3500
A Francia idegenlégió
  • Thanatos
    ha elkövetett volna valamit alapbol bukta mert rögtön kivánják, jobbanmondva átadják a rendőrségnek..., egyik első dolog amit tezsnek felvételin hogy leelenőrzik az illetőt nem e körözik vagy ilyesmi...
    a családnak meg leginkább semmi köze szvsz ahoz hogy valaki katona akar-e lenni vagy nem :)
  • Thanatos
    a szemüveg, és a kcisit rossz elég tág fogalom, nem mind1 hogy -1es vagy -15ös a szemed...
  • bens
    és miért akarsz légiós lenni? nincs családod? vagy elkövettél valamit?
  • bronxx
    Sziasztok!Szerintetek, egy szemüveg nagy probléma a szolgálatban, kiképzésben?Távolra kicsit rossz a szemem.
  • fűszeress
    koszonom a valaszt!
  • Thanatos
    megnéztem 6 harcolo ezred, és egy féldandár, egy különitmény mayotte-n
    ezen kivül van még 3 nem harcolo ezred (1 parnacsnoki, 1 kiképző, meg egy amit nemtudok hirtelen pontosan mi a szerepe)
  • Thanatos
    semennyire, nem fél ezrede van hanem 6-7 ezred
    specfoce alakulatokal összehasonlitganti faszság, a légio reguláris alakulat, ha specforceal akaarja hasonlitgatni a gcp-vel tegye (megjegyzem hallotam mrá amugy oylan maygar "különlegesalakulatos" mókusrol aki csunyán beéget a légioban...)
    ami eszközöket felsorolt az mind vna a francia haderőnek, és a legéió francia haderő része, az hogy a légionak konkrétan nincs butas, olyan mintha azt modnanád hogy a mélyégi felderitőknek miért nincs atombombájuk... (itt jegyzem meg amiket felsorolt eszközöket egy sincs csak a sas-nak személyreszoloan) ennyit erről... (és páncélos alakulata spec van a légionak is...

ennyit kb a ténykeről, a fröcsögésre nem reagálok, és szvsz te is fölöslegesen teszed, hagy hagy maradjon meg a saját hülyeségeiben és annyi :)

(jah és még annyit hogy a franciák lehet nem nyerték meg midnen háborujukat de azrét hozzánk képest igyis égés föld..., és járjon az illető még töriórára mert a 20. századi történelemmel kapcs nem nagyon van képpen, a hadtörténelemel kapcs meg még annyira se :) )
  • Thanatos
    kint nem voltam, pontos imfom nincs, de valszeg kevesebb igy az esély mintha nem lennél az jóval
  • fűszeress
    Gamekapocs oldalon a forumban ezt irta valaki a légiorol

-Indokoltam a hsz-ban. Kihívás: Elég sok hadsereg van jelen a koalíciós meg az ISAF erőkkel Irakban és Afganisztánban. Úgy értettem, hogy az nem kihívás? Ha a saját hadseregeddel, a saját nyelveden katonáskodhatsz. Elismert, fejlett hadsereg: elismert maximum mint zsoldos sereg, azért a franciák nem voltak a toppon háborúskodásban a 20. században. (talán előtte se, azokat max törióráról tudhatnám ) Fejlettnek nem igazán nevezném a légiót. Tulajdonképp semijük sincs. Páncélozott, asszem csak vmi csapatszállító, légierő is max vmi szállító. Semmi komolyabb csapásmérésre alkalmas légierő, páncélos alkalmatosság. Se tüzérség, se műholdak, se semmi high-tech cucc, amit az amcsiknál láthatsz. Most gondolj bele mennyibe kerül egy hadsereg fentartása. Van olyan aki egy olyan fullos hadsereget zsebből fizetne, mint mondjuk az amerikaiaké vagy az angoloké? Nem nagyon. Akinek lenne rá pénze, az úgyis vesz sajátot. Leszel valaki: a légió nem azért "kemény", mert olyan a kiképzés színvonala. Azért tegyünk már össze egy SAS-est vagy egy Szpecnazost, vagy akár a magyar különlegeserőkből valakit egy légióssal. Inkább pont azért mert ott aztán nincs olyan, hogy polgári jog, meg hasonlók. Ott keményen megalázzák az embert, pont azért, hogy MINDEN ESETBEN kövesd a parancsaidat. Mert bizony előfordul, hogy nem éppen helyes cselekedetek végrehajtására bízzák meg őket. Lévén zsoldos sereg, kire néznek csúnyán a politikusok, ha nem tetszik a helyzet. A bérlőre? Lásd. Blackwater Irakban. Amúgy jópár ezredet feloszlattak, ezért mondtam, hogy leszálló ágban van. Azért én speciel nem akarnék egy olyan hadsereghez tartozni, aminek van egy fél ezrede. (jó ez azért sarkalatos példa, de remélem érted mire gondolok)

ez mennyire igaz?
    válaszolno akarok neki csak nem tom mit....
  • doncunco
    mondjuk én színtévesztő vok csak nem színvak, ezért kérdem, mert tökéletesen látom mindegyik színt de a pontokból való kiolvasásnál nem látok meg midnent! ezért aki volt már kint és voltak ilyen problémái de ettől eltekintve felveték, vagy aki tud mondani vmi tutit az írjon már h esélyes e egy színtévesztő! PLS HELP! THX
  • Braveheart
    " A piros pólósat lődd le! Mondom a pirosat! B.zmeg ne a sárgát..."

Lehet köcsög voltam, nem értek annyir a témához, de sztem esélyes...
  • doncunco
    na vki még meg tudná modnani h a színtévesztőket hazvágják egyből? vagy van esélye annak is ugyanúgy?????
  • fűszeress
    én 19
  • bens
    hány éves vagy?
  • fűszeress
    kosz
  • Thanatos
    hát ezt a légitársaság honlapján nyomzod ki hogy hol lehet személyesen fizetni
  • Thanatos
    hm iylen ekvés mrá az illeték? nem is rossz :)
    fizetéskezelési kötlséget paszs, de kétlem hogy sok.
    ez igy stimmnek tünik, igy végülis elég lehet 50k
    sok szerencsét :)
  • fűszeress
    azt szeretném még megkérdezni hogy a repűlőjegyet hogy lehet megvenni mert van ot banki átutalás meg kártyás fizetések, de ugy nem lehet hogy itt lefoglalom és ott készpénzre kifizetem?
  • fűszeress
    a Wizzair-on
    igy lehet foglalni repűlőjegyet:
    az Ön utazása
    induló járat
    odaút
    Budapest - Ferihegy 1 >>Párizs - Beauvais
    05/04/09 W6 223
    indulás: BUD 12:15 PM
    induló járat
    odaút
    Budapest - Ferihegy 1 >>Párizs - Beauvais
    W6 223 - indulás: BUD 12:15 PM 05/04/09
    érkezés BVA 2:30 PM 05/04/09
    az ár részletezése odaút
    BUD >> BVA (Web)
    1 utas @ 9170 HUF 9170 HUF
    adó és illeték [részletek] 3820 HUF
    fizetéskezelési költség nélkül, összesen: 12990 HUF
    max mennyi lehet a fizetékezelési kőltség?
    a viszzautat is le lehet foglalni aszzem ot is az meg 39 EURO-50EURO-tol 150 euroig ment
    de kb 50 euro is 13000 ft kb
    szerinted ez igy igaz?
  • Thanatos
    nem jön ki, oda vissza fapadoshoz vedd hozzá hogy lehet a repjegy 1k de van reptéri illeték is ami meg 20...
    győr-bp-t meg taxit nemtom, de azért az az 50k elég necces szerintem
  • fűszeress
    majus elejen akarok
  • fűszeress
    amikor indulok jelentkezni a legioba kb 50000ft om lessz ami az utazasi koltseg,
    györböl budapestre busszal,es ott meg taxival ferihegy ,majd repulovel ( Wizzair ) parizs es onnan meg gyalog tervezem megkeresni a toborzo irodat .
    es meg a visszautnak is ki kell jonnie ha ugy alakul .
    szerintetek kijon ez az egesz 50000ft bol?
    es valakinek van mas otlete? esetleg ne igy csinaljam vagy valami ?
  • fűszeress
    ott van belinkelve.
  • fűszeress
    hir
  • fűszeress
    Itt van egy cikk ami nem olyan régi:
    Az utolsó menedék a válságból: a francia idegenlégió

http://inforadio.hu/hir/eletmod/hir-243113

valakinek valami véleménye van?
  • Thanatos
    verekedés elég kétélű dolog, van itt is mint mdinenhol, de elvielg kivághatnak réte, főegl felvételi alatt semmiképp sem tanácsos
  • OrioN the S
    Elmennek onnan. O jarna szarul elvileg. En igyekeznek betartani a szabalyokat ,mert nem taborba mentem ,hanem a legioba es azt kell tennem ami a parancs. A parancs meg gondolom az ,hogy kerulni kell az ilyen konfliktusokat.
  • fűszeress
    Mert gondolom van ott verekedés sok.
  • fűszeress
    Ha ugyan ez a kiképzés alatt történne akkor mit csinálnál?
  • fűszeress
    -mármint azért űtne meg mert nem bir-
  • fűszeress
    Thanatos.
    Lenne egy kérdésem.A légioban mondjuk te olyan helyzetbe kerűlnél hogy a felvételi idő alatt megűtne egy veled egyenrangú,aki szintén beakar kerűlni de mondjuk nem bir téged és ezért.
    Akkor te mit tennél? viszaűtnél vagy inkáb hagynád és elmennél onnan?
  • fűszeress
    Kellemes ünnepeket!
  • Thanatos
    nincs "minimum" hibáa irják a honlapon
    csak az számit hogy akikel együtt felvételizel azokhoz képest hogy telejsitesz
    ahogy régen valaki modnta példának cooperre levetitve: ha épp a szökkelő gazella csoportot fogod ki lehet 3600m se elég 12 perc alatt, ha meg a térdprotézises papákat fogod ki akkor meg lehet 2600m is elég...

és ez midnennel kb igy van, ha jók a többiek akkor többet kell tudni, ha nem jók akkor elég lehet ekvesebb is
  • fűszeress
    kőtélmászás oké még belejővők a huzockodás meg menni fog
    ha mondjuk tőbbet csinálok ezekből pl tőbb huzockodás azt meg dicsérik?:D
  • Thanatos
    garancia nincs, kérhetnek bármit, de elvielg csak ezeket, a kötélmászásal meg vigyázz mert láb nélkül kell..., huzodkodás még tenyérrel kifele
    viselkedésed végig figyelik, meg kapsz piti munkákat is (takaritás, kertészkedés, stb) és végig nézik hogy állsz hozá hogy teljesitesz stb
    felvételi idő alatt is "szigoruak" erről szol az egész, logikusan kiképzés alatt jobban, de felvétel alatt is figyelnek, szóval még ha nem is szolnak rád akkor is érdemes megcsinálni az ágyad meg stb, de olyan nagyon sok időd ugyse lesz "rendetlenkedni" szóval nem kell izgulni :)
  • fűszeress
    és az nehezebb?
    amugy tényleg csak azt kérik felvételin amit a hivatalos oldalban irnak ?
    kőtélmászás, huzockodás ennyi?elsőre nem tűnik soknak
    de gondolom figyelik azt hog hogy viselkedsz és az alapján is dőntenek hogy felvesznek e vagy sem nem?
    ja és felvételi idő alatt is szigoruak ?ugy értem hogy ágyna rendben kell lennie meg stb
  • Thanatos
    igen, luc legernek hivják, két vonal egymástol 20m-re és azok között kell oda vissza futni gyorsulo ritmusra
  • Thanatos
    passz
  • fűszeress
    meg ugytudom nincs Couper teszt a felvetelin hanem valami 20 meteres nivo futas .
    ez igaz?
  • fűszeress
    anonym21 volt a nikke