2775
A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
-
moralosan #454 Eh, nem tudom, szerintem magamat idegesíteném fel, ha megpróbálnék direkt így írni... :) -
#453 Fókusz:
http://www.online.rtlklub.hu/videotar/?vkatid=7&adasid=2746&videoid=070317303
Jól pofáncsapnám mindegyiket, aztán a kezükbe nyomnék egy könyvet...
Méghogy nincs ideje.. tanuljon meg gyorsan gépelni:)
-
Vlala #452 Pusztulásra? Nem hinném. -
#451 Kár ezen bosszankodni, a nyelv sajnos erre van ítélve. -
Vlala #450 Szerintem is inkább a félkarú rablónál vagy a rulettnél kell keresni az eredetét. -
#449 szvsz ez a csodálatos "kipörgettem" kifejezés biztos nem ered semmilyen búgócsigából, cd-ből, miegyebekből. egyszerűen vmi kispórólt iq-jú Kazinczy imitátor kreálmánya. aztán a többi, hasonló kihívásokkal küszködő droidok közt szépen elterjedt. -
moralosan #448 Kipörgette talán még jöhet a búgócsigától: fogod, "kipörgeted", majd egy idő után leáll, befejezi a mozgást. -
Vlala #447 Látod, ezt sem tudtam. -
HUmanEmber41st #446 Igaz, h k*. régi a post, de a baconszalonna történetéről egy pár szó:
Míg a II. V.H. után ki nem irtották ( szinte) a mangalicákat, a Bakonyban hatalmas mangalica csordákat makkoltattak és Angliába is nagy keletje volt a mangalica szalonnának. Ezt a különleges szalonnát nevezték el az angolok a Bakony- hegységről baconnak. -
HUmanEmber41st #445 Nah majd visszaolvasok, de nemrég hallottam a rádióban 1 nyelvész műsorban, h a pendrive szó helyett esetleg használhatnánk a tolltár kifejezést. Mi a véleményetek?
A kipörgettem a játékot talán abból ered, h a CD pörög ( persze még a régi időkről van szó) és a lemezről így betöltötte az összes pályát stb.?
a #438 hát no comment vagy magyarul szóhoz sem jutok. ( vagyis jutok, de ebbe a topicba nem valóak azok a szavak :D :D ) -
Vlala #444 Ugyanígy, mint a "most a Stalkert tolom" kifejezés. Hová tolja? És miért? -
#443 És a "kiolvastam a könyvet" kifejezésről mi a véleményed? Mert az lenne a helyes, hogy "elolvastam a könyvet", nem? Helytelensége ellenére nagyon elterjedt kifejezés... (sajnos) -
moralosan #442 Szerintem a második halálosan nem vészes, bár én nem használom. -
#441 Mi ez az idiótaság már egyre több embernél:
kijátszottam a játékot(Értsd végigjátszottam...)
kipörgettem a játékot (Ugyanaz, mint az előző, de ez a legnagyobb marhaság.Honnan a fenéből jött?Semmi értelme.)
kivittem a 4. pályát (Hasonló.Értsd megcsináltam a 4. pályát) -
#440 ilyen barinőt akarok:C -
Vlala #439 Ez az angol-paraszt keveréknyelv. -
#438 újabb gyöngyszem:
Eloxör is ez ÉN VOK!!!!! Non nem love az onakat, akik mások képét xedik le netrol, v MÁSOLJÁK (köztük enyimét is)...még amit nem bírok az a zsarolás, az igazságtalanság, és ha hü***nek nézik az embert!!!!! Amiket xeretek: bulizni, táncizni...xal imádok tombolni!!!!! Party helyek: BANK DANCE HALL...non love ezt a helyet már csak azé is, me ide jár az öcces barim, xal van 1 yó kis nagy társaság!!!! =) A másik kira hely még E-club!!!!! -
#437 ugyanez igaz az edukáltabb arcokra is. -
#436 Az igazán elszomorító az, hogy ez már nem az érettségiről szól. Érettségi mellett is lehet valakinek ilyen helyesírása, fogalmazása, és a legelszomorítóbb; gondolkodása is. -
Vlala #435 Érettségi... minek az a mai világban? Elég, ha a jogi képviselődnek van.
Bocs az offért, ez már nem a topic témája. -
#434 gondolj bele, hogy esetleg 1-2 éven belül érettségiznek... -
#433 #428, #429
az a baj, hogy ez már olyannyira tipikus jelenség, hogy nem is akadok ki rajta. egyszerűen betudom anak, hogy ezek a formák többnyire "14-18", vagy "14 alatt" kategóra, és talán kinövi^^ -
#432 "Zenét én tudom, akarnám talán annyit látni, kivánni, csak otthoni módon."
Hű, ez a gitáros topikban volt, és hiába helyesírás, meg központozás, nekem ez sok volt. Valaki meg tudja fejteni? :) -
#431 Ez amúgy teljesen értelmezhető volt, a gond a minimalista mondatszerkesztés és a helytelenírás néhány szép példájával van (múlt idő szigorúan 1 t, központozás kimerül 2 ':D'-ben ...). -
#430 Szerintem ezek az emberek nem is tudják, mit is akarnak mondani. Csak elkezdik és kész, kapsz egy masszát. -
#429 Most fogtam:
"en most voltam nem reg amikor geci hideg volt akkor elmenyfurdobe es kimentunk a kulso medencebe este mert meleg viz volt benne es geci jo volt :D tok sotet volt es gozolgot 2 meter magasagig a viz vagy is a hideg miatt latszot de naon cool volt :D" -
#428 Itt egy újabb gyöngyszem:
"bebben biztos vok énis
sztem has eljönnek ezek a 4d-s játékok új űr tecnkiákstb naszóval ez a PoP triologia olyyan lessz mint nekünk a doom 1-2 akkori tutti hogy tolni fogom " -
#427 Elnézést, csak azért írtam be, mert az aláírásomra voltam kíváncsi, sehol nem lelem, hogy annó hol állította be :(
Elnézést!!! -
#426 Kihagytad a muszájt, amit sokan ly-nal írnak.
(Bevallom, volt egy idő, mikor én is azzal írtam, aztán valaki szólt, megnéztem a Helyesírási szótárban, és valóban j-vel kell írni, ezért azóta mindig ügyelek a helyes írásmódra, és próbálok másokat is megtanítani rá.) -
#425 okés, köszi:D bár asszem ez most megvolt:)) -
#424 Azért néha van:D
Nyugodtan öntsd ki a szíved:) -
#423 vaze. most nézem, hogy itt nincs is élet:D -
#422 gyáh, de jó, hogy van nyelvtanos topik^^ sokszor elküldenék nem egy embert sg-n is a jó k anyukájába, hogy 20-30 éves korában miért ír olyanokat, hogy "hangossan", "indúl"... hogy az ennél suttyóbbakat már ne is említsem. a "lessz"-t szinte már észre sem veszem:/ az imént sikerült besokalnom, aztán inkább gyorsan kerestem egy topikot a rinyámnak:D tényleg ilyen primitív parasztok az emberek, vagy csak nehéznek bizonyult számukra az általános suli?^^ természtesen én sem vagyok tökély, de azért olyan, mindennapi életben előforduló szavakat, amiket az óvodások is az elsők közt tanulnak meg kiejteni, illő lenne nem elbaszni. -
#421 uhh..nem is figyeltem, hogy nem tuti a link... legközelebb majd kimásolom a szöveget.. de mindegy is... -
Vlala #420 Ezen az oldalon van egy pár láma. De legalább linkelni nem lehet róla normálisan. -
#419 háhh... egy újabb gyöngyszem.:)
http://privi.hu/cyndeebaby
inkább nem is kommentálnám... -
Dunkey #418 Egyébként ilyen beloginolnihoz hasonló hülyeség a leuninstallálni :D... -
#417 Tessék csuklani! :) -
Phaemoor #416 igenis, érecccccségi! :DD
vlala: nemtom pontosan, mondom, hogy nem mostanában volt, és annyira nem is érdekelt :) -
#415 "éreccségi"?:O
Végülis a topic témája "pont" megtűri az efféle elbaszott szlenget.