3500
A Francia idegenlégió
  • fűszeress
    Az eggyik ,hogy volt itt egy gyerek a forumon meg nyar elejen ,kinvolt Legioban de verekedes miatt nem vettek fel es azt irta ,hogy agusztusban megy ujra.
    Nem tudjatok kiment,felvettek?
  • fűszeress
    Nekem sok kerdesem van csak elfelejtem.
    Mindjart.
  • Thanatos
    de lehalt a topic, ugytünik elfogytak a kérdések :)))))
  • Thanatos
    a személyesre megy priviben , de a jogsi még elég közérdekü szóval az jöhet ide is szerintem:

jogsi:
    "előny", de nem kötelező, a kiképzés alatt midnenképp megcisnáltatják veled a jogsit akár van akár nincs, de ha van állitolag gyorsitott eljárásbban csináltatják vled, ergo nem seghülyeként kezelnek, tehát hasznos
  • Bosemen
    Ami azt illeti, te honnan tudsz ennyit a Légióról? Privátban válaszolj a kérdéseimre, ha kérhetem.
  • Bosemen
    Na én is tudok fogalmazni... :D Még magyarul sem tudok rendesen. :P
  • Bosemen
    kb 8 éve volt egy lábműtétem, amiben a bal combomban lévő izmokat szétválasztották, mert egy penicilines kórházi őőő kontárkodás után nem tudtam behajlítani a lábam. Ez tökéletesen rendbe jött és erősebb mint a bal lábam, már csak a vágás nyoma látható. Tetoválásom nincs... A bal szemem fél dioptriával rosszabb, mint a jobb :P

A jogosítvánnyal, hogy áll a dolog? Jövőre 20 éves leszek, a jogsim megvan. Kell valami vizsgát végezni, hogy ott is vezethessek?
  • Thanatos
    nyelv:

nem kell tudni franciául, ha kell kézzel lábbal is eliránygatnak már ha beléptél a toborzoiroda ajtaján

hogy ez a rákényszerül dolog hogy van..., hát igazábol segiteni segitenek, vannak nyelvi "órák", van binomod aki azért van hogy segit (effektive "párod"), stb, de igazábol a fő ereje a légios nyelvtanulásnak pont a muzsájban és a rákényszerülésben rejlik, hiddel hogyha valamit nem értesz és máris futhatod a köröket mert rosszul csináltál valamit akkor iszonyat hamar megfogod tanulni a nyelvet :)

kizáró okok: ezt igy hogy mik a kizáro okok elég tág dolog, egyszerübb lenne ha konkrétan kérdezel valamire, de ugy ált az épelmélyüség határán belül gondolkodva van itt is midnen (toloszékesek fölsölegesen probálkoznak, és ne massziv heroinozás után rpobákozzunk... :P)

talán ami kicsit közkeletübb és egy általános tévedés: a légio mamár nem látja szivesen a bünözöket, ergo jelentkezésnél az első hogy lecheckolnak az interpolnál, illetve a francia rendőrségnél, ujjlenyomat vétel is van, stb

persze itthoni tyuktolvajlásos ügyekel anyira nem foglalkoznak, de az felejtős hogy a rendőrség elől a légioba...

tévhit v2.0: látható helyen tetko, mütéti heg, stb kizáró ok: többször kiderült hogy ez sem igaz, a tetkok ált kutyát nem rédeklik, mütéti heg meg csak olyan szempontbol érdekes nekik hogy többszörös gerincmütéten átesetteket kevéssé látnak szivesen..., itt akivétel talán a csuklón pl hegek amik öngyilkossági kisérletre utalnak, és ehez hasonlo nyomok, a légio nagyon nem szereti az öngyilkos jelölteket

ez jutott igy hirtelen eszembe, de ha van még krédés ird meg (ha akrod akár priviben is) és megprobálok rá infot találni
  • Bosemen
    Hello

A felmenőim között több Légiós is volt, több mint 15-20 év szolgálattal, viszont a letelepedésük után és a születésem előtt vagy éppen utána meghaltak. Így tőletek kérdeznék.

Engem csak és kizárólag a kizáró okok érdekelnek és a nyelvi kérdés, hogy miért nem lehet valaki légiós?! és a francia nyelv megtanulása hogyan megy végbe? Rákényszerülsz hogy megtanuld vagy segítenek valami módon. Csak az alapvető angol tudásom van...

Fűszeress nekem is van PS3-am, de a játék nagyon rossz útmutató, ha a légión agyalsz.
  • Thanatos
    első év gyk kiképzésel telik a maradékban meg másodosztályu légiso vagy 8effektive zöldfülü) tehát semmi "luxusra" ne számits, kb onnantol enyhülnek a dolgok hogy első osztályu légiso leszel (gyk 2. évtől)

alapbol meg másod osztályu légios leszel utána meg első osztályu légios utána lehetsz majd altiszt és tiszt, ez kb mind a felvételi tesztekben nyujtott iq és egyébb tesztektől függ, meg hogy hogy végzel a kiképzésen, majd az anyaezredednél milyena telejsitményed, kiképzésnél ha kiemelkedő teljesitményt nyujtasz lehet az is hogy nem mész haroclo ezredhez hanem maradsz a kiképző ezrednél besegiteni ("futfut"), és utána egyből gyorsitott eljárásal mehetsz továbbképzésre és léphetsz feljebb a raglétrán(bár mintha ezt a futfut rendszert msot megvariálták volna, ez konkrétan régebben volt, de most is van elvileg valmai hasonlo)

az meg hogy "kell" az egy érdekes kérdés, hivatlaosan a légiónál mindent"kell", effektive viszont hogyha legjobbak között vagy megkérdezik a "véleményed"

ez pl olyasmikben nyilvánul meg hogy kiképzés után ahoz az ezredhez kerülsz ahol szükség van rád, de ha a kiképzésen bennevoltál a legjobb 1-3ban mondjuk akkor megkérdezik hogy hova szeretnél menni, és ha lehetőség van rá oda kerülsz

az előléptetésnél meg hogy kell-e, őszintén megmondom nemtudom

egyrészt olvastam egy könyvet amiben eg öreg elsőosztályu légios minden alkalommal "visszautasitotta" az előléptetést, mert nem akarta a felelőséget, de egyrészt ez még 1970akármenyibe volt, más részt a légio általában azért nem nagyon olyan hogy te nagyon beleszolnál komolyabb dolgokba ha a légio azt ugy akarja, ha nagyon lényeges utána lehet krédezni indexen, de igazábol ez a dolog eléggé sejthető, aki jobban tleejsit több a lehetősége, de amugy oda mész és azt cisnálod amit a légio mond, ennyi

a ps3-at meg kinövöd, ha meg nem ne menj szvsz légiozni mert az nagyon nem ilyenekről szól :D
  • fűszeress
    azt tudom hogy kb 1 évben nem lehet sok mindened meg hogy nem is lehet kivinni.
    most nyomom a PS3-at vannak király gémek , van itt valakinek még PS3?
    az hogy van hogy alapból légiós leszel ugye, de lehet az mindig vagy tovább kell lépned?

• fűszeress
    :D
  • Thanatos
    lehetnek, de nem a kiképzés alatt, ugy nagy általánoságban első év után lehet mindenféle kütyüd (laptop, mobil stb), de persze azért mértékkel (azt azrét kétlem hogy örülnének ha a laktanyát játékbarlangá alakitod :D)

amugy tv net, ugyan nem személyes tárgy, de van alapbol is ha eltávon vagy (tv-t igy konkrétan nem tudom, de szvsz 1000 hogy van, net meg vana foyerban, effektive mint egy netkávézóban...)

komolyabb dolgokhoz persze engedély kell, szóval kcosid nem lehet csak ugy, sőt jó ideig még civil ruhád se, városban lakni altiszti rangtol felfele lehet ha jól rémlik, onnantol értelemszerüen lehet kb bármid ami egy átlag franciának lehetne

lényeg a lényeg ugy ksézülj hogy vinni tuti nem lehet, késöbb meg majd idővel, de ne arra számits hogy kiképzés elött elmész eltávra és beshoppingolsz :D

egy kirivo dolog van iylen téren és az a mobil, régebben tilos volt ez is mint kb minden más, ma viszont gyakorlatilag a légio is szorgalmazza hogy legyen, mivel hogy ha eltávon vagy könyebb igy elérni egy francia mobil számon

ui.: forumon meg vagyok ha vagyok, kétlem hogy eltünnék nagyon, rekacio időm az már ktéséges, de amugy index forum midnig ott lessz ha elüt a kamion :D
  • OrioN the S
    hja boccs beneztem a kerdesed... de az #500-bol lehet kovetkeztetni. gondolom nem nyari tabor szal...nem hinnem ,hogy adottak ezek a dolgok szemelyes targykent.
  • OrioN the S

vigyed csak :)
  • fűszeress
    meg a légioban lehetnek személyes tárgyaid? PL Playstation PSP MP3 TV NET
    vagy ez nagy hűlyeség?:D
  • fűszeress
    én elhiszem,hogy kell utlevél,mért hazudna?!!!!
    tavasszal megyek ki,Thanatos te leszel midnig a forumon?ha kérdezni akrnék valamit legyen kitől:D
    van egy kicsi gerincferdűlésem nagyon kicsi régen is volt de elmult mert kondiztam most meg hogy nem kondizok viszatért , szerinted ez gond?
    ha hűlyeségeket kérdezek vagy már van válaszolva csak szoljatok!
  • Thanatos
    vizum nélkül is ki lehet jutni ha valaki ügyes, és ettől még a légio kivágja ha nincs vizum és amugy vizumköteles lenne...
  • tomyxo
    persze!most csináltatom az utlevelem.
  • Mersant
    ok, rendben, elhiszem.
    megprobalod maskor is?
  • Mersant
    vizum csak azert kell hogy kijusson, nem a legionak...
  • tomyxo
    tényleg kint voltam,és én is mindenhol azt olvastam,hogy elég 1 okirat amivel igazolod magad.de sajnos nem,és utazhattam 1 csomot feleslegesen.és én ezeket azért irtam le,nehogy ugy járjon valaki mint én.
  • Thanatos
    pedig de, sőt ha olyan országbol jön az illető tudtommal még vizum is kell, nem csak utlevél..., az a kor amikor mindnekit midnenhonnan csak jöjjön már rég elmult a légioban, nagyon erős szelekcio van minden téren , és igen, ilyen téren is
  • Mersant
    rengeteg embernek nincs utlevele, nem lehet alapfeltetel pont a legional, es mindenhol azt irjak barmilyen dokumentum amivel igazolni tudod a szemelyazonossagod. ezert nem kerek szamomra a sztori.
    elhiszem hogy kinnt volt, de szerintem meggondolta magat, ennyi. nem gaz...
  • Thanatos
    szeirntem meg semmi baj nincs a "story"-val, azért nem kérdezte meg előre amit te is irtál, hogy csak egy kell azt írják, ugytünik mégse (alaphelyzetben emgjegyzem eu elött utlevél kelelt mindenképp, ergo lehet ők még nem áltak át arre a személyi is elég dologra, ki tudja) ...

kint meg probálj utána járni ha nem beszéled a nyelvet..., ez egyáltlaán nem egyedi hogy keezdbenyomnak egy papirt francia szöveggel és menny isten hirével, ha nem tudsz franciául senki nem fog ott neket forditgatni, meg magyarázni ha már ugyis az elzavarásodrol van szó...
  • Mersant
    en ugyan nem vagyok otthon a temaban, de a hivatalos honlapon is azt irjak 1 hivatalos okmany ami alapjan azonositani tudnak, nem kell szemelyi ES utlevel.
    meg ha van franciaul beszelo haverod ,miert nem elotte kerted meg. nem kellett volna potyara kimenned ;) es kicsit furcsa hogy nem jartal utana mit mondtak, inkabb hazajottel.
    nem akarlak megbantani, de ez nekem igy nem hiheto...
  • tomyxo
    mond mi a bajod ?
  • Mersant
    tomyxoe...
  • Thanatos
    ha azóta meggyógyult és semmi baja miért lenne? az hogy kaikadt nem ugyan az mintha pl szilánkosra tört volna :)
  • Thanatos
    melyik story? :)
  • fűszeress
    nekem kiadkatd egyszer a jobb válam kondizás kőzben pár éve az kizáro ok?
  • Mersant
    kezd kicsit Rejtoi lenni a sztori...:)
  • Thanatos
    értem, köszi az infot :)
  • tomyxo
    1ik haverommal hivattam fel öket,mert ő tud franciául.
  • Thanatos
    thx, még egy krédés (csak érdeklődési szinten) milyen nyelven komunikáltál velük?
    csak mert sokszor felvetődött hogy a franciát jobban preferálják e-mailekben meg ugy ált mindenben, de elvileg bármilyen nyelven meg lehet keresni őket 8legalábbis e-mailben)
  • tomyxo
    felhivattam a a strasbourgi toborzoirodát,és ott mondták,hogy mind a 2 okirat kell.
  • Thanatos
    hol érdeklődtél utána? thx az új infot :)
  • tomyxo
    hello ,mindenki!utánna érdeklödtem,és az utlevél,valamint a személyi is kell együttesen ,ha valaki jelentkezni akar a légioba.
  • Thanatos
    nm
  • fűszeress
    kosz