3500
A Francia idegenlégió
  • Thanatos
    sok pénz relativ
    annyit vigyél hogy elég legyen hazautra + 1-2 nap szálloda vagy ilyesmi
    komoly összegeket, meg értékesebb tárgyakat nem érdemes vinni mivel:
    minden személyes tárgyat és pénzt elvesznek
    -ha nem vesznek fel mindent visszakapsz

-ha felvesznek akkor a pénzt megkapod majd késöbb de a bezsákolt cuccokat elvielg többet nem látod (állitolag mennek a cuccok a vöröskeresztnek)

szoval oylan nagyon extra dolgokat nem kéne vinni

igy fejből kb amiket kell/érdemes/semmiképp se:

iratok: személyi, utlevél (elözö eset alapján lehet hogy ez is kell, ezt passzolom), jogsi előny lehet, de ugy általában bármilyen papir ami van érdemes vinni (logikusan nem a kutyád oltási könyvét :D) ártani nem árthat...

pénz: visszautra + esetleg 1-2 nap szállás/kaja pénz, többet nem érdemes és nem is kell (ahogy belépsz a toborzo iroda ajtaján full ellátás van, és ha elutasitanak akkor is kapsz egy vonatjegyet majd aubagnebol addig a városig ahol jelentkeztél (márha eljutsz aubagneig...))

egyébb tárgyak:
    max egy váltás ruha, alapvető tisztálkodási szereket is lehet (eldobhato borotva, fogrém, stb....) ez majd vagy maradhat vagy nem, de nem nagy összeg szoval érdemes
    érdemes egy jó sportcipőt is vinni magaddal, segithet a futásnál (bár megoszlo infok vannak hogy lehet -e sjaát cipőben vagy nem...)

bármilyen fegyver, kés, gázspré akármi nagyon nem ajánlott, ugyis elveszik, mondják is hogy nem lehet, szóval max handicap....

értékes tárgyak (telefon, kistv, ferrari... :D): nem érdemes szintén elveszik és ha maradsz valszeg nem kapod vissza... 8meg ugy átl se kocsival menjetek, felejtős adolog...)

családi fotok, ereklyék stb., lehetni elvielg lehet bár elveszik elvileg, előnyt biztos nem jelent, de papa, mama barátnő ygerek foto valszeg hátrány (nem preferálják a házas gyerekes embereket, stb, minél inkább azt látják hogy kevés a kötöttség haza annál jobb...)

igy hirtelen ennyi jutott eszembe, ha valamit kihagytam akkor szoljatok és megmondom érdemes-e vagy nem (vagy ha nemtudom akkor utánanézek/rákérdezek nektek)
  • Thanatos
    ha van se érdekel semit =
    a. ha van se érdekel senkit
    b. ha van se ér semmit

:DDDD
    sorry kicsit sietve készült a hsz :D
  • fűszeress
    en tavasszal akarok jelentkezni az nem annyira gaz ugye?
    ha viszek magammal sok penzt az utazas miatt azt nem lopjak el?
  • fűszeress
    :D
  • Thanatos
    19 az már bőven ok, szakma meg ha van se érdekel semit, mint ahogy semilyen diploma vagy egyébb papir se :)

a legjobb időpont jelentkenzi pont az amikor kevés a jelentkező, nem amikor sok és ez bizony pont a tél (igen azért, mert más se akar baszott hidegbe a farmon rohadni :P
  • Thanatos
    akkor ez a tipp nem jött be, viszont hogy mit kaartak a konzulátussal akkor azt nemtudom, elhet az utlevél is bár mamár elég kéne hogy legyen a személyi, passz, esetleg irj nekik egy levelet hátha válaszolnak
  • tomyxo
    de szerintem csak utlevéllel lehet jelentkezni.
  • fűszeress
    aha
    szerinted ott ha 19 évesen szakma nélkűl megyek ki az nem hátrány?
    meghogy szerinted melyik a legalkalmasab időszak a jelentkezésre? ( kb mikor van sok jelentkező)
    télen biztos nem mennék mer baszott hideg van:D
  • tomyxo
    32 éves vagyok.
  • Thanatos
    nem, és már nem valszeg :)
    csak simán érdekel a téma, és nagyábol ami neten fellelhető info annak nagyrészét összekapartam illetve index idevágo forumján van nem egy volt/jelenlegi/leendő légios, tőlük is jól lehet informálodni kb mindenről :)
  • fűszeress
    oké
    tényleg lehet az amit Thantos ir hogy nem vagy még 18
    amugy én is megyek majd ki de csak tavaszzal , addig végigjáccok pár darab PS3 gamát:D
    Thantos amugy régebben olvastam a kommentjeidet és te nagyon tájékozotnak tűnsz, megkérdezhetem hogy voltál kint légioban vagy akarsz?
  • Thanatos
    hány éves vagy?
    csak mert ha nem multál el 18 akkor kellhet a konzulátus által hitelesitett szülői igazolás hogy engedélyezik (magyarán ha 17 vagy mert az a min korhatár)
  • tomyxo
    vonattal mentem!vasárnap este 17-10-kor indultam a keletiből,és hétfő reggel 6-45-kor értem strasbourgba,és a vonatállomástol,még kb.1orát gyalogoltam mire odaértem!a vonatjegy pesttől 70 euro volt,de visszafele már 156 euro!strasbourgbol hétfőn 10-49-kor indultam pestre,és este 23-kor értem be a keletibe!röviden ennyi!érdekel még valami?
  • fűszeress
    te a légioba mivel mentél repűlővel?
    vagy vonattal?
  • fűszeress
    végre be tudtam lépni baszzus
    HELO HELO
  • tomyxo
    azt nem tudom ,hogy mit mondtak,mert nem értettem amit mondott.odaadtam a személyim,és mondta -paszport,tikett-.ennyit mondott,ja és valami olyasmit is mondott,hogy konsulátus tikett.gondolom én,hogy a konzulátuson kérjek valamit,de én hazajöttem.
  • Thanatos
    mit mondtak miért nem fogadják el?
  • tomyxo
    visszajöttem,mert nem fogadták el a személyimet!ezekszerint kell az utlevél,és a személyi is egyben mind a kettö??!!én csak személyit vittem,és igy nem fogadták el.
  • tomyxo
    köszi a tanácsot,megfogadom!
  • Thanatos
    sok sikert
    de ha elfogadsz egy tanácsot ne tartson veled senki, le lett már szerint itt is irva, ha többedmagaddal mész csak a sjaát esélyeidet rontod :)

a topicban felsorolt infok meg szerintem elég valosak, hivatalos honlapon, vagy az index forum idevágo topicjában lévők ugyszint, de igazábol nem is ezeken van a hangsuly, az elhatározás a lényeg, neked ez meg van innentől csak rajtad mulik
    gl hf ! :)
  • tomyxo
    ha valakinek van valos informácioja a francia idegenlégiorol,szivesen elfogadnám!köszi.
  • Pluskast
    Sok sikert!
  • tomyxo
    azaz 2008.11.23.-án indulok
  • tomyxo
    szevasztok srácok!vasárnap indulok a légioba,tart velem valaki?
    ha igen a következö email cimre irhat
    [email protected]
    köszi,és várom a leveleket
  • tomyxo
    hello
  • timexxx
    köszi szépen.

bár ők sem irták le mennyi a dioptria határ :D
  • timexxx
    mintha egyszer irtad volna valahol hogy szemüveges vagy, aztán azthittem lencsézel is.. de könnyen lehet hogy össze kevertelek valakivel :D
  • Wampa
    Üdv
    Ez a várható szokásos szöveg.......
    Kb.Az Emiledre válaszol ,elküldték neked (csatolva a levélhez)az összefoglalóját ,amit tudnod kell szerintük ahhoz hogy jelentkezhess.
    Minden önkéntes ,tekintet nélkül a nemzetiségére,vagy a hazájára,személyesen kell jelentkeznie ,érvényes útlevéllel a Légió toborzó/info irodáiban,a francia nagobb városok valamelyikében.
    Elméletileg bármikor,gyakorlatilag jobbha hétfőtől péntekig 9-17 óráig,igy könnyitheted meg az adminisztrációt(a tapasztalat hogy hétvégén mostanában elhajtanak a f...ba,bár gondolom helyenként,személyenként változik)
    A felvételi alatt adnak enni,meg kapsz egydikót,tudsz tisztálkodni,stb.
    Kb két hétnek mondják,ezalatt el vagy zárva a külvilágtól.(Basszus,kemények:))
    Pár pontra felhivják a figyelmedet:
    -Csak férfiak mehetnek,17-40 évig.(Ez tradició,vannak kivételek,de 38 felett ritkán vesznek fel.
    Ez amiatt van,hogy ők eleve arra számitanak,sokáig maradsz.....érdekesség,a francia haderők legöregebb sorállományuja,egy altiszt,az 1 REC ben ,brigadier chef,ha érdekel mi az,Thanatost kérdezd,fingom sincs:))szerintem adjutant chef.....
    -Ha nem vagy EU állampolgár,vizumköteles vagy,a légio baszik neked szerezni.:))
    -Baszik támogatni az utazásod,jobb ha retur jeggyel utazol,akkor a zsaruk se fognak baszogatni.
    -Ha megfelelsz,aláirsz egy feltétel nélküli szerződsést 5 évre,ha nem kivágnak a kapun.
    -Hozz magaddal:
    1.Érvényes utlevelet(ha EU vagy akkor jó a személyi,de én utlevelet mondanék inkább)
    2.Egy rendes civil gúnyát
    3.Gatyát,inget,zoknit 5 napra
    4.Fogkefét,törülközőt,borotva felszerelést,szappanyt szb
    5.Zsebpénzt (max30-60 napra
    Ne vigyél:
    1.Kocsit,motort
    2.Telót,laptopot,Mp3 lejátszót
    3.Nagy vagy értékes tárgyakat
    4.Bankkártyát stb.
    a valami érdekel,azt irják nézd meg a honlapot,vagy kérdezd meg Thanatost.
    Örültek a szerencsének,remélik segitettek és nézd meg a Wall-E-t moziban,nekik is tetszik.:))
  • Thanatos
    ezt nemtudom miből vontad le, lol :D
  • timexxx
    neked szólt :) azthittem te hordassz kontaktlencsét :P
  • Thanatos
    nemtom kinek szolt a krédés, ha nekem akkor a váalsz az hogy éeltembe nem hordtam kontaktlencsét és nem is fogok :D
  • timexxx
    más.
    ha jol emléxem neked kontaklencséd van nem? :D
    ha igen akkor egy olyan kérdésem lenne töled hogy milyen kontaklencsét lenne érdemesebb venni?? 3 hónaposat, 1 hónaposat, vagy azt ún. Night&Day tipusú lencsét? :D
  • Thanatos
    nalátod, akkor hajrá :D
  • timexxx
    de meki vagy burgerkingbe dolgozhatok egy pár évet mire meglessz a cash :)))
    mire meglessz a szakmám és dolgozok a szakmámban akkor nem lessz gond :)
  • Thanatos
    ha nem lessz? hát szvsz meki vagy burger king tárt karokkal vár... :DDDD
  • timexxx
    na vissza irtak a légiótol. arra a francia szövegre amit irtál :)
    de angolul se nagyon tudok.. vki le forditja nekem?:D ha szépen megkérem :P

Hello,

In reply to your e-mail, we are sending to you the documentation (attachment) that summarizes most of what you need to know about the terms of engagement in the French Foreign Legion.

Every volunteer, whatever their nationality and country of origin must present to in one of the posts of recruitment or information from the French Foreign Legion in metropolitan France (ditto for residents in the DOM & TOM), with a valid passport.

It can occur every day of the year in an office of the French Foreign Legion, however, you should come in the week from 9am to 17pm to facilitate administrative tasks.
    The accommodation and food are provided throughout the recruitment period.
    The candidate will then be subjected to the selection and orientation during a period of approximately two weeks, without any contact with the outside world.

We draw your attention to the following points:

- Recruitment is open to men (and only men) from 17 ½ years to 40 years.
    No exceptions before and after those slots.

- The French Foreign Legion can not give you any support in your administrative steps to obtain a visa (EEC nationals outside).

- The French Foreign Legion can not help you financially for your project.
    You are strongly advised to have a return ticket for your own protection concerning theFrench law.

If its application is approved, the volunteer will be allowed to subscribe to an unconditional contract for a period of 5 years minimum. Otherwise, and for whatever reason, it will be immediately returned to civilian life.

Personal Affairs to bring with you:

- at least 01 valid passport, and therefore least a valid passport with or without Visa for foreigners in the European community, or an identity card for citizens of the EEC,
    - 01 civilian clothes correct,
    - linens body for 05 days (slips, tee shirt, socks).
    - 01 pair of sport shoes,
    - toiletry kit complete (toothbrushe, towels, shaving foam and razors, soap),
    - most 30 to 60 € pocket money (in small denominations).

Do not take:

- car / motorcycle,
    - phone or laptop computer, MP3 player,
    - bulky or valuable object,
    - checkbook or credit card,
    - etc...

Do not forget to check attachments.

For more information see the website:

http://www.legion-recrute.com/en/

Hoping to have provided satisfaction, Sir, an expression of our feelings best.

• timexxx
    jah fennt vagyok index fórumon de elfelejtettem a regem xD na majd regelek ujra.. de akkor még mindig nem lettem sokkal okosabb. h pontosan mennyi is a dioptria határ.. gondolkoztam én is a lézeres mütéten.. meg is csináltatom ha lessz cash.. de azért arra is kell gondolni hogy mi van ha nem lessz :)
  • Wampa
    Nekem is kinai...,akkor se értettem:))
    Keress rá mondom,ez az első találat volt.Sok srác megcsináltatta
    lézerrel,Than biztos emlékszik,volt akit a friss műtét miatt küldtek el ,de csak 3 hónapra.Csak könyörgöm ne ezt kérdezzd elősször az Indexen:)Repkednek a komoly multak,de volt olyan aki onnét tudta meg mi a luc léger:))
  • timexxx
    köszi szépen :)

de ezt nem vágom :S

szemüveggel: vagy [7/10 et 2/10], vagy [6/10 et 3/10], vagy [5/10 et 4/10]

Korrekcio dioptria :

* myopes: -10

* hypermétropes: +8

max -10-es szemed vagy +8 as lehet? annál rosszabb nem?? nekem -2 van..:)
  • Thanatos

köszi hogy becopyztad, én lusta voltam kikeresgélni meg átmásolgatni :D