Left 4 Dead
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sabertooth P67|Core i5 2500K|16GB Corsair Vengeance DDR3 1600|ASUS GTX970 Strix 4GB|FSP Aurum Gold 700|SAMSUNG 850EVO SSD|CM Storm Enforcer|
Az intrót hányszor nézted meg?
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
@
Igen, de ez volt a kisebb gond, hogy nincs "jajdejó, megmenekültünk" fíling. A nagyobb baj azzal volt, hogy az ilyen sztorizáshoz hosszabb intro és outro kéne, ami kizökkenti a játékosokat. Pl egy Blood Harvest experten... Hát még így is unalmas 10.szeri újrakezdésre végignézni, ahogy a kamera rázúmol a táblára, aztán mögénk kanyarodik... Hát még ha 2-3 perces intrója lenne...
Egyébként nekem tetszett a dev comment. Pl az nem is tudatosult volna bennem, ha nem szólnak, hogy az ég világos, az elõtere sötét, meg hogy az "útvonalunk" világos és színes, a távolabbi és érdektelenebb részek meg szürkések, alacsony kontrasztúak. Ugyanez a karaktereknél is, hogy a zombik fakók, a túlélõk élénk színûek... Ezek csak apróságok, de nagyon sokat dobnak a hangulaton.
Pl ha megnézel egy hivatalos kampányt, és utána a Dawn of the Dead-es fanmade Crossroads Mall pályát, nagyon érezni a különbséget. A C.M.-nál vakítóan süt a nap, az egész pálya teljesen világos, a textúrák egységesen élénkek, a fû rikítóan zöld, stb... Bár lehet, hogy a végleges verzióra már L4D-síti az arc...
Olyankor is szokott ilyen lenni, ha a rendszerpartíciót tartalmazó winchestert nem megfelelõen jumperoltad, de nem teljesen rosszul. Olyasmire gondolok, hogy "master with slave"-re van téve pedig nincs is slave mögötte és hasonlóak, szóval nézd meg, hogy tökéletesen fedi-e a jumperolás a valóságot.
Illetve ITT VAN egy elcseszettül hosszú dokumentum a micro$ofttól a winxp bootolásának gyorsításáról.
Sabertooth P67|Core i5 2500K|16GB Corsair Vengeance DDR3 1600|ASUS GTX970 Strix 4GB|FSP Aurum Gold 700|SAMSUNG 850EVO SSD|CM Storm Enforcer|
Tehát:
Szerintetek az normális, hogy friss xp (tegnap volt újratelepítve + új winyó) léttére a számítógép kb 34, sõt volt olyan eset, ahol 50 töltõcsík után lépett be a rendszerbe? Tök jó minden, játékok, net okésak, müxik minden, csak sokáig kell várni míg belép xp-be a gép.
Windows xp professional sp3
elég fura
Szóval a pipe bomb -al is rengeteget szenvedtek. Az volt az alap koncepció, hogy ha a játékosokat már teljesen "elborítja" a horda akkor még legyen egy esélyük némi lélegzethez jutni. Azonban ezt kézigránátként mûködõ dolgokkal próbálták megoldani ami sehogyan sem akart összejönni mert szinte lehetetlen volt megfelelõ helyre a megfelelõ idõzítéssel eldobni õket. Végül egy grafikus állt elõ azzal az ötlettel, hogy a "gránát" villogjon és adjon ki hangot ami vonzza a zombikat. Az ötlet azonnal bevált, az eredményt ismerjük.
Az egész azzal kezdõdött, hogy botokat programoztak a CS -hez és valaki poénból elkezdett ilyen "hordában" támadó botokat programozni.
Eleinte csak "hagyományos" zombik voltak, de ekkor még lehetett úgy játszani, hogy minden player egymaga rambózott. Ezért találták ki a boss -okat, hogy kényszerítsék a játékosokat a szoros együttmûködésre.
A kezdetekkor egy kampányt egy nagy pályának szántak ahol a játékosok dönthetik el hogy merre haladva jutnak el a célhoz. Ezt azért vetették el mert a játékosok nagyon hamar kitaláltak egy számukra tökéletes utat aztán csak azt használták.
A fejlesztés elején nem használták még ezeket a speciális helyeket ahol valami cselekedetünk hatására ránk ront egy jókora horda. Azonban a teszterek így nagyon unalmasnak találták és folyton a fináléval akartak játszani. Ezért kerültek be ezek a kis "mini finálék".
A tank irányítása multiplayerben sok gondot okozott ugyanis az eredeti koncepció szerint õ egy nagy brutális darálógép. Viszont amikor ember irányította akkor az nekiállt taktikázni, lesbõl támadni stb... Ezért találták ki ezt a folyton fogyó izét, hogy kényszerítsék a játékost az õrült tombolásra.
Eredetileg történet kötötte volna össze a négy kampányt. A No Mercy és a Death Toll között például kiderült volna hogy a helikopter pilótája fertõzött és repülés közben átváltozott ami miatt némi kényszerleszállással végzõdõ balhé alakult volna ki. Így találták volna magukat a játékosok a Death Toll leomlott hídja elõtt. Ezt értem a legkevésbé, de állítólag a teszterek ettõl teljesen le lettek hangolva mert a gyõzelmük a No Mercy -n így értelmét vesztette. Állítólag. ?!
A félreesõ területeken eleinte nem volt semmi, onnan csak a hordákat indította a gép, de aztán a fejlesztõk észrevették, hogy a játékosok folyton átkutatják ezeket a részeket és ezért kezdtek oda plusz dolgokat pakolni.
Beszélnek még errõl a Screamer nevû infected -rõl aminek támadása nem lett vona hanem amikor egy player meglátta akkor vagy azonnal szétlõtte vagy az elrohant volna valahová ahol rettenetes ordítozással beindította volna a hordát. Végül kimaradt pedig állítólag az izgalmas pillanatokat tudott okozni amikor a játékosok üldözni kezdték, hogy még az ordítozás elõtt kilõjék.
Egyébként szerintem az a botok legnagyobb baja, hogy keveset lõnek. 😊 Fõleg nyílt téren, finálénál. Olyan tessék-lássék célozgatnak, lõdöznek, de nemigen lehet bízni abban, hogy tartani tudnak egy irányt... Meg a kényszeres párban mozgásuk miatt sem lehet velük taktikázni...
Egyébként szerintem nem rosszak AI szinten, más játékhoz képest. De emberhez viszonyítva kevés, nagyon kevés.
A TENZORMÁTRIXRA RÁHEGGESZTEM AZ OSZLOPVEKTORT ÉS EZ NAGYON MÓKÁS! :D
##2237
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
http://www.youtube.com/watch?v=16Oov0DUQTk
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Merry Christmas! 😊 😊 😊
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Amúgy ha belegondolunk 4,5 gigát telepít a program a gépre. Vajon mi a nyavalyának?! Asszem' a Diablo II -nél volt már olyan, hogy a kiegészítõ bekérte az eredeti lemezt és onnan telepített egy csomót! Lehet, hogy itt is kész van már néhány új dolog, késõbb csak aktívvá kell tenni õket.
Steam\steamapps\common\left 4 dead\left4dead\sound\music\stmusic\
itt van mind az 5részé 😊
Igazából azt vettem észre hogyha éppen jól haladunk akkor jön a tank 😄 szal ha elõrefut valaki akkor 120% hogy jön egy ^^
@
de single így multi után tényleg gáz :\ pedig mikor demót leszedtem és singlebe végigvittem az kurvajó volt >.<
@
@
azért marha nagy hátrány hogy 2 pipe meg 3 molotov kihasználatlan mert gép nem veszi fel öcsém meg nem tudja használni effektíven :\
valahogy megkúrta az egyik tank azt akkor gyakorlatilag egyedül maradtam... pedig egy hatalmas lángtengeren mászott keresztül >.< második tank akár még meg is lehetett volna egyedül (társak leghülyébb helyeken halnak meg... kicsit vertem a fejem az asztalba) ha nem talál el xD hülyének néztem, gondoltam hogy mikor felveszi a cuccot akkor céloz... szal ha futok nem talál el... tévedtem... olyan faszán pont elém dobta hogy pont beleértem... onnantól utolértek a zombik is meg a tank is XD pedig olyan közel voltam a molotovhoz :\ azt ha az meg lett volna akkor szépen megöltem volna a tankot is 😄 és elvileg ennyi nem? vagy van harmadik is? XD
na majd holnap este meg úgy innentõl jobban ráállok ^^
@