6126
  • armageddon666
    ESLbe tessék megtiltani a teleportálgatást
  • Twetr0x
    :D! Botok nem is arra vannak, hogy egyedül menjenek :'( Néha olyat is csinálnak, hogy ha rádugkrik egy hunter, akkor odamennek és elkezdik spamelni, hogy "Hunter! Hunter!.." Elég zavaró, ha ezért halsz meg.
  • dronkZero
    Na, megnéztük, mit tudnak a botok egyedül.
    Vegyes tapasztalataink voltak.
    Alapvetően teljesen jópofa, az idő olyan 80%-ában nagyon jól nyomják. Együtt mozognak, ha valamelyiknek baja van, akkor együtt egyszerre mennek segíteni neki. Elég gyorsan haladnak a pályákon.
    Pipe-ot molotovot, minigunt továbbra sem használnak.
    Legnagyobb hibájuk, hogy hülyék a tankhoz. Simán meg lehet vele ölni mindet.
    Aztán van még egy olyan bajuk, pont a csapatban mozgással kapcsolatban, hogy ha egyszerre kettőt kaptunk el, akkor a másodjára elkapott botot simán otthagyták, amíg nem segítettek az elsőn. Finálénál a létránál elkaptunk egyet lent, mikor már fent volt 3. Aztán elkaptuk az egyiket fent, amíg a létrával töketlenkedtek (ja, igen, a létrákat sem szeretik), és úgy, hogy ott tépte tőlük egy méterre a hunter a cimborájuk belét, szépen otthagyták, lemásztak a létrán.
    Triggereket néha tudják használni, néha nem. Safehouse ajtót mindig. Először nem nyomták meg a 2. pályán a generátort, hanem egyszer csak felteleportáltak a lőszerhez. Aztán visszakergettük őket tankkal, akkor már megnyomták. Lehet, hogy a tanktól zakkantak meg, mert direkte nem mentem nekik...
    Benzinkútnál a liftnél simán öszegyűltek és megnyomták a gombot. Aztán amikor leestek, akkor picit eltévedtek, lent begyűltek a sarokba, és ott kóvályogtak, kicsit meg kellett zavarni őket, akkor megtalálták a létrát.
    Kórházban először csak egy botot engedtünk odajutni, ő simán felteleportált először fel a zárt liftbe, aztán ki, a liftajtón túlra. Bosszúból megettük.
    Amikor 4-en jutottak oda, akkor kettő felteleportált a liftbe, kettő lent meg hívta a liftet. Nem vártuk meg a horda végét, nem tudjuk, hogy elindultak-e volna. Szerintem ha hagyjuk őket, akkor igen. Előbb-utóbb.
    Finálét nem sikerült elindítaniuk, meg elég szarul csinálják. Vannak pozícióik szerteszét a tetőn, amik közt keringenek maguktól, meg ha egyet elkapunk, akkor odarohan hozzá mind...

Végeredményében sok mindenre nem használhatóak, de azért aranyosak. :)
  • Nohab
    Aztán így művelődjön az ember? Mit képzelnek ezek? :)
  • Prof William
    Sajna nem. Pedig nem lenne rossz...
  • BAk3R
    jah magyarul én is ránéznék, meg esetleg ha van valami jó könyv akkor ajánlhattok még, jólenne magyarul.
  • Nohab
    Valamelyik kapható magyar nyelven?
  • dronkZero
    Hát...ööö... nemtom, addig nem néztem, hajnal kettőkor már nemigen volt bennem kraft tesztelgetni, épp csak megnéztem, hogy milyen. De szerintem nem akadnak le. Majd ma este megnézem.
  • SötétBarom
    triggereket aktiválják, vagy ott leakadnak?
  • Nagylaci
    Háááááááááááát...
    Utánanéztem a hivatalos L4D steam topic -ban és sajna a VALVE eddig(!) hivatalosan nem jelentett be semmit. :( :( :(
    ÁLLÍTÓLAG kiszúrtak egy email -t amiben Chet Faliszek említi, hogy még ezen a héten kijön a patch és, hogy sajnálatosan nagy lett valamint, hogy főként a napvilágot látott hibák kijavítása volt a cél.
    Na most a hangsúly az "állítólag" -on van.
    Viszont ha igaz ezek után gondolom majd megerősíti a VALVE -is!!!
  • dronkZero
    Ja, és az tuti, hogy van benne véletlenszerűség, a legtöbb érték alsó és felső határral megadott intervallum.
  • dronkZero
    Igen, amikor 3 ember közt van egy bot, az úgy tényleg hülye. De négyen eléggé hatékonyak, próbáld majd ki.
    Van egy csomó változó "battlestation"-nel kapcsolatban. Átfutva úgy tűnt, hogy ez alatt a botok harc közben elfoglalt pozícióját érti, meg aztán hogy ezek mennyi ideig számítanak biztonságosnak, meg milyen sűrűn változtatgassák, meg ezer ilyesmi.
    Na, ez emberekkel néha bekattan, amikor csak megállunk, hogy mi a tök van, bot is megáll, elkezdik ütni a hátát, és másodpercek, mire észreveszi. (Tippre: a jelenlegi battlestationben nem látok zombit; jaj baj van a bs-sel, itt ütik a hátam; keresek újat; na, megvan; célzok, lövök)
    Viszont amikor magukban vannak ember nélkül, akkor folyamatosan mennek, fedezik egymás hátát, nem ragadnak bele a pozícióikba.

De persze ez így konzolparancsok leírásai alapján a tippem, hogy hogy is működhet a lelkiviláguk, egyáltalán nem biztos, hogy így van.

Mindenesetre nekem így csapatban sokkal hatékonyabbnak tűntek, mint amikor csak egy bot pótolja ki a pléjereket.
  • Blacksheep333
    Az Electronic Sprots League weboldalán van Left 4 Dead Ladder. Szeretnék minden játékost ösztönözni, hogy verődjön klánokba, csapatokba és induljanak! Higgyétek el, sokkal nagyobb móka, mint publicon játszani ismeretlen emberekkel egy csapatba. Összeszoktok egymással, mint csapat és kaptok motivációt, célt is. Ráadásul lesznek más weboldalakon pénz díjas versenyek, így már gyakorlásnak is jó.
    Weboldal
  • Prince23
    És mit hoz a patch?
  • Nagylaci
    Végül is a fene tudja. Lehet, hogy a botok viselkedését is véletlenszerűen változtatgatja. Én éppen azt vettem észre, hogy ha lehányok pár embert meg egy botot akkor az érkező hunterekre (pl.) majdnem mindig a bot nyit tüzet miközben az emberi játékosok próbálnak átszaladni a falon az ajtó helyett... :)
    Ezeknek a változóknak a használatával ki lehetne hozni baromi vicces jeleneteket. :)
    Amúgy túlélő csapattársnak alkalmatlanok. Idióta helyeken harcászkodnak, folyton a tűzvonaladban talajtornáznak, ha meg segítség kell neked akkor csak meglehetős várakozás után szabadítanak ki.
  • dronkZero
    Hááát, vakulás sztem van valamennyi. Vagy csak néha igen fura prioritást adnak az ellenségeknek... Vagy csak azon paráznak, hogy "jaj, le vagyok hányva", de mindenesetre én azt vettem észre, hogy alapból mindig rohannak segíteni a lecsapott/bajban lévő társnak, míg leokádva szinte alig, csak amikor már tisztul a kép meg a horda.

Vagy csak bebeszélem magamnak?

Vannak ám mindenféle változóik a botoknak, ilyen "mekkora az a távolság, amikor az adott fenyegetés elsődlegessé válik" meg "maximum táv, amin túl már bármilyen ellenségtípus is, nem számít fenyegetésnek", vagy "mi az a max távolság a többiektől, amikor még biztonságban érzi magát", meg ilyenek. Meg vicces parancsok, hogy csak guggolva közlekedjenek, folyamatosan megállás nélkül lőjenek, vagy éppen soha egyet sem... Lehet, hogy szórakozom majd velük... :)
  • Nagylaci
    Ómájgád! Csak igaz legyen végre... A vicc az, hogy egyszer már karácsony előttre ígérték. Csak gondolom közben a játékos közösség "felfedezte" ezt a töménytelen mennyiségű hibát a játékban és ezt nem kis munka javítani. Persze ezt nem akarják elismerni.
  • BAk3R
    JÖN A PATCH A HÉTEN (elvileg) !!

http://pc.ign.com/articles/944/944232p1.html
  • Nagylaci
    Meg ha a látóterükben vagy akkor észre is vesznek! Míg egy emberi játékos nem feltétlenül. Aztán "nem hat" rájuk a Boomer hányása abban az értelemben, hogy nem vakulnak meg tőle. Ráadásul nagy távolságra is rendkívül pontosan lőnek.
  • dronkZero
    Ja, tegnap kipróbáltuk az sb_all_bot_team 1 parancsot. Nagyon komoly, mennek a botok maguktól végig a pályán. Egészen jól csinálják, nehéz őket megszivatni. Külön-külön persze hülyék, de nagyon együtt mozognak, meg elég gyorsan haladnak, nem tökölnek, nem kószálnak el. Tök jópofa.
  • dronkZero
    Passz, annyira nem akartam ebbe belemenni, a survival guide is rettentően hihető dolgokat ír... :P

Úgy látom, az így a nagy globál zombiirodalomban nincs nagyon kitalálva, hogy mi hajtja őket.

28 nappal később-ben éhen haltak...
    Végülis, ha csak egy mutálódott veszettség-vírus, akkor annak elég, ha fertőz, a hordozót elég addig életben tartani, amíg továbbadja a fertőzést...

A játékban meg gondolom azért ütnek, mert az látványosabb, legalább csápol, és nem kell halálpontosnak lenni az animációnak. Míg az elég hülyén nézne ki, hogy körbeáll hat zombi, vadul elkezdenek rágózni a karakterem testétől fél méterre, de az életem meg fogy... :P
  • Nagylaci
    Na nézzük. Katonai taktika mass zombie invasion force ellen szerintem. :D
    Nagyméretű aknamezőre csalom őket aztán nyugágyból némi sörrel végignézem, hogy az oszlásnak indultak, hogyan indulnak oszlásnak. :D
    Utána kellő távolságban pozícióban lévő harckocsizó egységeknek még talán megengedném, hogy farolgassanak kicsit a maradékon. :D (Aki tüzet nyit azt kizárom a játékból!!! Viszont aki a lövegtorony elforgatásával fel tud dönteni legalább 10 zombit az bónuszpontot kap!) Ha meg még ezek után is makacskodnak akkor már végképp kelletlenül, de csak hagynám, hogy a szárnyakon várakozó lángszórós könnyűpáncélosok tartsanak egy laza grillpartit.
    Mit nem csinálnék semmiképp?! Hát "élőerőt" nem vetnék be az tuti! :)
  • w77d
    a zombik nem esznek???? akkor miért támadnak? XD

amúgy tényleg nem harapnak, hanem ütnek
  • dronkZero
    Valahol graffitiben van egy safehouseban, hogy nem esznek-isznak-alszanak...
  • Rage47
    jah mert nappal alszanak a zombik D:
  • w77d
    na de akkor nem lehet hentelni XD
  • Nagylaci
    Egyébként ez a játéknak is az egyik érdekes pontja! Ezek állandóan nappal alszanak és éjjel jönnek-mennek. Tudom, hogy ez részletkérdés, de a büdös nagy zombiapokalipszis kellős közepén én inkább nappal közlekednék. :)
  • Nathan66
    tehettek volna a játékba is m4et...
  • SötétBarom
    kb :)
  • w77d
    jaja, mint a Legenda vagyok-ban a kádban fekve éjszaka, áááá :D
  • SötétBarom
    Nem hülyék voltak. Ez egy promó ütközet lett volna, hogy visszadják a hitet az embereknek a "great panic" idején. A hadsereg felvonultatta a leghightechebb cuccait, a gyalagosok a legdurvább armorokban feszítettek, landwarrior gearrel, meg minden földi jóval, és az egész hely tömve volt sajtóval (riporterek, helikopterek, minden..), csak aztán szart se ért az egész.

De a legjobb fejezet szerintem a kínai atomtengeralattjárós. Az kurva jó :D
  • SötétBarom
    Éjjel tudj aludni. Nem kellemes az undead arcok hörgését hallgatni lefekvés után. :D
  • Prof William
    A könyv későbbi részében már pont erre alapozva sikerül lassan kitisztítani a nagyobb városokat és főbb területeket. akit meg érdekel a könyv az dobjon egy PM-et és megküldöm neki.
  • Nagylaci
    Jó könyv lehet, ezt a játéktól függetlenül szívesen elolvasnám! :)
    Azonban a leírás amit linkeltél elég sok helyen arra alapozza a hadsereg által elvesztett csata lehetőségét, hogy a hadsereg az hülye... :) Amúgy általában tényleg az, de ennyire azért nem.
    A leírás abból indul ki, hogy a hadsereg egyszerűen nem fogja fel azt, hogy olyan ellenféllel szemben akinél a morál mint tényező még csak számításba sem jön nem lehet úgy harcolni mint megfélemlíthető ellenség ellen.
    Röviden, ha hagyományos taktikával akarsz harcolni akkor veszíteni fogsz viszont ha kihasználod, hogy az ellenség SEMMIFÉLE taktikai húzásra nem képes illetve az általad bevetett taktikai csapdákra képtelen intelligens választ adni akkor minimális veszteséggel nyerhetsz!
  • Prof William
    Ja. Ahogy le van írva minden.

Van egy hadtörténelem tanárom. Ő foglalkozik még ennyire ezzel. Imádta ezt az írást. :)
  • w77d
    azért hihetelen egyesek milyen komolyan veszik a zombi témát :D
  • Prof William
    Itt egy remek kép a Yonkers is csatáról... Ez egy fiktív ütközet volt az US ARMY és a Zombik között...

Az US ARMY a techniaki fölénye ellenére elképesztő vereséget szenvedett.

A csata menetének leírása linken található. Egész logikusan leírja hogy képes egy modern tűzerővel rendelkező haderő veszteni a viszonylag lassú és fegyvertelen zombik ellen...

Battle of Yonkers
  • w77d
    pedig szó nélkül bejött... néha aprókat beakadt de azért le tudott ütni XD
  • dronkZero
    Pedig azt a szellőzőt külön említi. :)
    Meg emellett a No Mercy fináléban a rámpa alatt.

Ami viszont újdonság, hogy "TÚLZÁSBA VITT kempelés tankkal, élettelen tárgyakat ütlegelve (2perc+ kempelés túlzásba vitelnek számít)"

WTF? Fenn lehet tartani a tank csíkját csak úgy a falat püfölve? Na ez újdonság. És ér két percig ezt csinálni? Tök jó. :)
  • Blacksheep333
    Finálokon:
    No Mercy: a ház tetején, a hátulján van egy vékony perem.
    Blood Harvest: Nagyon vékony háztető rész.
    Death Toll: Van 1 vagy 2 szikla.
    Dead Air: Fel lehet menni arra a repcsinek a tetejére ami kivisz titeket onnan.

Ezekre a helyekre semmi nem tud felmenni.