2775
Grammar Nazi banner

A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
  • reménytelen
    Ez nem egyszerűen vicces, ez a viccesség fogalmát egy új szintre röpíti, ahol a rekeszizmok úgy ránganak, mintha epilepsziás rohamuk lenne.
  • totya24
    ez csak szerintem vicces?:)
  • reaper4
  • TomDantes
    Szerintem olyan nincs ,hogy Welcome drink...és celeb sincs meg még van egy csomó ilyen baromság de most több nem jut az eszembe.
    Én valami oknál fogva magyarul szeretek beszélni.
  • Vlala #610
    Valami Dj van a neve előtt? Akkor ne csodáld, hogy nem tud magyarul. (már megint ezek az előítéletek, pfuj :) )

A Welcome Drink ismét egy Amerikából behozott blabla. Mi ezt régebben "hangulatfelelős kisüsti"-nek hívtak, azok voltak a szép idők...
  • totya24
    Egy rendezvényszervező barátomnak szoktam árajánlatokat csinálni, a "wellcome drink" elég gyakran használatos kifejezés sajnos.
    De itt egy gyöngyszem. A srác nem képed megérteni, hogy ne írjon üzenőfalra, ha egyszer nem képes normálisan leírni egy mondatot.
  • Dying Soul
    Igen, a noob az az erősen pejoratív értelemben vett újonc.
  • TomDantes
    A Diszkópatkányokon majdnem elhánytam magam...vagyis inkább Disznó-patkányok.
  • Pluskast
    Na és a mizu? A falra mászok ettől a kifejezéstől. Vagy a Mizó tej jut eszembe róla vagy a Diszkópatkányok című film.
  • TomDantes
    Már nem is trendi hanem trendy ? Bár nekem egyik se tetszik.

Amúgy jut eszembe, sok Rejtő Jenő könyvet olvastam, és ügye Fülig Jimmy levelei...nos igen azok ott ügye viccesek, de hogy mostanában vannak emberek, akik komolyan írnak úgy...hát tényleg nem lehet rájuk mit mondani.
  • Vlala #604
    Mert az olyan "trendy".
  • TomDantes
    Ettől függetlenül pofán csapnám aki ezt divatba hozta. A welcome-drink-el egyetemben.

Arra rá jöttem , hogy azt jelenti béna, úgyis mondhatnám ,,vágtam" de miért nem lehet azt mondani: béna vagy barátom. Inkább felsorolja az állatkertet...
  • Vlala #602
    A láma tényleg egy teveféle, a Theocracy c. játékban lehetett ilyet tenyészteni, karavánokban hatásos teherhordó (kivéve, ha kukoricát szállítasz, mert akkor a fél rakományt megeszi útközben). A szakkifejezés nem az állatnévből jött, hanem az angol "lamer" ( =béna) szóból.
    A noob, n00b talán a newbie (újonc) rövidítése, de ebben nem vagyok biztos.
  • TomDantes
    Nekem működött, de most nem. Valamiért most nem tudom én se beállítani.
    De ha most multiznánk azt mondanám: n00b!

Ja, tényleg mi az a láma? Úgy tudtam az egy állat a teve rokona...komolyan annyi új szót tanultam mostanában!
  • Vlala #600
    Az én "tűzrókám" minden, két betűnél hosszabb szót aláhúz. (szerintem angol a helyesírás-ellenőrzője, de egyrészt nincs rá szükségem, másrészt hülye vagyok a technikához, nem tudom átállítani. :) )
  • TomDantes
    Érdekes téma. Nekem rossz a ,,hejjesssirasom" (elnézést érte) ami baj mert sokat írok. Viszonylag.
    De épp ezért van egy Word nevű találmány, valamint a Firefox is tud ,,olyantat", hogy ,,kijavítccssa" a hibákat.
    Bár én leginkább elgépelni szoktam.
    De ami engem zavar, ha élőben is így beszél valaki mondjuk kimondja hogy ,,XD", meg ,,LOL".
    Hát igen. Lehetne mondani, én meg sokat káromkodok, de magyarul teszem, nem azt mondom, hogy : ,,baszcsi" hanem hogy : b@zd meg

Valamint a multi-nyelv. Az remek még. Amikor monták nekem, hogy
    : n00b.
    Visszakérdeztem: Nem beszélni magyar? Sprechen Sie Deutsch?
    Erre azt felelte, hogy köcsög vagyok...azóta rá jöttem mi az a n00b. De már ezt is halottam élőben kimondani: ,,núúúbb" Én meg azt mondom: izé.

Továbbá, a halottam a minap: welcome-drink, azt hiszem az esti főzős műsorban mondták.
    Elgondolkodtam, mi az a welcome-drink. Hát...lehet, hogy tudatlan paraszt vagyok, de nálunk nincs welcome-drink, nálunk ,,feles" van. Mi úgy mondjuk, na iszunk-e egy felest? (hö? -ezt is hozzá tesszük néha)
    De welcome-drink...biztos bennem van a hiba, de én nem értem a világot.
  • gz8
    Elképzelhető, jól hunyorítva én is eképp korrigálok. Ráadásul a nyelvezete is inkább fiúra vall, mint lányra. :)
  • Attila8805
    Szerintem gábor ahogy az elmosott névből kivettem.
  • gz8
    Nem tudom, a Humoros és aranyos képekben találtam :D
  • Vlala #595
    Nő, vagy férfi az illető?
  • gz8
  • Dying Soul
    ehhez gratulálok, megfogtad dzsénó hozzászólásának értelmét. :)
  • Z
    Nos igen. Egy vállgazd könyvben jól írja a szerző, hogy a sikeres vállalkozó gyakran igen primitív. Mert ha dől a lé, akkor mindegy, hogy mennyire művelt, igényes önmagára nézve az ilyen ember, ugyanis a hivatalos iratokat úgyis elkészítik helyette. De a népítéletek között van néhány kősuttyó. Bár ha belegondolok, hogy mit látok az utakon, talán nem is kéne meglepődnöm ezen. Inkább azon kéne felháborodnom, hogy ezek is írhatnak egy fórumra.
  • Z
    Lemaradt az N a végéről? Egyesek sajnos már írásban is elharapják a szó végét...tisztára, mint az amik.
  • gz8
    vő az éberség :)
    (Értsd még: Vegyelem, Ludwig, vegyelem!)
  • Loál János #589
    Jaj már, Korrektor úr!
  • gz8
    nagybetűkkel írták az ly-t? :o
  • gz8
    Vannak biz, de ez kifejezetten szívbemarkoló volt, úgy, hogy ez ráadásul már a folytatása, pár tanáccsal előtte van az előzmény. Hihetetlen, hogy ha már valaki ilyesmire adja a fejét, akkor ne kérje meg valamivel írástudóbb gyerek/unoka/szomszéd stb. tanácsát, hogy nézzemámeg mitirtamoda :DD
  • Vlala #586
    Én ilyenkor rákérdezek, hogy "ő a gyerek, vagy te?".
  • Loál János #585
    Ehh, igényes könyben is láttam, hogy: valamiLYe. :-C
  • Z
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

A népítéletben is vannak ám gyöngyszemek!
  • reménytelen
    Ami engem az őrületbe tud kergetni, az az, hogy ha a felnőttek meglátnak egy kisbabát, akkor ők kezdenek el babanyelven meg pöszén beszélni hozzá. Mit fog így megtanulni a gyerek? Neki kellene a felnőttektől tanulnia, hiszen fiatalon az ember a nagyobbakat utánozza, tőlük lesi el a dolgokat.
  • Vlala #582
    Ezt szépen kifejezte.
  • gz8
    Itt meg inkább a múltba tekintenek...
  • DaemoonHunter
    Áhh...leesett, sajnos...egyre rosszabb lesz ez. Ahogy elnézem már a kisebbeknél alap dolog, hogy ilyen jelzőket raknak minden "mondatuk" után.
    Hát aki így ír abból kinézni, hogy a "szercsi" nála drogot jelent, ennyire primitív szinte süllyedni egy kis adagtól sem lehetetlen...
  • mumpic
    "Ahogy akolege monta sajna ez az utolso 2.5 de ne csugedj edig nem volt olyan szerver amin ne tudtam volna játszani :D csak a punkbuster kelet firisteni azt bekapcsoltam és fel frisitete amikor csatlakozot a szervere és utána ami eltartot nekem kb 1 percig mig meg frisült de utána már tolhatam is :D"

Egy hozzászólás az ubuntu.hu america's-army topikjából. Annak azért örülök, hogy a tudtamot jól írta.
  • Vlala #578
    A "kisebb, mint három" nekem is elég nehezen esett le, ez egy szivecske lenne.

A ceji, cejcsi, puiccanat" amolyan gyermeki gügyögés, és a szerző értelmi színvonaláról ad elég valós képet.

Szakértőink még vizsgálják, hogy a "szercsi" lehet-e egy kisebb adag drog...
  • DaemoonHunter
    Valaki elmagyarázná mitől trendi valaki akkor, ha ilyeneket használ: "<<<3, <3, szercsi, ceji, pucc" stb...
    Legtöbbször myvipen látok ilyeneket, lassan minden csaj ezt használja
  • Dying Soul
    Jajj és a párja: Micsodi?
  • Vlala #575
    Sokan már a "halló"-t is becézik a telefonban - bocs, a mobcsytelcsyben. :)Lassan olyanok leszünk, mint a kínaiak, minden szavunk "csí"-re fog végződni. Ezzel addig nincs is baj, amíg a Jancsi, bácsi, kocsi, kicsi szavainkra gondolunk, de a magyar nyelvben a kicsinyítő képző nem a -csi, hanem a -ka, -ke.