2775
Grammar Nazi banner

A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
  • Dynamic
    "Pfff könyv?Egy könyvet olvastam el végig"

Azt vettem észre, hogy manapság divat azzal dicsekedni, hogy valaki nem szeret olvasni. Régen valahogy ez még "égőnek" számított, legalábbis mélyen kussolt róla az illető, hogy életében nem olvasott semmit a kötelezőn kívül.
  • Loál János #773
  • Rage47
    én ott még nem láttam értelmes megnyilvánulást :D
  • totya24
    Hotdog.hu profil

"A zene jelentése számomra, kedvenceim
    A zene??Mindne nap hallgatom szal nem tom ha lehet ugy mondani nem tom XD"
  • Rage47
    áh, köszi!:D ez megy favba
  • totya24
    Azt hiszem, ezt a linket sok embernek el fogom küldeni a közeljövőben..:)
  • Loál János #768
    Megoldhatta volna egy "eltemette" (így, idézőjelben) szóval, és még vita sem lett volna.
  • IMYke2.0.0.0
    Szerintem is kikerülhető ez a "meghalasztotta" a megölte szóval. Egyszerűbb, magyarosabb.
  • gz8
    Kvázi megölte. Én pl. egy Sherlock Holmes novella lábjegyzetében olvastam.
  • Vlala #765
    Inkább megölte.
  • IMYke2.0.0.0
    A meghalasztotta - számomra - egy rosszul meghonosodott tájszó. Hallottam már, de inkább visszakérdezek ilyenkor a beszélőre, mit is akart ezzel mondani?
  • Vlala #763
    Lehet, hogy csak nekem tűnt fel, talán az "elhalasztotta" szóból, ami teljesen mást jelent.
  • mumpic
    Szerintem rendben van a meghalasztotta. A nyelv változik, és inkább egy ilyen vicces szóban nyilvánuljon meg, mint abban hogy a nyelvtani szabályokat elfelejtjük.

Amúgy meg nyilván a megölte ige ide erős lett volna, és körülírni sem akarta a történést, mert arról szól a cikk is. :)
  • Vlala #761
    Google-ban az x-szel írt "tyúxar"-rta is találsz példákat. ;)
  • Rage47
    googleban találtam rá példákat
  • Vlala #759
    Nem a tartalom a lényeg.
    Mi az, hogy "meghalasztotta"?
  • Vlala #758
    Élménybeszámoló.
    Mások arról beszélnek, hogy lementek az Adriára egy hétre, vagy megismerkedtek egy csodálatos lánnyal, emberünk pedig... tessék. :)

A történet annyiban sántít, hogy ütközik a bélszél alapszabályával:

"Salamno király mondá vala:
    Hangos fingnak ninscsen szaga.
    De amellik sunyi-lapos,
    Annak szaga irtózatos."
  • mumpic
    "*fu eccer osztályba a leghátso padba fingott az egyik fiu és hallottamis és kb 2 mp mulva a legelső padba éreztem xDxDxD"

Írhatta volna a fingottat egy t-vel, az egyiket eggyiknek, a legelsőt ö-vel, az éreztemet pedig sz-szel, és akkor igazán menő lenne, hogy csak a kötőszavakat sikerült helyesen összehoznia.
  • IMYke2.0.0.0
    Playmate a "drágaság":

"Ez az egész dolog még tavaly januárban kezdődött. Akkor felhívott engem egy illető, aki megzsarolt engem egymillió forintra. Azt mondták, ha nem fizetek, akkor felteszik a képeket" - ecseteli a helyzetet a sztártévé internetes videójában Voksán Virág, aki természetesen nem fizetett zsarolójának egy forintot sem, majd egy év szünet után előkerültek a képek.

"Sikerült reggel arra kelnem, hogy ennek a kedves napilapnak a hasábjain ott szerepelnek a képek. Amikor megtudtam, hogy ezek a képek a neten is fenn vannak, akkor az első az volt, hogy kerítsek valakit, aki tudja, hogy ezt hogy lehet leszedetni. Remegtem, annyira ideges voltam. Nagyon jó ügyvédem van hál' istennek. Egyik részről be lesz perelve az egyik napilap, másik részről pedig egy rendőrségi eljárás lesz ismeretlen tettes ellen, mint zsaroló" - mondta el Voksán Virág.

Nos, talán elég ennyi komment: hiányzott jó néhány nyelvtan és fogalmazás óráról...

• totya24
    Ez csak elírás... de akkor is:D

• totya24
    ijj... és ezekből egyre csak több lesz:S "mekszokom", "létszi", stb,stb...
  • IMYke2.0.0.0
    Áááááááááááááááááá! Headshot-ot neki!
  • Rage47
    Ez egy blogpost egy játékokkal foglalkozó oldalon:
    "Szerintetek meik a job játék a CoD4 vagy a CoD6?
    Szerintem nagyon sok különbség nincs bene a két játékban csaja 6 ban 1024/768 as grafikán olyan mint ha a CoD4 et Full grafon tolnád viszont a Co6 ból hiányoloma ki hajolást sokszor nyomom meg az E vagy a Q gombot a ki hajoláshoz mire mekszokja az ember h nincs!Sajnos CoD6 ban is vanak már csiterek és szerver admin hilyán nics esjé ara h rend legyen a szerokon!"
  • Vlala #751
    Ja, a kis hölgy, aki azt hitte, a tévében így kell viselkedni, mert az olyan trendy.
  • IMYke2.0.0.0
    Szerintem, gumikalapáccsal ütögetted volna a TV-det / monitorodat dühödben.
    A játékostársai fellélegeztek - egyértelmű volt a reakcióikból - hogy eltűnik az életükből a kis párisz hiltonka.
    S milyen a Fortuna? A b*** k****g tininek 8 millával gazdagodott a "nem publikus" heti zsebpénze - vehet 130 pár cipőt belőle, meg költhet a szájfényre, és hizlalhatja a dagadt popóját... még hogy ő pompom lány és szereti a matekot és "sales manager" akar lenni... bekakilok!
  • Rage47
    Erre már én is kíváncsi lettem.:D
  • IMYke2.0.0.0
    -társadalom
  • IMYke2.0.0.0
    Tegnap, hosszú idő után először, TV-t néztem.
    Az "Áll az alku" c. fantasztikus, kulturális vetélkedő "főszereplője", azaz a kihívott játékos olyan szinten irritált, hogy majd' szét robbantam a dühtől: emília [direkt kisbetű!]...

"Zsííííír" - ezt mondogatta mindig [hát volt rajta rengeteg, talán önkritikát gyakorolt?]
    "Vááááá" - megpróbált angol-amerikai stílusban értelmeset közölni minden második komolyabb mondata elején, végén, valamiféle mondat tárgy helyén...

Azon felül, hogy egy rettentő mód elkényeztetett 17 éves kis ***** volt, lehetőségeihez képest elég komoly társadalom tükröt tartott a mai fiatalság IQ, és beszéd- és műveltségi szintjéről.
    Az elvárásairól nem is beszélve...
  • Vlala #746
    Habzsolás, dőzsölés.
  • KnightRider

A mai (06.10.09.) Fókuszban hallotta eme gyöngyszemet:

"Nem lesz habzsi-dőzsi!"

Aki megfejti, kap tőlem egy online Kazinczy-díjat :D
  • totya24
    Movshare videólejátszó ablakában megjelenő reklám:

• gz8
    De ezentúl már tudni fogod
  • IMYke2.0.0.0
    És a helyzet csak fokozódik...
    Na, addig is "puxy"

[]
  • Rage47
    ezt benéztem
  • cs istvan
    Néhány nappal ezelőtt Szeged egyetemi városban valaki egy kávézóban üdítő helyett "ücsit" kért.
    Pedig korábban már azt hittem, hogy a "kapcsizást" és a "talizást" már nem lehet felülmúlni.
  • gz8
    Azért a vesszők után is kimaradt pár helyen a szóköz
  • gz8
    ehh, nem /s, hanem /b

• gz8
    Nem ts-el, hanem ts-[b]s[/s]el.
    Bakker, legalább az eszközhatározót (-val, -vel) írnád jól...
  • Loál János #736
    ...muszályból...

Ezt a szégyent, te jó ég.
  • mumpic
    na neee :D