1942
  • donpedro
    Direkt a kedvedért játszottam egyet all madden-en, pedig nem szeretem, mert idegesít, hogy a játékosok néha telekinetikus erőket is alkalmaznak egy-egy elkapásnál... 32-10-re vertem a Dallast a Dolphins-szal, 361 yardot passzoltam, kerek 60%-os pontossággal, dobtam két TD-t, egyet Chambersnek, egyet Hagannek, és ha jól emlékszem, akkor 85 yardot futottam Ronnie Brownnal, plusz egy TD-t. A gép 4 turnovert csinált, mi 3-at. Mindkét oldalon kimaradt egy FG, és csináltunk egy safetyt.

A slidereken nem változtattam, tehát a gépnek volt egy kis előnye. Mindenesetre kicsit meglepett, hogy 361 yardot lehet passzolni úgy, hogy a nehézségi fok All-Madden, és a CPU defensive awareness 90-re van állítva...

Egy a lényeg, nem azzal van bajom, hogy nehéz lenne a játék, épp ellenkezőleg, All-Madden fokozaton is segíteni kell neki, hogy legyen némi kihívás, hanem az a gond, hogy rengeteg hiba és hülyeség van benne.
  • donpedro
    RB-nél az lehet az ideális szülő, ahol a papa HOF RB, a mama meg válogatott sprinter. :)
  • terasz
    aha, köszi. így azért már világosabb,
    hát akkor maradok elég lassú

viszont a carrying tényleg fejlődött, megnéztem. akkor majd gyúrok cathcingre is.
  • donpedro
    A performance institute pontjai csak egy meccsre szólnak, ez le is van írva valahol. Azzal tehát nem lehet hosszútávú fejlődést elérni.

A speed pedig konstans érték, felfelé soha nem változik, csak lefelé, ha kezdesz kiöregedni. (Persze ez is hülyeség, mármint az első fele, de ők tudják...)

Az AWR többnyire teljesítménytől függően változik, bár ez sem szentírás, általában minden posztnál más statisztika befolyásolja. Nálam már felment maxra. Ha jól tudom, akkor posztonként összesen 3 skill van, ami fejlődhet, ebből az egyik mindenkinél az AWR, a másik kettő posztonként más és más. RB esetén tudomásom szerint a carrying és a catching fejlődhet. QB-nél a THA biztosan, a másikat nem tudom. A védőknél rendszerint a tackle az egyik, ami fejlődhet.
  • donpedro
    Közben eszembe jutott még egy olyan hiba, amitől a falra tudok mászni. A pass rush ugyebár irreálisan hatékonyan működik a játékban, rendszerint 2 másodperc alatt odaérnek az irányítóhoz, ám hogy mégse legyen feltűnően sok a sackek száma, ezért a jobb irányítók rendre intentional groundingot követnek el, amit viszont egyszer sem fújnak be!

Ugyebár az az intentional grounding, ha az irányító nem mozdul ki a pálya közepén található sávból, (vagy olyan passzt dob, amely nem halad túl a scrimmage vonalán), és nincs a passz közelében elkapó játékos. A játékban néha 10-15 ilyen is akad egy meccsen, és soha nem fújják le, pedig néha a kommentátor is bemondja, hogy a QB inkább elhajította a labdát, csak hogy ne legyen sack. Minden feltétel teljesül, de a játékvezetőnek eszébe se jut lefújni.
  • terasz
    nekem annyi a szívfájdalmam, hogy hiába megyek performance institutra, sajnos 1-2 meccs után visszaáll az eredeti érték, hiába növelem meg a pontokkal.
    Így a kezdetektől 84-es a running, ami elég alacsony (poor speed-nek is írja a lapomon). A sima edzések sem segítenek. Awareness is mozog fel-le..

nem látom a fejlődést. Örökre ilyen 87-89es overallos fószer maradok?!
  • donpedro
    A challenge több szempontból is rosszul van megoldva, ebből az egyik legfontosabb, hogy visszanézés után is rossz ítéleteket hoznak. Ha mindkét challenge sikeres volt, akkor elvileg adniuk kéne egy harmadik lehetőséget, ez a játékban nincs benne.

Írtad, hogy az utolsó két percben nem lehet challenge-elni, mert a bírók automatikusan visszanézik a vitás szituációkat, nos ez csak részben igaz. Egy szituáció ugyanis attól lesz vitás, hogy valamelyik edző vitatja, tehát az utolsó két percben is az edző kéri a visszanézést, csak épp akkor már nem kockáztatja a timeout elvesztését. Ez a játékban nem így van, és rengetegszer szívtam már emiatt, hogy nyilvánvalóan téves döntést nem néztek vissza az utolsó két percben, én pedig nem tehettem semmit. Ez is hiba.
  • donpedro
    Ki mondta, hogy én nem nyerek? Egyszer pl. 63-23-ra vertem a Patriotsot, és közel 150 yardot futottam Ronnie Brownnal. DE CSAK HA ÉN IRÁNYÍTOM A FUTÓT! Superstar módban, ha nem én vagyok a RB, akkor magától kb. 2.5-2.8-as átlagot fog produkálni, futójátékostól függetlenül. Ugyanez igaz az ellenfélre is. Nem a játék nehézségéről volt szó, hanem arról, hogy irreális.
  • NB2
    Ilyen névvel miért akarsz te kézis játékot?:)))
    Egyébként EA-re rohadtul jellemző, hogy mindig csak egy picit változtatnak a játékon és ha a játékba sokat kéne változtatni, azzal már sok munka is van, nem fogják ezt tenni. Sajnos van egy olyan érzésem, hogy EA-s játékok egy picit a "lehúzos" játékok. Ezért én (lehet, hogy undorító), de EA Sportos játékért soha nem fogok fizetni.
  • Casillas
    jo de ilyeneket minden játékról lehetne írni....
    vagy monyuk mé nem jött még rá senki, hogy kéne csinálni egy fasza kézilabdás játékot? ooS
  • Dougie
    ezt tudjuk, de itt nem erről van szó

pl. nem lehet megválasztani hogy mit challengelsz (pl. fumblenél adott esetben nem magát a fumblet, hanem a contactot, ami egyébként nincs is a játékban) vagy valaki találkozott már olyannal, hogy a bíró továbbengedi pl. interceptionnál hogy visszafusson a védő, aztán challenge és változik a spot?... (na jó, ez már túl nagy kérés lenne) egyébként spotot ugyan néha enged challengelni, de 99%-ban nem változtat az ítéleten, egyébként többször volt már hogy challenge után egyértelműen hibás ítéletet hozott a bíró stb. stb.

vagy hogy mondjak hirtelen még idegesítő dolgokat: pl. rossz snapet látott már valaki? oké, oké, tudom, nem megoldható a dolog... vagy gép által kihagyott field goalt 40 yardon belülről, vagy kickoff out of bounds-t, arról nem is beszélve, hogy a penaltyk mértéke nagyon alacsony (felhúztam mindet 90%-ra de még így is kevés) és nagyon kevés fajtát variál,
    na jó befejeztem...
  • Casillas
    1487-re ment
  • Casillas
    Challenge: Az edzőknek (Head Coach) egy félidőben kétszer van lehetőségük a bírói ítélet felülvizsgálatát kérni. Nem kérhetnek Challenge-et az első és második félidő utolsó 2 percében. Ellenben a bírók ezen időszakban minden vitás és/vagy vitatható esetet automatikusan visszanéznek. A Challenge kérését egy piros kendő pályára való bedobásával jelzik az edzők. Ilyenkor a vezető bíró egy külön az erre a célra felállított tv-n többféle kameraállásból visszanézi a vitás szituációt. Ha nincs igazuk, akkor elveszítenek egy időkérést (Timeout), ha igazuk van akkor a bírók felülbírálják a saját ítéletüket és a Challenge-t kérő csapat edzőjének adnak igazat.
  • Attila8805
    "és alapból több bónusz pontot tudsz szétosztani a meccseken a tulajdonságok között."
    Na ezt szeretném még megkérdezni azok a bónusok mire jók?
    Meg most már tudom osztani a blokkolóknak.
  • terasz
    oh bocs, akkor tényleg én nem figyeltem jól
  • Bucser
    Challenge-t nem hívhatsz bármikor. ÉS ez baromira idegesítő... pedig jó párszor visszahívatnám.
  • robotnyk
    "Minkdkét dolog multiból hiányzik"
  • terasz
    A "Disroupson" mutató azt jelzi, hogy mennyire vagy egyéniség a csapaton belül.
    Attól emelkedik (folyamatos emelkedik, csökkenni még nem láttam), ahogyan teljesítesz a meccseken. Minél magasabb, annál elismertebb leszel a csapatban, és alapból több bónusz pontot tudsz szétosztani a meccseken a tulajdonságok között.
  • Dexantreal
    . Az szar, ha egyáltalán nem tudsz angolul. Nekem angol tudásom, mint előbb is említettem, nem az eget verdesi; de az ilyenekre bőven elég, hogy ezeket megértsem. Interjúknál elboldogulok, meg amúgy nagyjából minden ilyen angol játéknál.
  • terasz
    páran írtátok, hogy nincs replay meg challenge...

szerintem mindkettő van, legalábbis én megtaláltam.
    :D

meccs közben escape, és a főmenüben ott van a forgatható kamerás, minden szögből nézhető, lassítható-gyorsítható INSTANT REPLAY, amivel az utolsó játékot mindig meg lehet nézni.

Ugyanitt a felső sorban ott szerepel a challenge is, amit franchise módban és normál meccsen lehet hívni bármikot. (superstar módban értelemszerűen nem, mert ott ugyebár nem te vagy az edző)

Erre gondoltatok, vagy valamit félreértettem?!
  • Attila8805
    "Personality a személyiség mutató, amit a szezon során az interjúk során formálsz meg magadról és ez alapján ítél meg a rajongó táborod, meg mindenki."
    Hát igen ezért mondtam hogy kéne magyarosítás mert ezeket a kérdéseket k**vára nem értem
  • Dexantreal
    Egyébként mi a titok nyitja CB poszton NFL Superstar Hall of Fame-ben - vagymi a neve már -, hogy sok interception legyen? A WR-el futok ahogy kell és egyszer-kétszer dobja neki a QB, plusz olyankor meg legtöbbször ő kapja el. Szóval még szokatlam nekem ez a poszt. Egyébként egyszer berohantam a WR elől a QB--hez és lesackeltem.
  • Dexantreal
    Azért tudok írni mondatoakt, csk nem vagyok egy jó angols. Inkább így mondom akkor.
  • Fókameister
    Nos én ezt nem így látom én all-madden szinten jáccok és igenis tudok running gamet csinálni és nyerni is tudok igaz csak 1 2 ponttal de nyerek:)
  • Bucser
    A "We are Marshal" című filmből idéznék egyet:

"Feleséged kezét sem telefonon kéred meg és ő nem levélben válaszol"

Szóval ha valaki el akar érni valamit egy multinál annál biza keményen személysen utána kell járni... különben semmi sem lesz belőle. Tapasztalat. legyen szó bármiről.. a burökácia hatalma abban áll, hogy képes elveszteni dolgokat amik fontosak:)
  • spatrik
    Hát mondjuk ha elküldi az EA hungary munkatársainak,akkor lehet átfodítják,és továbbküldik...Esély erre:0,0009%
  • quack
    tényleg nem akarom elvenni a kedved de attól eltekintve hogy hogy el sem fogják olvasni, még az is egy elég nagy akadály hogy angolul sem tudsz igazán (az eddigi hszeid alapján)
  • Bucser
    Valszeg ők very easy-n játszanak és így kijelenthetik, hogy :

"The game is more fun and enjoyment than it was in the last few years:D"
  • donpedro
    Szerintem ami nagyon zavaró, és évek óta nem változik, az a gyenge AI, vagy a sliderek pontosabb állítási lehetősége, az acceleration rating teljesen rossz alkalmazása, a rossz sebesség, illetve a sim engine pontatlansága.

A valóságban egy 40 méteres sprint során 30 méternél éri el a futó a végsebességét, addig folyamatosan gyorsul. Ehhez képest a játékban ugyanez 5-10 méter alatt megtörténik. Ettől az egész játékmenet túl gyors lesz, nehezebb fokozaton nem lehet punt returnt csinálni, nem lehet normális futójátékot játszani, nem működnek a screen passzok, 3-4 másodperc helyett 1-2 másodperc ideje van az irányítónak, stb, stb.

A playcalling teljesen rossz, az irányító 10-ből 6-szor próbálkozik 20 yardnál hosszabb passzal, ami nevetséges, ráadásul az elrontott sebesség miatt a hosszú labdákra rendszerint 2-3, sőt néha 4 védőnek is van ideje helyezkedni.

Ha lehetne külön állítani a játék sebességét, és posztonként állítani a defensive awarenesst (DB-knek feljebb venni, LB-knek lejjebb), továbbá ha lenne átmenet az elrontott blokk és a pancake között (jelenleg nem nagyon van), akkor lehetne normális játékmenetet kialakítani.

Fura, hogy az EA Sportsnál évek óta senkinek nem tűnik fel, hogy teljesen irreális a játékmenet. 2 tesztmeccset kellene csak játszaniuk, hogy ezek kiderüljenek...
  • Casillas
    pontosan, replay és challenge kéne először....
  • spatrik
    Az ötlet nem rossz,csak szerintem anniyra nem érdekli őket.Ha meg érdekli is akkor se azt irják hogy ez xyz ötlete hanem hogy az ő hatalmas ötletük...
  • Spy Hun
    2 nagyon egyszerű fejlesztést nem csinálnak meg évek óta, ami nekem nagyon hiányzik néha :) Minkdkét dolog multiból hiányzik
    -replay
    -challange
    Ha erre se veszik a fáradtságot akkor erre, hogy vennék. Szerintem sokkal nehezebb lenne összehozni egy olyan multit ami jól működik 22 ember részvételével egyszerre, mint amit én megemlítettem.
    A játékmenet meg tényleg ugyanaz már évek óta. Grafika meg a mozgások lettek jobbak.
    Na meg az se lenne utolsó dolog ha a pc-t nem különítenék el a konzoloktól :( hanem ugyanazt adnák ki...
    De ötletnek nem rossz dolog ez a multi én is gondolkodtam már ilyenen:D
    Csak én sem hiszem, hogy oda figyelnének a játékosok email-eire :S
  • Thanatos
    nem az 5let a hülyeség hanem ahogy el akarod érni...., azzal hogy te erre időt szánsz még pontosan 0 erredményt fogsz elérni a dolog érdekében...
  • Dexantreal
    Nem hülyeség, hanem az, amit mi szeretnénk. Ezért pedig érdemes időt szánni erre az ötletre és megírni nekik e-mailben.
  • Dexantreal
    Igen :P. Ha meglátják majd az e-mail címét - ami még nem tudom mi lesz -, akkor aztán elolvassák, elgndolkoznak rajta és így is úgy is oda kötnek ki, hogy miért nem jutott eszükbe nekik hamarabb és megcsinálják. Ha meg nem, akkor eléggé nagy barmok, hogy ekkora lehetőséget elszalasztanak. Forradalmi újítás lehetne online játék részben ez a Maddennél.
  • Thanatos
    de veszett ügy mert ea szarik bele, hiddel.. :) de ha sok az időd hülyeségre csak nyugodtan :P
  • Dexantreal
    Szerintem meg nem. Mindegy, megírom én :P, mert ötletnem nem rossz és, ha majd látják az érveket és alszanak rá, hát rádöbbennek, hogy miért nem jutott ez eszükbe előbb. Tényleg csomó reklám lehetőség van benne és több pénzt zsebelhetnek be vele... nekik meg úgyis csak ez számít.... Szóval ez nem veszett ügy. Már csak valami elérhetőség kellene :S.
  • Thanatos
    ott a pont, foci suxxx :DDD
  • Tutilevi
    ha okos akkor meg alapból meg sem szerzi...
  • Casillas
    fifát meg előbb-utóbb kikurja az ablakon az ember :\