Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az az alapjatekra vonatkozik, ez meg a mododra.
kár és tök fölösleges felfújni az ügyet.
Azt tudom, hogy csináltam egy modot, amiben csak annyi a módosítás, hogy az "A formal request" event-bõl kivettem a -1 stability és a -prestiget, majd kipróbáltam Ausztriával. Elfoglaltam 1 hre-provot, béke után jön az "A formal request" event, hogy adjam oda az uralkodónak Konstanz-ot. Rámegyek az egérrel arra, hogy nem, és nem írja, h - stabilityt okozna, csak hogy kap ellenem imperial liberation cb-t (ami a localisation mappa egyik fájlja szerint megfelel a hre_attacked_cb-nek). rányomok, hogy nem adom vissza, és nincs stabiliy drop, csak imperial cb az emperornak.
Ennek valamelyik része ellent mond az eu3 wiki-s bejegyzésnek?
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.
Annexre visszatérve , ezt én is furcsálltam. Ez valami DW sajátosság lehet , ha elég kicsi az ország hozzá , hogy az összes területe együtt se érjen 100% warscorenál többet egyben tudod annektálni.
Nem kell lefaragni 1 régióra elõbb.
Kidolgoztam egy mozgósítási elvet ami a következõket takarja.
- Minden menpowert szépen beölök a lovag képzésbe...
- Minden menpowert beleölök a gyalogos/lovag képzésbe(Anatóliában)
- A teljes haderõt a maximális menpowerig mind felszerelem és besorozok minden görögöt ki a birodalomban él. 😄
A Bizánci Birodalom mióta majdnem elérte történelmi határait a császár úgy döntött, hogy egy kicsit leáll a terveirõl és inkább a gazdaságot kezdi el feltornázni...Jelentõsebb események nem történtek ebben a 3 évben amit én mint görög krónikás tttttom álnéven kiadva a világ számára elolvasatra írtam össze...Ha lesz bármely komolyabb esemény azt hamarosan összeírom.
Folyt. köv.
Megcsináltam, este kipróbálom hre-s országgal hogy mit sikerült
-"cb_hre_attacked"-et -> 25% badboy, 2x prestige, 0,5 peace cost, mindez az emperornak
- -1 stabilityt meg vmi prestige csökkenést
(ha nem engedsz az uralkodónak. ha igen, akkor meg ugye övé a prov)
A liberation cb-t elvileg a bill of rights idea adja, ha jól értem olyan országokra, amik el tudnának engedni országot vazullusként.
Ha tévedek, akkor bocs
Nekem mindegy ,hogy ki csak játszon velem mert egyedül már unom😞
1440 közepe...
A Bizánci Birodalom lassan eléri régi határát melyet az elõzõ császár II. Manuel nem láthatott. De fia Ioaness viszont véghez vitte amit apja önmaga és utódai számára jelölt ki Isteni sugallatra. Ioaness másnap kimegy a palotából és önmagában járva fel-alá a palota udvarában gondolkodik a jövõvel kapcsolatban, hogy gyermeke képes lesz e átvenni a helyét amikor õ eltávozik...Milyen törvényeket hozzon mely egyaránt jó magának a birodalom minden polgárának és a mindenható számára...A császár gondolkodása közben megzavarja az egyik szolga, hogy jöjjön a térkép terembe, mert a katonai vezetõk véleményt kérnének tõle az õ tervükrõl. Ioaness elgondolkodót gyorsan, hogy most ki irányítja az államot. Õ maga mint császár vagy egy csapat nemes kik tábornokosdit játszanak...Végül 10 perc múlva bemegy a térkép terembe, hogy megnézze mire kíváncsiak a katonai vezetõk a császár véleményébõl...
A császár ránéz a térképre és látja, hogy a térkép nem egy darabból, hanem sok kisebb terület térképébõl áll össze. A tábornokok mutatnak egy térképet császárnak egy elfeledett görög földrõl Krétáról...
A császár gondolkozik, de nem tudja mit mondjon Krétával kapcsolatban, mert nem rendelkezett sok információval a szigetrõl semmilyen tekintetben sem. Csak annyit reagált a kérdésekre, hogy "Ha ez a sziget hozzánk tartózott akkor dolgozzanak ki egy részletes tervet a meghódításával kapcsolatban..."
A császár véletlen rápillant egy másik kisebb térképre is mely Ciprust a császár egyik volt kedvenc helyét ábrázolta. onnan ugrott be neki, hogy a tábornokok azon dolgoznak mekkora erõt lehetne alkalmazni, hogy elfoglalják e 2 Velencei rabigában szenvedõ szigetet.
A császár gyors esze járásának köszönhetõen rájött, hogy jobb ha végig gondolja kétszeresen is, hogy mit hova tesz papíron és szavakban, mert az elmúlt 5 évben Velence titkos paktumok egész sorát kötötte Bizánc lehetséges/lehendõ ellenségeivel. A császár az egyik lehetséges ellenségnek a tõle Szilisztiával határos területen a Lengyel-Litván uniót gondolta potenciális ellenfélnek, mert katonai és gazdasági ereje vetekszik Bizánccal. A másik szomszédos állammal a Magyar Királysággal törekedett a jó viszonyra. Ami egyelõre sikeres. Északon nem nagyon lehet potenciális ellensége Bizáncnak. Inkább a keleti arab hordáktól és a hajdani Nyugat-Római birodalom romjain lévõ államoktól kell komolyabban tartania a császárnak és a birodalomnak...
Pillantása egy állam néven ragad meg mely Antalya tartományt tartja önmagában egy török kereskedõ ki pénzét uralkodás vásárlásra használja. A terület török lakta jellege ellenére a görögök is szép számmal megtalálhatóak itt. A császár kiadta a parancsot Antalya meghódítására mindenáron...
Amikor a hadüzenet megindult Antalya városát a 15.000 fõs 4. Görög Hadsereg körbezárta és elkezdték a szokásos módszert. Azon szekereket megállítják/visszafordítják melyek élelmet vagy más értékes portékát visznek be vagy ki a városból...Ez a korszak 4 hétig tartott. A lakosság erõszakossága miatt az Antalyai szultán a népharag elõl menekülve félelmében inkább lenyelt sok-sok pénzérmét, hogy megfullassza önmagát...A városban végül vérontás nélkül mentek be és egy hatalmas gyõzelmi menetet tartottak a városban. Menet közben az Új bizánci himnuszt énekelték...A területet szokásos recept szerint beintegrálták a birodalomba és annak vezetõit a császárnak való felesküdésre kötelezték...
A háború után 1 héttel felkelés tört ki a Fekete-Tenger északi részén fekvõ Genova által irányított Kaffa nevû tartományban, hol az olaszok a görögöket kijjebb akarták rudalni otthonaikból és olaszokat betelepíteni a helyükre. A görögök népharagja utolérte a Genovai bérenc vezetést és komoly vérfürdõt rendeztek...A vérfürdõ után a felkelés vezetõi tárgyalást kezdeményeztek a Bizánci császárral, hogy szeretnének csatlakozni a régi hazához...Ioaness császár nagy nehezen, de végül elfogadta a csatlakozási kérelmet a birodalomhoz. Mivel a császár a Genovaiakban a Velenceiek ellentétét látta és ki kívánta használni, de hát mivel így hozta a sors a Genovai udvar Bizáncot vádolta a felkelés megszervezése és pénzelése mögött...Így a kigondolt terv, hogy a két olasz kereskedõ államot egymás ellen fordítsa végleg kudarcba fulladt...
3 nappal késõbb a császár ránézz a térképre és félig meddig öröm és félig meddig szomorúság van az arcán a térkép láttán. Öröm azért, mert büszke magára, családjára, a népre és, hogy a mindenható Isten õrá bízta e szent feladatot.Szomorúság azért borította el orcáját, mert fél, hogy ezek az eredmények valamikor a távoli jövõben összeomolhatnak...
Folyt köv.
http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Modding_the_map :
"Renumber all the province files to take into account your new provinces. Because EU3 requires that all land provinces come before all sea provinces, you can't just place your new provinces at the end of the list. I named my new provinces 1250 and 1251 (the numbers of the first 2 sea provinces) and then moved the previous 1250 and 1251 to the end, renaming them 1742 and 1743."
Pityuládé #5777
"Tökmindegy, hogy itt hová biggyesztjük be a provinciát?"
reywind #5782
"Nem árt, ha sorrendben van."
Tehát ha Pécs (153) mellé be szeretném rakni mondjuk Kaposvárt (csak mondtam valamit tõle keletre), akkor az 152-es sorszámot kapjon? Mert akkor utána az összes többi prov számát át kéne írnom, nem? Ez az átszámozás excel-es file-oknál (.csv) ugye nem nehéz, de .txt-nél elég macerás. Vagy az a "sorrend" mire vonatkozott?
1439 Szeptember 7.
Ioaness császár Szeptember 7-e elõtt 1 héttel kidolgozott egy tervet tábornokai segítségével amelynek a Vasököl hadmûvelet nevet adták. Ez pontosan azt takarta, hogy kis csapatok szivárogjanak be a Szerb Királyság területeire békeidõben és állomásozzanak a stratégiailag fontos területeken. Összesen 6.000 görög diverzáns ment be a Szerb Királyság területére. A szerb határõröket kik, ha megpróbáltak jelezni a királyi hadaknak megölték vagy foglyul ejtették õket. Miután jöttek a hírnökök másnap, hogy az akció elsõ felvonása sikeres lett a császár elrendelte a terv kettes fázisát. Ez pontosan azt takarta, hogy további 18.000 katona (15.000 fõ Konstantinápolyban és további 3.000 fõ Edirnében) induljon meg a határ mentére és a hadüzenet pillanatában azonnal rontson neki a határ menti erõsségeknek és esetleges csapatoknak. A tervezett hadüzenet kijelentése elõtt még volt 2 nap amíg a csapatok felkészültek minden lehetséges forgatókönyvre...Amikor eljött 7-e a császár a távolba kürt hang segítségével indította meg a határon várakozó kettõ sereget. A Konstantinápolyból indult 2. Görög Hadsereg, az 1. Ortodox-Türk Hadsereggel egy helyrõl indulva és az Albán Segédhadtest Edirnébõl indult meg. A hadüzenetet követõen a Bolgár tartományok felügyeletét végzõ szerb(bolgár) sereg kerülte az ütközetet...A másik szerb királyi haderõ meg egyenesen belement a nyugati diverzáns csapatokba kik hõsies kitartásuk árán, de megfutamították a szerb kutyákat. A csata Koszovóban történt ahol 12.000 szerb katona küzdött a csupán 4.000 fõs elit kiképzést kapott 1. Görög Hadsereggel. A veszteségek görög részrõl 1.232 fõ volt. A szerbeké meg 6.043 fõ. Ez volt a Bizánci birodalom történetében a döntõ csata mely végleg térdre kényszerítette a szerbeket...
A hadjárat elején...
A bolgár erõsségek összesen 2-3 hónapig tartották magukat végül megadták magukat véráldozat nélkül. A császár látva, hogy a szerbeket szolgáló bolgár sereg nem akart harcra kelni a Bizánci hadakkal hálája jeléül az erõsségek parancsnokainak és a bolgár népnek megígérte, hogy amint a területeket megkapják a szerbektõl. A régóta beígért nyelvi, kulturális autonómiát és birodalmi állampolgárságot megkapják...
A hadjárat után...
A területek átvétele után a bolgár vezetõket összehívták a Konstantinápolyi palotában, hogy letehessék hûségi eskûjüket a császár és a Jóisten színe elõtt...
Folyt köv.
Persze ha sikerül kihoznom belõle valami hasznosnak tûnõ "mod"-ot, szívesen megosztom 😊 Ehhez azonban mindenképpen jól jönne az emlegetett több-tartományos Magyarország 😊
Majd bepótolod😊Sikerül a vizsga 😊
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Event készítés: pipa
Utolsó olyan hét elcs*szése, amin még nyugodtan, mindenféle zavaró hatástól mentesen tudtam volna készülni a vizsgaidõszakra: pipa...
Na szóval akár neki is lehetne állni a finomítgatásoknak.
"csak év végén alig fogsz kapni egy két dukátot" -ezt nem egészen értem
õõõ lehetséges(gazdag tartományok mellet biztos) csak év végén alig fogsz kapni egy két dukátot, ha fizetsz zsoldot a katonáknak attól nem fog nõni az infláció már ha jól értelmezem amit kérdezel.
Közben sikerült decisiont is csinálnom, csak még sz*pok vele, mert csak nem akar úgy mûködni, ahogy én akarom. Nem tudtok valami guide-ról, ami leírja, hogy mi a különbség ebben a scriptelésben a "potential", a "trigger", meg az "allow" között? Sokat segítene 😄
Azt a hre-s eventet nem nehéz sztem kiszedni a játékból. Ha külön modot csinálsz, amiben csak azt akarod kivenni, elég 1 (esetleg 2) fájlt módosítani (ill. lemásolni és ott módosítani - nem tudom, ki mennyire jártas a játék moddolásában, én alig, ezért részletezem), és tuti, hogy a rendes játékot sem vágod vele tönkre.
Soktartományos Magyarországos fájlokat nagyon szívesen fogadnék 😊
2. Autómodellek
3. World of Tanks
4. Europa Universalis 3 :-DDDDDD
5. Képek, videók (humoros, aranyos, stb.)
6. Internetes Fogadások, Tippmix
7. A nagy szavazó topik
8. Portal 2
9. IL-2 Sturmovik
10. A PC-s játékoknak leáldozott! Vol. 2.
jövünk fel mint a talaj víz. <#eplus2>#eplus2>
2. Gondolom nem az én szövegem fogja meggyõzni õket.
3. Nem szeretem a külföldi fórumokat(sem oldalakat). Tudok angolul, de annyira azért nem perfektül😊Ha nagyon nincs más, akkor szoktam igénybe venni õket.