A magyar nyelv úttörői

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezalatt mit értesz? :-|

IMYke2.0.0.0
Szánalmas ez a kisgeneráció... <#rolleyes><#wilting>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

<#smile>

Lehetne még fokozni.

Szonpad. :-C

miért nem egybõl szonpat?

<#wilting>

Loál János
SzoNbat. -.-

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

szombi... ere már tényleg nem lehet mit mondani. Bár a "bulizni" még mindig magyarabb szó, mint a partyzni...

totya24
váá. erre már tényleg nem tudtam, mit is reagáljak:

"cya! jössz bulizni szombin?"

ez messengerben történt és természetesena jössz és a buli egy-egy hatalmas kép volt..

Blues, Peace and Jimi Hendrix...

Igen, ez IRC-n ment, de ennek volt elegánsabb fajtája is: pl. a sz4r helyett kaki, a f452 helyett fütyit írt ki, stb.

Persze, ettõl csak a csodakakivas és a fütyiénnel tüzelt kályha vált ismertté.

Dzsini
Nagyon egyszerû a megoldás, régen chateken meg fórumokon voltak olyan szûrõk, amelyek bizonyos durva szavakat (f*ck, p*rn, stb.) szûrtek - ennek elkerülésére választottak olyan számokat, amelyek alapján fel lehet ismerni az eredeti szót, viszont a szûrõprogram nem veszi észre. Aztán persze a szûrõket bõvítették (a szókészlet is bõvült, aztán hagyták a fenébe az ilyen szûrést és inkább emberi moderátorokat használnak, mint itt is), de a stílus megmaradt, és átment a közhasználatba.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Meg az "a" névelõ helyett "ah"... D=

IMYke2.0.0.0
Nálam ugyanabba a "rettentõen gyûlölöm" kategóriáaba tartózik, mint a "vok", és a "h".

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

A megyek helyetti mek hányasnak számít?

IMYke2.0.0.0
Na kész. Az ilyen mondatoktól tudok falnak menni...<#wilting>

Na hopp 😊)

"Egyik spanom azt kérdi tõlem h GeForce FX 5200-on megy e a gém?"

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

Gerbill
Engem ezek zavarnak a legjobban:
Mi a rák van, meg a hasonló rákos mondatok

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

2XP
Mostanában az is terjed, hogy a megszólítást nem felkiáltójellel zárják, hanem vesszõvel, mint a német vagy angol levelek esetében. Engem még ez tud idegesíteni 😞

Ja, meg az is zavar, amikor a levelek végén úgy köszönnek el, hogy:

Szia Aladár

Ebben az esetben a levélírót hívják Aladárnak, viszont õ csak aláírta a levelet helytelenül, így olyan, mintha magától köszönt volna el, és ez sajnos nagyon sok helyen így van. A hibát megoldaná egy kettõspont, vagy egy új sor...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
De lehet, hogy én tudom rosszul. :-|

<#buck>

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

reménytelen
Az utóbbi nem biztos hogy hibás! Egyszerûen csak kijelentette, hogy mi tudjuk. <#vigyor2>
Vannak még a rossz mondatvégi írásjelek:

"Valaki segiteneplz, nemtom hogykell elöremenni?"
aztán
"Ti tudjátok mibõl készül a rántotta."

Nekem személy szerint irritálja a szemem, ha egy hivatalos szövegben, vagy bármiféle újságban, szórólapon kis helyesírási hibák vannak, pl. a vesszõ után nem hagynak szóközt, a mondatvégi pont után egybõl ráírják a következõ mondatot, stb... :-|

Gn. -.-

<#gonosz1>

DJ Skyline
lehet csak elírta,mert az i gomb ott van az o mellett,de ha nem akkor meg trendi!:\

totya24
ezzel még most találkoztam elõször😊

..."Szeretem a disci zenét"...

Blues, Peace and Jimi Hendrix...

A számítógépnyelvrõl vissza a magyar nyelv rögös és buktatókkal teli útjaihoz:

Imádom, amikor néhány ember elfelejti a mondat végére, hogy mi is volt az eleje. Így elég érthetetlen mondatok jönnek ki.

Pl. a bemutatón sor került az új termékünk is bemutatkozott.

Helyesírásilag oké, mégis akkora zagyva kutyulmány, hogy nemigaz.

Dying Soul
A bye és a cya szinte egyenrangú. 😉

sry, közben visszavontam. (a "sry" Csak itt, csak most, csak Nektek)

Külföldi szerveren, bár nem sokon voltam még, de egy bye, Good bye (egyszer osztatlan sikerem bvolt a Better bye-as me-vel), dmhíkeí, anfm.
(de most ha így kezdek írni, azt nem fogjátok megérteni.)

Loál János
gnallz 😮)

Dying Soul
Külföldi szerveren?<#ravasz1>

Nem lenne nehéz egy sziával köszönni ott sem: 4 karakter. Jó, a Sziasztok már kilenc, a cya all pedig csak hét, és mennyivel trendybb már!

Dying Soul
Én általában, ha sietek így köszönök el:
gtg, cyas!

Most találkoztam egy kiírással: Buszjegy 127 Ft a buszjegy.

Ezt magyarázza meg valaki!

IMYke2.0.0.0
mert nehéz ezt kiírni ugye Quake 3 alatt: Sziasztok! vagy Megyek vagy Bye ...
Én naponta (!) fenn vagyok a neten Quake3-azni, és rohadtul nem nehéz beírni mindezeket... a beszélgetés sebessége pedig sosem éri el a percenkénti 200 nyelcsapást, szóval, nem kell oda 10 újjal vakon és sms-stílusú baromságok-rövidítve módszerrel irogatni.

IMYke2.0.0.0
H47 n3m $0k, 4z m4r 3g3sz3n bizto$.

Dying Soul
Ezt a számokkal veló írást néhol túlzásba viszik, de az olyanok, mint pl a g2g nagyon általános. (g2g = gtg = got to go)

IMYke2.0.0.0
Beégnék 😊)))

Ezt eddig értem, de nekem egyszerûbb leírni, mint elgondolkozni azon, hogy ezt hogy rövidítik, leírni, aztán elolvasni a választ, értelmezni... Oké, bennem van a hiba, keveset játszom neten.

D3 427 4ruld m4r 3l n3k3m, h0gy 3nn3k m1 4 f452 3rt3lm3 v4n?

Dying Soul
Így még roszabb :|

Loál János
Jaj, ne csináld már, tökegyszerû. Próbáld meg! <#smile>

IMYke2.0.0.0
Ezzel csak arra akartam utalni, hogy egy iskolába rendszeresen járó, írni-olvasni jól megtanult ember szándékosan nem tud így írni - ehhez már eleve defektesnek kell lennie valaminek nála...

Loál János
Akkor miért olvasod? <#confused>

Loál János
Nem is kényszerít senki, gondolom.

reménytelen
Mert idegesít, hogy egy külön feladat elolvasni! <#ticking>
IMYke2.0.0.0
Ha szándékosan kellene így írnom, akkor sem tudnék... döbbenet.

Loál János
Mondjuk azt sem értem, hogy egy szándékosan túljátszott, szatirikus dolgot miért kell komolyan venni... :-|

IMYke2.0.0.0
Kiütött... <#falbav>

Loál János
Mondjuk ©karcsi írás-stílusának ezt a fajta tagolását nem tudom honnan vetted. :-|