Az, hogy te nem élvezted a Crysist az egy dolog, ettől függetlenül jó játék, de ha gondolod mondok mást. Far Cry 2, Brothers in Arms: Hell's Highway, de még a COD4 is szebb.
Igen fel van turbózva a source engine, és mint már írtam, a ki kéne dobni, oké tényleg jó kis motor, de már elavult.
A Half-Life 2 2004-ben jött ki, míg a Left 4 Dead 2008-ban. Alig van a 2 között grafikai különbség. 4 év alatt ennyit tudott fejlődni a Valve grafika téren... OK, hogy a valve játékait nem a kinézetükért szeretjük, de akkor ne is mondjuk rájuk, hogy szép. Szerintem a L4D grafikája elmegy, egy multis játéknak pont jó.
Nekem kellennek még Crysis típusú játékok, akik oda mernek csapni látvány téren és nem érdekli őket a konzol gyenge hardwareje. A Crysis a grafikája nélkül tényleg csak egy átlagos game lett volna, de a játékélményhez nagyban hozzájárult a graf. Nem azt mondom, hogy az minden és Grafika=Játékélmény, de azért a grafikának is szerepe van a játékélményben.
Az meg hogy modolható a hl2 motorja (vagyis Source Engine) az egy dolog, örülök neki meg minden, de semennyire nem használom ki. Jó ha összesen játszottam 4 órát a HL2 módjaival, pedig már rengeteget kipróbáltam.
A HL1 motorja meg egy turbózott Quake engine, úgyhogy az ID -nak jár a pont.