6126
  • Neoncsoves
    Remélem örökké nyaralni maradnak, és új munkaerőt vesz fel a Valve az L4D frissítéseihez:D
  • Rage47
    Elmentek nyaralni!
  • dronkZero
    Örülök, hogy a véleményemet tényként kezeled. :P Nem fogom minden mondatba beleírni, hogy "szerintem".
  • Neoncsoves
    Miért nem frissítik a kibaszott SDK-t?
  • Rage47
    oké, dobj fel egy témát:D
  • Neoncsoves
    Faszért nem lehet végre befejezni... OFF vége, kész. Lehet beszélni magáról a játékról...
  • dronkZero
    Na, pont erről beszélek, hogy téged át lehet verni. Mert mi is a helyzet?

Van két engine, két játék. Az egyik engine fejlettebb, több és szebb effektet tud, nagyobb textúrákat kezel, stb.
    Te mégis a másik játékot találod szebbnek. Na miért is? Mert a design, a pályaszerkesztés, az effektek kihasználása, az összhatás neked jobban tetszik. De ez effektíve nem a grafika.
    Na most csavarjuk meg a dolgot:
    Mi lenne, ha ugyanazt a játkot, ami szarabb enginnel van, a másik engine-re írták volna...? Ha a design, a pályák, meg minden tökugyanaz, de a textúrák nagyobb felbontásúak, a modellek több poligonból állnak, stb? Mondj _egyetlen_ játék-remakeet, ami nem szebb, mint az eredeti!

És ez a lényeg, erről beszélek, hogy minden adott lenne, hogy _minden_ játék egy kategóriával szebb legyen, de az elavult szar konzolos hardver miatt kénytelenek vagyunk ezt a minőséget nyelni. És ez az, ami felkúr.
  • Pio
    A dollár = ojró egyébként biztos, hogy kizárólag a Valve döntése? Na nem azért, mert nem hinném el, csak nem tudom, hogy biztos nincs-e ebbe beleszólása annak, aki a steamen terjeszti a játékát. Csak mert ha jól tudom vannak játékok a steamen belül, amikre nem igaz, hogy $=€, tehát ez nem egy dogma és ha csak a Valvén múlna, akkor szerintem valószínűbb lenne, hogy általános érvényű szabály lenne.
    Mondjuk az viszont biztos a steamen múlik, hogy Euból csak euró alapon lehet vásárolni, úgyhogy innentől mindenképp övék a felelősség, de maga az egyenlőség biztos, hogy rajtuk múlik?
  • Rip
    "Ja, ha valami szerintem szar, akkor közlöm. Nem hinném, hogy bármit is rontanék a hitelemen (jelentsen ez akármit is), ha felvállalom a véleményem."

"Az ilyen Final Fantasy-féle szarságokban tényleg furán muatna, de csak azért, mert azok alapból is agyament faszságok..."

Az a baj, hogy ezt nem véleményként írtad, hanem kész tényként. Erre azért vigyázz, mert így tényleg sok embernél elvághatod magad.

Na, de elég, ez már nagyon off.
  • armageddon666
    Shit happens :\
  • Rage47
    és mindegyik hibát a közelmúltban követték el, ez jelenthet valamit..(nem a jó értelemben)
  • armageddon666
    Egyszer félrenyúltak, előfordul... azért még nem kell lemondani VALVEról... rengeteg jó játék van a hátuk mögött, a steam is egy jól eltalált kis progi, eddig kétszer hibáztak...

$=€ és L4D2... de ez szerintem eltörpül a sok jó mellett :)
  • dronkZero
    Állj!
    Sok mindenben egyetértek Sheep-pel, de a grafika fontosságát éppen ő ecsetelte, nem én. Én az elejétől fogva azt pofázom, hogy a grafika a Crysisban csak egy a sok dolog közül, amivel a játék porba alázza a felhozatalt.

Én fél óra játék után nem látom a grafikát, csak a megoldandó problémákat. Egyébként meg sem látom a grafikát, nem tűnik fel. Ezzel kapcsolatban csak annyi a kínom, hogy igazán basszák már meg, ha a hardver képes erre, és kis odafigyeléssel igazán kibaszott kurvajó grafikát, engine-t lehet csinálni (ott van rá az élő példa), akkor miért kell már 4 éve, és előreláthatólag még 5 évig ezt a fost nyelnünk, ami most az átlag? Miért nem a Crysis grafikája ÉS SKÁLÁZHATÓSÁGA az alap? Igen, sok elveszik, ha lehúzod a grafikát. Ellenben be lehet vele tömni a "de hát a szórsz 5 éves gépen is jól fut"-arcok száját. A Crysis is jól fut 5 éves gépen. Minimum grafikán. (Peerrsze. Egyébként meg a Source SEM. 1.6-os, 9600XT-s laptopra felraktam a L4D-t, és 640x480 minimumon van kb 20-25 FPS. Ennyit erről.)

Egyébként a mai napig játszom C64-es, NES, SNES, SEGA, MAME játékokkal, úgyhogy...

Az meg végképp hülyeség, hogy mindenképp isteníteni akarom a Crysist. Csak elegem van az idiótákból, akik nem értenek a játékokhoz, de fikáznak. Az kérlek kőkemény tény, hogy grafika, AI, és fizika tekintetben egyszerűen nem létezik, még mindig, két éve olyan játék, ami akár megközelítené. Ezt lehet divatból nem elismerni, de attól még tény marad. Nem azt mondom, hogy mindenkinek ezt kell szeretni. De hülyeségeket ne beszéljünk már, főleg ne érzelmi okokból!

Ja, ha valami szerintem szar, akkor közlöm. Nem hinném, hogy bármit is rontanék a hitelemen (jelentsen ez akármit is), ha felvállalom a véleményem.
    Egyébként ez az anime agyamentségekre vonatkozott, az FF 6-tal és VII-tel egészen jól elszórakoztam. Ennek ellenére hányok az aránytalanságoktól, a "kisjapán gecikurvanagy karddal" karakterektől, a manga szemektől, a semmiből termő ellenfelektől, a fizika totális semmibe vételétől, a levegőben harcolástól és a tizennyolc méteres ugrásoktól... De a sztori jó, valahogy összeáll.
    Ennek ellenére, ha már ennyire elcseszett egy szar, akkor tényleg nem kell bele realisztikus fizika. Viszont nem általánosítanék, hogy fantasy-ba nem kell, vagy anime játékba nem kell. Obliban is jópofa volt a ragdoll, meg jöhet még Ghost In The Shell játék...
    Csak hogy tisztázzuk.

Egyébként továbbra sem értem, hogy mégis, milyen szemszögből védhető az az álláspont, hogy "ugyan lehetne jobb, de jó nektek ez a szar is, meg a konzolosoknak úgyis csak ez juthat". Ja, tudom, profit...
  • BAk3R
    csatlakozzatok ti is: l4d 2 boycott group

ui.: mostmár tényleg térjetek már át az l4d-re, nem akarok törölgetni.
  • Magh
    Már a Valve is kezd elkurvulni, mi lesz itt pár év múlva? Nem marad normális fejlesztőbrigád. Nagyon lejáratták magukat nálam a L4D2 bejelentésével. Pár hónapja még ígérgettek mindent, jött helyette egy lófing kis patch, most meg DLC helyett van képük kiadni egy 50 eurós folytatást, mikor az első rész épphogy játszható lett de tartalmilag egy nulla. Tiszta EA.
  • armageddon666
    na ne döntsd már el hogy mi a szép és mi nem :) gecire nem vagy atyaúristen és gecire nem egy objektív dolog hogy mi a szép... láttam már régebbi motorral szebb cuccot mint új motorral... és nem átverés, egyszerűen szebben van megcsinálva, szal vegyél vissza :)
  • Pio
    Még mindig OFF, ígérem többet nem írok a témában, csak egy súlyos félreértést tisztázni szeretnék :)

Nekem nem derogál minimum grafikán játszani jó játékkal, valamit félreértettél. Leírom kronológiai sorrendben, hogy világos legyen:

1. Te leírod, hogy a Crysis csillivilli ezért csudijó, illetve hosszasan fejtegeted, hogy milyen nagyon fontos szempont a csillivilli grafika, fizika, MI meg ilyenek
    2. én leírom, hogy sokra mennek vele, ha a gépek nagyon nagy százalékán nem is indul el
    3. Te leírod, hogy a 2-esben nincs igazam, mert jól le lehet butítani a grafikát
    4. én leírom, hogy a 3-assal a Saját Magad által felállított elvárásrendszernek adsz egy pofont, hisz ha lebutítod a grafikát, akkor máris a hajadra kenheted az 1-esben leírtak egy részét.
    5. Te tévesen azt hiszed, hogy a 4-esben azért írtam azt, hogy "Ha meg a grafikát lebutítod onnantól semmi értelme az egésznek" mert én tökönbököm magam, ha a crysist nem fullgrafikán játszhatom, közben nem is (lásd kifejtve itt a 4-es pontban). Sőt. Amúgy persze, szeretem a szép játékokat, csak ez nálam a "szép" más értelemmel bír, mint Nálad, amiben szerintem semmi természetellenes nincs. Gépet is csak azért vettem, mert az előző elromlott, nem vagyok már túl nagy gamer, nekem az a heti 1-2 óra TF2 bőven elegendő. Mellette azért az újdonságokra is vetek 1-1 pillantást és ha valaminek megtetszik a koncepciója (vagy akár a képi világa) akkor azzal elkezdek foglalkozni.
    6. ?????
    7. PROFIT

Igazából az a baj, hogy Te feltétel nélkül minden szempontból dicsérni akarod a Crysist és így saját logikáddal kerülsz ellentétbe. Mint általában a fundamentalista, hitbuzgó emberek. Valami hasonló jelenség ez is, már-már vallásos a hited a Cryengine-ben és nem is lenne ezzel semmi baj, ha nem akarnád mások torkán is lenyomni ezt. Senki nem szereti a szektásokat még a pesti aluljárókban sem, hát még egy fórumon... :D
    És még annyit tennék hozzá, hogy azzal, hogy ha egy Neked nem tetsző dolgot "szarság"nak és "agyament faszság"nak nevezel csak a saját hiteledet rontod, így biztos, hogy sokkal kevesebben fognak komolyan venni.

A L4D-sektől még egyszer elnézést az ismételt OFFért. Ahogy ígértem a témában ez volt tőlem az utolsó, én se örülnék, ha a topikomat összepiszkítanák, de a félreértést mindenképp szerettem volna tisztázni és akkor már hozzábiggyesztettem 1-2 egyéb gondolatot is a postomhoz. Ha erre jár a házigazda és úgy ítéli meg egészen nyugodtan gyalulja ki az agymenésemet :)
  • dronkZero
    Na persze, cseréljük fel az okokat az okozatokkal, és máris szép a világ...

Lófaszt.

AZÉRT lett az év engineje, MERT sokan licenszelték. És azárt licenszelték sokan, mert igénytelen szar, és ezért jól megy a konzolokon.
  • dronkZero
    Persze, minden elnézhető... Sok mindenre ne számíts az életben ezzel a hozzáállással.

Melesleg ki akart UE3-at? Az is pont egy ugyanolyan elavult szar, mint a Source, semmivel nem fejlettebb, semmivel nem jobb.
  • dronkZero
    Lehet, hogy téged át tudnak verni...
  • dronkZero
    Jó, hát mások az elvárásaink. Neked nem kell fizika meg AI, nekem meg az elsődleges szempont. Nem sok olyan játékot tudok elképzelni, ahonnan ne hiányozna. Az ilyen Final Fantasy-féle szarságokban tényleg furán muatna, de csak azért, mert azok alapból is agyament faszságok...

Gépek árával dobálózhatsz, gyakorlatilag bármikor tudsz többmillió forintért PC-t venni, viszont nem lesz 15%-kal sem erősebb egy tizedannyiba kerülő gépnél. Úgyhogy ez nem szempont. A Crysis-t 2009-es hardverre írták. Ennyi. Nyilván ilyen koncepcióval _bármennyit_ költhettél 2007-ben gépre, ha Intel úgy döntött, hogy ilyen teljesítmény csak 2009-ben lesz. Hülyeség ehhez viszonyítani.

A marketing faszságokat meg ne nyald be, nézd meg a saját szemeddel, aztán döntsd el, hogy tényleg durvább lesz-e? Ugye a reklámok szerint a Warhead is szebb és optimalizáltabb lett, mint az alapjáték, a valóság meg az, hogy semmivel sem optimalizáltabb, és amennyivel _esetleg_ szebb, pont annyival kisebb a belátható terep. Kamu.
    Már elvileg sem lehet igaz, mert a konzolok két éve lemaradtak hardver szinten.

A grafika lebutításával kapcsolatban meg... Ne legyél grafikabuzi, ha nem bírja a pénztárcád. Nekem nem derogál jó játékokat minimum grafikán játszani. Ha neked igen, hát az a te bajod.
  • Doom 4
    Én az elsőt se vettem meg de hamachin haverokkal is jo tolni.
  • BAk3R
    értem. csak ezután már nem tudom mit higyjek. ugyanezt mondták az első rész megjelenésekor, hogy majd milyen új tartalmak lesznek hozzá. most ha megvenném a 2. részt, rá fél évre jönne a 3. rész?
  • Rage47
    Mert amit meg akartak valósítani eredetileg, az a 2-ben lesz benne. Csak túl sok időbe került a fejlesztés, így kiadták az 1-t.
  • BAk3R
    :/ szomorú ez az egész.. amúgy mért mondod, hogy béta? én amúgy úgy vagyok vele, hogy fejezzék be az sdk-t és minden jó lesz.
  • Prince23
    Meglehet, de jóhogy volt a gamespoton élő műsor :)) És néztema gagyi G.I. Joe ingamet. xD
  • Rage47
    tegnap akartunk játszani versust haverokkal, de nem jött ellenfél, pedig pubon volt...
    lehet sok embernek elment a kedve a beta l4d-től?
  • BAk3R
    ELÉG már az OFF-ból, na. l4d 2-ről saját topicjában, grafikát egymást között, itt meg beszéljünk az 1. részről, már akit érdekel még.
  • armageddon666
    most az hogy sikeres meg hogy tetszik-e az 2 külön dolog... nekem teljesen unszimpatikus...
  • ZÓÓÓcsi
    Csak úgy mondom, hogy az UE3 elnyerte az év legjobb motorja díjat 2008-ban asszem!
    Nem hiába licenszelte annyi cég...
  • ZÓÓÓcsi
    Nem égő, mert megtehetik!

Amúgy nem mindegy, hogy hány éves motor fut alatta, ha élvezhető a játék? Szerintem inkább örülni kéne, hogy ez az engine fut alatta.. El sem merem képzelni ezt a játékot UE3-mal mondjuk. Szaggatna rendesen mindenkinél.
  • armageddon666
    el lehet érni trükkökkel hogy szebb legyen, úgy hogy mégis kevesebbet tud...
  • Blacksheep333
    Yah... Mondják, hogy szebb lesz a CryEngine2 nél, de szinte lehetetlen lenne akár a Crysis grafikáját átvinni konzolra, pláne még szebbet.
  • armageddon666
    UE3-t akartam írni sorry...
  • Krinyo
    mintha azt olvastam volna valahol hogy nem sokára jön dlc
  • tototto
    na annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy az UT3 egy játék, ami Unreal Engine 3at használ :D
  • armageddon666
    mert mégsem lesz olyan extra a 3as motor, csak multiplatform?
  • BAk3R
    térjünk már vissza a left 4 dead-re ha lehet :)
  • Blacksheep333
    Nem lesz szebb a Crysis 2 az első részénél. A CryEngine 3 is (sajnos) csak annyiban újít, hogy már konzolokra is megy a játék.
  • Pio
    Erre mondom azt még egyszer, hogy precíz fizikai modell és valósághű AI egyáltalán nem alapvető szerintem, egy csomó játéknak kifejezetten rosszat tenne és a legtöbb játékban egyáltalán nem fokozná a játékélményt, sőt, van amelyiknek kárára is válna. A Crysishez biztos fontosak ezek és nagyon jó, hogy olyan precízen megcsinálták, de nem lehet azt mondani, hogy ezért jobb a többi játéknál. Persze van olyan játék, ami üvöltene realisztikus AIért és nincs benne, az természetesen baj.
    Ha meg a grafikát lebutítod onnantól semmi értelme az egésznek. Én kábé 1 éve vettem gépet 140ezerért és azon optimális beállítások mellett nem is dobtam el az államat a crysistól... De olvastam az Indexen egy cikket, hogy valami másfél millás csodagép se bírta fullHDben max grafikán DX10ben akadozás nélkül :)
    Illetve nincs konzolom, nem vagyok konzolfan, de azért arra várnék valami reakciót, hogy akkor hogy lehet, hogy a Crysis 2 elvileg még durvább 3-as engine-nel ki fog jönni mindkét konzolra? Nem lehet, hogy mégiscsak a technológiai blabla helyett igen erős anyagi okok húzódnak a háttérben?