3500
A Francia idegenlégió
  • Wampa
    Thanantos mondta,Index légios,kereső,ami érdekel,oda vissza kitárgyalva,nem kismiskák.......első keresésre:
    "1. Az orvosi vizsgàlat :

Az orvosi vizsgàlatot csak Franciaorszàgban és a Légioba lehet megcsinàlni.

SZEMEK :

* szemüveg nélkül: minimum 0.5 kell lenni a szemeknek

* szemüveggel: vagy [7/10 et 2/10], vagy [6/10 et 3/10], vagy [5/10 et 4/10]

Korrekcio dioptria :

* myopes: -10

* hypermétropes: +8

Kijövetel elött csinàltasd meg a fogaidat. ( a fogaidnak minimum 60 % - ba meg kell lenni)

2. Felvételi tesztek :

Fizikai felmérés : "Luc-leger" Két vonal között futni kell egy megadott rytmusra amelyik fokozatosan növekszik. A tàvolsàg az 20m a két vonal között. A rytmus percenként növekszik 0.5 km/h.(Ez újdonság)

Ha tudsz ùszni akkor több az esélyed a felvételre.

3. Nyelvtudàs :

Nem kell franciàul beszélin. Majd itt megtanulsz. (ha több nyalvet beszélsz az segithet a felvételen.)

4. Iskolavégzettség :

Semmi különleges képzettsék ésvbizonyitvàny sem kell a sorozàsra. Ha jàtszol valami hangszeren, vagy szakember vagy
    a szàmitogéppel az segithet a felvételen. Semmilyen bizonyítványt nem fogadunk el,ez nem befolyásolja a felvételt!

5. Zsold :

A fiatal légios 1010 és 1033 euro között keres Franciaorszàgba. Utàna az a rangtòl meg a szolgalattòl függ.

6. Szerzödés :

Ha megfelelsz a felvételi teszteken, mag az orvosi vizsgàlation, akkor az elsö szerzödés az 5 év minimum (feltétlenes) és nincs probaidö. Az 5 év utàn vagy visszamész a civil életbe vagy folytatod (1, 2 vagy 3 éves szerzödés)

7. Karrier :

Az elsö 5 év alatt, kiegészitö kiképzést kap, a légio szükségei szerint. A pàlya lefolyàsa a testi, intellektuàlis

és perancsnoksàgi képességeitöl füg ugy mint a szakma eredményeitöl.

A kivàlo katonàk, hàrom év utàn altiszt lehet és közöttük néhàny a tiszti rangot is eléri.

8. Szabadsàg :

Elsö év : 20 nap (4 hét, csak Franciaorszagba) Màsodik évtöl mar lehet engedéjt kérni a Magyarorszàgi szabadsàgra : 35 nap

A harmadik évtöl 45 nap (9 hét).
  • Wampa
    http://www.legion-recrute.com/hu/contact.php
    Ird ezt:

Bonjour
    Je veux m'engager danl la Légion Etranger,Je suis motivé et décidé.
    Mais,dans un ancien époque,je portais de lunette.
    Je vous demande,cette une chose conditionnée?
    Pourqoui la prescription medicale dans cette relation?
    Je vous remercie la réponse.
    Amicalement Teljes neved ,emil cimed megint
    Salut la Légion
    Ez utóbbi opcionális:))Kis nyalás a végére.
    Nem szép,lehet hogy egy francia másképpen irna,de udvarias,és lényegre törő.Hátha egy francia levélre könyebben válaszolnak.Nekem angolra is irtak egy hónapon belül.
  • timexxx
    ez érdekelne engem is :)
  • timexxx
    Már küldtem nekik e-mailt ez ügyben. már vagy 3 hónapja.. azóta is jön a válasz
  • Thanatos
    őszinte leszek..., nem vagyok szemész :D lövésem sincs orvosilag mik az épszü határok, de a hivatalos verzio szvsz kint vna a hivatalos honlapon, vagy ha nincs küldj nekik egy e-mailt és megmondják
  • Thanatos
    az utána tudnának meg az utána is néznek között iszonyu nagy külömbség van
    vegyünk egy egyszerü esetet
    kiskorodban eltört a lábad, akárhol
    msotanra semmi nyoma nincs
    de ugye röntgennel simán meg lehetne mondani hogy eltört egyszer..., szoval ki "tudnák" deriteni, hogy ki is deritik-e? nem, a felvételin nem igazán van röntgenezés :)
    ferde gerinc meg ludtalpat nemtom, de ez a kettő már sajnos olyan hogy elég könnyen kiszürhető, hogy menyire kizáro ok azt passz, meg hogy mennyire kizáro ok szintén passz
    de valszeg itt is a szokásos séma van
    van két tökéletesen, ugyanannyir aalkalmas ember
    egyiknek van ludtalpa , másiknak nincs, értelem szerü melyiket választják ha csak egyet vehetnek fel...
    szal valszeg ezzel is az van hogy lehet mákod is meg nem is..., mint minden mással is..., pl ha futásnál kifogod a hosszutávfuto válogatottat mint friss jelentkezőket akkor értelem szerüen esélyed sincs ellenük nem vesznek fel, viszont ha akkor épp csak féllábuak jelentkeztek..., szóval érted :)
  • timexxx
    jah meg irtad thanatos nem is egyszer hogy a szemüveg épeszü határokon belül nem kizáró ok.. és ez dioptriában mérve mennyi ? :D ami még bele fér
  • timexxx
    ham, látom..
    ,,az ürlapn olyan kérdések voltak, hogy a családomban milyen betegségek, műtétek voltak, meg persze nekem voltak e balaseteim meg ilyen hülyeségek"

most tegyük fel nekem volt egy mütétem.. mondjuk egy agymütét (valóságban nem) de ha lett volna és én azt le tagadom akkor mi van? annak is utána tudnának nézni? szoval nemsok értelme van akkor annak az ürlapnak :D

,,megnézték hogy egyben vagyoke, nincs e gerinc ferdülés, csonttörés"

nekem van egy kicsi gerinc ferdülésem :(:(( akkor itt meg is buktam volna????

,,megnézik a lúdtalpadatis"

haha az is van egy kicsi :( de az persze az jobban kezelhetö mint a ferde gerinc :)
  • Thanatos
    egy beszámolo amugy asszem itt is van kicsit előrébb ha visszaolvasol
  • Thanatos
    hát aki volt, annak a beszámoloját vagy akkor ovalshatod ha már min 1 éve ott van de inkább több, vagy ha kivágták..., ergo innen jó esélyel senki...., index forumon van jónéhány beszámolo, ott keresgélj :)
  • timexxx
    Volt már valaki jelentkezni a légióba?? mert annak a beszámolójára kiváncsi lennék :P
    egyébkét tényleg a 2 REP hez szinte a legnehezebb be kerülni?
  • Thanatos
    *by
    ... :D
  • Thanatos
    hát akkor +1 "igy van mert csak" érv bye ffl... :PPP
  • Wampa
    Pedig mennének ezerrel:))
    Korzika játszik úgy tudom meg Thaiföld,oda szivesebben mennének.
    Amugy Billy asszondta hogy nincs különbség,csak tradició a név.
  • Thanatos
    lehetelvégre ugye djiboutiba mindig küldenek tournantra valamelyik másik ezredből, mig pl ugye a 2rephez nem igazán megy az 1reg tournantozni :P
  • Wampa
    Lehet hogy azért maradt féldandár,hogy rotáltatni tudjanak más ezredekből is oda századokat......
  • Thanatos
    amugy nagy itt a apngás, bár indexel meg gyalogságüberalles-el ugyis le vagyok maradva nagyon :D
  • Thanatos
    hát ha a neve más akkor már a besorolása is, az más tészta hogy ugye a "besorolás" sokszor nagyon nem fedi a valóságot..., amikor hadosztálynak vannak kikiáltva olyna egységek amik az ezred létszámfeltételeinek se felelnek emg egy nagyobb vérfürdő után, vagy amikor egy kisebb egységbe tuszkolják be a létszám kétszeresét a hirtelen toborzásnál :)
    igaz ezek nem békeidőben állnak fent de azért előfordult már iylesmi jópárszor, de a besorolás ált az amit a neve is tükröz..., ha valmai ezred akkor ha a fene fenét eszik si ezred lessz mégha ket főböl áll akkor is :D
  • Wampa
    Hello
    Nem voltál pontatlan,éppenséggel ki tudja ,lehet hogy ugyanaz a besorolása mint a többi ezredé,csak a nevében más.....
  • Thanatos
    sorry a pontatlanságért :) előferdül :P
    thx a korrekciot :)
  • Wampa
    Van még egy altiszti rendfokozat,a legmagasabb,a"major"......
  • Wampa
    Ha pontosak akarunk lenni:13e Demi Brigade de la Légion Etrangere
    Kb.féldandár......:))pár film a légióról
  • Thanatos
    Légionnaire: légios, első évedben (kiképzés éve) 2nd class legiós vagy, utána 1st class légios leszel

caporal: tizedes

caporal-chef : szakaszvezető

sergent: örmester

sergent-chef: törzsörmester

adjudant: zászlós

adjudant-chef: törzszászlós
  • Danny1987
    THX
  • Danny1987
    Légionnaire Caporal Caporal-chef Sergent Sergent-chef Adjudant Adjudant-chef

Ezeket is meg tudnad mondani hogy mit jelent?
  • Thanatos
    katonaságnál nem hiszem hogy kizáro ok lenne ha valaki "tul" magas ... ;) tudod diszszázad meg egyebek...

1 RE: gyk a légio anyaezrede, parancsnokság, toborzás, adminisztrácio etc, ergo ide biztos nem kerülsz alapbol, vagyis midnenképp kerülsz de csak kiképzésre..., az első rendes zolgálati hely midnenképp harci ezred ugye...
    1 REC: könyülovasság... :) alias páncélos ezred

1 REG: első utász ezred

2 REP: ejtőernyős ezred...

2 REG: második utász ezred

2 REI: gyalogos ezred :)

3 REI: szintén gyalogos ezred, francia guyana-ban, a rakétakilövő állomást örzik, dzsungel kiképzés, etc...

4 RE: kiképző ezred

13 D.B.L.E.: djiboutiban állomásozo ezred, gyk ottnai rendfenntartás, kiképzések, etc

elsőre ennyi ha bővebben kell akkor utána kell keresgélnem :)

• Danny1987
    Rang Szolgàlat 1°RE 2°REP * 3°REI ** 13°DBLE ***

Az RE REP FREI DBLE miket jelentenek.
    Ha 197 cm a magaságod az kizaró ok lehet???
  • WOLF3x6
    Szevasztok fórumozók
    A Kinizsi Pál tiszthelyettesképzőbe jelentkeztem, és most az alkalmasságin lövésznek alkalmatlannak találtak a szemüvegem miatt, ami -1es, egyébként minden rendben volt. Az érdekelne, hogy van-e egyáltalán esélyem, és ha van milyen egységekhez oszthatnak be.
    Kérem csak hozzáértő vállaszoljon,vagy linkeljetek be valami oldalt, mert én csak az erönléti minimufeltételeket találtam meg.
  • anonym21
    ez most komoly?:D aki fizikálisan nem felelmeg az ott bukik ki, akimeg egészségügyileg nem felelmeg annak meg ott törik derékba az elképzelt jövöjét.
  • doncunco
    ja, kérdés, ninkáb a fizikain buknak meg vagy inkább az egészségügyin?
  • hitman55
    De mégis mi az amin annyian elbuknak? nembírják fizikailag pl?
  • Thanatos
    100ból 13 ember, az se rossz :)
  • anonym21
    valahol olvastam hogy a 2007-es évben jelentkezőknek csak 13%-ka feleltmeg az elvárásoknak:)
  • Thanatos
    tudommal ez az arány mamár rosszabb inkább 10ből 1, de igazábol ez eléggé helyzetfüggő..., ha épp sok "turista" jelentkezik nyáron lehet 20ból 1 is, ha meg épp szinte sneki sincs akkor meg lehet 5ből 1 is, mikor hogy...
  • Thanatos
    kérdezget, mindenről :)
  • doncunco
    bocs hülyeséget írtam... fordítva!!! 7-1 ember marad meg alégiósnak a töbit hazaküldik... vagyis ezt hallottam más portálokon... ez igaz, anonym???
  • doncunco
    AZT HALLOTTAM 7-1-ET HAZAKÜLDENEK A JELENTKEZŐKBŐL MIELŐTT A 4 HÓNAPOS KIKÉPZÉSRE MENNÉNEK... EZ IGAZ, ANONYMUS?
  • hitman55
    Hello.A felvételi résznél melyik részen esnek ki a legtöbben(fizikai, egészségügyi,pszihológiai)?Még annyit hogy a gestapó az mit csinál csak elkell neki mesélni az életed, meg kérdezget is és miről? előre kössz a válaszokat.
  • Thanatos
    hát én megnéztem anno a demo-t..., még ugyis elég gagyi hogyha a légiot kiveszük a hypebol, de igy... :D
  • anonym21
    http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/code-of-honor-the-french-foreign-legion-FU12.html

engem megnevetettet:)