2775
A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
-
#534 :-|||||||||| -
#533 Ahogy egy subba-kommenten láttam: HP Rovásírás:)
(Ígérem többet nem linkelgetek.. ) -
#532 És akkor ne idegesítsem fel magam!? :) -
Vlala #531 Ez már nem is lány, inkább lény. -
cucmalajmc #530 értelmes lány lehet... -
chokeerigo #529 1.
"-Mit gondolsz a magyar nyelvről?
-háááát nem túl trendee...de láv"
2.
"szercsy-lávcsyzlak tégedet!!!" -
#528 Ezen ne lepődj meg. A tömeg buta és őt kell kiszolgálni - nem pedig téged. -
#527 http://www.thegrenma.hu/
Inkább nem kommentálnám. Ezekről írt a zene.hu, Victor Wootenről (i) meg nem.:S -
feamatar #526 azok nem valami GreenDay tribute zenekar? egyszer voltak Nyíregyen... elég érdekes fellépés volt... nyomták konkrétan a témát a srácok, csak hát metal koncerten punkbandaként :D -
moralosan #525 Grenma az egy együttes, egy szinkronszínész énekel benne... Amúgy nekem nem jön be, ahogy az a legtöbb magyar divatzene sem. -
Vlala #524 Talán a grandma - nagymama szóra asszociál a "grenmagenyó" kifejezéssel? -
#523 "bleket" - black metal-t/metált
"grenmagenyók" - talán valami mai divatos stílus
-
#522 "Most már mindenkinek zenekara van, bár ők teljesen hozzá nem értő balfékek, akik a lányok figyelmének felkeltésére gitárral pózolnak. Bevallom, engem/minket az a nemes cél vezérel, hogy valami, kicsit új magyar [..] csináljunk ami igen jó, de [..]. A nagy zenészek meg évtizedek óta űzik a mesterségüket, a sok kezdő pedig [..]. Ja és kellemesebb lenne zenélni mint hegeszteni (de jobban szeretem én annál). De fiatal és bohó vagyok, és az utóbbiak közé tartozom, illetve szeretnék tartozni majd."
Na? :-) -
Vlala #521 Az "énke" kétszer szerepel a sorban.
A választ nem tudtam értelmezni, holnap nekifutok újra. :) -
#520 Már a téma is idegesítő:
"Manapság mindenki híres akar lenni, minden második ember gitározik! Lassan több a zenész mint a kétkezi munkás. Mi a véleményed erről?" (Hotdog körkérdés)
egy válasz:
"hát mostmár mindenkinek zenekara van ful laikus balf*szok és áh figyejjenek má fel a jányoik pózolok mán a gitárrommmal:D de téleg:D bevalom enge/inket az a nemes cééél vezérel h valami kicsit uj magyr blekekt csináljunk ami naon üt de ijen grenmagenyókat nyomatnak az emberek...nagy zenészek meg évtizedek óta nyomják és akora sok balf*sz meg....:D jah és kellemeseb lenne zenélni mint hegeszteni:D de joban sze3retem én annál) dem emg csak fiatal bohó vagyok és éppen a másodikak közé tartozom és akarok lenni jahxd"
jah.. és az "én" szó helyett használtak, amiket eddig idióta közösségi portálokon találtam:
-my
-énke
-éncsy
-éncsi
-énike
-énke
meg biztos van még pár, amiről lemaradtam.:) -
#519 fanasztikus... szerencsére ilyet még nem láttam -
#518 "ikszdé"
borzasztó... -
#517 Létycszxy.
Közkívánatra. -.- -
Vlala #516 Tényleg. Bár a topicindító már forog a karosszékén és sóval hinti be a monitorát. -
feamatar #515 meg a kötelező y a végéről ;) -
Vlala #514 Hé! X-et nem tettél bele! :) -
#513 Létycszi. -
Vlala #512 Azt hiszi, hogy a létezés az alapja mindennek. :) -
#511 tudom, hogy általában két cével szokták írni, és azt is tudom, hogy a "légy szíves"-ből alakult ki
azért írtam ide, mert eddig nem láttam, hogy vki "tsz"-vel írta volna, pedig két cével sokkal egyszerűbb -
feamatar #510 upsz, igen, ahogy mondod
-
feamatar #509 jah, sztem is, a lécci az sokkal jobb -
Vlala #508 Pedig csak viccből írtam. :)
Christina13: Ez általában két cével divatos, pedig a "légy szíves" rövidítéseként nem igazán illik oda a "t" sem, nemhogy a két cé. -
#507 most láttam a cseten, hogy vki azt írta, hogy létszi
elég érdekes... -
#506 Talált :) Legalábbis a szövegkörnyezet szerint ezt kell jelentenie... -
Vlala #505 Szabad a gazda. Mit jelent? Gurulós bőröndöt? -
#504 felvi.hu-ról: gurcsibörcsi
Eltartott egy ideig, mire felfogtam mit is jelent a szó :) -
Vlala #503 Jó, addig pill... e pille pille pille, szebb a világ rózsaszínbe'... :) -
#502 mindjárt jövök vissza addig pill O.o -
#501 Lereagál. -
Vlala #500 Gügyög. Sajnos még kicsi, beszélni nem tud. -
cucmalajmc #499 ahogy leírtam az előző hopzzászólást, bejelentkezett MSN-re egy osztálytárs akinek ez volt kiírva :"Legjobb bnőm Sziszka Cejdán Menyasszonyok lecünk xd állapota Elfoglalt, ezért lehet, hogy nem válaszol.". ezt kimásoltam van benne sok apróság, amit szintén nem bírok elviselni. -
cucmalajmc #498 "nagyon love" kifejezés is megmagyarázhatatlan számomra... "nagyon lávolom ezt, vagy valamit" ez miért jó? -
#497 Ez a lájtos gáma már bocs de borzalmas..... -
#496 Ne röhögtess!
Ne vigyél már filozófiai magaslatokat egy tartalmát, nyelvhelyességét és értelmét is tekintve baromságba!
A "lájtos gáma"-tól egyszerűen minden normális, MAGYAR ember dühbe gurul - hallja azt élőszóban, vagy olvassa azt írásban!
A könnyed játék igenis szebb, helyesebb és árnyaltabb, mint a fentebb említett, ráadásul helytelenül használt, félszlenges kifejezés.
Könnyed: légies, magasztos, áttetsző, selymes
Játék: nehogy már ezt is meg kelljen magyarázni...
-
Vlala #495 A light maga is könnyűt, könnyedet (más értelemben fényt, de az most nem tartozik ide) jelent. Jó, nem hangzik olyan lazán, mint a lájt, de legalább magyar, és van értellme.
Mi az a gáma?