2775
Grammar Nazi banner

A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
  • moralosan
    Eh, nem tudom, szerintem magamat idegesíteném fel, ha megpróbálnék direkt így írni... :)
  • totya24
    Fókusz:

http://www.online.rtlklub.hu/videotar/?vkatid=7&adasid=2746&videoid=070317303

Jól pofáncsapnám mindegyiket, aztán a kezükbe nyomnék egy könyvet...
    Méghogy nincs ideje.. tanuljon meg gyorsan gépelni:)
  • Vlala #452
    Pusztulásra? Nem hinném.
  • Loál János #451
    Kár ezen bosszankodni, a nyelv sajnos erre van ítélve.
  • Vlala #450
    Szerintem is inkább a félkarú rablónál vagy a rulettnél kell keresni az eredetét.
  • 12346
    szvsz ez a csodálatos "kipörgettem" kifejezés biztos nem ered semmilyen búgócsigából, cd-ből, miegyebekből. egyszerűen vmi kispórólt iq-jú Kazinczy imitátor kreálmánya. aztán a többi, hasonló kihívásokkal küszködő droidok közt szépen elterjedt.
  • moralosan
    Kipörgette talán még jöhet a búgócsigától: fogod, "kipörgeted", majd egy idő után leáll, befejezi a mozgást.
  • Vlala #447
    Látod, ezt sem tudtam.
  • HUmanEmber41st
    Igaz, h k*. régi a post, de a baconszalonna történetéről egy pár szó:
    Míg a II. V.H. után ki nem irtották ( szinte) a mangalicákat, a Bakonyban hatalmas mangalica csordákat makkoltattak és Angliába is nagy keletje volt a mangalica szalonnának. Ezt a különleges szalonnát nevezték el az angolok a Bakony- hegységről baconnak.
  • HUmanEmber41st
    Nah majd visszaolvasok, de nemrég hallottam a rádióban 1 nyelvész műsorban, h a pendrive szó helyett esetleg használhatnánk a tolltár kifejezést. Mi a véleményetek?

A kipörgettem a játékot talán abból ered, h a CD pörög ( persze még a régi időkről van szó) és a lemezről így betöltötte az összes pályát stb.?

a #438 hát no comment vagy magyarul szóhoz sem jutok. ( vagyis jutok, de ebbe a topicba nem valóak azok a szavak :D :D )
  • Vlala #444
    Ugyanígy, mint a "most a Stalkert tolom" kifejezés. Hová tolja? És miért?
  • reménytelen
    És a "kiolvastam a könyvet" kifejezésről mi a véleményed? Mert az lenne a helyes, hogy "elolvastam a könyvet", nem? Helytelensége ellenére nagyon elterjedt kifejezés... (sajnos)
  • moralosan
    Szerintem a második halálosan nem vészes, bár én nem használom.
  • Dynamic
    Mi ez az idiótaság már egyre több embernél:

kijátszottam a játékot(Értsd végigjátszottam...)
    kipörgettem a játékot (Ugyanaz, mint az előző, de ez a legnagyobb marhaság.Honnan a fenéből jött?Semmi értelme.)
    kivittem a 4. pályát (Hasonló.Értsd megcsináltam a 4. pályát)
  • 12346
    ilyen barinőt akarok:C
  • Vlala #439
    Ez az angol-paraszt keveréknyelv.
  • totya24
    újabb gyöngyszem:

Eloxör is ez ÉN VOK!!!!! Non nem love az onakat, akik mások képét xedik le netrol, v MÁSOLJÁK (köztük enyimét is)...még amit nem bírok az a zsarolás, az igazságtalanság, és ha hü***nek nézik az embert!!!!! Amiket xeretek: bulizni, táncizni...xal imádok tombolni!!!!! Party helyek: BANK DANCE HALL...non love ezt a helyet már csak azé is, me ide jár az öcces barim, xal van 1 yó kis nagy társaság!!!! =) A másik kira hely még E-club!!!!!
  • 12346
    ugyanez igaz az edukáltabb arcokra is.
  • agyhalál
    Az igazán elszomorító az, hogy ez már nem az érettségiről szól. Érettségi mellett is lehet valakinek ilyen helyesírása, fogalmazása, és a legelszomorítóbb; gondolkodása is.
  • Vlala #435
    Érettségi... minek az a mai világban? Elég, ha a jogi képviselődnek van.

Bocs az offért, ez már nem a topic témája.
  • Dzsini
    gondolj bele, hogy esetleg 1-2 éven belül érettségiznek...
  • 12346
    #428, #429
    az a baj, hogy ez már olyannyira tipikus jelenség, hogy nem is akadok ki rajta. egyszerűen betudom anak, hogy ezek a formák többnyire "14-18", vagy "14 alatt" kategóra, és talán kinövi^^
  • mumpic
    "Zenét én tudom, akarnám talán annyit látni, kivánni, csak otthoni módon."

Hű, ez a gitáros topikban volt, és hiába helyesírás, meg központozás, nekem ez sok volt. Valaki meg tudja fejteni? :)
  • Dzsini
    Ez amúgy teljesen értelmezhető volt, a gond a minimalista mondatszerkesztés és a helytelenírás néhány szép példájával van (múlt idő szigorúan 1 t, központozás kimerül 2 ':D'-ben ...).
  • Dying Soul
    Szerintem ezek az emberek nem is tudják, mit is akarnak mondani. Csak elkezdik és kész, kapsz egy masszát.
  • Dzsini
    Most fogtam:
    "en most voltam nem reg amikor geci hideg volt akkor elmenyfurdobe es kimentunk a kulso medencebe este mert meleg viz volt benne es geci jo volt :D tok sotet volt es gozolgot 2 meter magasagig a viz vagy is a hideg miatt latszot de naon cool volt :D"
  • agyhalál
    Itt egy újabb gyöngyszem:
    "bebben biztos vok énis
    sztem has eljönnek ezek a 4d-s játékok új űr tecnkiákstb naszóval ez a PoP triologia olyyan lessz mint nekünk a doom 1-2 akkori tutti hogy tolni fogom "
  • KranaZoli #427
    Elnézést, csak azért írtam be, mert az aláírásomra voltam kíváncsi, sehol nem lelem, hogy annó hol állította be :(

Elnézést!!!
  • reménytelen
    Kihagytad a muszájt, amit sokan ly-nal írnak.

(Bevallom, volt egy idő, mikor én is azzal írtam, aztán valaki szólt, megnéztem a Helyesírási szótárban, és valóban j-vel kell írni, ezért azóta mindig ügyelek a helyes írásmódra, és próbálok másokat is megtanítani rá.)
  • 12346
    okés, köszi:D bár asszem ez most megvolt:))
  • Krezga
    Azért néha van:D
    Nyugodtan öntsd ki a szíved:)
  • 12346
    vaze. most nézem, hogy itt nincs is élet:D
  • 12346
    gyáh, de jó, hogy van nyelvtanos topik^^ sokszor elküldenék nem egy embert sg-n is a jó k anyukájába, hogy 20-30 éves korában miért ír olyanokat, hogy "hangossan", "indúl"... hogy az ennél suttyóbbakat már ne is említsem. a "lessz"-t szinte már észre sem veszem:/ az imént sikerült besokalnom, aztán inkább gyorsan kerestem egy topikot a rinyámnak:D tényleg ilyen primitív parasztok az emberek, vagy csak nehéznek bizonyult számukra az általános suli?^^ természtesen én sem vagyok tökély, de azért olyan, mindennapi életben előforduló szavakat, amiket az óvodások is az elsők közt tanulnak meg kiejteni, illő lenne nem elbaszni.
  • totya24
    uhh..nem is figyeltem, hogy nem tuti a link... legközelebb majd kimásolom a szöveget.. de mindegy is...
  • Vlala #420
    Ezen az oldalon van egy pár láma. De legalább linkelni nem lehet róla normálisan.
  • totya24
    háhh... egy újabb gyöngyszem.:)
    http://privi.hu/cyndeebaby
    inkább nem is kommentálnám...
  • Dunkey
    Egyébként ilyen beloginolnihoz hasonló hülyeség a leuninstallálni :D...
  • mumpic
    Tessék csuklani! :)
  • Phaemoor
    igenis, érecccccségi! :DD
    vlala: nemtom pontosan, mondom, hogy nem mostanában volt, és annyira nem is érdekelt :)
  • agyhalál
    "éreccségi"?:O
    Végülis a topic témája "pont" megtűri az efféle elbaszott szlenget.