10030
  • TopGun
    Olvastam koszi. Ezekszerint akkor egy teljes Gold verzio forditas keszul...
  • DORSANAX
    Én 2.65.2-es játékkal és a Community Patch telepítése után be tudtam lépni.
    Igaz, hogy nem játszottam, csak beléptem a zárt netre, majd kiléptem, mert nem igazán volt időm a játékra és még én sem kockáztatom a legális játékomat.

Viszont amennyiben a Community Patch készítői hivatalosan is beépítik majd a magyar nyelvet ebbe a kiadóval egyetértésben készített munkájukba, akkor véleményem szerint semmi gond nem lesz ezzel.

Miután tudomásom szerint ők kezdeményeztek, és keresték meg bizonyos csatornákon keresztül RaveAir-t, gondolom, hogy nem lesz probléma ezzel...

• Fantusz
    A magyarítás legnagyobb kérdése az lesz, hogy az ily módon megváltoztatott játékkal fel lehet-e menni zárt netre.

Offline mód meg sem tudja közelíteni azokat a lehetőségeket, amelyeket csak a multizás adhat, ha a magyarítás az online játékmód feladásával jár, még tovább szűkíti azoknak a körét, akiket még egyeltalán érdekel a Sacred2.
  • DORSANAX
    Arra sajnos nem lehet.
    Ha arra gondolsz, amit a képeken láttál, akkor félreértetted a dolgot, mert a #9450-es HSZ-ban nem erről van szó.

RaveAir az Ice And Blood teljes játék fordításán dolgozik, amiről pontosabban a Portálon olvashatsz.

Szerencsés véletlen, hogy egy Community Patch készült/készül és ennek eredményeként vált lehetővé a teljes magyarítás elkészítése.
    Tudomásom szerint a Community Patch készítői nem szerették volna a magyarokat kihagyni, ennek eredménye ez a helyzet...
  • TopGun
    Sziasztok! azt nem ertem, hogy a magyar alap Sacred II-re hogy lehet ratenni az I&B-t? Dorsanax?
  • wesker24
    Éa sacred 2 Ce-t a Game.co.uk-ról vettem meg mindössze csak 5,99 Fontért !

Nagyon megérte ! Ilyen áron halálos vétek lett volna kihagyni !

• Murder3
    5 ezer még így is és úgy mint a far cry 2-vel h megvettem és nem játszák multiba ami miatt megéri megvenni úgy nem akarok járni.

• DORSANAX
    Azt én nem mondtam, nekem például 2-3.000pénz körül még ma is megérné, de ahogyan írtam én kicsit drágábban vettem és azt is írtam, hogy én elfogult vagyok...
  • Murder3
    vagyis nem éri meg....
    kár mert csak single miatt nem tudom megvenni.

• DORSANAX
  • McFrost
    Nem magam számára várom a kieget, hanem az újaknak, ismerjék meg a világát, milyen tutkó.

Nekem elég az alap, pénzt erre többet nem szánok.
  • DORSANAX
    Én elfogult vagyok, mert nekem a szívem csücske, nagyon szép és élvezettel játszom időnként még ma is annak ellenére, ami történt...
  • McFrost
    Igen, ez a játék még mindig gyönyörű. Várom a kieget!
  • DORSANAX
    Majd jön még kép...

• DORSANAX
    A lényeget a #9450-es HSZ-ban leírtam, annyit fűznék még hozzá, hogy a Dragon Mage összes olyan mellékküldetése magyar ebben a formában, ami az alapjáték többi karaktereire is vonatkozik.

• DORSANAX
    Röviden válaszolok: igen, lehet de csak EE szerveren, ahol kevesen lézengenek.
    Inkább egyszemélyes játékra javasolnám.

Nekem a polcomon van az eredeti magyar alapjáték és a CE + Ice And Blood is, de a magyar nyelvű alapjátékot még 10E Ft-ért akkor vettem, amikor még nem ismertem a jövőt.:D
  • Murder3
    én viszont magyarul szeretném a játékot és úgy kérdem hogy lehet menni vele multiba?
  • hevesike
    Én kipróbáltam ezt a patchet és nálam is hiba nélkül működik. Az egyetlen gond az volt, h ha interneten szeretnék játszani nem enged fel...de lehet ez csak a régebbinél volt így majd kipróbálom.
  • DORSANAX
    Még valami...
    A megjelent és a továbbiakban is fejlesztés alatt álló Community Patch majd a tervezett stratégia szerint természetesen tartalmazni fogja a magyar nyelvű lokalizációt is.

Ezt csak azért emelném ki, mert a Community Patch készítői ebben az esetbe nem hagyták cserben a magyar felhasználókat.
    A patch könnyedén telepíthető és eltávolítható abban az esetben, ha valakinek az eredeti verzió jobban megfelelne.

Kipróbáltam, működik, tapasztalataim viszont még hiányosak.
    Az viszont kétségtelen, hogy sok a kiegészítés és a fejlesztés még folyamatban van.
    A fenti linken részletesebben olvashattok a témában...
  • hevesike
    Az első kérdésedet nem teljesen értem :D A Sacred és a Sacred2-Fallen Angel tulajdonképpen egy Diablo klón (ha nem ismered akk elnézést).A játék egyik lényege a Multiplayer-mód amivel interneten(Egy szarverrek belépsz és ott becsatlakozol egy csapatba, vagy megvárod ameddig jön valaki , és így játszhattok együtt legfeljebb öten) vagy LAN-ban tudsz másik játékosokkal játszani.Interneten több szerverre van bontva a játék(EE,EU,US...) és oda kell csatlakozni ha játszani akarsz, a Coop módot nem teljesen értem...mert mi akárhogy próbáltuk nem működött.Magyar szerverek MÉG vannak, de a jövője elég kétséges...mert ugye nincs kieg. és a szerverek is elég sűrűen eltűnnek...uh az is előfordulhat h lezárják őket.Ami az utolsó kérdésedet illeti...ez tőled függ h hajlandó vagy*e pénzt kiadni érte...de külföldről kell rendelned ami előfordulhat h drágább lesz egy kicsit mint elsőnek gondolod.
    Ami engem illet én megvettem a Goldot, és nekem bejött mert jól megcsinálták...és eddig hiba is ritkán volt, ráadásul az EU szerverek ritkán szemétkednek.(Csak egy kicsit unalmas h alig vannak magyarok :D)
  • DORSANAX
    Hála RaveAir munkájának, sikerült a magyar alapjáték és az angol 2.65.1/2.65.2 Ice And Blood szövegrészeit összefésülni, mixelni...

Így már a Dragon Mage karakter is rengeteg magyar szöveget tartalmaz a játékban, hiszen a fegyverek, varázslatok, bizonyos tulajdonságok szövegét a kiegészítő karaktere is felhasználja.

Így, azok, akik nem rendelkeznek perfekt angol tudással jobban és eredményesebben figyelemmel kísérhetik a különböző tulajdonságaikat és egyéb dolgokat a DM karakterük esetében.
    Azonban ez a "mixelt file" jelen pillanatban a teljes játék tesztelése érdekében készült, később ezzel kapcsolatosan RaveAir rendelkezik a jövőt illetően.

Rövidesen képeket fogok/fogunk majd közölni, hogy ez a gyakorlatban, illetve a játékban vizuálisan hogy néz ki...
  • Murder3
    Felvilágosítást kérnék a játékkal kapcsoaltba, mondjátok h nem éri egm megvenni.
    na most ezzel lehetne multizni?vagy az csak coop féle módból áll?
    illetve h ugye nem játszanak vele és a magyar szerveren nicnsennek, ha magyar nyelvűt veszem meg akkor nem is lehet vele más szeróra felmenni?

tehát az lenne a fő téma h megéri e pénzt adni az alapjátékra.
    mert ha nem lehet teljesen kihasználni tervbe se veszem h akár megveszem:D
  • RaveAir
    Igen, a fordítás beindult.
    Ha Excel cellákban mérjük, akkor nagyjából ez 10.000 új cellát jelentett. Ez a mai napra már lecsökkent 9.000 alá, de ez nem azt jelenti, hogy pikk-pakk készen lesz. Becslésem szerint ez egy 2-3 hónapos munka lesz.

A fordítás időközben folyamatos tesztelés alatt fog állni, ahogy ez már most is így van. Én magam még nem tudom a játék során ellenőrizni a szövegeket, mert még nem szereztem be az Ice & Bloodot.
  • Fantusz
    Játékmagyarítások honlapján fönt van egy sokaknak talán reménykeltő hír:

Nem tudom, hogy mennyien találkoztatok vagy játszottatok a Sacred 2 című játékkal, és azt sem, hogy mennyire jött be annak furcsa témája. Ugyanis nem a megszokott sötét fantázia elemek uralkodtak benne, hanem sokkal inkább a humor és vicces megközelítés.

Sajnos a játék kiegészítője, az Ice & Blood nem jelent meg Magyarországon, így az alapjáték vásárlói talán elég sokat bosszankodtak is miatta. Most felcsillant a remény, ugyanis a - külföldön is - hányadtatott sorsú, nem eléggé megbecsült játékhoz elkészült az első komolyabb Community Patch. Ügyes, főleg német programozósrácok úgy döntöttek, hogy javítanak szeretett játékukon, és lehetőséget nyújtanak a szövegek módosítására is. Ennek köszönöhetően a játék fordíthatóvá vált.

Az első tesztek sikeresnek voltak mondhatóak és úgy tűnik valóban megoldható, hogy idővel magyar nyelven élvezhessük az egész, kiegészítővel felruházott játékot. Ezen kívül még mindig van remény, hogy egyszer majd hazánkban is megjelenik egy alapjátékot és kiegészítőt tartalmazó Gold verzió.

Akit esetleg érdekelné a fordítás az dobjon meg egy e-maillel, vagy keressen meg valami más módon.
    (RaveAir)

Link
  • hevesike
    Talán megpróbálhatnál letölteni egy angol verziót és beregisztrálni a te kódoddal...ha jól emlékszem ez nálam már egyszer működött.
  • Pupuci
    Megmondom Nektek őszintén, hogy én próbáltam trükközni. Ha tetszik a jogvédőknek ha nem feljogosítva éreztem magam arra, hogy letöltsem az angol torrentről lévén az alapjátékot megvettem (én hülye magyarul) és a I@B-t is megrendeltem (jó, tudom. én vagyok a balfasz, hogy előtte nem néztem meg, hogy megy e a magyar játékon de hát a fene sem gondolta, hogy nem). Szóval leszedtem az angolt de arra meg nemtudom feltenni a 2.40.0 frissítést mert azt írja, hogy valami fájl módosítva van (megjegyzem nem módosítottam semmit, nincs rárakva krekk se semmi, a 2.31 és a 2.34 fel is megy simán).

Szóval most itt állok egy használhatatlan vagy legalábbis az én, eredeti játékommal használhatatlan szoftverrel és hát nyugodtan a hajamra is kenhetem.
  • MrTwister
    Hülye kiadó akkor miért nem szabadul meg a készleteitől gyorsan amíg még lehet olcsón, de legalább a sok kicsi sokra megy elvével. Leárazná ilyen 3990Ft-ra simán megvenném a goldot. Többért NEM.Lassan már senki nem fog emlékezni erre a játékra és senkinek sem fog kelleni még budgetben sem, úgy fog járni mint a Hellgate London, itthonis már akkor adták ki amikor már régen lelőtték a szervereit, mondom hülye lennék érte adni 4 ezret! Elkeserítő...
  • Fantusz
    A sacred2.hu-n volt egy felhasználó, aki Írországból köldött haza goldot jónéhány fórumtársának, ha jól emlékszem 6000Ft körüli áron.
    Ennyit talán még meg is érne, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy a kiadó részéről nem jön újabb átvágás.
    Még azt is eltudom képzelni, hogy majd egyszer bedobják a hazai piacra a goldot, s rá néhány hónapra bezárják a szervereket...

alapvetően nem lenne rossz játék, de állandó fejlesztés igényelne, mint, ahogy volt az első időszakban (Karácsonyi küldetés, minibossok megjelenése).
    Hosszabb távon rettenetesen unalmassá tud válni, néhány havonta kellenének az új impulzusok.
    Miután a fejlesztő cég becsődölt, a Sacred2 a forgalmazóra maradt, tengődik, jellemző, hogy a sacred2.com (neten játszók adatbázisa) is hónapokkal ezelőtt bezárt.

8-10 ezer forintot semmiképpen nem ér a játék, hisz már az Ice&Blood is egy éve a piacon van, semmiképpen sem újdonság, szerverek jövője is bizonytalan (EE szervereken szinte senki nincs).
  • MrTwister
    7800 ettől olcsóbban nincs, de ennyit nekem nem ér!Itt
  • McFrost
    Nem rajong érte senki, Fantusz is írta, itthon nincs kieg, nem kapható.
    A digitális nem olcsóbb mint a dobozos!
    Ebay-en +10e Ft
  • MrTwister
    rajongó=rajongói
  • MrTwister
    Ok. De én rajongó magyarításra gondoltam. Digitális formában nem lehet valahonnan jó olcsón megszerezni a goldot? Kb. 3-4 ezret adnék érte. Többet mivel nem magyar én sem.
  • Fantusz
    Magam részéről úgy vagyok vele, hogy annak idején megvettem a magyar nyelvű példányt, egy fillért nem vagyok hajlandó kiadni a goldra, miután átvágtak.
    Némi akarattal simán megoldhatta volna a kiadó, hogy a bedöglött magyar verziót becseréli, ehelyett nálunk mái napig nem is kapható az Ice&Blood, még mindíg a befuccsolt alapjáték van a boltokban, pofátlanul magas áron (bár most nem néztem utána, de 4000Ft körül volt az ára, amikor nyugatról a goldot szállítással együtt 6000-ért meg lehetett venni)
  • McFrost
    Szerintem nem biztos a dolog. Magyarosítás meg nem lesz, mert cserben hagytak bennünket.
  • MrTwister
    Szerintem az a járható út, hogy angol alapra rá a kieg és bemásolni a magyarítást az eredeti magyar lemezről. A I&B-hez meg hátha készül majd egyszer honosítás!
  • Pupuci
    Kössz szépen. Qrvára nem örülök. Ez már nem az első oylan eset, hogy azok csesznek rá akik megvették az adott szoftvert.
  • wedge31
    Sajnos barátkoz meg a gondolatal.

Feleröszakolni fel lehet de hiányosak lesz a dragon mage szövegei és csak sp-be tudsz egyáltalán játszani valamilyen szinten, én probáltam de több bosszúság volt vele mint hogy megérje szarakodni az alap game buherálásával.
  • Pupuci
    Srácok. Van rá valami mód, hogy az eredeti, magyar nyalvű S2-re felerőszakolja az ember a kiegészítőt? Vagy barátkozzak meg a gondolattal, hogy megint azokkal basztak ki akik megvették a szoftvert?
  • hevesike
    Sajnos semmi küldetés sem kapcsolódik a sárkányokhoz...csak a minibossokhoz.
  • viktor25
    sziasztok!
    Lenne egy olyan kérdésem hogy kapok e valamilyen jutalmat ha mind azt a négy sárkányt megölöm ami nem kapcsolódik küldetéshez. embereknél, gyíkembereknél, sivatagban és a driádok földjén egy barlangban. Ha pedig tévedtem a darabszám ügyben akkor javítsatok ki.
    előre is kösz.
    Szevasztok!