2775
A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
-
#574 Micsini? = Mit csinálsz? -
Vlala #573 Erről nekem ez ugrik be.
(copyright Loál János, inc.) -
#572 úhhh ezt nem kellett volna elolvasnom, lefárasztott egész délutánradurva -
#571 Azért a lencsizni nekem már sok...
-
emixa #570 ez van/lesz. elolvasásra és tanulságként ajánlanám ray bradbury - mennydörgő robaj című novelláját. -
#569 Szerintem csak Szabolcsban használják.Akárcsak a "lehetlesz"-t(ua. mint a "lehet").
Falra tudok mászni tőlük. -
#568 Tarack
Jó kis páros...növény + ágyú. Én csak az ágyúra emlékeztem. -
#567 Jól éreznék úgy magukat a székejek erdéjben? :)
rajkonnen92: a palack is :)
Amúgy én úgy tudtam hogy mindösszesen három ilyen magyar szó létezik, ebből kettő a palack és a barack, a harmadikat sosem tudtam meg. Egy egyszerűbb lelkű, már-már az alkoholizmus kacskaringós ösvényeit taposó ismerősöm "árulta el", hogy a harmadik a rock. :D -
#566 Sajnos ez elég elterjedt, főleg a "plázacicáknál", de még ?normál? csajoknál is: "ceretem", "cíwecském"=szívecském, amit nemrég láttam kiírva valahol. Elég szomorú, de ez van és csak súlyosabb lesz mindez. Ami még érdekes, hogy "j" és "ly" már sok helyen nincs, csak egyszerűen "j" minden.
-
#565 barack -
#564 hello mindenkinek. lenne egy fontos kérdésem. tundna mondani nekem vki 5 db olyan értelmes magyar szót aminek az utolsó 2 betűje "ck"? köszi -
#563 Azért szerintem az tudatos...még vagy két évig. -
Vlala #562 Ami a legszomorúbb, hogy olyan szavakba is ellipszilont tesznek, amibe egyáltalán nem kell "jé" betű. -
#561 Igekötősek szintén.
De a durva az, hogy a népszavazási kérdésre adandó VÁÁÁLASZT!!! sulykolják az emberekbe ti. igen vagy nem!?!?! ez milyen megalázó már? Totál hülyének nézik a népet, mintha még egy kérdést sem tudnánk elolvasni, és értelmezni. Mellesleg lehet, hogy sokan nem tudnák értelmezni a kérdést. De hát ez megint azért van, mert a Mónika/Balázs show-kat, egyéb trágyára emlékeztető műsorokat nézik az emberek. Ott pedig nem ízes magyar beszédet hallunk, hanem inkább elégtelen nyelvtant.
Ha a mostani tizenévesek ilyen gyengén tudnak magyarul, akkor mi lesz itt 20 év múlva? Olyan szinten leszünk, mint az USA, hogy lesz külön tantárgy a szavak helyes leírását tanítandó? -
#560 Az ly-nos hibák egyre durvábbak. Pl.: be-/kifelyez, milyét/kilyét.
Az egybeírás, különírás is szép: ugyan az/ez, ugyan olyan, ugyan úgy, stb. :-C -
#559 áhh köszi:) érdekes lehet, még sosem hallottam élőben:) -
#558 karcsi. -
feamatar #557 azért mert pl szabolcsban így (is) mondják, rám is sokszor rámszól egyik kedves ismerősöm, hogy nem ő kell nekem :D -
#556 "Sztem egy kisméretű filet kellesz majd letölteni, és felülírni azt a jerusalemet az orosszal"
miért írnak sokan kellesz-t? -
Vlala #555 Nyávogósan. Mostannában sahjnos ez divat... ettől olyan "édibédik". -
#554 Vajon élőben hogy beszélhet? :|
A "najcisárga" és a "búvcikázni" lerongált:S -
#553 Persze privi.hu, vajon miért nem lep meg... -
#552 Cíjja!
Tonksy vagyok, 14 éves. Budapesten lakok és nagyon nem szejcizem! Imcizek bulcsizni, barátnőcieimmel shoppingolni és pasizni :D Náágyon imcizem a legjobb barciaimat, nélkülük nem is lehet élcizni... ők: Bazsci, Pubci, Babci és Yvci =)
Modellkedek, és tök kircsy! :P :D
Oda vagyok Madonnáért, a kedvencem! De még Bob Sinclart is nagyon imcizem ám! Cejcizem a punkot és a skate-okat is.
Kedvencem a lacoste, adidas, prada, armani,
DC,tumi, hugo boss, jimmy choo, louis vuitton, gucci, nina ricci, . Szeryzem a hosszú szőke hajcis pasikat, annyira cúkeek! :) De pejce ha nem hosszú és szőke az sem hátrány ;-)
Kenvenc cínem a najcisárga, a lila és a józsacín :)
Zene 4evci!! <3
ÍÍÍmcizek vívni és búvcikázni!
Van egy édi kutycim, Ronny :)
Ha jobban is meg cejjetnél ismizni, mert szimpi vagyok esetleg (biztos , hogy az vagyok nincs még 1 ilyen cép csajszee) megtalálsz msn -en! Címem: [itten imél cim vót]
-
#551 Pégség. :D -
#550 Egy közösségi portálon egy ismerősöm hírdeti a bulijait:
"INGYENES BUSZJÁRAT!!!
Sziasztok!!!Szoval ingyenes buszjárat indul *******be az ****** **** Discoba!!!
A fenti pégségtöl indul megál a soromponál a buszmegáloban!!Egy fehér buszrol van szo!!
Az indulás innen fentröl 21:45-és 22:00 között aki nem lessz ott lemarad egy fergeteges bulirol!!Mindenkit szeretettel várunk!
ÜDV:****
UI:Haza is ingyenhoz!!:D:D:D"
egy másik:
"Pot Szilveszter!!!
Mindenkit szeretettel várunk egy fergeteges pot szilveszteri partyra!!A ******* preszoban 01.07
ÜDv:****"
-
Vlala #549 Mi ez a brutalitás, kérlek? Elég lenne kicsipkézni a nyelvét. Ő is kicsipkézte a miénket... -
#548 Addig ütném, míg mozog... -
#547 és így már meg is ismertük..:)
(gondolom, valami bemutatkozás)
de legalább olvasná át utólag..:) -
Vlala #546 -
#545 Ez teljesen normális fogalmazásmód. -
#544 "csá én egy naon ari+kedves csajxi vok.csejetem a CSOKIT naon naon naon naon naon .xeretem a barátomat sancykát imádom naaaaaagyon csejetem
ja hosszu fekete hajam van barna bör és nagyon csini!!!!!!!!!!!!!na cyastok" -
#543 hát ez a kettő így durva volt. sokkolóan. -
#542 msnen: tilts fel kérlek!4
:o -
#541 Amiről ír, én nem tartom hallgatásra méltónak, Victor Wootent vagy Fleck Bélát viszont annál inkább. :) -
#540 mivel egyre durvább a torzulás:) -
moralosan #539 Minden generációnak megvannak a maga idiótái, csak "e" korban már feltűnőbb. -
#538 A "gizdaság", menőség jele, hogy miért, ne kérdezd.
A '90-esekben is létezett a jelenség, csak a 2-3x idősebb korosztályban. Nők, férfiak egyaránt ilyen csücsörítős, néha flegmásított pofával tudatták a világgal, hogy ők gazdagok, és baromira ott vannak a szeren. :-| -
#537 Inkább szánalmas egyéniség és tudat nélküli zombik.
(De amúgy meg mi a f*szért csücsörítik a szájukat ezek állandóan?Ez is valami hihetetlen mélyértelmű emós idiótaság?)
-
#536 És az a legszomorúbb, hogy ők a jövő (de)generációja. Lever a víz, ha csak rágondolok... -
Vlala #535 Embernek látszó tárgyak. :)