6126
  • dronkZero
    Ja, igen, nekem szinte csak pályák kellenének pluszban.

Az új fegyverektől, bossoktól konkrétan félek. Erről a játékról KÉT ÉVVEL a kiadás előtt voltak gameplay videok, és már akkor is lényegében pont így nézett ki. Gondolom azóta azon szenvedtek, hogy kiegyensúlyozzák a játékot. (Meg valószínűleg az AI-t toldozták-foldozták)
    És így tényleg jó lett.

Ha most csak úgy, hirtelen ötlettől vezérelve beszórnak új fegyvereket, új bossokat, akár teljesen el is baszhatják vele a dolgot. Láttam már hivatalos addonnal játszhatatlanná barmolt játékot... :(
  • dronkZero
    Source nem bírja a nagy pályákat... Persze relatív, egy Doomhoz képest hatalmasak, de egy BF-hez, Crysishoz, Chromehoz képest nagyon kevéske...

Itt L4D-ben is eléggé kicsik területre a pályák, csak az útvonal olyan, hogy keresztbe-kasul kell cikázni a területen...
  • dronkZero
    Mondjuk én ezt tartom végképp fölöslegesnek. Ha akarod, rakjál be magadnak a CSéből... Gondolom még működik az a módi, hogy szarrászanaszét moddolhatod a kinézetét a játéknak... Legalábbis még 1.6-ban voltak custom játékosmodellek, fegyvermodellek, textúrák szarásig...
  • w77d
    én személy szerint egy új fajta surviver módot is el bírnék képzelni. Egy nagy pálya két ellentétes pontjáról indulnak két négy fős csapat és középen találkoznának. Hogy onnantól mit csinálnának azon még gondolkodni kéne, de érdekes dolgok sülhetnének ki :D
  • armageddon666
    változatosság fegyvertéren.
    sztem eléggé nyilvánvaló :)
    nem is kell "teljesítményre" különböző fegyó, de legalább máshogy nézzenek ki, más legyen a hangjuk...
  • Nagylaci
    Egyébként kinek mi hiányzik a leginkább a játékból vagy másképpen szerintetek mit kellett volna máshogy csinálni?!
    Nekem egyértelműen a fegyverek terén van a legnagyobb hiányérzetem! Lássuk be, hogy ez baromi kevés ami van. Ráadásul nekem nagyon hiányzik a célzás lehetősége és a tüzelési módok közti váltás. Azért az UZI és az M16 tudna rövid sorozatot és egyes lövést is. Aztán szerintem már az is nagyon jó lenne ha mondjuk több típus lenne minden fegyverkategóriából. Tehát mondjuk négy - öt féle gépkarabély stb... Az is növelné a változatosságot, ha az adott kategóriából mindig véletlenszerűen találnánk meg valamelyiket.
    Persze ez csak az én személyes agymenésem! :D
  • Nagylaci
    Itt a hír miszerint a megjelenés után nem sokkal (Na ez aztán sok mindent jelenthet...) már megjelenik hozzá kiegészítés. Konkrétan újabb szinteket, boss -t(-okat) igérnek. Valamint, hogy lesz lángszóró is a játékban. Azzal nyer majd igazán értelmet a Friendly Fire... :D

Left 4 Dead DLC
  • dronkZero
    Valami másik zombis modhoz csinálja a srác lassan negyedik éve, valami 2005ben kezdte... :P "Csak" egy pálya, nem mod... Egyértelmű, hogy L4D-re király lenne, meg is akarja csinálni, az SDK-t várja ő is.
  • w77d
    hogy lesznek későbbi pályák arra gyakorlatilag 95%-az esély. A fájlokba már be vannak építve a későbbi kiegek ;)
  • Prof William
    Reméllem a Valve nem nagyja majd kiaknázatlanul a játékot és újabb és újabb " filmeket " ad majd ki a jövőben... Lesz erre esély?

Kinek mi a kedvenc pályarésze? Látványilag...

Nekem a Dead Air azon részei amin látszik hogy a város lángokban áll... Távoli robbanások, elszórt lövöldözés a távolból... Fantasztikus hangulata van. :) néha megáltunk a haverokkal és 1-2 percig gyönyörködtünk benne. :)

A boathuse finalenél is a túpartom terpeszkedő város nagyon faja...
  • armageddon666
    4 :D vagy 5 xD nemtom :D
  • Nagylaci
    Ennek a Crossroads Mall -nak alaposan utána kellett járnom. Először nem teljesen értettem egyáltalán mi lehet ez. Na ha jól értem akkor ez egy önálló Half-Life 2 mod. Az rendben is van, hogy ez a pálya kiált a L4D -be való integrálásért, de a L4D SDK még nem jött ki szóval egyenlőre nem tudják készíteni. Vagy a Sourece engine miatt ez nem lesz olyan nagy dolog?! Egyébként a pálya nagyon tetszik! Én személy szerint nagyon örülnék egy nappali pályának a változatosság elég jól jönne.
  • dronkZero
    Ma még örülnél neki. Egy hónap múlva leszarnád.

Az intrót hányszor nézted meg?
  • armageddon666
    én örültem volna a storyst összekötésre :D mondjuk sablonnak tűnik de jó lett volna ^^ videók meg ilyen rendereltek lehettek volna mint a játék elején :D és akit nem érdekel az skippelhette volna, aztán esetleg külön menübe betenni ^^
  • dronkZero
    "Eredetileg történet kötötte volna össze a négy kampányt. A No Mercy és a Death Toll között például kiderült volna hogy a helikopter pilótája fertőzött és repülés közben átváltozott ami miatt némi kényszerleszállással végződő balhé alakult volna ki. Így találták volna magukat a játékosok a Death Toll leomlott hídja előtt. Ezt értem a legkevésbé, de állítólag a teszterek ettől teljesen le lettek hangolva mert a győzelmük a No Mercy -n így értelmét vesztette. Állítólag. ?!"

Igen, de ez volt a kisebb gond, hogy nincs "jajdejó, megmenekültünk" fíling. A nagyobb baj azzal volt, hogy az ilyen sztorizáshoz hosszabb intro és outro kéne, ami kizökkenti a játékosokat. Pl egy Blood Harvest experten... Hát még így is unalmas 10.szeri újrakezdésre végignézni, ahogy a kamera rázúmol a táblára, aztán mögénk kanyarodik... Hát még ha 2-3 perces intrója lenne...

Egyébként nekem tetszett a dev comment. Pl az nem is tudatosult volna bennem, ha nem szólnak, hogy az ég világos, az előtere sötét, meg hogy az "útvonalunk" világos és színes, a távolabbi és érdektelenebb részek meg szürkések, alacsony kontrasztúak. Ugyanez a karaktereknél is, hogy a zombik fakók, a túlélők élénk színűek... Ezek csak apróságok, de nagyon sokat dobnak a hangulaton.

Pl ha megnézel egy hivatalos kampányt, és utána a Dawn of the Dead-es fanmade Crossroads Mall pályát, nagyon érezni a különbséget. A C.M.-nál vakítóan süt a nap, az egész pálya teljesen világos, a textúrák egységesen élénkek, a fű rikítóan zöld, stb... Bár lehet, hogy a végleges verzióra már L4D-síti az arc...
  • dronkZero
    Éreztem én, hogy meg kellett volna, hogy kapd azt a cuccot... :)
  • Pio
    OFF
    Olyankor is szokott ilyen lenni, ha a rendszerpartíciót tartalmazó winchestert nem megfelelően jumperoltad, de nem teljesen rosszul. Olyasmire gondolok, hogy "master with slave"-re van téve pedig nincs is slave mögötte és hasonlóak, szóval nézd meg, hogy tökéletesen fedi-e a jumperolás a valóságot.
    Illetve ITT VAN egy elcseszettül hosszú dokumentum a micro$ofttól a winxp bootolásának gyorsításáról.
  • Prince23
    Off
    Volt már az is (töredezett)... a rendszernek pedig 50 giga van felosztva.
  • Nagylaci
    Off, de azért... Van elég hely a rendszerpartíción? Próbáltad töredezettség mentesíteni a rendszerpartíciót?
  • w77d
    biztos valami hibázik, de ez erősen off-topic..
  • Prince23
    Látom az ünnepek révén azért csak jártok ide, így felteszem itt is a kérdésemet xp-vel kapcs, mert a help topikba nem nagyon járnak:
    Tehát:

Szerintetek az normális, hogy friss xp (tegnap volt újratelepítve + új winyó) léttére a számítógép kb 34, sőt volt olyan eset, ahol 50 töltőcsík után lépett be a rendszerbe? Tök jó minden, játékok, net okésak, müxik minden, csak sokáig kell várni míg belép xp-be a gép.
    Windows xp professional sp3
    elég fura
  • Nagylaci
    Közben még jut eszembe. :)
    Szóval a pipe bomb -al is rengeteget szenvedtek. Az volt az alap koncepció, hogy ha a játékosokat már teljesen "elborítja" a horda akkor még legyen egy esélyük némi lélegzethez jutni. Azonban ezt kézigránátként működő dolgokkal próbálták megoldani ami sehogyan sem akart összejönni mert szinte lehetetlen volt megfelelő helyre a megfelelő időzítéssel eldobni őket. Végül egy grafikus állt elő azzal az ötlettel, hogy a "gránát" villogjon és adjon ki hangot ami vonzza a zombikat. Az ötlet azonnal bevált, az eredményt ismerjük.
  • w77d
    innen látszik, hogy ezt a játékot nem csak összedobták, hanem rendesen át is gondolták. Minden tiszteletem a készítőké...
  • bertino
    :))
  • Nagylaci
    Amúgy végighallgattam a "Rendezői Kommentárt". Hát elég felemásra sikerült a dolog. Az ötlet és a kivitelezés is remek lett, de amit mondanak az többnyire elég érdektelen lett. Amit megtudtam:

Az egész azzal kezdődött, hogy botokat programoztak a CS -hez és valaki poénból elkezdett ilyen "hordában" támadó botokat programozni.

Eleinte csak "hagyományos" zombik voltak, de ekkor még lehetett úgy játszani, hogy minden player egymaga rambózott. Ezért találták ki a boss -okat, hogy kényszerítsék a játékosokat a szoros együttműködésre.

A kezdetekkor egy kampányt egy nagy pályának szántak ahol a játékosok dönthetik el hogy merre haladva jutnak el a célhoz. Ezt azért vetették el mert a játékosok nagyon hamar kitaláltak egy számukra tökéletes utat aztán csak azt használták.

A fejlesztés elején nem használták még ezeket a speciális helyeket ahol valami cselekedetünk hatására ránk ront egy jókora horda. Azonban a teszterek így nagyon unalmasnak találták és folyton a fináléval akartak játszani. Ezért kerültek be ezek a kis "mini finálék".

A tank irányítása multiplayerben sok gondot okozott ugyanis az eredeti koncepció szerint ő egy nagy brutális darálógép. Viszont amikor ember irányította akkor az nekiállt taktikázni, lesből támadni stb... Ezért találták ki ezt a folyton fogyó izét, hogy kényszerítsék a játékost az őrült tombolásra.

Eredetileg történet kötötte volna össze a négy kampányt. A No Mercy és a Death Toll között például kiderült volna hogy a helikopter pilótája fertőzött és repülés közben átváltozott ami miatt némi kényszerleszállással végződő balhé alakult volna ki. Így találták volna magukat a játékosok a Death Toll leomlott hídja előtt. Ezt értem a legkevésbé, de állítólag a teszterek ettől teljesen le lettek hangolva mert a győzelmük a No Mercy -n így értelmét vesztette. Állítólag. ?!

A félreeső területeken eleinte nem volt semmi, onnan csak a hordákat indította a gép, de aztán a fejlesztők észrevették, hogy a játékosok folyton átkutatják ezeket a részeket és ezért kezdtek oda plusz dolgokat pakolni.

Beszélnek még erről a Screamer nevű infected -ről aminek támadása nem lett vona hanem amikor egy player meglátta akkor vagy azonnal szétlőtte vagy az elrohant volna valahová ahol rettenetes ordítozással beindította volna a hordát. Végül kimaradt pedig állítólag az izgalmas pillanatokat tudott okozni amikor a játékosok üldözni kezdték, hogy még az ordítozás előtt kilőjék.
  • Nagylaci
    Képzeld nekem meg ugye volt az a Blood Harvest amit csak "félig" éltem túl. Ugye mondtam, hogy megadta a "ZOMBICIDAL MANIAC" -et, de a "WHAT ARE YOU TRYING TO PROVE?" viszont nulla maradt. Na most az történt, hogy tegnap azaz dec. 24 -én. Újra elkezdett egyet mutatni... :D Kaptam egy karácsonyi ajándékot a L4D -től! :D
  • dronkZero
    Ezért mondta mindenki, hogy hagyd a picsába a single-t. Most már legalább te is tudod, miért. :)
    Egyébként szerintem az a botok legnagyobb baja, hogy keveset lőnek. :) Főleg nyílt téren, finálénál. Olyan tessék-lássék célozgatnak, lődöznek, de nemigen lehet bízni abban, hogy tartani tudnak egy irányt... Meg a kényszeres párban mozgásuk miatt sem lehet velük taktikázni...

Egyébként szerintem nem rosszak AI szinten, más játékhoz képest. De emberhez viszonyítva kevés, nagyon kevés.
  • SimaSuna #2253

• w77d
    leokádtad az emberekte és rájuk hívtad a hordát mi? XD
  • dronkZero
    Köszi, de nem az én felfedezésem, nekem Skel_hu mutatta. És az sem tuti, hogy ő találta. :)
  • dronkZero
    Eheh, ennyire még nem pörgött ez a topic, mint most, karácsonykor... :P
  • chooselee
    :P
  • SimaSuna #2248
    persze...éjszaka Boomer voltam :D
  • chooselee
    És jól kezdődik a nap?:D
  • w77d
    de ez kurva jó XD
  • SimaSuna #2245
    óóóó shit :D

ez a sok piesz :D
  • chooselee
    Csak nem ő volt 6 hsz-sal lentebb? :D
    ##2237
  • SimaSuna #2243
    haver mutatta :)
  • Aquir
    első kettőt végigvittem normalon, naon jó
  • mambohej
    A tankot innen mintázták. Lehet elmélkedni, a többit vajon honnan?

http://www.youtube.com/watch?v=16Oov0DUQTk