6126
-
#4400 nem vagyok konzolos, ut3 sose érdekelt, viszont még mostanaban is tolok hl1 modot -
#4399 UT3-t már unom, Sourceban viszont hiszem hogy van még kakaó :\ bár szépíteni már csak effektekkel lehet igazából, azért ha a pályakészítők ráállnak és jól használják az effekteket, nagyon jó dolgokat ki lehet hozni belőle... -
#4398 egyébként VALVE játékokat azért veszik sokan mert szopás vele a multi :) legalábbis szerintem... szal ez a Steam nagyon eltalált kis progi lett :D -
#4397 Az a baj, hogy nem, nem jön kétévente, jó, ha generációnként egy játék meri porrá alázni az éppen aktuális konzolokat, az élettartamuk elején-közepén... A mégnagyobb baj meg az, hogy hiába villant valami egy kurvanagyot, az nem húzza fel a játékok átlagos szintjét, az marad ugyanaz a hígfos a következő konzolig.
Mindegy, ha tényleg még 5 évig (2014-ig!) nem jön új konzolgeneráció, akkor majd megértitek, miről beszélek... Addigra ti is meg fogjátok unni az UT3, meg a Source "megintcsiszoltunkrajtaegypicikét" engine-eket. -
#4396 "el sem indul?"
Ez mondjuk hülyeség, játszhatsz vele minimum grafikán. Csak ez ugye sok embernek sérti a kis lelkét... Meg hát ugye akkor grafikailag nem villant nagyot. Lehetne legalább figyelni a fizikára, AI-ra... Csak ugye addig a legtöbben már nem jutnak el. -
#4395 pedig "csak egy gyér grafikájú 5 éves szar engine" :D -
#4394 Az a baj hogy minden második évben van egy újító játék, ami technikai téren kenterbe veri a többi játékot, nem vitatom Crysis is ilyen volt. De hogy érzelmileg pl l4d többet nyújtott (magyarul szerethetőbb) számomra és mások számára is, az biztos. Nem hiába adtak el belőle 2,5 millát. -
Pio #4393 ...vagy esetleg a felhasználók érdekeit tartja szem előtt? Minek írjon olyan játékot, ami az átlag otthoni számítógépek 75%án (és ez még egy nagyon óvatos becslés) el sem indul?
Lásd a CS1.6-tal majdnem annyian játszanak, mint a Szorsszal. De az tuti, hogy többen, mint a Crysisszal ;-)
Értsétek már meg, hogy nem minden a technológia.... -
Pio #4392 Csakhogy nem mindenki realitást vár egy játéktól, sőőőt... Én például simán ráuntam fél óra után mindkét crysisra.
Amúgy épp a minap jelentették be a Crysis 2-t és az lesz PSre meg Boxra is, akkor most vétéef? O_o -
#4391 "de egy 5 éves motortól ki várna el olyan grafot?"
Nekik nem égő 5 éves motorral kiadniuk játékokat? Persze, a profit az isten, mi meg megvesszük ezt is, sőt, még a játék is jó.
Sztem hiba relativizálni, hogy mit várunk a Source-tól. Inkább az a kérdés, hogy mit várunk a Valve-tól. Azt, hogy kövesse a technikai fejlődést. Ha ez a Source-szal nem megy, akkor itt az ideje új engine-t írni. -
#4390 OFF:
Ja csak a grafika...meg az AI, a fizika, az interaktív, rombolható környezet terén köröz le minden játékot, ami a mai napig megjelent... Ez tényleg nem sok. Emellett megérdemli a fikát az átlagos sztoriért, a 100% irányíthatóságért, a korrektül megoldott járművekért, meg a nanoruháért...
Azt felejtitek el sűrűn, hogy valóban nem hozott gyökeres újdonságot, csak éppen MINDEN van benne, ami valaha FPS-ben feature volt, és minden iszonyat profin van megvalósítva.
Én nem nagyon emlékszem olyan FPSre, ahol megcsinálhattam azt, hogy zajt csapok egy házban, hogy odagyűljenek az ellenségek, aztán rájuk döntöm. Vagy hogy robbanóanyaggal megrakott autóval katonák közé hajtsak. Vagy hogy egy ledőlő pálmafa üssön agyon egy ellenséget.
Mondjuk képzeljetek el egy Vietnámot a Crysis-os dzsungellel... Vagy egy Predator-t.
Lehet, hogy csak technika, de kurvára jó lenne, ha nem csak egyetlen egy kibaszott két éves játékban lenne ilyen technika. Csak ugye a konzol ehhez szar. -
#4389 Inkább, mint hogy pangjon a topic.
Amúgy meg a L4D grafikájáról beszélünk, csak nagyon tágan. :D -
#4388 Annyiból nem mindegy, hogy a Quake(2, pontosabban) engine-é az érdem a moddolhatóságért. Mondhatni olyan jól moddolható volt az a motor, hogy tudtak moddolni belőle egy Half-Life-ot. -
Pio #4387 Valami nagyokos azt mondta annó, hogy "Szép az, ami érdek nélkül tetszik.". Vagy valami ilyesmit... :)
Végülis van benne igazság, az legyen a szép, aminek a szemlélése a szemlélődőt kellemes érzéssel tölti el és ne az, ami bizonyos szempontok, érdekek alapján (politikai álláspont, márka, hovatartozás, poligonszám, korszerűség, satöbbi...) közelebb áll hozzánk.
Ha ez nagyon off, akkor lehet moderálni, de végül is tág értelemben a L4D-ről beszélgetünk... :D -
#4386 Igazad van, tényleg a korszerűt kellett volna használnom. -
#4385 Ó vazz, ugyanazt írtad le :) -
#4384 "de akkor ne is mondjuk rájuk, hogy szép."
A "szép" egy roppant relatív fogalom. Nekem a L4D grafikája szép, mert nekem ebben az esetben a stílusosságot és a hangulatosságot jelenti.
Sőt, szerintem nagyon sok Amigás játék is szép, mert tele vannak gyönyörű kézzel rajzolt hátterekkel, stb., pedig a felbontása csak 640x256.
Szerintem a te esetedben inkább a szép helyett a "korszerű" szó lenne helyénvalóbb.
A L4D grafikája valóan nem korszerű, de számomra szép (számodra pedig nem). -
Pio #4383 Mi alapján mondod azt, hogy "szebb"? Nekem még a heroes of might and magic 3 is jobban tetszik náluk ;-)
Maradjunk annyiban, hogy technológiailag fejlettebb, részletgazdagabb.
A Source motorral felvértezett left4dead képi világa szerintem teljesen hangulatos és nem vagyok biztos benne, hogy pusztán attól jobb lenne, hogy százszor annyi poligonból állna meg lennének benne DX10 effektek. Hangulatos vagy ha úgy tetszik "szép" játékot csinálni legalább annyira művészet, mint technológia. -
#4382 Ha gondoljátok írjátok alá a petíciót a L4D 2 ellen. A TF2 esetében hatásos volt, ugyanis a Valve visszahozta a régi achievementes rendszert... -
s3v3n #4381 balfasz. -
#4380 "A HL1 motorja meg egy turbózott Quake engine, úgyhogy az ID -nak jár a pont." Gondolom egy épületre sem azt mondod hogy téglarakás hanem hogy ház. Az egy dolog hogy mi volt a hl1 alapja, az meg megint más kérdés hogy mi lett belőle. De ez már az off offja. -
#4379 Az, hogy te nem élvezted a Crysist az egy dolog, ettől függetlenül jó játék, de ha gondolod mondok mást. Far Cry 2, Brothers in Arms: Hell's Highway, de még a COD4 is szebb.
Igen fel van turbózva a source engine, és mint már írtam, a ki kéne dobni, oké tényleg jó kis motor, de már elavult.
A Half-Life 2 2004-ben jött ki, míg a Left 4 Dead 2008-ban. Alig van a 2 között grafikai különbség. 4 év alatt ennyit tudott fejlődni a Valve grafika téren... OK, hogy a valve játékait nem a kinézetükért szeretjük, de akkor ne is mondjuk rájuk, hogy szép. Szerintem a L4D grafikája elmegy, egy multis játéknak pont jó.
Nekem kellennek még Crysis típusú játékok, akik oda mernek csapni látvány téren és nem érdekli őket a konzol gyenge hardwareje. A Crysis a grafikája nélkül tényleg csak egy átlagos game lett volna, de a játékélményhez nagyban hozzájárult a graf. Nem azt mondom, hogy az minden és Grafika=Játékélmény, de azért a grafikának is szerepe van a játékélményben.
Az meg hogy modolható a hl2 motorja (vagyis Source Engine) az egy dolog, örülök neki meg minden, de semennyire nem használom ki. Jó ha összesen játszottam 4 órát a HL2 módjaival, pedig már rengeteget kipróbáltam.
A HL1 motorja meg egy turbózott Quake engine, úgyhogy az ID -nak jár a pont. -
#4378 E szerint az EA. -
#4377 "Egyébként Left4Dead milyen extrát hozott fel ha már itt tartunk? :C"
Pl. az AI Director, ami szerintem jó ötlet, és egész jól működik már az 1-ben is. -
#4376 hivatalosan nem az ea a kiadójuk egyelőre, nincs bejelentve a partnerük. -
#4375 Nekem azért tetszett a nano-ruha meg a az egész űrlényhajó lezuhan cucc, meg megfagy minden, meg a fegyverek menet közben állítgatása (bár úgy vettem észre fölösleges :D), meg Warheadben a Psycho, meg úgy az egész :\ összhatásban az is ott volt... OH! és a zenék :D
Egyébként Left4Dead milyen extrát hozott fel ha már itt tartunk? :C
Grafikát meg ha megnézed a linkelt oldalon, effektek nélkül szvsz csúnyább a rendes HL2nél, hát még Episode 2-nél... Ellenben rajta vannak az effektek, amik jól eltakarják ezt (és hiába lenne szebb nélkülük is, úgyse látszana, szal az fölösleges lenne) és ugye sokat nyomnak a hangulaton :)
Left4Dead2-ben az zavar hogy
-nem telt még el 1 év sem szerintem megjelenés óta... (vagy roppant gyorsan telik az idő :S)
-rengeteg lehetőség lenne még az elképzelésben, amit szerintem nem fognak ilyen rövid idő alatt beletenni :\ amit ki fognak adni nagy eséllyel bekerülhetne ingyen updateként az 1-be :)
(és biztos az EA keze van benne >.<) -
#4374 oops, akkor sorry -
#4373 Crysisel ne példálózzunk már, főleg hogy egy olyan "techdemo" (igen az) ami a realisztikus grafikán, és az elképesztően nagy gépigényen kívűl semmi extrát nem hozott. L4D ha jól tudom elég komolyan felturbózott source enginet használ (magyarul nem akadt meg a hl2 szintjén), és nem csak szép de élvezhető is. Modolhatóság szempontjából pedig a régi hl1 és a mostani hl2 veri az egész világot. "Where is your god now?" :D -
#4372 Félreértettetek. Idézem: "Viszont a csonkítás, vér fröcsögés, végtag szakadások nagyon ott vannak! Minden játéknak ilyen véresnek kellene lennie! Ha térden lövök shotgunnal egy embert akkor szakadjon már le a lába!"
Pont azt mondtam, hogy király benne a csonkítás, a vér, végtag leszakadás, stb., és a többi játékban is így kellene lennie, vagyis nem csak egy vérfoltnak kéne keletkeznie a testén, mikor 2 méterről meglövöm shotival. -
#4371 Már miért ne lehetne napfény, nem vámpírok ezek, hanem zombik :F -
#4370 A fizika a source motorban szerintem meg most is peldaerteku.
A hangulaton meg szerintem rengeteget dobnak a filmes effektek ( link ) amiket nem tul sok mas helyen lattam.
'Lefogadom, az a lényege, hogy ezzel el is eltakarják a csúnyácska grafikát, aztán meg jön a duma, hogy ettől olyan "filmes"...'
Hat, ez pedig nem csak olyan hulye duma, hanem tenyleg ettol olyan filmes. Azert ugye, mert a filmeknel is hasonlo utoeffekteket hasznalnak, szoval ez nem annyira kamu.
A jatek meg veres, de ha jatszottal vele par percet akkor ezt te is tudod.
Bocs, de sztem csak ossze-vissza beszelsz. -
#4369 Fájó módon vagy buta, de nagyon. -
#4368 Én meg vagyok elégedve Source motorral, és igenis lehet még építeni rá, és többet kihozni belőle... És engem speciel zavar hogy HL2EP3 az utolsó, és utána HL3 jön új motorral :S
Nekem is tetszett a Crysis, a grafikán túl is... CryEngine2 (ugye?) eddig messze a legjobb... és ha nem lenne bugos akkor jó is lenne :) Mert azért a mostani gépeknek már simán vinnie kéne... Ellenben CryEngine3 (ugye?) már multi-platform motor lesz :S szóval kíváncsi leszek rá.
UnrealEngine3 meg nagyon ellenszenves motor nekem... Nem tetszik... Ki tudnak belőle jót is hozni, de valahogy nem az igazi :S -
#4367 jó lesz ez, csak nem látom értelmét a 2-esnek a játék neve mellett. -
ZÓÓÓcsi #4366 El tudod lökni illetve földhöz tudod csapni a túlélőket! -
#4365 ja akkor ok XD az mit tud? -
#4364 az nem tank, hanem Charger, az egyik a három új játszható infectedből -
#4363 Ezeken felül a tankot is elrontották. Két jó dolog lesz benne. A pisztoly jól néz ki. Meg a közelharci fegyverek. -
ZÓÓÓcsi #4362 Öt éves motor ide-oda max grafon kell neki kakaó rendesen, mert egy 3 éves gépen csak gyenge közepes beállításokon megy játszható sebességgel.
Valóban vannak gagyi megoldások mint például a háttér (elmosott lap), vagy a fű, de szerintem a látványvilág, meg a hangulat ezt kárpótolja.
A végtagok nem szakadnak? Kezek, lábak csak úgy röpködnek. Ha a csapattársak sebzésére gondolsz az meg milyen lenne, ha belelövök valakibe, leszakad a lába aztán meg kúszva jön tovább? LOL :)
Erről jut eszembe a l4d 2 nappal is fog játszódni, hát nem tudom hogyan illik bele egy zombis játékba a napfényes környezet. szvsz ez nem jó ötlet! -
BAk3R #4361 igen ez a probléma már létezik egy ideje. a konzolok lefgogják a pc-t, így nem tud fejlődni. már rég nem itt tartana a pc játékipar ha lehetne, dehát ott a microsoft is aminek kurva nagy beleszólása van a játékpiaci dolgokba. a köv gen konzol meg még minimum 5 év kb, nyilatkozták, hogy még bőven el tudják adni a x360 ps3 játékokat, így ameddig jövedelmez nem tesznek a fejlődés érdekében, minden bőrt lehúznak. na de én is mit offolok..szóval erről ennyit :) vissza left 4 dead-hez, a konkrétan l4d 2-höz kapcsolódó dolgok meg menjenek a saját topicjába inkább.