6126
  • Magh
    A demo csak anno az előrendelőknek volt elérhető? Mert sehol nem találom.
  • dronkZero
    Ja, le szoktam fordítani...

Általános

- A túlélők mostantól nem tudnak felmászni ott, ahol a Fertőzötteknek lehet
    - Javítottak a botok hullaélesztő képességén
    - Mostantól Tank ütése utáni repülés közben nem tapadunk meg pókember módra a létrákon
    - Már beriasztott autó riasztója mostantól nem csipog többet lövöldözés hatására
    - Betöltési időn javítottak (!)
    - Minigunos bugot javították (!!!)
    - Megjavitották, hogy a cipelhető robbanós hordók/kannák ne okozzanak a liftből kiesést/a liften átesést
    - Ritka Achievement bugokat javítottak (remélem megkapom a Lamb 2 Slaughtert már!)
    - Kikerülős bugokat javítottak (!!! De meg kell nézni, hogy mindet javították-e?)
    - Lobbin javítottak (ráfért...)
    - Fixed NAT traversal issues (fordítsa, aki érti, vagy érdekli)

Versus Változtatások

- HUD elemek, amik a Fertőzött társak dolgait mutatják
    - Cseten piros lett a Fertőzöttek neve
    - Nem lehet Hunter/Smoker/Boomer hordákat bugolni (!!!)
    - Kijavították, hogy néha amikor Túlélőből Fertőzöttnek állt valaki, akkor megtámadták a Fertőzött botok
    - Kiegyenlítették a Fertőzöttek közelharci sebzését. (Remélem mind megkapta a 10-et, ami a Hunternek volt, nem a Hunterét vitték le 2-re!)
    - A "kill" és az "explode" parancs "sv_cheat 1"-nél működik csak
    - Kijavították, hogy ha lesérülve elrohant egy Fertőzött, aztán visszateleportált, akkor meggyógyult
    - Pályánként csak egyszer lehet átállni a másik csapatba
    - Csak akkor lehet csapatot váltani, ha már mindenki betöltötte a pályát
    - A tank a pályán ugyanott spawnol mindkét csapatnak (!)
    - A Tank és a Witch mostantól mindig a menekülési útvonalon spawnol (!)
    - Növelték a Tank és a Witch megjelenésének esélyét
    - Csapatcsere bugot javítottak (remélem az összekeveredőset)

Hunter

- Könyeb lesz ráugrani a folyamatosan ütlegelő Szörvájvörre
    - Ráugrásnál a minimum sebzést növelték

Szmóker

- A nyelvezéshez kevésbé kell sznájpolni, könnyebben talál
    - Ki kell nyírni a Szmókert, vagy szétlőni a nyelvét ahhoz, hogy az elszakadjon (gondolom ajtókkal levágás, meg ilyenek, nem a leütésről van szó)
    - Csak akkor lehet leütni egy Túlélőt a nyelvről, ha az már konkrétan húzza vagy fojtogatja őt. (Tehát amikor még épp elkapja, vagy amikor még csak megy felé, akkor nem)
    - Ha nem sikerül elhúzni a Túlélőt, mert leütik a nyelvről, akkor a rövidebb töltödési időt kell csak kivárni
    - Néha rossz várakozási időt adott be, most már jó
    - Javították, hogy néha hiába lett egy túlélő megnyelvelve, mégsem találta el rendesen
    - Javították, hogy spawnoló zombi szellemeken keresztül is jól eltalálja a nyelv a túlélőket
    - Nyelvvel húzás közben mostantól minden másodpercben sebződnek a Túlélők

Tank

- Üthető tárgyak mostantól pirosan világítanak (autó, fa, gondolom)
    - Riasztós autót megütve tönkremegy a riasztó
    - Csak akkor ugrik vissza a Tank időcsíkja, ha egy Túlélőt ütve, dobálva, vagy fával/autóval eltalál
    - Csökkentették az autoshotgun Tank elleni sebzését

Wiccs

- A pályának ugyanazon a részén spawnol a Wiccs mindkét csapatnak
    - A Tanktól x távolságon belül nem spawnol
    - Fertőzöttel mostantól nem lehet felkelteni
  • SötétBarom
    Lassítja a haladást??? Én csak experten nyomulok, de nem érezném lassúnak. Többnyire úgyis csak tiszta terepen haladunk tovább.. A horda pedig többnyire nem szétszórva jön, hanem egy helyről ömlenek ki. Mire shoti hatótávba érnek, a felét már leszedtem.. A maradékot meg leszedi haver shotival. Másrészt komoly pozitívuma, hogy amikor a távolban kiszúrok egy smokert, boomert vagy huntert, azonnal tudom semlegesíteni. Nomercy finálén, a Death tollon végig, ill. a dead air sok pályáján ez nagy előny. A witchet meg pillanatok alatt ki lehet végezni vele. Tank ellen meg ideális, hiszen már messziről is 100dmg/shottal lehet alázni..
  • Nagylaci
    Amit ezzel meg akartál fogalmazni ha nem tévedek:
    A mesterlövész fegyverek nem erre a célra vannak kitalálva amire ezekben a játékokban használni kellene őket!
  • Jim Morrison
    Nem is tudtam, hogy már így tovább fejlesztették
  • Doom 4
    Hát azt hiszem zombi apokalipszis idejéne Metal Storm kézi változata kéne nekem . http://www.youtube.com/watch?v=8DRmuljq9yw&fmt=18

• w77d
    fölösleges zoom-ot használni, kivétel ez alól pár hely,a hol ablakból tudod szedni őket..
  • dronkZero
    Ja, hát nálam ezek a dolgok nem okoznak problémát, én azzal is zoom nélkül sorozok, mint a pisztollyal... :P Hát... Legalábbis abban az esetben, amikor egyszer-egyszer a fináléban a tárazás helyett fegyverfelvételnél véletlenül a kezembe kerül.

Egyébként nem értem én ezt a távcsőfüggést, sem itt, sem CSben... Ezek olyan minimál távok, hogy a távcső inkább kifejezetten hátrányos. Miért vannak egyesek ráfüggve?
  • Nagylaci
    Igazából nem azt akarom én vitatni, hogy a HR jó e zombiirtásra vagy sem. Végül is azt tudom, hogy arra megfelelő, de van egy csomó(!) hibája ami más fegyvereknek nincs.

- Lassítja a túlélők haladását, mert bezoomolva nem tudsz haladni
    - Bezoomolva drasztikusan csökken a látótered ami olyan helyzetekben ahol bárhonnan jöhet az áldás elég kellemetlen tud lenni.
    - Ha nem egymás mögött állnak a zombik cseszheted...
    - Ha nem látsz rá a társadra akit elkaptak akkor mire lehámozod magadról a zombikat szerencsétlen tuti meghal!

Szóval a HR nem alkalmas a gyors pörgős játékra és szorult helyzetekben nagyságrendekkel nehezebb a társak segítségére sietni vele mint a többi fegyverrel. Amúgy vadászni biztos király vele, csak hát itt egy csomó csapat orientált feladatra is alkalmas kellene legyen a fegyver.
  • Nagylaci
    Kijött a patch?! Erre én meg egész nap melózom... Na most várhatok estig, hogy megnézzem mi változott, illetve észrevehetőek e változások egyáltalán? Valaki nem tud írni tapasztalatokat? :)
  • ZÓÓÓcsi
    Hello!

Hátha itt tudtok segíteni rajtam, ezért bemásolom a kisregényemet:

Aki nagyon vágja a konzol parancsokat, attól kérdezném: hogyan adom meg paraméterként (tehát játék indításánál), hogy melyik karaktert válassza ki játékkezdésnél? Tehát pl indítok egy szervert, betölt egyből a pálya és azt a karaktert választja ki a játék, amelyiket én megadtam valahogy. De hogyan?

Egy lehetőség van: "sb_takecontrol név", de ezt csak betöltött játék esetén működik, mert ez egy utasítás, nem pedig változó.
    Próbáltam még a "team_desired" változót állítgatni, de nem nagyon jött be.
    Singleplayer-ben is ki lehet választani még a játék indítása előtt a kívánt karaktert.. Igazából erre lennék kíváncsi hogyan kell?

köszönöm
  • bertino
    :DDDDDDDDDDDdd
  • BAk3R
    jó ez valami más lesz, meg mi az amikor kinyitja az ajtót megjelenik vagy 10 tank? hogy?
  • w77d
    de ennyi idő alatt?? máskor a fél pályán keresztülkergetnek és élnek, pedig nem tudnak megcsapni...
  • BAk3R
    ha egy ideig nem találnak senkit akit megüthetnek akkor elhalnak asszem.
  • w77d
    mitől haltak meg a tankok?
  • Jim Morrison
    FREEZER door
  • Hydroceph
    nemn, ezt még nem próbáltam :)
  • BAk3R
    igen ez kedves :)

Hydroceph: biztos próbáltad már, de esetleg frissítsd a drivereket.
  • Hydroceph
    Hali, belépek, inditom game, megprobalom inditani jatekot, betölt, és egy fekete képet kapok, csak annyit ir ki, hogy kik csatlakoztak, utanna semmi több, mi a franc a gond? megvan a minimum ami kell a jateknak és sm2.0 is van.
    Valaki tudja? elolvastam hivatalos forumot, egyik megoldás sem segitett.
  • SötétBarom
    Versus Changes:

- Made the Tank and Witch spawn directly on the escape route

:DDD
  • BAk3R
    na megjött a patch, úgy néz ki, hogy valamivel vastagabb javítást kaptunk most végre. azt írják, hogy javítva a minigun bug, számos map exploit és a versust is rendbe rakták, ki még nem próbáltam azóta a játékot. amúgy itt a changelog:

General

- Fixed Survivors being able to climb surfaces marked for versus infected only
    - Fixed a class of SurvivorBot bugs dealing with rescuing downed players
    - Players can no longer grab ladders while flying through the air after a Tank punch
    - Shooting near a car with an alarm that has already fired the alarm will no longer make chirping noises
    - Improved loading time
    - Fixed mini-gun physics exploit
    - Fixed propane tanks (and other physics objects) causing players to fall through elevators
    - Fixed rare achievement bug issues
    - Fixed several map exploits
    - Fixed various match making issues
    - Fixed NAT traversal issues

Versus Changes

- Added HUD elements to show status of other infected players
    - Changed color of infected player name in chat to red
    - Fixed exploit where players could spawn infected bots
    - Fixed instance where a Survivor changing to the infected team would be attacked by infected bots
    - Normalized special infected melee damage
    - Made the following client commands cheat protected: "Kill" and "explode"
    - Fixed exploit where infected players could run away and teleport back to gain health
    - Players can only change teams once per map
    - Players can't change teams while other players are still loading
    - Tank spawns at the same % through the map for both teams in versus mode
    - Made the Tank and Witch spawn directly on the escape route
    - Increased chance of getting the Tank or Witch
    - Fixed team swap issue

Hunter

- Easier to pounce a Survivor who is meleeing
    - Increased Minimum damage a Hunter pounce does

Smoker

- Fixed Smoker tongue tolerance
    - Smoker now has to be killed or the tongue destroyed for the tongue to break
    - Survivors cannot bash someone off the tongue until the Survivor being pulled is paralyzed or hanging
    - Tongue attacks that fail to paralyze or hang a Survivor will use the shorter ability delay timer
    - Fixed cases where the ability timer was not using the correct time
    - Fixed case where you could point at a Survivor but not register a tongue hit
    - Fixed Smoker tongue not targeting and landing properly through PZ ghosts
    - Smoker tongue does damage every second while dragging paralyzed Survivors

Tank

- Bashable objects now appear with a red glow
    - Tanks hitting a car with an alarm disables the alarm permanently
    - Tank frustration timer is only reset by hitting Survivors with rocks or fists
    - Reduced autoshotgun damage against Tanks

Witch

- Witch spawns at the same % through the map for both teams
    - Avoids spawning within a certain % of the tank
    - Fixed an exploit where the Witch could be woken up and tricked into attacking Survivors
  • SötétBarom
    Ez jól demonstrálja hogy a rifle az über.
  • w77d
    na ezt eddig nem tudtam..
  • SötétBarom
    O_o

Lehet, hogy nem pumpálnom kéne, hanem csak egyet lőni? :DDD
  • dronkZero
    " nagyon masszív sebzést lehet kiosztani a társaknak, amikor csak le akarom lőni róla a dögöt.."

De ha rajta vannak, akkor sebezhetetlen. Meg leütés után is még +1 másodpercig. Experten is.
    Olyankor szokott baj lenni, ha valaki közben oda akar menni közelharccal leütni a dögöt, én meg épp megküldöm shotival, kicsit messzebbről... :]
  • SötétBarom
    Azt ugye tudjátok, hogy a hunting rifle penetrationje végtelen? Rgo egy vonalban akár 30 zombit is át lehet lőni vele.. A finálékban pedig a leghasznosabb, ugyanis amikor a havert ki akarja rántani a biztos helyről egy smoker, vagy a távolban meglátok egy boomert, vagy bármi ilyen van azonnal le tudom szedni.. Sőt, például a No Mercy végén a tetőn van egy csomó olyan hely, ahol tömegesen másznak fel egy ponton - ott egy tárból simán fekszik az összes, és közel se kell mennem. Tessék próbálgatni :DD A sotiból a smokerek meg hunterek miatt lett elegem - nagyon masszív sebzést lehet kiosztani a társaknak, amikor csak le akarom lőni róla a dögöt.. És experten ugye egy közeli shotitalálattól azonnal elfekszik az arc..
  • Aquir
    webbrowser nem csak bétában :P
  • PunkZoli
    semmi extra
  • Aquir
    jeeeeeeeeeee

• Nagylaci
    Helyesbítek, abszolúte azt csinálsz amit akarsz! :)
  • XeeN
    Ha már megvettem, ott játszom vele ahol akarok. A tört Advanced jobban bejön, mint a hivatalos normál.
  • dronkZero
    Na, látszik mennyit van a kezemben az a fegyver a játékban... :P

Én eddig azt hittem, hogy ez egy M14 távcsővel

vagy M21 bipod nélkül...

De tényleg csak a "kistesó".
  • Nagylaci
    A poén a mesterlövész puska! Ugyanis ez egy Ruger Mini-14 -es. Ez pedig azért poén mert ehhez van gyárilag 30 -as tár is! :) Viszont 15 -ös az nincs. Egész pontosan van 5,20,30 kapacitású tár. Szóval itt még vissza is fogták kicsit a lehetőségeket.

• armageddon666
    no igen most néztem utána pisztolynak is.
    az okés hogy ebbe csak 7 férne (am nem ezt szoktam látni második világháborús játékokban? :D) de a 15 amúgy teljesen elfogadható >.< egy M9-be fér 15 golyó, Glock 17-be 17, aztán többet nem néztem mert ezek úgy CSből rémlettek hogy sokgolyósok :D
  • Nagylaci
    Ha már a játék fegyvereit tárgyalgatjuk. A pisztoly egy (vagy kettő) :) Springfield Armory M1911 -es. A vicc az, hogy "alapjáraton" ennek a tárkapacitása csak 7-es(+1 a csőben). Szóval ez is alapos túlzás.

• Nagylaci
    A vicc az, hogy ha nyomkodod a gombot akkor gyorsabban tüzel! Persze erre többnyire nincs szükség. Ha lőttél egyet akkor kicsit várni kell amíg újabb zombik érkeznek! :D
  • armageddon666
    direkt 7tel kezdtem :P a többi fegyvernél feltűnt hogy túl sok a töltény, bár a 15ös pisztolyt még akár el is tudnám képzelni valahogy O.o
    am most hogy mondod valahogy fel sem tűnt eddig hogy automata a játékban xD én nyomkodtam a gombot :D
  • Nagylaci
    Hát erre tényleg könnyű a válasz! Sehogy... Azt hiszem, hogy 7 -es a legnagyobb tár hozzá a megfelelő lőszerrel. +1 a csőben de az már kis "szuttyogást" igényel mert egyet ugye utána kell tölteni a tárba.
    És természetesen ez egy Semi-autopmatic Shotgun. Szóval igen, félautomata.
  • Blacksheep333
    És a pisztolyba 15? Az M16 -nak sincs 50es tárja. Experten jó lenne egy olyan nehezítés, hogy reális lenne a tárkapacitás.