5447
DexterBanner.jpg
  • Dean Winchester
    nem néztem meg :D csupán kérdeztem attól aki megnézte!
    nem vagyok annyira perfect angol,hogy igy felirt nélkül teljesen megértsem :(
    részlegesen érteném,de nem kockáztatok és én teljesen érteni akarom a sorozatot!
    szal kérdés volt.
  • dXter
    10percet sem tudok várni feliratért, több napot a magyarért meg pláne nem.
    (szerintem nem ez volt a legütősebb rész - remélem ;) )
  • Attila8805
    Nem mindenkinek kell hozzá felirat:)
    Ő biztos ért inglisül.
  • zotja
    már mint meiket nézted meg? a 10est? mert én ahoz még nem láttam feliratot
  • Dean Winchester
    ne már :D
    ez az évad legdurvább része? vagy esetleg meglehet kockáztatni hogy az eddig összes dexter évad közül a legjobb rész?
    remélem nem miguelt fogja már most feldarabolni :D mert én azt várom....huh de fura am,hogy már hétvégére volt felirat és megtudtam nézni :P
  • zotja
    remélem egyszer eljutok angolbol arra szintre h én is felirat nélkül nézzem :D sok mindent értek,de vannak apró részletek amiket nem:D
  • Paulie
    úristen 10.rész-.-
  • dXter
    oké, a 10.rész már több mint durva.
    mindenki szépen bekap 2 nyugtatót, és úgy nézi meg...én szóltam :)
  • dXter
    ezentúl oroszul fogom nézni :D
    még a magyar szinkronnál is rosszabb....
  • zotja
    http://www.youtube.com/watch?v=dcveg6ULmu8

10. rész russian promo :D
  • Flamer
    lol szerintem nem is volt kemény ez a rész..
  • Dean Winchester
    jah persze igaz csak nem jutott eszembe, hogy kiaz a skinner.De mostmár tiszta.
  • zaki
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hát mikor az örsre bevitték a kertészgyereket, és négyszemközt beszélgettek
  • ForzaInter
    mikor Miguel bement beszélni a kihallgatószobába a skinnerel, és lekapcsolta kamerát, aztán kijött, és mondta hogy nem tudja vád alá helyezni, pedig azt mondta megcsinálja, ebből a beszélgetésből még tuti lesz vmi
  • Dean Winchester
    Miguel a skillerrel ??? nemvágom miről beszélsz..megmondod?
  • CUCLI
    igen
  • zaki
    Rész végén én is benyaltam Dex őrjöngését... :D Hát kiv leszek mi lesz ebből. Ha kinyírja Miguelt gyanússá válhat, túl sokat lógnak együtt. Az is jó kérdés miről beszélgetett Miguel a Skinnerrel. Várom a kövi részt...
  • zotja
    jó a felirat a 9eshez???
  • Flamer
    tegyük hozzá hogy nem official.
  • Dean Winchester
    vki nem tudja,hogy a következő részek mikor lesznek és mik a cimei?
  • Dean Winchester
    jahm akkor jól emlékeztem :P
  • tnm #1382
    #1356 & #1355
  • Dean Winchester
    nm
    megnéztem és elég jó kis rész volt.
    a végén mikor dex örjöngött elsőre azt hittem valóság aztán mutatták,hogy csak magában örjöngött :D mostmár úgy érzem sőt mostmár nem is alaptalan az a gondotlatom miszerint miguel felfekszik dex asztalára :D (hiszen az indok megvan: gyilkolt egy ártatlan embert +átverte dextert,kell ennél több? nem!
    meglepődnék ha nem kerülne be a gyűjteménybe Miguel vérmintája.

ugye itt kérdeztem,hogy hány részes lesz a dexter? és a válasz 12volt.
  • ForzaInter
    végre, kösz
  • Dean Winchester
    9.részhez a felirat
  • Dean Winchester
    ha lesz tudni fogod :)
  • Micsu
    magyar felirat van már?
  • CUCLI
    9. rész vége bazzeg... O_O durva volt így látni dextert, még ha álmodozott is
  • dXter
    a következő rész pedig a 9. lesz, ami eddig mindent tarol :D
    looking forward to ep.10....
  • zotja
    jó kis rész volt a 8. :) bár nekem nem tetszik ez a barátság migellel. dexter a saját kis zárt világában volt az igazi. migel meg minden titkát kiakarja huzni dexterből hmm.... következő rész pedig
  • tnm #1373
    őő, hát csak TV-re megjelenő műsoroknál valóban (bár én úgy tudom, hogy amerikában angol feliratozás van - á la esélyegyenlőség, tehát azt _elméletileg át lehet venni_), filmeknél (azon filmeknél, amik dvd-n előbb jelennek meg, minthogy adásba kerülnének) viszont ugye könnyen elérhető több nyelven is felirat (lásd esti filmek TXT feliratozása magyarul)
    mondjuk én se hiszem, hogy ez egyből lenne (egy pöppet talán a sugárzási díjak is magasabbak lennének), de szépen lassan talán.

jajj, nagyon szét offoljuk ezt a topikot:)
  • ProGabe #1372
    csak tudod mi a gond a felirattal?! azt valakinek meg is kell írnia olyan formában, formátumban hogy sugározható legyen. az meg ugye plusz pénz, hogy valaki ezzel foglalkozzon
  • tnm #1371
    ezt nehéz elhinni, de ugye a digitális átállásnak ez lenne az egyik nagy előnye, hogy a kép mellé simán elfér 2-3 jó minőségű hangsáv, és gyakorlatilag jelentéktelen mérete miatt korlátlan feliratozás
  • Dean Winchester
    akkor én lehet keverem ezt azzal,hogy 25%ban magyar műsort kell hogy sugározzanak?
  • dXter
    de ha már eltértünk, akkor még egy megjegyzés: volt arról szó - legalábbis az index.hu-n - hogy az új médiatörvényben köteleznék a kereskedelmi csatornákat, hogy a külföldről [itt: USA] várásrolt sorozatokat [itt: Dexter] főműsoridőben legalább 25%ban eredeti!!! nyelven kellene sugározni. [bár ha jól hallottam, a Dextert nem főműsoridőben adják a vsaton]
  • Dean Winchester
    huh nemkicsit eltértünk a témától ...
  • tnm #1367
    jah, amúgy máris kitolták és csak 2015-ig kell leállítani az analóg adásokat... (4-es metró fogja €-ért hozni a digitális átállást...:) )
  • tnm #1366
    "apelláta nincs"

Magyarország. :)

Legjobb tudomásom szerint -javítsatok ki, ha tévedek- még a médiatörvényt se fogadták el, pedig az az egésznek sok tekintetében az alapja lenne.

[Ha jól rémlik:]A kisérleti [kódolatlan, szabadonfogható] budapesti adásnak az eredeti ütemterv szerint ez év végére egész Budapestet be kéne terítenie. Tapasztalataim szerint ez nem teljesült még.

Közben google-ztam egy sort és kiderült, hogy dobhatom ki a 32"-os Sony LCD tévémet, mert nem tud mpeg4-et. Faszért kell változtatgatni. (Értem én, hogy mpeg4 jobb, de akkor előre kellett volna mondani hogy az lesz, és a kereskedőket meg külön kötelezni, hogy hívják fel a figyelmet.)

Most én is átmennék Dexter-be egy picit, hogy kinek a hozzá nem értése miatt kezdődött az egész kisérleti sugárzás mpeg2-ben. (És, hogy csak az Áfa-ból mennyi haszna lesz az államnak [Feláras DVB tuneres TV adója , majd újabb áfa a set-top-box-on].)
  • ProGabe #1365
    a HD anyagok mind 16:9-sek, ez szabály. az egy dolog, hogy a régi anyagokat a felskálázás mellett szét is nyújtja a UPC. viszont a tényleges HD mozgókép kötelezően 16:9 (aztán ezt le lehet bontani, 2.44:1 és társaira)

a kiírás a digitális sugárzásra már megtörtént. azt hiszem már meg is nyerték. ez arról szólt, hogy mely adók kerülnek bele. persze van, amelyik kihagyhatatlan volt (m1, m2, 2 nagy ker. tv)

ugyebár a m1, m2 már fogható HD-ban és nem kell parázni a minőséget illetően, ugyanis már ők is a fejlettebb, mpeg4-es tömörítést alkalmazzák. az rtl klub csak nem ad alább

a 2012-es dátum pedig olyannyira kötelező, hogy le kell majd állítani a hagyományos sugárzást, apelláta nincs

/off
  • precision
    félreértetted
    a UPC digitális adásáról beszélek, amit 16:9 -nek mondanak, de a valóságban a sima 4:3 -as adás van átméretezve, szétnyújtva
    szal nem szabvány 16:9be tolják upc digitalon az adást, csak erre akartam kilyukadni