3500
A Francia idegenlégió
  • fűszeress
    alapbol hovakuldenek ha nem a legjobb a felvetelid?
  • Thanatos
    ez nem így működik
    van a felvételi
    és onnan beosztanak egy ezredhez ahol az elszel ami, ezek közül..., meg még egyébb más is akár..., nem te döntesz mi akarsz lenni, ha az elsők között végzel felvételin és kiképzésen akkor elméletileg választhatsz
    de ez inkább olyan "választás hogy a te véleményed is megkérdezik...
    külön egészségügyi nincs, vagyis csak olyan szinten hogy később tournantok előtt, meg talán 2rep-hez vannak komolyabb feltételek, de elején az egészségügyi egységes, meg a tesztek is

gépesített lövész meg pont ugyan olyan mint a sima "lövész", annyi hogy a közlekedés apc-ken, teherautókon,s tb megy és nem szamáron, ehe... :P
  • fűszeress
    a légio oldalán ez van:
    Mesterlövész, harckocsizó, ejtőernyős, aknavetős, rakétás, búvár, gépesített lövész, felderítő, és még sok más fegyvernem, szakcsapat várja....
    ezek kőzűl ami érdekel az a gépesitett lővész, a tőbbi is jo de gondolom mindegyikhez kűlőn van valami teszt még egészségágyi vagy valami?
    és valaki tudna nekem mutatni egy gépesitett lővészt,hogy mienis pontosan.
  • Thanatos
    nem, nem hiszem hogy az elbocsájtott ügyvédek, és atomfizikusok egyből a légioba mennének elkeseredésükben :)
  • fűszeress
    most a gazdasági válság miatt szerintetek tőbben jelentkeznek légioba?
  • Thanatos
    http://www.legion-recrute.com/hu/salaires.php

tess, 2007. nov 25.-ei hvatalos info, ráadásul magyarul :)
    eekre még rájön persze midnenféle potlék 8mint ahogy meg is jegyzik, de azokat nem részeltezik)
  • josko
    arról nem tudsz semmit, hogy mennyi a fizetés és ebből mi igaz,
  • Thanatos
    nem
  • josko
    Kössz az infót, te voltál kint?
  • Thanatos
    személyigazolvány (útlevél??? emgoszalnak a vélemények kell-e, tutib ha van), jogsi, nem kötelező, de segit, kb ennyi, de amugy ez már le lett irva
    mutldba meg mindenhova kőkeményen visszanéznek, de igazábol ha nincs jelenleg is eljárás ellened/nem köröznek akkor a legtöbb esetben nem gond, más tészta hogy pszichologiai teszt is vna és ha valakiről kiderül hogy nem azért volt testi sértés mert megbotlott egszer azéeltben hanem rendszeresen hülyére veri a szomszédságot mert pszichopata azt értelem szerüen nem veszik fel

magyarra forditva a légio nem lánykollégium, ilyen gond nincs, de konkértan bünözöket nem vesznek fel

ami talán picit komoylabb iylen szempotnbol az a drog, ugy tudom a légioban nagyon komoylan veszik a drogteszteket, igy ha valaki exdorogs vagy iylesmi, annak lehet erősen megcsappannak az esélyei
  • Thanatos
    bullshit, a légio is uygan oylan mitn bármelyik msáik hadsereg, a közeg kiveti magábol a nem doa valókat
    szóval leht vannak buzik de azok vagy pillanatok alatt kihullanak és eltünnek, vagy pedig nem is tudod róluk hogy azok mert nem ott vezetik le ilyen hajlamaikat, arról nem si bezsévle hogy iylen urbanlegendeket azzal szoktak indokolni aktonáknál hogy nincs nő és akkor egymásra fanyalodnak, de ez megint ordito hülyeség, elve ha valahol hát a légioban tényleg komoly hagyománya van a kurvázásnak... :D
  • josko
    Menni, miért?
  • Orionk
    menni akarsz a légióba?
  • josko
    Tudja valaki pontosan, hogy milyen okmányokat kell kivinni,és tudja valaki, hogy mennyire néznek vissza a múltadba/mondjuk ha van testi sértésed/és a felvételin a pszichologián miket kérdeznek?, és a teszt milyen?
  • fűszeress
    ami eleg szar a legioban
    a buzik,haverom mondott valamit hogy ismeroset ....ertitek?
    lehet hulyeskedet,mostanaban nem annyira van ilyen nem?
  • Thanatos
    oks, személyeskedést inkább kihagyom, köszi a véleményed, reagálni nem fogok rá :)
  • Braveheart
    Jelentkezéskor az egyik első hogy priorálják a személyt, nem körözi-e vmelyik hatóság... szóval csak évtizedekkel ezelőtt menekülhettek oda az emberek az ig. szolgáltatás elől...
  • bens
    látszik hogy közöm nincs? úgy beszélsz mintha neked lenne. attól hogy szereted a lövöldözős játékokat még ne gondold hogy bármit is tudsz a katonaságról. nekem van két katonatiszt nagybátyám úgyhogy valamelyest képben vagyok a katonaságot illetően. egyik volt edzőtársam pedig 4 évig szolgált a légióban és tőle tudom hogy aki oda megy az főleg olyan ember akinek nincs nagyon vesztenivalója. nagyon sok az akinek nincs családja vagy elkövetett valamit és az igazságszolgáltatás elől "menekül" a légióba. te csak azt tudod amit a neten olvasol én viszont beszéltem olyannal aki járt ott úgyhogy szólj le szerintem.
    ide se írok többet...
  • fűszeress
    február 2 hetén lesz egy műtétem, az orsővényemet műtik mert elferdűlt
    ha az jol sikerűl akkor remélem már biztos megyek,márcsak ithonrol kell valahogy elmenni,ugy hogy nelegyen nagy balhé:D
  • fűszeress
    hogy miért akrok menni ?
    hátt az elég sok minden, most lehet páran leszolnak de kicsit kihivás ,kaland, meg autogyártonak tanulok itt győrben és evvel a szakmával főleg autogyárban tudok elhelyezkedni itt AUDI, de nagyon nem jo ott dolgozni soron,meghát ithon se minden jo de nem a legroszzab, légio meg érdekel, ennyi.
  • fűszeress
    bocs de énis egyedűl akarok
    lehet eltévedek de legalab tanulok valamit remélem:D
  • Braveheart
    Igen, sztem se, csak egyedül érdemes...
  • Thanatos
    NE menyetek együt, csak egymás esélyeit rontjátok...
  • josko
    Szia fűszeress, olvastam, hogy mész ki a légioba én is megyek, beszélhetnénk írj már valamit róla, hogy mennyit tudsz róla, én tavasszal megyek ki
    Te,? mehetnénk együtt
  • Thanatos
    látszik hogy közöd nincs a témához, nem csak ilyen okai lehetnek, hanem ezer+1 más is
    én pl ha midnenáron aktona akarnék lenni akkor csak légio, azon egyszerü okbol hogy a magyar hadsereg baletthadsereg kb, más lehetőség meg nincs, nem kell ehez variálni a családal meg iylesmivel, 2 komábol levonni következtetést akik kitudja milyen légből kapott dolgokat mondanak hogy lehessen story-zgetni..., hát szvzs nem tul jó tölet...
  • bens
    igen. miért akarsz beállni a légióba?
  • bens
    katona lehet bárki, de légióba általában azok mennek akiknek nincs más. két embert ismerek aki megjárta a légiót, egy magyar meg egy szerb koma és egyiknek se volt családja. ha az embernek nincs hova menni akkor jön a légió.
  • fűszeress
    tudom hogy korhazban lehet....
  • Braveheart
    Ezt gondolom nem komolyan kérdezted...
  • fűszeress
    honan lehet megtudni hány dioptriás a szemem?
    tűkőr segit?:D
  • bronxx
    Köszönöm a válaszokat
  • Thanatos
    hivatlaos honlap elvileg:
    http://www.legion-etrangere.com/
    ez pedig konkrétan a felvétleiről magyarul:
    http://www.legion-recrute.com/hu/

én egyenlőre egyiken se találtam emlitést se a témárol, nem hogy konkért dioptriát :(
  • Braveheart
    Megmondom őszintén most nem találtam meg a weblapot, múltkor mintha fent lett volna, tisztán emlékszem rá hogy dioptriát is írtak... nem akarok hülyeséget mondani, de talán -3.0-nál nem lehet gyengébb.
  • Thanatos
    erről az "egyenszemüveg"-ről még nem is hallottam, érdekes :D
    a légio honlapján nem találtam meg a szemüveges részt, tdusz egy direkt linket dobni?
  • Thanatos
    NEM voltam kint, és válaszoltam már hogy igazábol nemtudom, én annyi infot hallottam hogy régebben nem volt nagy ügy, sőt egy forumon irt szintévesztő ex légios, viszont cserébe azt modnták hogy már van a felvételin ilyen vizsgálat és nem éppen jópont (volt oylan aki azt is irta kizárook, de erről tuti infot nemtudom, irj nekik levelet és talán válaszolnak)
  • Thanatos
    hát erre csak azt tudom modnnai hogy vannak szemüveges légiosok is :)
    magyarán elméletileg felvehetnek igyis
    ettől még persze az esély romlik
    ha van két ugyanolyan képességü jelentekző, egyik szemüveges, másik nem, logikus hogy a nem szemüvegest veszik fel
  • Braveheart
    Szemüveges mehet egy bizonyos határig, egyenszemüveg is van (SZTK-kereteshez hasonló...)
    Amúgy a légió honlapján minden infó megvan, a szemüveges is...
  • doncunco
    Thanatosnak teljes mértékben igaza van! attól még várhatja vki haza mert ő légiós.... csak barátnő nincs komolyabb kapcsolatban, ennyi van!
    De Thanatos!!! KÉRDÉSEM LENNE!!! TE UGYEBÁR VOLTÁL KINT! SZÍNTÉVESZTŐKET VESZNEK FEL?
  • bronxx
    csak 1.25-ös a szemem, annyira nem vészes, csak mennyire lehet zavaró maga a szemüveg...
  • fűszeress
    Bens ezeket tolem kerdezed?