúgy azért gondoltam, hogy te vagy az, mert egyformán nem tudtok helyesen írni, azon felül, hogy mennyire gyengén véditek az evót. -
Richard Donkies #12809 "Én meguntam veled a vitát "
Akkor ne is kezdjük újra, hasonlóan érzek.
-
Richard Donkies #12808 "Kérlek csak olvasd el Mendel mûvét."
Még mindig ezen lovagolsz?
Már leírtam neked a #12781 -ben:
"[URL=http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1173770340&no=12781]4 Mendel kísérlete néz utána legalább három nemzedékre."
Na ennek a vitapontnak semmi értelme. Azt értem, hogy azt lehet mondani, hogy nagyapádtól örökölted a génjeid 25%-át, de azt meg neked kellene megérteni, hogy valójában nagyapád nem volt ott a fogantatásodkor. Úgyhogy ezt a vitapontot én lezárom.[/URL]"
Belekapaszkodtál ebbe a lényegtelen dologba, amit félig viccnek szántam, mert ugye nagyapád tényleg nem volt ott a fogantatásodkor.
De hát, szegény ember vízzel főz, te meg ezzel akarsz fogást találni rajtam. Gyenge próbálkozás.
"S itt vissza térek szépen a csukbakba érvelésedre. össze vissza beszélsz terelve a témát már megint el az eredeti kérdésrõl. "
Én minden kérdésedre válaszoltam, még a pótkérdéseidre is. Te vagy az aki nem tudtál mit kezdeni az érveimmel, a válaszaimmal. Aminek a következménye, hogy most már csak a becsmérlésre futja a tehetségedből.
Gyenge voltál, egy napig se bírtad. -
#12807 "Ha te vagy az itt okoskodó Balumann is, aki most feltûnõen eltûnt, akkor már tudom miért ilyen nehéz a felfogásod és nem állok le veled komolyan vitázni. Balumann név alatt is csak értetlenkedésre meg tévedésekre futotta tõled. "
Én meguntam veled a vitát (már sokadjára), ráadásul kevés időm is van most, nem is nagyon bírom követni az eseményeket, de időnként azért beleolvasok, és nehezen bár, de ellenállok, hogy ne válaszoljak a hülyeségeidre. De szerencsére más válaszol, amihez túl sokat nem tudnék hozzáfűzni, úgyhogy azért sem írok mostanában.
Azon ne csodálkozz, ha úgy tűnik, hogy rajtad kívül mindenkinek (vagy legalábbis a tudományos ismeretekkel rendelkező embereknek) nehéz a felfogása, megnyugodhatsz, a hiba nem bennünk van. És pláne nem mindenki én vagyok. Majdnem 10 éve vagyok itt a fórumon, ezen a néven, nem is lenne semmi értelme annak, hogy új reget csináljak. -
lordbalu #12806 Látom nem vettél részt vitaversenyeken. Nem igen lennél első helyezett.
Nem Balumann vagyok.(elég régi reg vagyok)
Kérlek csak olvasd el Mendel művét. Megérted majd miért mondtam a nagypapásat.
Ha már vitázni kezdesz illik megismerni mind a két fél érveit, bizonyítékait, de te csak az egyik oldalt ismered (azt se nagyon). Kivéve ha te állítottál fel magadnak egy teóriát.Viszont azt nem tudod megvédeni.
S itt vissza térek szépen a csukbakba érvelésedre. össze vissza beszélsz terelve a témát már megint el az eredeti kérdésről.
Eredeti kérdés asszem az volt, mi az evó? De erre már én nem emlékszem tisztán.
-
hihy #12805 Azon azért elfilózhatnál, hogy a természet semmi felesleges "dologra" nem pazarol energiát.
Tehát ha nem gondolkozol, már előre felíratkozhatsz a napoleon felvételre. -
hihy #12804 publikációjára -
hihy #12803 Te csacsi, attól, hogy én pl nem értem kvantumfizikát, még nem mondom a kutatók publikációjukra, hogy idétlen.
Na persze mielőtt belémkötnél, én is kutató vagyok, keresem mikor nem vagy szamár.:))) -
hihy #12802 Te idétlen!!!
"Miért van a vakondnak szeme?
Miért lélegzik tüdõvel a delfin?" -
Richard Donkies #12801 #12729
-
Lokker #12800 "mert így lett megtervezve"
Ez aztán az érv. -
Richard Donkies #12799 Te aztán vitáztál, egy-egy fél mondattal...
Ezt nevezed te vitának?
"Mondjuk kezdésnek cáfolt azt, hogy a nagyapa génjei nem ütköznek ki az unokán."
Még mindig ezen lovagolsz?
Hogy hasonlítasz a nagyapádra, ránézésből?
Azt sem tudod mitől néz ki úgy az ember ahogy.
"8-as Kérdésre a válasz."
Ez a válasz kb a tőled eddig látott semmi. Prédikálás minden támpont nélkül.
"Õszinte tisztelettel:
Balu "
Ha te vagy az itt okoskodó Balumann is, aki most feltűnően eltűnt, akkor már tudom miért ilyen nehéz a felfogásod és nem állok le veled komolyan vitázni. Balumann név alatt is csak értetlenkedésre meg tévedésekre futotta tőled.
Csomó érvet felsoroltam, teljesen összefüggő a kép, belekötni nem tudtok, így marad a tudásom becsmérlése. Ennek ellenére ti valahogy mégsem tudjátok a nagy eszeteket csillogtatva, nemhogy szétszedni, de még csak rést találni rajta sem. -
lordbalu #12798 Megértem azt amit mondtál.
Azt hittem most már lehet veled vitázni de akkor abbahagyom megint. A válaszaidból teljesen kiütközik, nem sok fogalmad van a genetikáról, az evóról stb. Előszór ezeknek kéne utána járni bővíteni a tudásodat. Most itt az alkalom írj egy disszertációt arról, hogy miért nem lehetséges az evó s sikeresen véd meg.
Mondjuk kezdésnek cáfolt azt, hogy a nagyapa génjei nem ütköznek ki az unokán. Mendel sikeresen bizonyította, hogy igen.
8-as Kérdésre a válasz.
Szinte evó.
Az ID, kreo -sok is innen veszik az ötleteiket, csak egyszerűbben megfogalmazza az átlag ember számára. Ezért lehet sikeres. Hogy megértsd ez kb ugyan olyan mint a gravitáció. Általánosban elmondják neked megérted. De ha tovább szakosodsz akkor belátod a további mélységeit. Mert nem csak annyi, hogy lefelé esik az alma.
Őszinte tisztelettel:
Balu
-
Richard Donkies #12797 Van ilyen... -
BladeW #12796 sztem teljesen logikus -
Richard Donkies #12795 Értelmetlen beszéd. -
BladeW #12794 Ez is csak a fehérember felsőbbrendűségét bizonyíccsa. Jöttek a derék európaiak és kiszelektálták az Aztékok 4/5-ét. Tulajdonképpen hálásnak kellene lenniük nekünk nem? -
Richard Donkies #12793 Na hát, ha velem ellentétben, szerinted az a jó, ami nem illik bele a világképedbe, akkor máris egyet értünk, mi a jó és mi a rossz. -
#12792 És pont ez a probléma, hogy szerinted az a jó ami beleillik a világképedbe... -
Richard Donkies #12791 #12786 4. pont
Azt hittem össze tudod rakni. -
Richard Donkies #12790 "Má' megin' ez a nem oda lettek tervezve. Na hagyjál békén."
Hogy nem teszik egy teljesen logikus, több példával alátámasztott válasz, azzal én nem tudok mit kezdeni.
A lényeg, hogy logikai hiba nincs benne, s beleillik a világképembe.
Az, hogy a tiédbe nem, hát sajnálom.
Ha nem tűnt volna fel ebben a vitában világképeket ütköztetünk.
Te keresed a hibát az enyémben, én meg a tiédben. -
BladeW #12789 1. Nem cáfolod a vírusok szelekciós hatását, pedig én ebbõl a célból hoztam szóba
Ezért kérdeztem, hogy akkor az Aztékok 80%-a mutáns volt, akiket ki kellett szelektálni? -
BladeW #12788 Má' megin' ez a nem oda lettek tervezve. Na hagyjál békén.
3. Biztos volt egy csomó õslakos, akinek az immunrendszere megbirkózott az influenza vírussal.
biztos, biztos
1519-ben Tenochtitlán városa majdnem 200 éve virágzott [...] Amikor a spanyolok először léptek Mexikó földjére, körülbelül 15 millió amerikai őslakossal néztek szembe. Egy fél évszázadon belül azonban az őslakosok 80 százaléka kihalt. -
#12787 "anyagi világ", "nem oda lettek tervezve" ilyeneket írsz és komolyan azt gondolod hogy megcáfoltad az evolúciót? -
Richard Donkies #12786 "Ez elég rossz tervezésre utal."
Egyáltalán nem rossz, ha kibír több tízmillió évet.
Fel kellene fognod, hogy semmi nem örök az anyagi világban, még maga az anyagi világ sem.
"A dél-amerikai õslakosok..."
Megint csak gyenge érvelés.
1. Nem cáfolod a vírusok szelekciós hatását, pedig én ebből a célból hoztam szóba.
2. A behurcolt (invaziv) fajok számos esetben végeztek nagy pusztítást, mert nem oda lettek tervezve.
3. Biztos volt egy csomó őslakos, akinek az immunrendszere megbirkózott az influenza vírussal.
4. #12775 6. pont (össze tudod rakni? ) -
BladeW #12785 A valóságban meg lepusztul az élõvilág, kihalnak a fajok.
Ez elég rossz tervezésre utal.
4. Vírusok (kinyírják a gyengéket (meghibásodottakat))
A dél-amerikai őslakosok, akiket ~1500 környékén az Európából behurcolt vírusok öltek meg (mert nem voltak rezisztensek semmilyen formában) is mutánsok voltak? Vagy ha minden faj statikus, akkor hova tűnt a rezisztencia? -
Richard Donkies #12784 Szegény evósok..., napi 30 diszlájkot képesek benyomni a kommentjeimre.
Érvek híján így akarnak nyerni. -
Richard Donkies #12783 Az evós álomvilágban.
A valóságban meg lepusztul az élővilág, kihalnak a fajok. -
BladeW #12782 Hosszú idõ után csak többé kevésbé mutánsok lesznek (vannak) minden fajban.
Elég számú mutáció után pedig létrejön az új faj. -
Richard Donkies #12781 Látom meg sem próbálod érteni, amit mondok.
Az ide köpködött pár szavas mondataidat meg most kezelem utoljára komolyan.
"1 Mindenkinek más a szép"
Ez csak az emberek önámítása, akik kompromisszumot kötöttek az ideál és a lehetőségek között. Tarts egy közvéleménykutatást, két kép, egy csúnya és egy szép ember, kérdezd meg melyik a szép. Hidd el 99%-ban el fogják találni.
"2 Ugyanaz a genetikai betegség létezik mint régen pl rák Állításod szerint már régen ki kellet volna szelektálódnia."
Nem kellett volna kiszelektálódnia, mert mint már mondtam az orvostudomány életben tartja a génhibákat, ráadásul a mai világban a rákkeltő ágensek is felerősödtek. Gondolom nem kell magyarázzam, hogy a rák mennyire összetett betegség. Lehet, hogy ez is szelekció tényező, de lehet akár egy indikátor az emberiség számára, hogy valamit rosszul csinál.
"3 Miért lesz nagyobb agancsú szarvasok a populáción belül"
Mert gondolom az agancs jelzi, hogy mennyire egészséges és erős a bika, amire rá van nőve. De, ha egy kisebb bikára nő nagyobb agancs, azt a kisebb agancsú nagyobb bikák letarolják. Mit nem lehet ezen érteni? Azt is elmondtam már, miért nem tök egyforma minden egyed. Olvass vissza figyelmesen.
"4 Mendel kísérlete néz utána legalább három nemzedékre."
Na ennek a vitapontnak semmi értelme. Azt értem, hogy azt lehet mondani, hogy nagyapádtól örökölted a génjeid 25%-át, de azt meg neked kellene megérteni, hogy valójában nagyapád nem volt ott a fogantatásodkor. Úgyhogy ezt a vitapontot én lezárom.
"5 Nincs meg. Akkor legyen baktérium pl baci"
A bacik nem változnak. Amit ti rezisztancia evolúciónak neveztek, arról bebizonyították, hogy a baktérium nem dolgoz ki ellenszert az antibiotikum ellen, hanem azáltal válik rezisztenssé, hogy elveszíti a genetikai kódjának egy részét. Ez devolúció.
"6 De ha mindenkinek Egyforma a szépség, akkor csak a szépek tudnak szaporodni ellenben vannak nem szépek is. Már rég ki kellett volna halniuk a teóriád szerint."
Megint csak hülyeség. Te melyik világban élsz? Az emberek a nemi vágytól vezérelve igényeik alatt is hajlandók a közösülésre.
(az ilyen értelmetlen válaszokat inkább ne erőltesd, csak azért, hogy valamit mondhass rá)
"7 nem minden mutáns életképtelen. Lásd a a betegségeket jobban tûrõ egyedek örökítik a tulajdonságot a késõbbi nemzedékre ergo õk túlélik az eredeti pedig kihal."
Már megint figyelmen kívül hagyod azt, hogy a betegségek csak egy szűrő a sok közül. Lehet, hogy valamelyik egyed ezen könnyebben megy át, de a többi valamelyikén biztos, hogy fennakad.
"8 Nem. Nem tudom kifejtenéd. "
Ez egy általam gyártott lista. Biztos lehetne még találni pár pontot hozzá. De hogy értsd, miről beszélek, arra megfelelő.
1. DNS tripla kódolás.
2. DNS hibajavító mechanizmus.
3. Ivaros szaporodás (DNS kombináció)
4. Vírusok (kinyírják a gyengéket (meghibásodottakat))
5. Baktériumok (kinyírják a gyengéket (meghibásodottakat))
6. Gombák (kinyírják a gyengéket (meghibásodottakat))
7. Ragadozók (kinyírják a gyengéket (meghibásodottakat))
8. Prédaállatok (ha a génhibás ragadozó már nem elég ügyes, éhen pusztul)
9. Párválasztás
Mutáns legyen a talpán, aki mindegyiken átmegy. -
Richard Donkies #12780 Az evolúció-elmélet megy a kukába, a mikrobiológia, biokémia, fizika, matematika, stb. szépen fejlődik tovább. -
lordbalu #12779 Milyen értelme? Kifejtenéd részletesen. Tudományterületekre lebontva. -
lordbalu #12778 1 Mindenkinek más a szép
2 Ugyanaz a genetikai betegség létezik mint régen pl rák Állításod szerint már régen ki kellet volna szelektálódnia.
3 Miért lesz nagyobb agancsú szarvasok a populáción belül
4 Mendel kísérlete néz utána legalább három nemzedékre.
5 Nincs meg. Akkor legyen baktérium pl baci
6 De ha mindenkinek Egyforma a szépség, akkor csak a szépek tudnak szaporodni ellenben vannak nem szépek is. Már rég ki kellett volna halniuk a teóriád szerint.
7 nem minden mutáns életképtelen. Lásd a a betegségeket jobban tűrő egyedek örökítik a tulajdonságot a későbbi nemzedékre ergo ők túlélik az eredeti pedig kihal.
8 Nem. Nem tudom kifejtenéd.
-
#12777 Hát akkor mi még? -
Richard Donkies #12776 Ha bukik az evolúció, úgy is lesz értelme. -
Richard Donkies #12775 1. Senki nem magyarázta el neked ki a szép nő. Mégis tudod.
2. Az orvostudomány sokat tesz a fennmaradásukért. Na meg a genetikai hibák kiváltó okai is szaporodnak jelenlegi világunkban.
3. Téves. Kíváncsi lennék mekkora eséllyel párosodik a legnagyobb aganccsal rendelkező feleakkora szarvas?
A kis szarvból kiindulás is csak feltételezés a részedről.
4.Téves. Szerintem nagyapád nem működött közre, amikor fogantál.
5. A vírusok egyik szűrőt képviselik a természetes szelekcióban. Az a dolguk, hogy pusztítsák a génhibás egyedeket.
(Nincs meg neked a lista a szűrőkről, amit több, mint egy éve felvázoltam itt? )
6. Sok kiindulási emberfajta keveredett, na meg dolgozik a mutáció is.
7. Jelenlegi tudásunk szerint több 10 millió évet kibír egy faj változatlan formában a jelenlegi természetes szelekció szűrőrendszerével. Valószínűsítem, hogy a végtelenségig nem áll ellent a mutációnak. Hosszú idő után csak többé kevésbé mutánsok lesznek (vannak) minden fajban. Ezek mindegyike életképtelenebb, mint az eredeti egyedek.
8. Most már biztos kitalálod mi erre a válasz. -
lordbalu #12774 Az evolúció tényét több, egymástól független tudományterület megfigyelései bizonyítják, egymással teljes összhangban. Az egész modern biológiának csak az evolúció összefüggésében van értelme.