3500
A Francia idegenlégió
  • anonym21
    elég sokmindent olvastam fórumokban a légióról, kihogyan élte meg és az alkalmassági vizsgálatokról, nekem majdhogynem semmise úgy volt ahogy olvasgattam. Valószinű mindenki másképp élimeg a légiót. Én igy éltem meg: Április 17én fogtam a kis csomagomat meg a jegyemet és a keletiből elindultam, másnap reggelre szépen odais értem Strasbourg-ba. a laktanyán tárt kezekkel vártak, megnézettek velem egy videót megkajáltattak és egy ürlapot kelett kitöltenem amit szigorúan tilos volt aláirnom, az ürlapn olyan kérdések voltak, hogy a családomban milyen betegségek, műtétek voltak, meg persze nekem voltak e balaseteim meg ilyen hülyeségek. ezt letudva meztelenre vetkőztettek, megnézték hogy egyben vagyoke, nincs e gerinc ferdülés, csonttörés. ezekután megkaptam az újnevemet, amit nem te választasz ki hanem ők nézik ki egy baszott nagy könyből. Strasbourg-ban 4 napot töltöttem el egy arab és egy román figurával egyikünk se beszélte a másik nyelvét plusz franciául se tudtunk, de azért elvoltunk mintha 1000éve barátok lennénk. Strasbourg- a fő tevékenységünk tévézés volt, ezt néha megszakitották egy kis wécé pucolással, festegetéssel, kocsimossásal, és napi 2x felmosással. 4 nap múlva kaptunk 3 jegyet Paris-ba egy nyomtatott térképpek és utunkra inditottak! én nemtudom hogy hogyan keveredtünk el a laktanyáig meg a vonatután még metrózni is kell, amin 4 szintes, 3 járat van és 8 felé ágazik, mind1, estére odaértünk. Parisban már izgatottan vártak minket. Újabb üres szoba pár órás néma ücsörgés után egy tiszt ránkrugta az ajtót és hivta a 3 Strasbourg-i lelkes jelentkezőt. itt kell majd irnod egy cooper tesztet de ez még nem az amit majd Aubagne-ban fogsz írni, ami az alkalmasságihoz tartozik. de ha ez nem sikerül mész haza! a teszt után újra meztelenre vetkőztetnek, elveszik mindenedet, itt is mint Strasbourg-ban kapsz egy büdös tréning ruhát (kéket). (Paris-ban saját fehérneműt, cipőt és pólot kell viselned, a mosás elég körülményes ezért úgy készüljetek hogy legyen váltás ruhátok bőven, azt nem fogják elvenni! Strasbourg-ban a saját fehérneműdet viseled, Aubagne-ban ezekre már nem lesz lehetőséged.)szóval, felöltöztetnek beküldenek a tévé szobába, ittmár kb 50 kékruhás van, és megy a klikkesedés, verekedés volt, nemis 1, demivel Paris-ban még nem olyan nagy a szigor, csak szóban megintik őket, nekem ebből lett a problémám Aubagne. hétköznap 10percenként ugrasztanak fel és visznek dolgozni. hétvégén csak konyha munka van, oda elvisznek 10 wmbert a többi veri a faszát. és egyszer bekerültem a konyhára, van ott egy magyar tiszt, ha tehetitek akkor kerüljétek mert az nem normális, egésznap rugdossa ajtót és üvölt, engem 5perc után leordibált drogos gecinek, pedig nemcsináltam semmit, mind1, nemnormális. párnap múlva jött az első orvosi vizsgálat itt kisgatyára vetkőztetnek, megnézik a szemedet, a fogadat, megmérnek hánykilóvagy és milyen magas, megnézik a lúdtalpadatis, és hogy nincs e nemi betegséged meg hogy egészséges vagy e odalent. ha itt nem felelsz meg csomagolsz, aznap mész haza. (nekem 3 lukasfogam van és van egy fekvő nyolcasom amit gyökérkezelni kéne, de megfeleltem nekik) szóval nem kell parázni. sőt a kiskönyvet is eléd rakják, de mivel én szintévesztő vagyok nem látom benne a számokat. ez sem volt probléma. Paris-ban 7 napot töltöttem el, a hetedik napom reggel elvisznek Marseille-be onnan pedig busszal felvisznek Aubagne-ba. Újra feltartott kézzel, meztelenül kell állnod kb 20 percig, itt elvesznek mindenedet ami a civil élethez tartozik! újabb büdös mackó, kapsz 2 alsónadrágot, meg két hófehér zoknit,(amire kurvára kell vigyázni mert lopják mint az állat!!) és cipőt, fogkefét fogkrémet, borotvát, törölközöt meg valami szappannak nevezett zsír kockát:D Ittmár elég katonás a fegyelem, cigit alig kapsz, van szekrényed aminek pöpecnek kell lenni az ágyaddal együtt. ebben a laktanyában nagyon sok a magyar tiszt, ezért, nagyon de nagyon figyeljetek oda hogy mikor mit mondtok, mert kurvára megszopatnak ha olyanról beszéltek és épp meghallja egy magyar tiszt!! itt már sehova nem mehetsz sétálgatva. mindenhova futva kell menni, én ezen elég jókat nevettem, addig mig a tiszt észre nem vette és lenyomatott velem 70 fekvőtámaszt:D párnapmúlva vittek cooper tesztet irni! Nagyon sok helyen olvasgattam hogy fákat kell rajzolgatni meg ilyenek, ez mind hülyeség. elültetnek egy számitógép elé amin már a saját anyanyelveden van a szöveg, 3 részből áll 1 részre kapsz 20 percet. tehát 60 percig csinálod a tsztet, az egyik része matek, és elég sokszor bukta matekból, amikor nem akkor is kettes voltam, de nevetve csináltam meg az egészet 11 perc alatt!! ha ez sikerül vissza hivnak a géphez félóra vigyázban állás után, és félóráig klikkelgetned kell a jó és rossz tulajdonságaid közül. ha ide nem hivnak vissza akkor nem sikerült a teszted, csomagolsz, aznap mész haza. én a teszt után egyből mentem újabb orvosi vizsgálatra (ez nem mindenkinél vagy igy, van aki napokat vár a külömbőző alkalmasságikra, ha bele esel a 10 emberbe akkor mész aznap, ha nem akkor vársz.) itt újra meztelenre vetkőztetnek, megnézik a szivedet, voltak e műtétjeid, töréseid. megnézik a füledet egy csend szobában. (remélem mindenki tudja miaz) itt rákérdeznek a családi állapotodra és ami nagyon fontos, a rendőrségre!!!!! el kell mondani mindent mert ha letagadsz valamit akkor csomagolsz, aznap mész haza! ha őszintén bevallasz mindent névetelen vagy, azaz maradhatsz! tehát a legkisebb dolgokatis elkell mondani!! ez tényleg nagyon fontos:) ha ez megvan minden megy tovább mint eddig. (bármelyik alkalmasságin végzel, nem kapsz eredményt ha sikerül, csak ha nem vagy alkalmas, tehát ha alkalmas vagy senki nem mond semmit!) újra mennek tovább a napok, eljött a péntek, fizikai alkalmassági. itt kell futnod, húzockodnod, és köteletmásznod. a futás: beállsz egy 20 méteres sávba az egyik végéből a másikba kell sipolásra oda érned, az elején csak kocogni kell, aztán egyre gyorsabban sipol, a végén már sprintelsz, ezt minimum 7x kell meg futnod, indulási pontból elérsz a másikba, aztán vissz az indulási pontba, újra a 20 méteres szakasz másik vége, és vissza az indulási pontba, ez számit 1 nek:D ( remélem érthető) itt a kép ha nem volna elég érthető-> - http://www.legion-recrute.com/images/tests_sport/luc_leger_1.jpg - http://www.legion-recrute.com/images/tests_sport/luc_leger_2.jpg - ha nem sikerül odaérned a sipolásra a tiszt keresztbe tiszi a kezét és kiállit, ha ez megfutottad, mész húzockodni, minimum a 4 de jó ha 8x felhúzod magad! nem elég ha csak felhúzod magad, bekell rakni az állad alá a rudat, külömben nem számolja a tiszt! ezt letudva felkell másznod egy 5 méteres kötélen, láb segitségével, vagy nélküle, az mindegy! időt nem mérnek csak a futásnál! ha ezen túlvagy kapsz egy zöld pólót és mehetsz dolgozni a picsába! ezek után márcsak a Gestapóval van egy személyes elbeszélgetés, ami mindig csak csütörtökön van, és csak jövöhét csütörtökre tudodmeg hogy légiós leszem vagy sem. lement a szombat, jött a vasárnap. én össz verekedtem egy gyerekkel amit nem lett volna szabad, mint már emlitettem itt Aubagne-ban elég katonás a fegyelem és nagyon odakell figyelni hogy mit csinálsz. engem ezért a verekedésért basztak ki 3 hónapra. Sajnos itt megroppant az egész, eljött a hétfő, délelött dolgoztam, délután már elvittek lefényképezni össze szedtem a cuccomat amit adtak, felvettem a civil motyómat, és Aubagne- minden eltöltött napért kapsz eurot, én 6 napra 233 eurot kaptam, örültemis neki:) (a többi városban eltöltött idődért nem kapsz semmit, ez csak Aubagne-ban van!) Mindennap meg le Aubagne-ból busz a Marseille-i vonatállomásra, levisznek és kapsz egy jegyet abba a városba ahol jelentkeztél, ide nem kötelező elmenni, innen már azt csinálsz amit akarsz! én nem is mentem vissza Strasbourg-ba. Azt elmondom hogy franciaországból 4 átszállásal 480 euró a vonatjegy, szóval jobb ha mindenki még itthon, odavissza veszi meg a jegyet, mert ott ragadhat a pályaudvaron. engem hétfőn délután raktak ki a pályaudvarra, kedden tudtam megvenni a buszjegyet, péntekre, 90 euroért. tehát 3 napot hotelban aludtam csótányok közt! hosszab volt az a 3nap mint a légióban eltöltött 3 hét! Nagyon sokan csinálják azt hogy fogják az útlevelüket felbasznak egy napszemüveget és elindulnak a légióba, nem szabad!!! számolnod kell arrais hogy nem lesz miből hazajönnöd, mert ha Aubagne-ba 2-3 alatt lemegy az alkalmasságid, annyi pénzt kapsz hogy a faszodat se tudod kiverni!! Remélem minden kérdésre megtaláljátok a válszt, próbáltam minél részletesebben leírni az egészet. Ha valaki Augusztus elejére tervezi a kimenetelta légióba, akkor az irjon eg levelet ide: [email protected] és mehetnénk együtt!
  • fűszeress
    Aubagne - mi visz ki? ugy hogy egyből oda?
    vonat?
  • Thanatos
    az a leggyorsabb ut mert mindenképp ott kötsz ki végül
  • hitman55
    Akkor érdemesebb lenne ha Aubagne-ban jelentkeznék?
  • anonym21
    "Hi.Ha Strasbourg-ban jelenkezek akkor ott is csinálom a felvételit vagy elvisznek más helyre?Meg még annyit hogy mivel érdemesebb vonattal vagy repülővel? kösz"

- Strasbourg-ba jelentkezel akkor még 2 városban fogsz eltölteni kb 2 hetet és a hartmadik héten csinálod az alkalmasságit, addig wécét takaritasz és csikket szedsz!
    - ha az anyagi részét kérdezed akkor vonattal kevesebből kijössz, kedvezményesen kimész Strasbourg-ba 10ezerért, repülővel Paris-ba tudsz kimenni fapadossan 20.100 ft-ért.
  • hitman55
    Hi.Ha Strasbourg-ban jelenkezek akkor ott is csinálom a felvételit vagy elvisznek más helyre?Meg még annyit hogy mivel érdemesebb vonattal vagy repülővel? kösz
  • fűszeress
    a szakmai végzetségről annyit hogy biztos job ha azért valaki tanultan megy oda mert mert ott is azért van fizika meg stb és job ha alap megy
    tehát nem rosz ha tudsz valamit
  • fűszeress
    fejemen volt de nem vészes és nem akadályoz akkor nincs baj gondolom
  • Thanatos
    ha csak annyi mitn egy csonttörés szvsz nem, de ezt igazábol orvostol kell megkérdezni, sima csonttörés ha nem akadályoz nem gáz szerintem
  • Thanatos
    nem :)
  • fűszeress
    ja voltál?
    még egy fontos kérdés 2x hogy ha kiskoromba betőrt a fejem egy picit tőb mint 10 éve az gond? mint pl egy csontőrés
  • hitman55
    Thanatos te voltál légiós?
  • Thanatos
    bizonyitvány nem kell :)
    szakmai végzettség nem számit semmit se, nem érdekli őket, majd ők megtanitanak arra ami kell
  • Thanatos
    ha fizikailag ugyan ott vagy (sőt valszeg jobb is lehetsz ilyen téren... :) ) akkor igen, sőt...
    18 éves az pont stimm, 17 az nem tul jó még a hercehurca miatt a szülői engedélyel de 18 évesen már pont ugyanannyi esélyed van
  • fűszeress
    nem akarok én okoskodni de szerintem ugyan anyi esélyed lehet vagy akár még tőbb is ha pl tesztjeid jobbak vagy a fizikai felmérésed de akár a szkami végzetséged is lehet meghatározo gondolom !?
    pl egy pincér meg gépgyátás technologus ennél azért van kűlőmbség nem igazM
  • hitman55
    Az utóbbira gondoltam de kössz az infót.Ja és még annyit hogyha 18 évesen akarok jelentkezni akkor ugyanannyi esélyem van mint pl egy 25 évesnek?
  • fűszeress
    amugy tudatomveled hogy csak még most kezdtem ezt a forumozást és ezért volt az a sok hozzászolás és 18vagyok
    megkőszőnném ha valaki tudna válaszolni a kérdésemre
    meghogy ha jelentekezetk vinni kell a bizonyitványt?:ASDSDA
  • Thanatos
    saját fizikumod szempontjábol biztos előny, miért ne lenne az?
    vagy ha arra godnolsz a légiot nem rédekli semmiféle pappir, igazolás, oklevél, bizonyitvány, vagy akármi
  • hitman55
    Hi.Ha küzdősportot üzök az előny valamennyire?
  • Thanatos
    izé, hsz-eid alapján min korhatár még tuti nicsn meg nálad szal ráérsz még ezekkel :D
  • fűszeress
    fentről hátső alulrol 2 HIÁNYZIK ( ez kimaradt )
  • fűszeress
    még egy utolso
    sok fogam kezelt tőméssel és rendebn van de pár fogam aszem fentről hátso meg alulrol 2 az gond? de lehet viszanő kituggya....asD:_?ASD
  • fűszeress
    ja még valami mennyi a minimum test suly?
  • fűszeress
    hello mindenkinek
    kérdesem az hogy ha valakinek volt csontőrése az kizáro ok?
    nekem kiskoromban a felyem szakadt be de nagyon régen és azota gondolom BIZTOS őszefort tehát egy ilyen kizáro ok?
    amugy besetem a radjátor mőgé:AS_D:AS:D?
  • Thanatos
    60% kezeletlen, tömésed lehet akrámennyi ha rendbe van rakva, meg van csinálna, ápolva van etc..., magyarul ne legyen lyukas, félig/teljesen szétrohadt fogakkal tele a szád és akkor jó vagy
  • hitman55
    HOgy érted hogy 60% hiányzó fogak vagy például tömés?
  • Thanatos
    hát a 60% elég régi info, szvsz már nem "csak" 60%-nak kell rendben lennie..., a szintévesztés meg nagyon függ attól hogy milyen mértékű ugye, meg persze a mezőnytöl is...., logikusan ha másik 20 félvak-al együtt jelentkezel felvesznek, de ha másik 20 100%os atléta van melletted akkor ugye nem sok az esély...
  • Ultrakrisz
    60%?Akkor nincs gond
  • Ultrakrisz
    Nem nem hiszom hogy egy kis szintévesztés gond lehet
  • doncunco
    a fogaknak min. 60% nak épségben kell elnni... Ultrakrisz, nem halottál vmit a színtévesztésről?
  • Ultrakrisz
    Sziasztok!Ugye irtam,hogy május elsején megyek nyilt napra a légióba.Voltam is és nekem csak jobban megjött a kedvem menni,bár biztos ezért is volt.Ez az egészségügyi elég komolyan hangzik.Szinte tökéletesnek kell lenni.Nekem elől egy kicsit kitört a fogam,de megvan csinálna,ez kizáró ok?
  • doncunco
    seckler,

természetesen igazad van, de én nem színvak vagyok (mert ugyebár ezt sok ember téveszti), hanem enyhe színtévesztő, és h ezzel van e esetleg esélyem...
  • Sekler
    helló bár én nem vagyok szakavatott de van egy két elképzelésem az egészségügyit illetően. Nemrég voltam a Honvédségnél egészségügyi alkalmasságin, gondolom Francia honban is valami hasonló lehet, bár sztem sokkal szigorubb.
    Itt legalábbis úgy van azt hiszem hogy egészségügyi kategóriák vannak. Ha harctéri alakulathoz akarsz kerülni itt ügye a legkeményebb a gépesített lövész, de főleg a felderítők alkalmasságija.
    Tulajdonképpen, kizáró oknak kell lennie ott is, mint itt, a színtévesztés, színvakság, szemüveg (kontaktlencse is), fémmel rögzített csonttörés, gericnferdülés ( nálunk 2 oldali gerincröntgennel is megnézik, nem csak szemre), hiányos vagy komolyabban sérült fogazat, cukorbetegség, Endokrin betegségek, sérv (gyógyult is), halláscsökkenés (gondolom 20-30dB-t már illik ott is meghallani, minden frekvencián), magasvérnyomás (fehérköpenyes hypertónia is!) meg ügye a testtömeg index is számíthat, meg ügye minden nemű allergia.
    Persze ez csak feltételezés, de ha figyelembe vesszük, a magyar és francia haderőt és egészségügyet, gondolom ott még alaposabbak.
    Gondolom ha a Magyar Rendőrséghez se kerülhet az ember színvakként akkor oda még úgyse...
  • doncunco
    köszi Ultrrakrisz az jó lenne
  • Thanatos
    teszt az tuti van, hogy mennyire kizáro ok azt meg passz, de szvsz eléggé
  • Ultrakrisz
    Nem hiszem,hogy szintévesztőket felvesznek.Mert azt hiszem van ilyen teszt is,és akkor nem véletlenűl van.De megkérdezem neked csütörtökön.
  • doncunco
    hello mindenki,

aki volt vagy aki kint is van meg tudná mondani h a színtévesztőket felveszik e? előre is köszi!
  • mateus33
    Hali! Küldtem privát üzit még régebben a témával kapcs., de nem olvastad még;)
  • Thanatos
    ahogy irták egyrészt szövetsége shaderő is, másrészt meg igazábol a toborzást büntetik komolyabban, azon hogy valaki ott szolgált még a kommunizmus alatt se nagyon problémáztak
  • Ultrakrisz
    Én is ugy tudom hogy csak egy per indult de az emlitett okok miatt ejtették is.Tehát szerintem nem kell belegyezést kérni!