A magyar nyelv úttörői

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
ez csupán abból indult, hogy csinálok valamit aztán jól van utána jött az oszt mint tájszólás és aztán most vissza az azt-ra. ennyi.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

totya24
Én manapság arra figyeltem fel, hogy az emberek az amúgysem túl kulturált "oszt" kötõszó helyett "azt" szócsák használnak...
Régen ugye kifejezték magukat, hogy "Csinálok valami oszt jól van:" ma már meg " csinálok valamit azt jólvan"

Blues, Peace and Jimi Hendrix...

Gerbill
Ezt látni kell
A szerkesztõ gondolom nem egy nyelvtanóráról hiányzott<#vigyor3>

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Krezga
<#csodalk>
xotyi
Ez olyan plázacicces<#idiota>

Trance&Friends nothing more..

Loál János
Tükcsytojcsy. :-c

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

DJ Skyline
"Bármilyen lány megcsalt,lepedõkön szúnyogok" se semmi!😄D

A tükitojinál nincs borzalmasabb... (im-net)

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Dying Soul
Keresd meg a légynézést

xotyi
"Én és az anyám beszökkeltünk a kisteherautóba"<#idiota> ez fáj xDD

Taranov
Szerintem is nagyon sok rosszat tett a magyaroknak és fõleg a nyelvhasználatnak a valóságshow-áradat, de végsõsoron a magyar nézõközönség által teremtett kereslet indította el ezeket a musorokat. Annyiban hibás a két nagy kereskedelmi tévé, hogy eleget tett az igénynek. Nekik felelõsségük nincsen, ellentétben a közszolgálati csatornákkal.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Dying Soul
Halálosak <#zavart1>

Adawe
végem <#taps>

"ez gáz hogy nem lehetkapni😞
én meg valhogy a német versioval nem lenék kibékülve..."

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

xotyi
hát az lol, föleg a két elkényeztetett kölök xD ha mi ilyenek lennénk báttyámmal,akkor apám márt rég kinyírt volna minket😊 OFF vége..😊

DJ Skyline
lehet arra godnolnak,hogyha külföldön nagy a siker,akkor itthon miért ne...külföldön is van egy pár "valóság show",meg egy pár "kövessük végig egy ember/család életét"...pl Ozzy Osbourne és családja!😄

Dying Soul
http://waryou.fokk.hu/index.php?page=komment&id=393
http://waryou.fokk.hu/index.php?page=komment&id=394
http://waryou.fokk.hu/index.php?page=komment&id=395

xotyi
minden aljas szándék nélkül szívlapáttal(az a magyaros nem a baseball utõ<#idiota>)szétverném az emberkét. miért kell minden szart átvenni ami a tv-bõl vagy külföldrõl ömlik?<#wow3><#shakehead>

passatgt
rosebb vagy rossebb?

Taranov
Nem ezeket tartom lazának. Pl. a Kultúrházban láttam már pár embert, aki szerintem pozitív értelemben volt laza.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Nem kifejezetten az üccsire gondoltam. (Szerintem így írják 😊
Mondjuk a doksival nincs bajom, ahogy azt már írtam a topik elején.

Taranov
Hát nem, sry.

kínaji pijacrú.

Adawe
De legalább az "az" és az "egy" szót jól írta. 9 szóból kettõ jó. Kiváló teljesítmény..

"Honan birok veni az orszagba egy DBZ Budokai Tenkaichi-t?"

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

Még általánosban együtt tanultzam oroszt és németet. Kicsit kellemetlen volt, amikor elõs németórámon elszólom magam, hogy Minyázavut Lajos, kaktyivjázavut?

xotyi
nekem akkor kellemetlen mikor német dolgozatban angol szót írok le német helyett. a tanár meg jókat röhög rajta<#idiota> pedig nemis tanulok angolt<#idiota>

2XP
Meg is van az eredménye, néha v-t írok f helyett (magyar szavakban) <#idiota>

Tuti, hogy a Ráknépség van a dolog mögött. 😊

Következõ, amin kínomban nevetek a falat kaparva, a tévé primitívsége. Valóságshow. Kiválogatjuk a tíz-tizenöt legérdekesebb, leglazább fiatalt, összezárjuk, aztán hadd "kommunikálnak" arról, mi a trendi. A VV4 ellen már most tiltakoznak, a III-nál kb. 110 magyartanár akasztotta fel magát 😊
Hogy a dõzikérõl már ne is szóljak egy sót sem... nincs annál szebb, mint amikor egy magát értelmesnek valló ember dicsakozik a buszon, vagy a gyerekei elõtt. Néha igazán kedvem lenne belevizelni a 230-ba ezektõl.

xotyi
az üdcsiben mi a laza?😊 nem egyszerübb azt kimondani h üdítõ vagy szimplán a nevén nevezni a terméket?

Nemteccik a Richárd nevem? -.-

Adawe
én egyszerûen csak cigónyelvnek hívom. 😊

Taranov
Azt mondom, hogy mostanság ez a buzi stílus divatos, de nem túlzott mértékben. Szóval azzal nincs probléma, ha valakin látszik, hogy értelmes, tud is beszélni, de pestiesen szólva "laza". A gond az, ha valaki már azt sem ismeri fel, hogy baromi primitíven beszél.

Atomreaktor
nehéz kitalálni...😊

Loál János
Inkább üdcsi.

2XP
Az ücsi az mi?

Hároméves korig elmegy... Nekem a "kérek egy hambit és egy ücsit" tetszik, az így beszélõ nemi vonzódásáról is sejtet valamit eme megszólalás.

Loál János
Ky, én? 😮)))

sapkafej
panelnyelv?

György

Akkor csítelsz' <#idiota>.

Dzsini
a csávó, a csaj, a della (pénz)... azért a legtöbb ember már megérti (fõleg az elsõ kettõt), és lovári eredetû szavak (merthogy a nyelvnek az a neve)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Voltan
Ezeket nem is hallottam még.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

xotyi
amitöl a legjobban a falra mászok ha azt mondja valaki hogy "iszikét=innivaló, eszikét=ennivaló" mondja. az kiakaszt rendesen..<#wilting>

Nem tudom, szerintem nem épültek be. A Sukár csávó dzsavel az utcán (minden egészséges magyar nyelvû embertõl elnézést kérek) kifejezést még mindig nem érzem magyarnak... de ne keltsünk faji vitát. Azt azonban nem értem, hogy a hazánkba két éve betelepült koreai miért tudott megtanulni magyarul, amikor azok közül sem tud jónéhány, aki itt született.

2XP
Én meg 12 😊

Elevszni ige, elõszemény harmadik számban, tehát õ elv.....

én elveszem, te elveszel, és õ....

Adawe
Ezeken kívül még a csaj, csávó és hasonló cigány (vagy roma, ahogy tetszik) eredetû szavak is bosszantóak. Ezek is jól beépültek, észre sem vette a nép. Nabumm.

Ezt meg inkább csak linkben, vigyázat, csúnya szavak!
Ez már a ló túlsó oldala szerintem.
Kép

Ez meg a másik...

8 éve tanulok németet <#crazya>.

2XP
De, cet-nek ejtik.

Akkor ez most nem jött össze, hirtelen nem is jutott eszembe, hogy ennyi különbség van 😊