1942
  • Thanatos
    nem csak az, az egész nfl a hyperol meg a showmüsorrol szól, nem tünt fel? :) (tény hogy ebben viszont kurva jók az amcsik :P)
  • Thanatos
    tény, de én inkább a nézők szempontját néztem :P
  • Spy Hun
    az a pro bowl :P
    Én is szeretem vick játékát és a hozzá hasonló játékosokat, meg hát mindenki szereti ha szép dolgok történnek egy meccsen :) De nem hiszem, hogy sok csapat a látványosságot helyezné előtérbe az eredményességgel szemben :)
  • NB2
    De esély az SB-re csak a másodikkal van:)
  • Thanatos
    egyértelmű hogy az előzőt, az nfl a showmüsorról szól... :)
  • Bucser
    kérdés ki ér többet.. a Látványosan játszó Michael Vick aki hullámzó teljesítményt nyújt vagy egy biztonságos előre számolható közepes teljesítményt nyújtó QB?
  • Tutilevi
    jóhát nem egyezik a véleményünk megesik az ilyen. számomra ugyanis nem csak a statok mutatják h ki mennyire jó
    már csak azért is mert lehetnek akármilyen jó statisztikái az általad emlegetettek közül delhommenak brunellnek meg eli manningnek én őket nem tartom nagyon sokra... (főleg idén főleg eli-t)
  • donpedro
    Jah, még annyit azért hozzátennék, hogy ezzel együtt még lehet, hogy kialakul a dolog, elvégre Steve McNairnek is hasonló számai voltak a pályafutása első 3-4 évében: kb. 55%-os pontosság, 75-80 közötti passer rating, és évenként kb. 5-600 yard futás. Aztán 2000-től kezdve a pontosság felment 60% fölé, és azóta McNair egyértelműen a jó irányítók közé tartozik. Lassan itt az ideje, hogy Vick is produkáljon egy hasonló áttörést.
  • donpedro
    Egy-egy jó meccse sok irányítónak lehet, Vick karrierátlaga azért nem túl fényes, mármint ami a passzokat illeti. 53.8% a passzok pontossága, 76.2 a QB ratingje, és a meccsenkénti yardátlag is nagyon kevés. Ezek a számok kb. Jon Kitna, Charlie Frye vagy Rex Grossman szintjét jelentik, márpedig egyiket sem igazán nevezném közepesnél jobbnak, legalábbis a kezdőirányítók között.

Mark Brunell, Brad Johnson, Jake Delhomme, Chad Pennington, és még sorolhatnám azokat, akikre azt lehet mondani, hogy jó irányítók, de nem tartoznak a közvetlen elitkategóriába, ahol Manning, Brees, Brady, Palmer, Favre, stb található.

Szóval, ha nem lenne remek futó, akkor valószínűleg nem lenne kezdő irányító az NFL-ben, mert összességében véve nagyon pontatlan. Őszintén szólva, szerintem a futással kiegészülve sem éri el Manningék szintjét, bár úgy már azért közel van hozzá.
  • Tutilevi
    CP/AT YDS TD INT
    M. Vick 16/24 237 4 1

ATT YDS TD LG
    W. Dunn 18 56 0 13
    M. Vick 8 56 0 15

ennyit arról h vikk nem jó passzoló
    + ehhez még hozzájön h vikknek van az egyik legerősebb keze (és a hosszú passzai és elég pontosak),meg hát futásból se naon látni úgy passzolni embert mint ő...
    szvsz vikk nem egy közepes irányító+jó futó, hanem egy jó írányító és NGYON jó futó
    persze ez szvsz mert ahogy az láccik én falcons fan vagyok:D
  • Spy Hun
    ..."magányos farkas" futónak így is tökéletes a figura...
  • Dexantreal
    Hogy sikerült csapatot váltanod? :S Nem igazság... remélem harmadik szezonom után sikerül váltanom, mert már kezdem unni az egy csapatnál való játszást... ráadásul lejátszottam a pre-seasonból 3 meccset és erre véletlen egy másik poszton lévővel rámentettem, de az a szerencse, hogy pre-season startkor csináltam egy biztonsági mentést...

popularityt most nem tudom, nincs tippem rá, majd megnézem otthon. Nekem minden maxon van a honlapon már, jó ehhez nagyban hozzá járult a két szezon és két super bowl győzelem, meg a különböző díjak, ja és a pro bowl is.

WR vagy? :S
  • terasz
    nekem sikerült rookie szezonomban is csapatot váltani, még a hatodik hét előtt.
    Van valami tippetek arra, hogy a popularity-t mivel tudnám emelni? Mert folyamatosan -12 és -20 között mozog, az meg nem túl jó. Bár "magányos farkas" futónak így is tökéletes a figura, második szezonomban futottam 6 meccs alatt 640 yardot, 4. vagyok az aktuális toplista szerint. Csak hát így baromira nem lesz meg a hall of fame, szerintem..
    tudtok erre valamit mondani?
  • Placebo74
    Nálam nem lehet kilépni a replay-ből... jól beszoptam mert, karrier módban már túlvoltam a preseason meccseken, erre az uccsónál véletlenül a replay-be mentem, onnan meg nincs kiút!
    :)
  • donpedro
    Ez azért valamelyest csalóka, hisz ha nincs Rivers, akkor lehet, hogy nem engedik el Breest, aki idén egészen durva teljesítményt nyújt, és valszeg ez nem csak átmeneti lesz nála. Még mindig összeszorul a gyomrom a gondolatra, hogy Brees akár a delfinekhez is jöhetett volna... Csak ugye az orvosi stáb megvétózta az ügyet, aztán Brees meg produkált egy csodával határos felgyógyulást.
  • robotnyk
    hát, a San Diego mindenképp jobban járt Riversszel úgy tűnik
  • Dexantreal
    Ja... van benne valami... csak úgy emlékeztem, hogy lehetett már első szezonban is. No mindegy, majd csak lesz valahogy ezzel az SS-el is.
  • Bucser
    ehhehehehhhheeee:D Ő azért 1/1-es draft pick volt és volt egy bátyja akit nem hívhatunk azért az "NFL legfakezűbb QB"-jának:D Mellelseg nem hiszem, hogy olyan mértékben behozta az elvárásokat, hogy akkora szája legyen:D
  • robotnyk
    Eli Manning ugye megmondta irl, fel is emlegetik neki azóta is :p
  • Bucser
    mert első szezonban nem lehet eligazolni... Nehogy már egy rookie megmondja hol akar játszani.. meg lehet, hogy az egyes számú ügynökkel nem lehet csak a későbbiekkel.
  • Dexantreal
    Indítottam egy SS csávót Hall of Fame-ben, 83 az overálja és második a csapatban, de én szeretném, ha kezdő lenne (tudom depth chart bütykölés) és megpróbáltam agent's office-ban elmenni egy másik csapathoz. Pre season első mecs és semmi ilyesmit nem látok.... miért nincs nálam olyan kérdés, hogy más csapatba szeretne menni? Vagyis kérés.
  • dmx
    Viszont a game általánosságan rohadt jó
  • dmx
    Császtok! Nekem az irányítása egy kicsit bonyolult de majd egyszer....
    Már a kezdésnél a hátrapassz se megy
  • NB2
    Így is kikaptak:)
    Egyébként én úgy vagyok Vick-kel, hogy nem csinálnék belőle "normális" irányítót. Ő így jó, ahogy van, nekem nagyon bejön, hogy ilyen mobilis és rohangál össze vissza. Nem egyszer látom, hogy a qb a meccseken is néznek 30-40 yardra mikor ott a 10 yard előttük simán futathának tök üres a pálya. Vick ezt nagyon jól kihasználja szerntem.
  • donpedro
    Apropó Vick: épp most döntött meg egy 34 éve fennálló NFL rekordot, 22 yarddal túlhaladva az eddigit, ő lett a legtöbb yardot futó QB egy szezonban, 990 yarddal. Ráadásul hátravan még két meccs, szóval lesz ebből 1000 yard. (Jah, és mintegy mellékesen dobott 4 TD-t annak a Cowboysnak, amely Peyton Manningéket elég szépen megállította pár hete.) :)
  • donpedro
    Harrington 4 éve profi, és minden évben kezdő volt eddig, bár az tény, hogy Miamiba eredetileg tartaléknak jött. Úgy is mondhatnám, hogy Harringtonból csak azért lett tartalék, mert a bűnrossz Lions fal mögött kellett irányítania évekig. Ezzel együtt most már nagyon sokan gondolják úgy, hogy akár kezdhetne akkor is, ha Culpepper egészséges lenne. (Én speciel nem tartozom közéjük, noha Culpepperrel 1-3 volt a mérleg, Harringtonnal meg 5-4. Ez azonban szerintem - többek között - inkább a feljavult O-Line teljesítménynek, valamint safety pozícióban a Tillman-Bell cserének tudható be.)

Egy a lényeg, Harringtonnak átlagos karja van, és kicsit pontatlan is. Akárcsak Vick. Viszont ha Joey is 100 yardokat futna meccsenként, akkor szinte minden csapatban kezdő lenne, és pont akkora sztár lenne mint Vick. Ugyanis egy ilyen játékos playoffba tudja vinni a csapatát. Erre egy kimondottan gyenge QB és közepes HB keverék nem lenne képes.

Culpepperrel kapcsolatban csak részben van igazad, ugyanis ha nem lenne sérült, akkor nagyon is mozgékony lenne, 2004-ben több mint 600 yardot futott, és bár úgy néz ki mint egy jóllakott napközis, nagyon is gyors. Más kérdés, hogy mivel a térde ment szarrá, így erősen kérdéses, hogy fog-e még valaha úgy futni mint régen.

Abban meg Dougie-nak igaza van, hogy a Falcons elkapói sem igazán remekelnek. Szóval összességében véve szerintem Vick nagyon is hasznos, ha hagyják játszani, akkor akár egyedül is tud meccset nyerni, de az ő csillaga mindenképpen lefelé tart, hiszen sorra jelennek meg az olyan ifjú tehetségek, akik hozzá hasonlóan mobilisek, csak épp emellé még dobni is nagyon jól tudnak. Lásd Vince Young. Esetleg az idei Heisman győztes Troy Smith. Sőt, ha befutott sztárt akarok mondani, akkor akár McNabbet is mondhatom, bár ő inkább Culpepperre hajaz, sokkal inkább hagyatkozik a karjára, mint az atletikus képességeire. (Már csak azért is van némi hasonlóság, mert mindkettő sokat sérült.)
  • Bucser
    Harrington csak azért kezdő mert Culpepper sérült.

Harrington 9 meccset játszott idén Vick 13-at és mégis ugyanolyanok a statok. Igaz Vick többet fut. De ő ezért egyes számú irányító Harrington meg ezért csak 2.:)

Arról nem tehetünk, hogy culpepper sérült (mondjuk ő még annyit sem tud mozogni mint harrington)
  • donpedro
    Nem egy Peyton Manning, de irányítónak sem rosszabb, mint pl Joey Harrington, aki most nálunk épp kezdő. Mármint úgy értem, hogy a karja nem rosszabb. Csak ugye Harrington nem fut. Ergo én inkább azt mondanám, hogy Vick egy közepes irányító és egy remek HB keveréke.
  • Dougie
    azért azt nem mondanám, hogy nagyon rossz irányító
    a WR-ei folyamatosan elejtik a labdát, egyébként meg az egész Falcons a futásra épül, így persze hogy nem dobál 400 yardokat...
  • Attila8805
    A szabályokkal nincs baj mert 2002-es nfl óta jáccok vele meg nézem a meccseket a tv-ben csak ha kapok leveleket meg az agent office-ba lévő dolgokat nem érrtem.
  • Bucser
    Vickre építették azt a csapatot.. tulajdonképpen ő egy nagyon rossz irányító és egy közepes HB keveréke jó taktikai érzékkel. (kicsit olyan érzésem van mintha az Every Given Sunday-ben a Jammie Foxx által alakított Willie Beamen-t róla mintázták volna:D)

Úgy működik mint egy 3. futó a felállásban csak ő még valamennyire passzolni is tud:)
  • Spy Hun
    http://www.wolves.hu/oldal.php?id=32

Innen letölthető egy videó is amit még annak idején mikor elkezdték adni az nfl meccseket leadott a sport1 ;)
  • donpedro
    Az IQ tesztnek az a jelentősége, hogy az eredménye befolyásolja az AWR ratingedet.ergo, ha alapból 70 lenne, akkor magas IQ-teszteredménnyel 80 körül lesz.

Az átigazolással kapcsolatban: csak a preseasonben és a rendes szezon első 6 hetében lehet, akkor úgy kell, ahogy Dexantreal leírta, tehát az agent office-ban jelenik meg egy ilyen opció.

Vick-kel kapcsolatban pont most jelent meg egy pletyka, hogy a Falcons következő meccsén HB-ként léphet pályára, és Schaub irányítana helyette. Vick és Mora nem erősítette meg, de nem is cáfolta a hírt. Ezzel együtt kicsi a valószínűsége a dolognak, hisz Vick egy vagyont ér, a HB-ket meg ütik-vágják rendesen. Nem hiszem, hogy Jim Mora kockáztatna ilyet.
  • Dexantreal
    Én is szerettem volna az elején, de aztán beletörődtem, s most, hogy már benne járok a géjmbe rendesen... igen, ahogy Mike is gonoszan megjegyezte :P, augusztus óta tolom, mióta megjelent... már nem kell fordítás. Idővel te is megérted a kifejezéseket, még, ha nem is értetted eddig a sportot és nem nézted.... lsd: Én. Én is így voltam ezzel. A Madden NFL 2006 tanított meg a sport szabályaira, a 2007 csiszolt rajta és Zala Predators honalpján lévő igényes munka az NFL játékszabályáról pedig végképp megértette velem a játékot tökéletesen. Ezenkívűl semmi értelme a magyarosításnak... esetleg IQ teszteknek kéne, de annak szerintem nincs nagy jelentősége... néhányszor volt, hogy 20-s éettem az IQ-m, mert nem értettem egy-két mondatot és így is 3-dik kör elején draftoltak, mert jó volt a játékosom... és még át is ugorhatod az IQ tesztet, akkor se történik nagy tragédia.
  • Attila8805
    Ehez nem is lesz magyarosítás?
  • Attila8805
    VAn egy olyan problémám hogy van egy Logitech rumblepad 2-esem és a játék nem ismeri fel.
    Pedig a windows is meg a saját szoftverje is felismeri.
  • quack
    hát multkor (vagy par hete nem tudom mar) 50 passzolt yardja volt, akkor meg hiaba fut 150t mellé akkor is kikap a csapat
  • C Ronaldo07
    sztem jobb Tom Brady mint Vick akár milyen jól is fut
  • Dexantreal
    De hát jól fut... oké, nem lenne kezdő HB, de szerintem bejönne neki az a poszt is, ha mrá ennyit futkorászik QB-ként. De csak maradjon QB-nek, mer ő oda kell. Megjegyzés, kósza ötlet volt ez a HB dolog
  • terasz
    hát annak pont nem
    :)