3500
A Francia idegenlégió
-
#300 végül is az egyenruha az csak egy rongy még nem kerül rá a légió jelvénye vagyis az ezred jelvénye. szóval nekem is úgy rémlik hogy elkapod a ruhát 5év után biztosan és még asszem egy zászlót vagy hogy fejezzem ki magam kapsz ami jól mutat minden falon :) -
fuho #299 Nekem a pénz nem számit annyira jó, ha van de, nem fontos szintén úgy érzem, hogy a magyar hadsereg gyenge voltam már felvételin a hadseregbe, a magyarba oda felvetek, volna de a légi a más az-az igazi ott helyt kell állni komoly ütközetekben s igaz hogy nem tudok franciául de majd megtanulom. Remélem, találkozunk majd a légióban timexxx ha, beválok akkor hosszú pályafutást, szeretnék ott. És te apropó nincs msn ed? Ott gyorsabban menne a beszélgetés.
Ami meg az egyenruhát illeti azt azért szeretném megtartani egyrészt hogy emlék másrészt meg hogy ha sikerül legyen miről emlékeznem és az unokámnak is megmutathassam.
-
#298 én a sulit nem basznám el... mondjuk felvételi procedúra pár héttől 1 hónap is lehet asszem. akkor a 4 hónap kiképzés és már kivagy dobva az iskolából, de még nem biztos hogy légiós leszel. és ha nem tetszik és 5 év után dezetálsz akkor szakma nélkül fogsz élni? gondolkodni kéne azért -
timexxx #297 én azért szeretnék mer (én is mint te) kis korom óta katona szeretnék lenni, de én a légiot többre tartom mint a magyar honvédéséget, meg ugy fogom ezt fel mint életem legnagyobb kalandját, meg jol is lehet vele keresni..
+az unokáknak is lenne mit mesélni :D meg azért megyek nyáron hogyha nem vesznek fel akkor vissza tudjak menni a suliba, ha meg fel vesznek és végig birom csinálni a kiképzést akkor már nem érdekel a suli, mert jol fogok keresni -
fuho #296 Hát köszönöm az elismerést. Valaki volt már innen légiós? És timexxx te miért szeretnél csatlakozni a légióhoz, vagyis ti miért szeretnétek a légióhoz csatlakozni? Már aki csatlakozni akar. -
timexxx #295 igen, én sem mondtam hogy lelöném, hanem azt probálják meg kiszürni hogy milyen ember is vagy valójában -
Thanatos #294 ezt a "tesztet" te nyerted szvsz
idézet a becsületkódexből:
Indulat és gyűlölet nélkül harcolsz, tiszteled a legyőzött ellenséget
és sosem hagyod hátra
halottaidat,
sebesültjeidet vagy fegyvereidet.
a nemhátrahagyásba szvsz az is beletartozik hogy nem lövödl le :P -
fuho #293 Köszönöm a segítséget, ha nem bánjátok és csatlakoznék ehhez a Forumhoz.
Ami azt illeti fiatal, vagyok még, ahhoz hogy sokat tudjak az ijenekröl de, egy biztos kicsikorom óta szeretnék katona lenni ambiciózus, vagyok, és bár lehet, hogy ez nem a legjobb tulajdonságom, de amit a fejembe veszek azt végig, csinálom minden képen.
És ami azt illeti timexxx mármint ezt a tesztkérdést én, nem lőném le mindenképen még a saját életem kockáztatásával is, elvinném korházba vagy egy orvosi sátorba. Én ilyen vagyok, ha tetszik, ha nem nekem mindegy hogy nagy fájdalmai vannak de, amíg lélegzik, addig van esélye az életre, és addig mindent megkel tenni, hogy mégis kapja a szükséges ellátást Ha tőlem, függ.
-
Thanatos #292 vegyél egy pszichologia tankönyvet és az leirja részletesen :), nem kell tőle félni, ha nem vagy pszichopata, szellemifogyatékos, megalomániás skizofrén, vagy valmai haosnlo finomság akkor nem lessz semmi gond, ha meg ezek egyike vagy akkor ugyse tudod átverni a tesztet szvsz... :)
nekem ugy rémlik hogy megtarthatod mivel az árát levonják a zsoldodbol..., valahol neten irta pl egy srác hogy még akit akiképzés alatt/elött kiszornak azok is megkapják az addig hazsnált ruhát (melegitő, polo, fehérnemü, stb)
hogy az egyenruhádat késöbbiekben megtarthatode..., nem tudom őszintén szolva de szvsz arra is ez a helyzet, főleg hogy ha más nem a foyerban mindent megvehetsz +ba magadnak, és azt ugye már tuti megtarthatod mivel azt megvásároltad egy "boltban" tulképp :) (és igen, kepit is lehet ott kapni tudtommal, ergo ez arra is vonatkozik) -
#291 ilyen hulye kerdeseket. minek neked egyenruha? a pszihologiai tesztekre meg igazat kell valaszolni es ha hulye vagy akkor nem vesznek fel -
timexxx #290 amugy a pszichologia teszt miböl áll? :D
vissza térve fuhao kérdésére h megtarthatjuk-e az egyenruhát..
azt nemtudom de a sapkát 100% hogy nem. ugy tudom. de hogy a ruhával mi a helyzet azt nmtudom -
Thanatos #289 sima pszichologia teszt, nem kell tuldramatizálni... :) -
timexxx #288 ez jo kérdés, a legjobbak nem biztos hogy eggyüt tudnak dolgozni, lásd Real Madrid, akik össze illenek frankón eggyüt tudnak dolgozni -
#287 képzeld el hogy egy ütős focicsapatot kell csinálnod. a legjobbakat választod vagy akik összeillenek? -
timexxx #286 de amugy azt nem értem miért küldik el öket :S:S láttam egy két felvételi vidot ott vagy 10 en ültek a felvételi iroda elött -
timexxx #285 hátjah, pl egy magyar srác (van is weblapja) ahol le irta felvételi élményeit ö a végén hasalt el mer mondta hogy van felesége :D jó mondjuk ez engem nem érint, de van logikai teszt stb...
meg azt irta hogy volt olyan teszt amibe olyan kérdések voltak hogy szereted-e a sszüleid, meg szereted-e az állatok stb....
most ennek mi köze van a légiohoz?
Talán az hogy kiszürjék milyen ember is vagy...
pl ha a társad elég csunyán megsebesül és messze van a korhoz akkor adsz neki még 1 golyót hogy ne szenvedjen vagy elviszed a korházba de hadd szenvedjen tovább......
gondolom ezért van -
#284 én kevesebb önbizalommal mennék azért. hallottam már rá példát hogy fizikai teszt, orvosi megvolt és mégsem vették fel... -
fuho #283 A kor egyedül megyek és valószinüsitem hogy felvesznek. -
#282 igazat akarok. szóval 2-1 mi nyertünk -
Thanatos #281 egykiőtöket vagy mindkettőtöket a kapubol hazaküldik..., erre igen komoly az esély, inkább emiatt parázz mint a szemüvegg miatt... -
timexxx #280 :S mi 2 en megyünk unokabátyámmal, remélem mind2 önket fel veszik :D -
Thanatos #279 ne menjetek csoportosan, a sjaát esélyeiteket rontjátok..., mármint akkor ne menjetek csoportosan ha tényleg be akartok kerülni, ha csak brahibol akkor a városnézés mellé akár :P
de ált akik többen mennek azokat alapbol vagy elküldik midnent vagy max 1-2 -t nem zavarnak el... -
fuho #278 Bocsánat de nem mehetek csak 2 év múlva, mert a sulit ki kell járnom semmit, nem hagyok félbe, ezért nem mehetek úgy, hogy 19 évesen fogok bevonulni. de nem hagyom ki az biztos mindig is szeretem volna idegenlégiós leni csak még fiatal voltam hozzá. Ha leszereltünk megtarthatjuk az egyenruhát? -
fuho #277 elolvastam köszönöm. -
fuho #276 rendben csatlakozom majd hozzátok. -
#275 akkor foglak keményen bírálni ha nem olvasod el ezt az oldalt betűről betűre és ha bemersz valami olyat kérdezni ami szerepel az odlalon ne várj semmi jót! -
timexxx #274 ha nyáron mennél esetleg akkor jöhetsz velünk :P -
timexxx #273 +pontosan itt lehet: Paris
Lille
Nantes
Strasbourg
Aubagne
Bordeaux
Lyon
Marseille
Nice
Perpignan
Toulouse
-
Thanatos #272 17éves korotl lehet jelentkezni, de 18 alatt csak szülői engedélyel ami midnenféle hitelesitést meg egyebet igényel
hol lehet? szinte minden nagyobb francia városban..., párizs , strassbourg, marseille, aubagne, nice, stb... -
fuho #271 Hol lehet jelentkezni az idegen légióba? És hány éves kortól lécíves segítsetek köszönöm.
És mi előtt valaki bírálna, szeretném leszögezni, hogy komolyan gondolom, hogy belépek közéjük. A szívem egyik legnagyobb álma hogy légiós lehessek, ezért kérlek, segítsetek.
-
timexxx #270 az az 90 % - bocs elirtam -
timexxx #269 szerintem a jelentkezök 10%-a nem tud franciául..... -
#268 a tájékozott ember okos dolgokat beszél :) -
Thanatos #267 nem vagyok okos..., csak tájékozodok mielött balfaszságokat beszélek... -
#266 igen kölcsön adják. de azért szerintem nem az őszinteség beszélt belőlük mikor azt mondták hogy a légiósok had haljanak. a légiós is ugyanolyan érték mint más katona és sok pénz van bennük. hát igen azt én sem mondtam hogy nyelvtudás nélkül könnyebb de ezen tényle kár vitázni és én sem voltam csak szerintem olvastam eleget hogy véleményt alkossak.
van egy volt légiós aki írt könyvet azt olvastam és szemüveges volt... és ha néznéd a CNNt amaerikai iraki harcos katonát látok szemöveggel...
mivel visszafelé sorban olvasom a hozzászólásokat ezért meg kell dicsérjem Thanatost ő okos ember! -
Thanatos #265 jah még a nyelvtudás: igen, nem árt ha van, tényleg könnyebb, de NEM kötelező, segiteni lehet segit, de szivás meg igyis ugyis van, ez a kiképzés lényege, ergo nem fog senki belehalni ha nem tud frnaciául..., ha meg csak emiatt lenne neki baj a hüde nagy szivatás akkor inkább kise menjen, mert nem neki való..., a légio nem cserkésztábor, ezt fel kéne fogni, nem arrol szol hogy kimész nyaralni, ez tény, de nem is a midnenféle "nagymenők" által terjesztett baromságok az igazak rá..., mondjuk minderre szvsz minimális racionális gondolkodással mindenki rájöhetne magától is... -
Thanatos #264 már bocs de nem kéne midnen jött ment "hüdefasza gyerek vagyok" véleményét elsőre elhinni...
natona k bérbe? hmm, djibouti..., francia érdkeeltség..., frnacia guyuna..., francia érdekeltség..., afrikai "békefentartó" küdletések, francia érdkeeltség..., akkor smot miről is beszélünk? ha annyira bérbeadják őket akkor hogy lehet hogy irakba se mentek? hogy lehet hogy libanonba is "csak" müszaki alakulatok mentek , pl hidat épiteni?
husdarálás..., az illető kruvára nincs képben a modern haviseléssel..., nem mesekönyvekből kéne megálmodni a katonai doktirinákat..., manapság egy kaotna kiképzése drágább kis hiján mint a felszerelése..., sőt gyalogságnál nem csak kishiján hanem tényleg drágább akiképzés..., innetől kezdve egyszerüen nem éri meg egyetlen mdoern hadseregnek sem a "husdarálás", azt meg már ne is feszegessük hogy hol szerentél te husdarálni a konyhán kivül? csak mert már nagyon nem az első világháboru idejét éljük, kicsit le vannak maradva a barátaid...
és végül nem szeretek látatlanba megitélni embereket, de van egy oylan érzésem hogy a légios haverjaid kb a kiképzés második hetében rohantak haza fülök fakruk behuzva, és aztán előadják a nagymenőt mint lecső kolléga meg haosnszörü idioták... -
#263 nézd, én nem voltam a légióban, olyantól hallottam aki már volt. ő azt mondta nekem, h a légiót gyakorlatilag arra használják h bérbeadják a NATO-nak, és olyan helyekre küldik őket ahol húsdarálás van. így sem az amerikaiak sem a franciák nem fogynak. nagyon sok dolgot nem reklámoznak ám kívülállóknak. de azt határozottan mondta a szerb ismerősöm h semmiféleképp ne menjen senki nyelvtudás nélkül, mert nagy szívás. -
timexxx #262 palinko-nak igaza van! büntetett elö életü emberkét nem vesznek fel, francia nyelvtudás sem kötelezö.
de a szemüvegre van vmi megoldás? mer én egy szemüveges légios-t sem láttam, vagy nem jelentkezik olyan , vagy nem veszik fel öket? vagy esetleg kontak lencse ( de az kicsit macerás, mindig tiszta kézzel hozzá nyulni stb ) -
#261 és itt jön az ellenvélemény. és nem azért írom így mert kötözködni szeretnék veled, hanem azért mert az én véleményemet tükrözi. őszintén mondva megmosolyogtat ez:
"a légióba nem mennek ilyen emberek mint mi. a legtöbb vagy büntetett előéletű, vagy még nem kapták el, vagy nagyon ki van égve lelkileg, és az öngyilkosság előtt úgy van vele h inkább beáll a légióba."
szóval szerinted 2007ben nem elképzelhető hogy valaki katona akar lenni külhonban? és mielőtt mondanád hogy miért nem emgy a honvédséghez hát annak megvan az oka a minőség miatt. kérdezed miért nem megy USA ba? oda kell zöldkártya. szóval tudomásom szerint a légió az egyetlen pillanatnyilag ahol világviszonylatban az egyik legjobb hadsereg tagjai lehetünk. öngyilkos ott is lehet az ember, na oké egy alma lopásért még beengednek de komolyabb büntény elkövetése után ne is jelentkezzen mert át lesz adva a rendőrségnek ahogy észreveszem a régi légió egyre inkább alakul át. a másik tényleg nem kell franciául tudni és nem azért fognak szarrá baztatni mert nem tudsz valamit hanem ha nem akarsz... természetesen igaz hogy kicsit más módszerekkel tanítanak mint az iskolába de szerintem az alapvető beszéd ami kell gyorsan elsajátítható mert nekik főleg a szakszavak fontosak amit iskolában nem tanulsz :) arról nem is beszélve hogy kiképzés ideje alatt a francia nyelv is benne van az "órarendben"