3500
A Francia idegenlégió
-
Thanatos #660 igazából, franciául muszáj megtanulni, tény, senki se mondta hogy nem az, és igen a francia nyelvet beszélők előnybe vannak picit, de mondjuk úgy ált a légiosok nem igazán kedvelik a franciákat ahogy olvastad már máshol is :) -
Thanatos #659 pontosan, szal ensz-be ugy juthatsz hogy mh, légio, us army... -
#658 ENSZ békefenntartók? Vagy az minden egyes ENSZ tag hadseregéből toborzott emberekből áll? -
Braveheart #657 SZarba nézik a franciául nem tudókat... ha viszont igyekszel megtanulni a nyelvüket, azt értékelik... olvastam már olyat hogy a franciák nyávogós köcsögök a légióban, nem is bírják őket, na meg nem hiába idegenlégió a neve... franciáknak ott van a saját hadseregük. -
Thanatos #656 igazából, nem, vagyis csak mértékkel
ha valaki tud franciául az nagy előny, de nem követelmény, más tészta hogyha nem beszéled akkor beléd verik, ezt lehet szarbavevésnek is venni de szvsz nem az :) -
Thanatos #655 Gyakorlatilag semmi, us army van még, de zöldkártya oda is kell, meg mh persze, azt meg inkább nem kommentálnám : -
Thanatos #654 hát a bekerülsz xy ezredbe már homályosabb igen, gyk az van hogy ott beosztanak egy századba, szakaszba, etc, ha van még valami képzés ami kell, pl ejtőernyős képzés 2.REP-nél azt végigcsinálod
utána meg megkezdődik az állandó gyakorlatozás, cte-k, tournantok, mindig épp hova küldik a századod/ezreded, tehát "szokásos katonaélet"az hogy hol milyen cte- vannak helyfüggő
pl Francia Guyana -ban vannak a dzsungellel kapcsolatos kiképzések(elvégre ott van dzsungel :P), cte-k, stb... -
Rundstedt17 #653 Hát én úgy hallottam eléggé szarba nézik aki nem beszéli a franciát -
fűszeress #652 neked ilyenek a tanacsaid? eloben is?vagy eloben megse mersz szolalni, csak itt forumon nagy a szad,ennyi vagy -
fűszeress #651 es nincs mas katonai szervezet -
fűszeress #650 beszolhatnek maskepp is de az nem teccene -
fűszeress #649 nem duzzogok de irritalnak az olyan bekepzelt gyerekeket mint te -
#648 Jaj, de gizdan beszoltal-.-
Hagyjuk inkabb. Ha elore tudom, hogy ekkora duzzogas lesz belole, inkabb magamban tartom. Csak tanacs volt, de inkabb felejtsd el.
Masoknak valami ertelmes valasz? -
fűszeress #647 olyan nincs ahova a te fajtad kell:) -
#646 Heh? Te kerdezted, hogy szerinted okosabb vagyok-e, mint te. En meg azt mondtam amit gondolok. Megis mit kellett volna valaszolnom? Egyebkent nem azert vagyok itt, hogy csatlakozzak a legiohoz, csak erdekelt a tema es utanaolvasgattam. Bar ki tudja, lehet meg valamikor a jovoben benezek oda is, hogy megtudjam mi az az igazi szopas:)
Egyebkent milyen ilyen komolyabb katonai szervezetek vannak meg a legion kivul, ahova mint magyar be lehet lepni? -
fűszeress #645 inkabb nagykepu vagy.
de mire fel?
mit gondolsz a legioban dijazni fogjak ezt?
ha ott is kioktatsz masokat elobb utobb szopod a faszt ,de inkab elobb:) -
#644 A kommentjeidbol itelve egesz biztos vagyok benne, hogy okosabb vagyok, de ebbe ne menjunk bele:)
Egyebkent meg dijaznam, ha normalis hangnemben beszelnel. En elmondtam a velemenyem rolad, normalisan, meg ha eppenseggel nem is pozitiv amit irtam. Mit gondolsz, a nagy legiosdiban majd a tisztek a seggedet nyaljak? Kicsit bird jobban a kritikat, kulonben sirva szaladsz hazaig.
Arrol, hogy a 4 honap utan mi tortenik, nem nagyon talaltam infot. Persze, leirjak, hogy bekerulsz XY ezredbe, de hogy ott meddig mit csinalsz arrol nem talaltam semmit (max franciaul). -
Thanatos #643 nem csak attol függ
értsd meg, ha konyhás kell mert nincs akkor az leszel
ennyi -
Thanatos #642 ált a kiképzésen legjobban teljesítő 1-3 embert kérdezik meg ugy hogy az számít is valamit, de az is olyan hogy csak jobb az esély de ha épp máshova kellesz akkor máshova kerülsz...
a karosszéria lakatos meg a szakács meg nem a kiképzés alatt dől el hanem később az ezrednél
raádsúl úgy van hogy első két év harcoló ezred kötelezően, szóval csak utána kerülhet valaki pl az anyaezredhez ellátónak vagy hasonló (megjegyzem szakács a haroclo ezredeknek is kell... :P)
+ba a konkrét "szakmát" mint a szakács ne keverjük össze egy beosztással, mint a konyhás pl, nagyon nem ugyan az, utobbi beosztást bármikor megnyerheti bárki, akár még büntetésként is, elöbbi meg a cte 07 (ezért sokszor 007es ügynök a gúnynevük :P), ami már jóval komolyabb egy dolog :) -
fűszeress #641 tényleg most olvastam az oldon hogy beszothat ilyenekre a légió,
á,akkor minnél jobban kell teljesiteni hogy jo beszotásra kerűljőn valaki. -
Thanatos #640 szuperkommandos a valóságban eléggé kétséges, az inkább a filmekbe való, a szakács meg az irodista nem vicc, sőt
és nem, nem kell szakma, a szakmát ott tanitják meg neked ha arról van szó, szal nem hogy nem kell, de nem is nagyon számít ha van papírod -
fűszeress #639 oké -
Braveheart #638 Rengeteg minden lehet az illető, de ha jól ért a számítógépekhez és másban gyenge akkor lehet berakják irodába, ha van jogsi vezethez, és igen megkérdezik mi akarsz lenni, de nincs túl nagy befolyásolási jelentősége a válaszodnak. Max a legjobbakat rakják be oda jutalomból, ahova menni akarnak. -
fűszeress #637 ugy értem , lehet karosszérialakatos, és gépjármű vezető is meg még van néhány, -
Braveheart #636 mi köze van a karosszéria lakatosnak a vezetéshez???
nem olvastad el?
amúgy csomó könyv van a légióról ahol a felvételiről is írnak, na meg 1-2 magyar nyelvű oldal... -
fűszeress #635 "sokan emiatt is dezertálnak mert nem olyan helyre kerülnek ahova szeretnének, tehát aki nem tudja elfogadni hogy bármi lehet és nem biztos hogy szuperkommandós lesz (tuti nem), hanem lehet hogy szakács vagy irodista, az inkább ki se induljon"
azt tudtam már hogy nem biztos oda kerűl az ember ahova akar
"szuperkomandosnak" meg gondolom jo pár év mire valakit igy hivnak.
de az lehetséges hogy még irodai munkára vagy szakácsnak is beoszthatnak? ( ezt csak viccből irtad? )
mert az olvastam az oldalon hogy karosszéria lakatos gépjármű vezető lehet ott de az gondolom csak ugy ha van szakmája. -
Thanatos #634 jah és pls ha megoldható az alpári hangnemet mindenki fojtsa magába (akinek nem inge...), szerintem mindenki megpróbál mindenre normálisan válaszolni amire tud, személyeskedést meg hagyjuk mert fölösleges, életmódtanácsok szintén, aki akarja úgyis megpróbálja, aztán ha orra esik az már mindenkinek a magánügye, ha más nem ezzel is nyer tapasztalatot :) -
Thanatos #633 van fegyveres kiképzés a farmon, van sok menetelés, erőnléti felkészités, vasalás :DDD
szal minden "szokásos"
jogsit is megszerzed elvielg a kiképzés alatt és ha nem tudnál úszni is megtanitanak :P
elméletileg bevethető vagy mivel a kiképzés végén átkerülsz az ezrededhez akik ha épp mennek valahova értelem szerüen te is mész
a gyakorlat viszont az hogy egyre inkább szeretik az ezredek az alapon kivül kicsit a sjaát módszereikkel is felkésziteni az újoncokat (vanahl ezt nem is lehet elkerülni, lásd pl 2.REP)
de mindettől függetlenül alap szinten harcképes vagy, ugyan nincs semmi különleges képességed/szakértelmed amit elsajátithattál volna a tournantokon, cte-ken, de ha muszály be lehet vetni
a gyakorlat meg az hogy jó pár cte-n részt fogsz venni mielött esélyed lehetne éles helyzetbe kerülni (van aki sose kerül...)
a cte-k elég szerteágazóak, sok egymásra is épül, a főzéstől a buváron át a mesterlövészig vagy hegyivadászig van mindenre cte gyakorlatilag :)
és mielött valaki megkrédezi, nem, nem te döntöd el hogy milyen cte-re mész hanem a légio dönti el hogy szerinte hova való vagy :)
(sokan emiatt is dezertálnak mert nem olyan helyre kerülnek ahova szeretnének, tehát aki nem tudja elfogadni hogy bármi lehet és nem biztos hogy szuperkommandós lesz (tuti nem), hanem lehet hogy szakács vagy irodista, az inkább ki se induljon)
persze vannak bizonyos modszerek amivel lehet növelni az esély, de az se biztosítás, csak növelted az esélyed 0.01%-al
ilyen pl ha valakinek van rádiós előképzettsége akkor jó eséllyel "nyerheti meg" ezt a beosztás mivel jó rádiós a légioban is kevés van mint mindenhol :) (de nem, két hét alatt amatőr rádiós tanfolyamon senki se lesz jó rádiós... :P) -
fűszeress #632 "A 4 honap utan egybol bevetheto vagy? "
az alapkiképzés te, utána küldenek valami beosztásra és ha az megvan utána mehetsz kűldetésre,
nekem irod mien vagyok de azért,te kérdezel remesen egyszerű kérdéseket,kicsit gondolkodhatnál vagy utána járhatnál,mielőtt elsőre idejőszz és osztod azt észt, mert ez igy nagyon nem okés hogy leostobáz kőzben meg lofaszt nem tudsz az egészről...
:D
-
fűszeress #631 vagy azt nem érteted meg?=) -
fűszeress #630 ha kcsit gondolkodnál akkor ,rákeresnél a légio hivatalos oldalára és ott leirják egyszerűen hogy is van a kiképzés, te agyoniskolázott. -
fűszeress #629 mert te aztán olyan kurva okos vagy mi ?,te győkér azt hiszed sokkal okosabb vagy?
a légioba nem kellenek ilyen okostojások mint te, nyomorék.
a helyesirásról meg annyit hogy néha ps ről irok és ott nem a legjobb irni ennyi. -
#628 :))) -
#627 Egyebkent valaki tudja hogy van pontosan ez a kikepzes? Miutan megvoltak a vizsgalatok, es mondjuk "felvettek", akkor utana van a 4 honap. Ez mibol all? Csak allokepesseg, vagy rendes fegyveres kikepzes, stb.? A 4 honap utan egybol bevetheto vagy? Azert nem tudom, 4 honapos kikepzes utan meg nem hiszem, hogy nagyon harcra kesz lehet valaki. Valamint az 5 eves szerzodest mikor kell alairni? A kikepzes elott, vagy amikor a 4 honap lejart? -
#626 En mar csak ilyen rohadek vagyok. El is megyek tisztnek az idegenlegioba -
#625 En is akartam mondani ,hogy elobb a sajat anyanyelvet kene megtanulni meg a helyesirast es aztan a legio :) Csak nem akartam tul nyers lenni... -
#624 Jezusom, fuszeres...
A vilagert sem akarlak megbantani, de szerintem meg se probalj jelentkezni, csak penzpazarlas kiutazni. Remesen buta es egyszeru vagy, ha az allokepesseg, meg orvosin nem is, az intelligencian, meg a Gestapos elbeszelgetesen tuti kibuksz. Kicsit felreerted szerintem az egesz legiosdit... Bocs.
Azoknak is szeretnek gratulalni, akik beirtak ilyeneket, hogy "majusban megyek ki beiratkozni. valaki amugy mondjon mar valamit, hogy milyen is ez a legio". Nekik is gratula, megerdemlik majd a meglepodest!
Egyebkent tovabbi sztorik johetnenek. Meg a forum elejen egy csomoan mondtak, hogy mult nyaron fognak jelentkezni. Abbol lett valami? -
Thanatos #623 ilyenekkel ne kalkulálj, úgyse te döntöd el hogy hova kerülsz, oda mész ahova a légio küld, ennyi -
fűszeress #622 mibol van kevesebb a legioban ? buvar? -
Thanatos #621 ahol épp szükség van rád, ez midnig alkalom és egyén függő hogy a légionak hol van rá szüksége