6126
  • Jim Morrison
    1.Ugye vannak a gépek, amiken még elfut a vista világ végén, és rajtuk van a STEAM parancsikonja.
    2.A lift végig lent van mikor hívjuk a hordat. Miért nem tudták volna fentről indítani, vagy azt megcsinálni, hogy ne lehessen ráesni.
    3. A NoMercy 4. részén a tank leesett a tetőről. 10 mp volt életben.
  • Neoncsoves
    Sztár talán nem, csak kibaszott ideges... ez az idiota fasz nincs kibaszva SGről de én kapni fogok vagy 5öt ha idetéved egy modi-.-
  • Doom 4
    Ok felfogtam...
  • bertino
    jaj mekkora sztár gyerek vagy te is ezekkel az oltásokkal
  • Neoncsoves
    Nem azért védtelek meg mert "Doom 4" vagy, hanem azért mert nem ez az első topik ahol olt idősebbeket, azonos korúakat, teszi az agyát hogy ő a pro ő a valaki pedig kurvára nem... nem lakik messze, Dunaújvárostól nincs messze kibaszott Rácalmás az a szerencséje hogy most volt gerincműtétem és nem tudom szájbabaszni a fasszopó fejét
  • Doom 4
    Kösz! Megnyugodtam akkor nem bennem van a hiba... Amúgy németes vagyok
  • Neoncsoves
    mindenkinek*
  • Neoncsoves
    te mindenki beszólsz bazdmeg? a kurva anyádat mostmár elegem van belőled... hülye fasz-.-
    attól még, hogy valaki németet tanul esetleg, nem angolt, vagy egyiket se, attól még nem kell visszaküldeni 1.-be 2.-ba... esetleg téged egy kis illemet tanulni... 14 alatt... buzi
  • reaper4
    lol
  • Doom 4
    Hát nem tom angolul soha nem tanultam csak ugy játékból tehát igy értelmeztem...
  • zomgzerg
    vajon most az olvasási, vagy az angol tudás képességed hagyott ki? jó lenne tudni, mert nem mindegy hogy általános elsőbe vagy másodikba kell visszazavarjunk !
  • Doom 4
    Engem is indithatna...
  • w77d
    XD
  • Prince23
    LOL
  • Rage47
  • Neoncsoves
    úgy értem, kapnak egy ajánlatot, hogy dolgoznak xy évet/hónapot az FBI-nak vagy CIA-nak akkor nem kell börtönbe mennie, hanem "munkákat" csinálni nekik... Gondolok itt terrorista szervezetek weboldalának feltörésére vagy ilesmi :)
  • Neoncsoves
    azok akik NASA-hoz vagy ilyen "nagy" cégekhez betörtek, általában az FBI,CIA alkalmazza, csak erről nem szólnak a fámák, csak arról, hogy x évet kapott :D
  • PunkZoli
    a játékról nincs mit beszélni ez meg mindig aktuális lesz, simán téma érdekes
  • PunkZoli
    na majd rákérdezek ügyvéd isminél mi erre a törvény, de szinte biztos vagyok benne, hogy ugyanaz vonatkozik mint a tárgyakra, és igazán kellemes lenne egy konkrét esettel dobálózni, precedenssel...

nem mellesleg meg gondoljatok azokra a hekkerekre akik nagyon szépen megütötték a bokájukat már csak azért is mert behatoltak a názához, vagy bankokba... nem kevés évet kaptak

még ha itt csak egy legalja csicskákról is beszélünk, nem hekkerekről.
    addig meg:

303/C. § (1) A 303. § és a 303/A. § alkalmazásában dolgon a vagyoni jogosultságot megtestesítő olyan okiratot, dematerializált értékpapírt is érteni kell, amely a benne tanúsított vagyoni érték vagy jogosultság feletti rendelkezést önmagában -, illetve dematerializált formában kibocsátott értékpapír esetén az értékpapírszámla jogosultjának - biztosítja.
  • BAk3R
    ki fogom deríteni, hogy akkor mi is van. majd szólok :)
  • bertino
    jóvan, térjünk vissza a játékhoz a jogi sz@rságok helyett, köszi
  • dronkZero
    Na, hogy ON téma is legyen:

Elindult a Left 4 Dead szerverünk, egyelőre teszt üzemmódban. (még turkálok a config fájlokban, meg ilyesmi)

Szerver adatok:
    A szerver IP címe: 84.2.39.210:27045
    A neve elvileg "Braindead Team's Left 4 Dead Dedicated Server"
    Password: l4dhu

Ha valaki ráér esetleg nézze meg, én perpill sajna nem tudom...

Esetleg ha vágja valaki, hogy Steam Group szervernek hogyan lehetne hozzáadni, akkor szívesen venném a segítséget. (Meg úgy általában, a versusra konfigolást sem vágom 100%)
  • dronkZero
    NEM, nem ingóság. Lopás TÁRGYAKRA vonatkozik. Ennyi, történet vége. Számlán vezetett információ NEM tárgy. Egyébként nem én találtam ki, meg nem én értelmezem fasz módjára a magyar nyelvet, sajnos a jog ilyen. Fasszopás a szavakkal, de tényleg.
    Tehát ha feljelented lopásért, akkor bűncselekmény hiányában ejteni fogják.
    Ez valami jogosulatlan adatkezelés, vagy valami ilyesmi, tököm tudja.
    Vagy csalás, ha abból indulunk ki, hogy megtévesztéssel csalt ki olyan infót, amit nem akartál neki odaadni.
    De az is lehet, hogy csak simán "hát minek adtad neki oda?" felkiáltással elhajtanak, aztán polgári perrel vagy pótmagánváddal lehet ölni bele a pénzt.

"1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről

Lopás

316. § (1) Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el.
    (2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, ha a lopást kisebb értékre, vagy a szabálysértési értékre elkövetett lopást
    a) bűnszövetségben,
    b) közveszély színhelyén,
    c) üzletszerűen,
    d) dolog elleni erőszakkal,
    e) 1045
    f) helyiségbe vagy ehhez tartozó bekerített helyre megtévesztéssel vagy a jogosult (használó) tudta és beleegyezése nélkül bemenve,
    g) hamis vagy lopott kulcs használatával,
    h) lakást vagy hasonló helyiséget az elkövetővel közösen használó sérelmére,
    i) zsebtolvajlás útján,
    j) másnak a bűncselekmény elhárítására képtelen állapotát kihasználva
    követik el.
    (3) 1046
    (4) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha
    a) a lopást nagyobb értékre,
    b) a kisebb értékre elkövetett lopást1047
    1. a (2) bekezdés a)-d) pontjában meghatározott módon,
    2. kulturális javak körébe tartozó tárgyra,
    3. vallási tisztelet tárgyára, illetőleg vallási szertartásra vagy más egyházi célra rendelt helyiségből a vallási szertartás végzésére szolgáló tárgyra,
    4. temetőben vagy temetkezési emlékhelyen a halott emlékére rendelt vagy holttesten lévő tárgyra
    követik el.
    (5) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha
    a) a lopást jelentős értékre,
    b) a nagyobb értékre elkövetett lopást a (2) bekezdés a)-d) pontjában meghatározott módon
    követik el.
    (6) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha
    a) a lopást különösen nagy értékre,
    b) a jelentős értékre elkövetett lopást a (2) bekezdés a)-d) pontjában meghatározott módon
    c) 1050
    c)
    (7) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a1051
    a) a lopást különösen jelentős értékre,
    b) a különösen nagy értékre elkövetett lopást a (2) bekezdés a)-d) pontjában meghatározott módon,
    c) 1052
    Az ellopott dolog értékétől függően a lopás minősítése:

20 000 - 200 000 forint között kisebb érték (két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés),
    200 000 - 2 millió forint között nagyobb érték (három évig terjedő szabadságvesztés),
    2 millió - 50 millió forint között jelentős érték (egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés),
    50 millió - 500 millió forint között különösen nagy érték (két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés),
    500 millió forint felett pedig különösen jelentős érték (öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés) (Magyarorszag.hu)"

Megint kurvára sok köze van a témának a játékhoz... :P
  • bertino
    hát egy kicsit...
  • BAk3R
    jó nem ingóság, de ne akard már megmagyarázni, hogy nem lopás, ez szerintem hülyeség.
  • BAk3R
    ez ugyanolyan lopás. ilyen értelemben ha feltörik a bankszámládat és lenyúlnak 20 rugót az sem ingóság? simán meglehetne szerintem kúrni jogilag. nővérem az nyomozó nem ügyvéd, de biztos jobban képben van a törvénnyel, mint én.
  • dronkZero
    Az rohadtul mindegy, a lopás, mint jogi fogalom, kézzelfogható dolgokra, tárgyakra vonatkozik. Bankszámládon lévő pénz sem ingóság, meg a szoftver sem. A családi ezüst, meg a mobilod, az ingóság.
    Effektíve, amit konkrétan megfogni nem tudsz, azt ellopni sem lehet. Ami ilyen, az nem lopás, hanem van rá másik szaxó.
    Nem az a lényeg, hogy neked mennyire tetszik, meg hogy mennyire van értelme, mert ez elvileg jogi szövegnek készül. Az meg ilyen szakma, egy-egy kifejezésen, akárcsak egy szón is el lehet hasalni. A jogászok már csak ilyen szőrszálhasogatóak.

De egyébként meg teljesen rohadtul mindegy, hogy a kisköcsögöt mivel ijesztgetjük...
  • bertino
    "Másik fele, hogy ez inkább csalás. Vagy inkább adathalászat, ami meg nem is tudom, hogy van-e rá jogi kategória. Lopni csak ingóságot lehet, egy felhasználónév+jelszó nem ingóság."

van mögötte végülis sztímen mondjuk 50 ezer forintod, télleg nem ingóság.
  • dronkZero
    Szerintem ha a nővéred ilyesmivel foglalkozik, akkor irasd meg vele az egészet... Ilyet ügyvéd nem mond, hogy "ön lopni próbált"... Pláne nem fog magyarázkodni, hogy ejnyebejnye, nem szabad.

Másik fele, hogy ez inkább csalás. Vagy inkább adathalászat, ami meg nem is tudom, hogy van-e rá jogi kategória. Lopni csak ingóságot lehet, egy felhasználónév+jelszó nem ingóság.

Már ha komolyan meg akarjátok ijeszteni... Ezt a szöveget itt én konkrétan körberöhögném.
  • BAk3R
    amúgy ez nem teljesen kamu amit itt összehoztam neoncsövessel, csak maceráns lenne bemószerolni a gyereket, de a valve tényleg kiadja az ilyenek IP-jét. nővéremet megkérdem majd van-e valamilyen törvény erre, aztán javítjuk arra, csak mert gondolom a XVIII. cikkely csak exhas.
  • armageddon666
    neh :\ akkor már nem is poén :(
  • w77d
    dehogynem, a szóban forgó srác is tudott az sg fórumról..
  • nameless1229
    Szerintetek az ilyen lowok nem járnak fórumokra, steamid-re vadászni...?! :)
  • armageddon666
    akkor most melyiket kell? nemmintha engem felvennének :S pedig olyan jó lenne :( bannerbe ki kéne tenni :D minden sourceos játék topicjába >.<
  • Rage47
    szuper, legközelebb ezt nyomom be nekik :D
  • BAk3R
    na így

Ön lopni próbált, ezért a XVIII. cikkely értelmében Ön vagyon elleni bűncselekményt követett el. Továbbá mivel eközben Ön a VALVE cég védjegyét jogtalanul használta fel ezirányú tevékenységéhez, csak súlyosbította a bűncselekményt. Az IP címét a VALVE rögzíti, és ilyen esetekben ki is adja azt, hamarosan értesítem a hatóságokat. Valamint nem tudom tisztában van-e azzal, hogy lopásért, nem számít, hogy az sikerült-e, akár börtönbüntetést is kaphat? Főleg ha egy jogvédett név felhasználásával teszi mindezt. Így amennyiben elhagyja lakhelyét, azzal csak súlyosbítja a vádat. Ezért kérem maradjon ott ahol van.
  • Neoncsoves
    na igy a jó :D fain :D
  • BAk3R
    ez a 6-12 év kicsit irreális nem? legyen inkább valami ilyesmi:

Ön lopni próbált, ezért a XVIII. cikkely értelmében Ön vagyon elleni bűncselekményt követett el. Továbbá mivel eközben Ön a VALVE cég védjegyét jogtalanul használta fel ezirányú tevékenységéhez, csak súlyosbította a bűncselekményt. Az IP-címét a VALVE rögzíti, és ilyen esetekben ki is adja azt, hamarosan értesítem a hatóságokat. Valamint nem tudom tisztában van-e azzal, hogy lopásért, nem számít, hogy az sikerült-e, akár börtönbüntetést kaphat? Főleg ha egy jogvédett névvel teszi mindezt. Így amennyiben elhagyja lakhelyét, azzal csak súlyosbítja a vádat. Ezért megkérjük maradjon ott ahol van.
  • Neoncsoves
    mivel ezek általában nem tudnak semmit se a törvényről, meg az egészről mert vannak vagy 12 évesek tuti beszarnak és kinyomják a gépet :D
  • Neoncsoves
    és akkor lehetne még folytatni h...

A Valve szoftvercég STEAM védjeggyel ellátott nevét felhasználta, mások átverésére, illetve mások meglopására, ezért a cég vádat emelhet Ön ellen.