Left 4 Dead

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

armageddon666
4 😄 vagy 5 xD nemtom 😄

@

Nagylaci
Ennek a Crossroads Mall -nak alaposan utána kellett járnom. Elõször nem teljesen értettem egyáltalán mi lehet ez. Na ha jól értem akkor ez egy önálló Half-Life 2 mod. Az rendben is van, hogy ez a pálya kiált a L4D -be való integrálásért, de a L4D SDK még nem jött ki szóval egyenlõre nem tudják készíteni. Vagy a Sourece engine miatt ez nem lesz olyan nagy dolog?! Egyébként a pálya nagyon tetszik! Én személy szerint nagyon örülnék egy nappali pályának a változatosság elég jól jönne.

Sabertooth P67|Core i5 2500K|16GB Corsair Vengeance DDR3 1600|ASUS GTX970 Strix 4GB|FSP Aurum Gold 700|SAMSUNG 850EVO SSD|CM Storm Enforcer|

dronkZero
Ma még örülnél neki. Egy hónap múlva leszarnád.

Az intrót hányszor nézted meg?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

armageddon666
én örültem volna a storyst összekötésre 😄 mondjuk sablonnak tûnik de jó lett volna ^^ videók meg ilyen rendereltek lehettek volna mint a játék elején 😄 és akit nem érdekel az skippelhette volna, aztán esetleg külön menübe betenni ^^

@

dronkZero
"Eredetileg történet kötötte volna össze a négy kampányt. A No Mercy és a Death Toll között például kiderült volna hogy a helikopter pilótája fertõzött és repülés közben átváltozott ami miatt némi kényszerleszállással végzõdõ balhé alakult volna ki. Így találták volna magukat a játékosok a Death Toll leomlott hídja elõtt. Ezt értem a legkevésbé, de állítólag a teszterek ettõl teljesen le lettek hangolva mert a gyõzelmük a No Mercy -n így értelmét vesztette. Állítólag. ?!"

Igen, de ez volt a kisebb gond, hogy nincs "jajdejó, megmenekültünk" fíling. A nagyobb baj azzal volt, hogy az ilyen sztorizáshoz hosszabb intro és outro kéne, ami kizökkenti a játékosokat. Pl egy Blood Harvest experten... Hát még így is unalmas 10.szeri újrakezdésre végignézni, ahogy a kamera rázúmol a táblára, aztán mögénk kanyarodik... Hát még ha 2-3 perces intrója lenne...

Egyébként nekem tetszett a dev comment. Pl az nem is tudatosult volna bennem, ha nem szólnak, hogy az ég világos, az elõtere sötét, meg hogy az "útvonalunk" világos és színes, a távolabbi és érdektelenebb részek meg szürkések, alacsony kontrasztúak. Ugyanez a karaktereknél is, hogy a zombik fakók, a túlélõk élénk színûek... Ezek csak apróságok, de nagyon sokat dobnak a hangulaton.

Pl ha megnézel egy hivatalos kampányt, és utána a Dawn of the Dead-es fanmade Crossroads Mall pályát, nagyon érezni a különbséget. A C.M.-nál vakítóan süt a nap, az egész pálya teljesen világos, a textúrák egységesen élénkek, a fû rikítóan zöld, stb... Bár lehet, hogy a végleges verzióra már L4D-síti az arc...

dronkZero
Éreztem én, hogy meg kellett volna, hogy kapd azt a cuccot... 😊

OFF
Olyankor is szokott ilyen lenni, ha a rendszerpartíciót tartalmazó winchestert nem megfelelõen jumperoltad, de nem teljesen rosszul. Olyasmire gondolok, hogy "master with slave"-re van téve pedig nincs is slave mögötte és hasonlóak, szóval nézd meg, hogy tökéletesen fedi-e a jumperolás a valóságot.
Illetve ITT VAN egy elcseszettül hosszú dokumentum a micro$ofttól a winxp bootolásának gyorsításáról.
Prince23
Off
Volt már az is (töredezett)... a rendszernek pedig 50 giga van felosztva.

Nagylaci
Off, de azért... Van elég hely a rendszerpartíción? Próbáltad töredezettség mentesíteni a rendszerpartíciót?

Sabertooth P67|Core i5 2500K|16GB Corsair Vengeance DDR3 1600|ASUS GTX970 Strix 4GB|FSP Aurum Gold 700|SAMSUNG 850EVO SSD|CM Storm Enforcer|

w77d
biztos valami hibázik, de ez erõsen off-topic..

Prince23
Látom az ünnepek révén azért csak jártok ide, így felteszem itt is a kérdésemet xp-vel kapcs, mert a help topikba nem nagyon járnak:
Tehát:

Szerintetek az normális, hogy friss xp (tegnap volt újratelepítve + új winyó) léttére a számítógép kb 34, sõt volt olyan eset, ahol 50 töltõcsík után lépett be a rendszerbe? Tök jó minden, játékok, net okésak, müxik minden, csak sokáig kell várni míg belép xp-be a gép.
Windows xp professional sp3
elég fura

Nagylaci
Közben még jut eszembe. 😊
Szóval a pipe bomb -al is rengeteget szenvedtek. Az volt az alap koncepció, hogy ha a játékosokat már teljesen "elborítja" a horda akkor még legyen egy esélyük némi lélegzethez jutni. Azonban ezt kézigránátként mûködõ dolgokkal próbálták megoldani ami sehogyan sem akart összejönni mert szinte lehetetlen volt megfelelõ helyre a megfelelõ idõzítéssel eldobni õket. Végül egy grafikus állt elõ azzal az ötlettel, hogy a "gránát" villogjon és adjon ki hangot ami vonzza a zombikat. Az ötlet azonnal bevált, az eredményt ismerjük.

w77d
innen látszik, hogy ezt a játékot nem csak összedobták, hanem rendesen át is gondolták. Minden tiszteletem a készítõké...

bertino
😊)

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Nagylaci
Amúgy végighallgattam a "Rendezõi Kommentárt". Hát elég felemásra sikerült a dolog. Az ötlet és a kivitelezés is remek lett, de amit mondanak az többnyire elég érdektelen lett. Amit megtudtam:

Az egész azzal kezdõdött, hogy botokat programoztak a CS -hez és valaki poénból elkezdett ilyen "hordában" támadó botokat programozni.

Eleinte csak "hagyományos" zombik voltak, de ekkor még lehetett úgy játszani, hogy minden player egymaga rambózott. Ezért találták ki a boss -okat, hogy kényszerítsék a játékosokat a szoros együttmûködésre.

A kezdetekkor egy kampányt egy nagy pályának szántak ahol a játékosok dönthetik el hogy merre haladva jutnak el a célhoz. Ezt azért vetették el mert a játékosok nagyon hamar kitaláltak egy számukra tökéletes utat aztán csak azt használták.

A fejlesztés elején nem használták még ezeket a speciális helyeket ahol valami cselekedetünk hatására ránk ront egy jókora horda. Azonban a teszterek így nagyon unalmasnak találták és folyton a fináléval akartak játszani. Ezért kerültek be ezek a kis "mini finálék".

A tank irányítása multiplayerben sok gondot okozott ugyanis az eredeti koncepció szerint õ egy nagy brutális darálógép. Viszont amikor ember irányította akkor az nekiállt taktikázni, lesbõl támadni stb... Ezért találták ki ezt a folyton fogyó izét, hogy kényszerítsék a játékost az õrült tombolásra.

Eredetileg történet kötötte volna össze a négy kampányt. A No Mercy és a Death Toll között például kiderült volna hogy a helikopter pilótája fertõzött és repülés közben átváltozott ami miatt némi kényszerleszállással végzõdõ balhé alakult volna ki. Így találták volna magukat a játékosok a Death Toll leomlott hídja elõtt. Ezt értem a legkevésbé, de állítólag a teszterek ettõl teljesen le lettek hangolva mert a gyõzelmük a No Mercy -n így értelmét vesztette. Állítólag. ?!

A félreesõ területeken eleinte nem volt semmi, onnan csak a hordákat indította a gép, de aztán a fejlesztõk észrevették, hogy a játékosok folyton átkutatják ezeket a részeket és ezért kezdtek oda plusz dolgokat pakolni.

Beszélnek még errõl a Screamer nevû infected -rõl aminek támadása nem lett vona hanem amikor egy player meglátta akkor vagy azonnal szétlõtte vagy az elrohant volna valahová ahol rettenetes ordítozással beindította volna a hordát. Végül kimaradt pedig állítólag az izgalmas pillanatokat tudott okozni amikor a játékosok üldözni kezdték, hogy még az ordítozás elõtt kilõjék.

Nagylaci
Képzeld nekem meg ugye volt az a Blood Harvest amit csak "félig" éltem túl. Ugye mondtam, hogy megadta a "ZOMBICIDAL MANIAC" -et, de a "WHAT ARE YOU TRYING TO PROVE?" viszont nulla maradt. Na most az történt, hogy tegnap azaz dec. 24 -én. Újra elkezdett egyet mutatni... 😄 Kaptam egy karácsonyi ajándékot a L4D -tõl! 😄

dronkZero
Ezért mondta mindenki, hogy hagyd a picsába a single-t. Most már legalább te is tudod, miért. 😊
Egyébként szerintem az a botok legnagyobb baja, hogy keveset lõnek. 😊 Fõleg nyílt téren, finálénál. Olyan tessék-lássék célozgatnak, lõdöznek, de nemigen lehet bízni abban, hogy tartani tudnak egy irányt... Meg a kényszeres párban mozgásuk miatt sem lehet velük taktikázni...

Egyébként szerintem nem rosszak AI szinten, más játékhoz képest. De emberhez viszonyítva kevés, nagyon kevés.

SimaSuna
<#eljen>

w77d
leokádtad az emberekte és rájuk hívtad a hordát mi? XD

dronkZero
Köszi, de nem az én felfedezésem, nekem Skel_hu mutatta. És az sem tuti, hogy õ találta. 😊

dronkZero
Eheh, ennyire még nem pörgött ez a topic, mint most, karácsonykor... 😛

😛

A TENZORMÁTRIXRA RÁHEGGESZTEM AZ OSZLOPVEKTORT ÉS EZ NAGYON MÓKÁS! :D

SimaSuna
persze...éjszaka Boomer voltam 😄
És jól kezdõdik a nap?😄

w77d
de ez kurva jó XD

SimaSuna
óóóó shit 😄

ez a sok piesz 😄
Csak nem õ volt 6 hsz-sal lentebb? 😄
##2237

SimaSuna
haver mutatta 😊
Aquir
elsõ kettõt végigvittem normalon, naon jó

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
Letöltõdött <#vigyor>

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Hogy Francis örökbecsû mondását idézzem az intróból...

Merry Christmas! 😊 😊 😊
Jim Morrison
<#banplz>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Nagylaci
Ilyen beakadásokat én fõleg versus módban tapasztaltam, amikor hunterrel megakadok két pixelben ezért ott helyben szétlõnek. Szerintem az "infected" -ek irányítása kissé kiforratlan.

Amúgy ha belegondolunk 4,5 gigát telepít a program a gépre. Vajon mi a nyavalyának?! Asszem' a Diablo II -nél volt már olyan, hogy a kiegészítõ bekérte az eredeti lemezt és onnan telepített egy csomót! Lehet, hogy itt is kész van már néhány új dolog, késõbb csak aktívvá kell tenni õket.

w77d
lehet hogy a hangja megvan, de a játékban egyenlõr nincs benne... esetleg egy add-on fogja majd használni...

SimaSuna
érdekel vkit az 5pályarész betétdala?

Steam\steamapps\common\left 4 dead\left4dead\sound\music\stmusic\

itt van mind az 5részé 😊
SimaSuna
ZombieDog_Attack1.wav

SimaSuna
turkáltam a hangok között...elvileg van ZOMBIE DOG

találkoztatok már vele?
w77d
én azt utálom amikor experten házon belül van a tank és gyakorlatilag nem tudunk szétszóródni, esetleg be is akadunk valahova és egy csapásra 4-bõl 3 embert megfektet XD

w77d
így van, ha ngyon jók vagytok, a program egyre inkább keményíteni fog....

Nagylaci
Egyik nagy kedvencem amikor a experten a totál leamortizálódott, döglõdõ csapattal már ott vagyunk a Safe House -nál erre ott dekkol elõtte a Tank. Na amik olyankor elhangzanak! 😊

armageddon666
Olyan volt párszor.
Igazából azt vettem észre hogyha éppen jól haladunk akkor jön a tank 😄 szal ha elõrefut valaki akkor 120% hogy jön egy ^^

@

armageddon666
finálé. odáig eljutottunk gond nélkül... ott nem bírtuk a támadásokat >.< és már félig nem single 😄 2en voltunk xD
de single így multi után tényleg gáz :\ pedig mikor demót leszedtem és singlebe végigvittem az kurvajó volt >.<

@

w77d
velem is volt már..

Nagylaci
Amúgy van olyan is, hogy egyáltalán nincs egy pályán tank.

Nagylaci
Single playernek látod, hogy semmi értelme... 3. Tank?! A fináléban lehet esetleg. "Egyszerû" pályán max 2. Fináléban egy idõ után jön egy késõbb még egy és amikor érkezik a mentés akkor megint van, hogy jön egy!

armageddon666
neh 😄 tényleg ? 😄 azt tudtam hogy random de írásokból azt szûrtem le hogy végén mindig van és sok van és gonoszak O.o

@

w77d
sosem fix, hogy hány tank van... van hogy egy, van hogy három...

armageddon666
demó óta hülyítették az AIt vagy csak a multi után tûnik annak? annyira gecibuták... öcsémmel játszottunk egy kicsit... hát bazz normálon megkúrtak a végén :\ (No Mercy)

azért marha nagy hátrány hogy 2 pipe meg 3 molotov kihasználatlan mert gép nem veszi fel öcsém meg nem tudja használni effektíven :\

valahogy megkúrta az egyik tank azt akkor gyakorlatilag egyedül maradtam... pedig egy hatalmas lángtengeren mászott keresztül >.< második tank akár még meg is lehetett volna egyedül (társak leghülyébb helyeken halnak meg... kicsit vertem a fejem az asztalba) ha nem talál el xD hülyének néztem, gondoltam hogy mikor felveszi a cuccot akkor céloz... szal ha futok nem talál el... tévedtem... olyan faszán pont elém dobta hogy pont beleértem... onnantól utolértek a zombik is meg a tank is XD pedig olyan közel voltam a molotovhoz :\ azt ha az meg lett volna akkor szépen megöltem volna a tankot is 😄 és elvileg ennyi nem? vagy van harmadik is? XD

na majd holnap este meg úgy innentõl jobban ráállok ^^

@