Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
van vhol olyan táblázat a játékban ami kilistázza egy ország összes tartományát?
elvileg még van meghódítatlan provinciája , de a térképen nem jelzi.
elvileg még van meghódítatlan provinciája , de a térképen nem jelzi.
Bõven van kihivás az alapjátékban is, csak gyengébb néppel kell lenni, nameg hard fokozaton. És legalább nincs sokminden determinálva elõre biztosan. De persze a mod szépségei is megvannak, feltettem a MM platinum 1.5 öt, majd azzal is játszogatok.
De oda min Mo ot vagy erõsebb népet választok, mert oda kell is. Nem fogalmaztam jól, nem roszabb mint az alapjáték (sõt sok dologban jobb is) inkább más😊
De oda min Mo ot vagy erõsebb népet választok, mert oda kell is. Nem fogalmaztam jól, nem roszabb mint az alapjáték (sõt sok dologban jobb is) inkább más😊
Pont ez a jo benne - van kihivas. A tortenelmi realitas csak egy a sok extrabol. Amugy sem koveti szorosan a tortenelmet. Magyarorszagot meg legalabb kivettek az Eastern tech groupbol.
Saor Alba
Szerintem meg aki szigorúan történelmi gamet akar játszani, az játsszon az EU 2 vel és ennyi😊
MM ban szerintem kicsi és gyenge ország játszhatatlan pl, de gondolom még Magyarország sem valami hú de franco, az elõre kódolt összeomlás miatt.
MM ban szerintem kicsi és gyenge ország játszhatatlan pl, de gondolom még Magyarország sem valami hú de franco, az elõre kódolt összeomlás miatt.
"bizony kár , hogy DWhez még nem készült MM mod"
<#eljen>#eljen> Jah, az uj sajat jatekuk miatt hatterbe szorult a mod-projekt, de gondolom a Magna Mundi meg az EU III-nal is utosebb lesz.
<#eljen>#eljen> Jah, az uj sajat jatekuk miatt hatterbe szorult a mod-projekt, de gondolom a Magna Mundi meg az EU III-nal is utosebb lesz.
Saor Alba
Nemtom, én nem vagyok oda a MM ért valahogy, pedig játszottam vele már.
EZt nem értem, ponthogy a nagy hadsereghez nagy fenntartást kell fizetni...Egyébként meg a 30% os infláció nekem sem a játék utolsó 60 évében jött létre, elhiheted, hanem az elsõ 60 ban, 1460 ig, az azóta eltelt 60 ban stagnál, de kurvára zavaró...
Akkor nem lesz könnyû továbbterjeszkedni neked sem😊
Nekem az átlag revolt risk olyan 20%😄 Mondjuk 15% a WW ugye..
Sajnos In Nomineben még nincs cultural unity, meg national focus hogy csökkent a lázadásesélyt és elõsegitsd az integrációt, és ugye nem lehet kijatszani a casus bellit se mint HTT ben. meg hiába a követség, nem csökkent BB-t meg úgy egyébként is azt vettem észre, hogy HTT ben (és elolvasás alapján DW ben is) csomó dolog van, ami nem nehezebbé, hanem könnyebé teszi az ember életét meg a játékot.
Nekem az átlag revolt risk olyan 20%😄 Mondjuk 15% a WW ugye..
Sajnos In Nomineben még nincs cultural unity, meg national focus hogy csökkent a lázadásesélyt és elõsegitsd az integrációt, és ugye nem lehet kijatszani a casus bellit se mint HTT ben. meg hiába a követség, nem csökkent BB-t meg úgy egyébként is azt vettem észre, hogy HTT ben (és elolvasás alapján DW ben is) csomó dolog van, ami nem nehezebbé, hanem könnyebé teszi az ember életét meg a játékot.
nem tom, mikor nekem van a legnagyobb hadseregem a világon, akkor általában vagyok oylan erõs, hogy 0-án tudom tartani az inflációt.
az a 3?😄 Igen, ki.
<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
<#nyes>#nyes>
ja
a grafikára gondolsz?
tud amúgy valaki egy jó mod-ot httt-hez? ami kicsit felturbózza a térképet.
average joe.... 😄 van erre szép magyar megfelelõ is: gipsz jakab 😄
Nos, igaz az MMU moddal jatszottam szinte allando jelleggel, de nem hinnem hogy difi lenne az alapjatekhoz kepest. Ott ha belepsz egy kimentett allasbol egy AI iranyitotta orszagba, teljesen nyilvanvalova valik hogy nincs meg a gazdasagi potencialja a haderejenek es flottajanak a fenntartasahoz (teljesen mindegy hogy Osztrakia vagy Franciaorszag ez). Na most nala az inflacio vagy nulla vagy qrva alacsony, human playerrel meg szepen atszokik negativba a bevetel, vagy elszalad az inflacio. Hangsulyozom, ez a Magna Mundi modnal van, talan ezert is nehezebb az alapjateknal, van legalabb kihivas.
"le szoktad húzni a land manitance-t béke idõben?"
Nem, a modban nem ajanlatos mert rakat negativ bonusszal jar, nem csak average joe gyalogos vitez lelki allapotanak a rosszabbodasaval.
"le szoktad húzni a land manitance-t béke idõben?"
Nem, a modban nem ajanlatos mert rakat negativ bonusszal jar, nem csak average joe gyalogos vitez lelki allapotanak a rosszabbodasaval.
Saor Alba
jelentem így nem mûködik... :/ biztos minden extra ki volt kapcsolva? legfõképp a tenger effektje, én is arra gyanakszom.
köszi, megérkezett a mail, mindjárt ki is próbálom és azonnal jelentem is a helyzetet.
majd írd már meg, hogy bevált e. Kíváncsi vagyok rá...Ha valami miatt kellhetett, akkor az a tengerek effektje.
elküldtem
hja hogy küldtél privit😊...észre se vettem
szép hivatkozás. Mit csináljak vele?
Jelenleg az infamy-m 24,2 asszem, évente -0,95 (szar az uralkodó, de van embassy Szerbiában), viszont a provinciáimnak csak fele core, átlag revolt risk rajtuk 3% (20 tartományra), de a hülye gép mindig oda rak lázadó sereget szinte, ahol seregem állomásozik =D
Igen,lejjebb meg ez is: This. There is a sticky in the tech support forum that concerns this problem, and a solution.
Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En ’t lieve vaderland!
Nyáron úgysem sokat leszek onlány, addig meg elleszek az In Nomine 3.2 (ez van a gépemen) meg a HTT 4.1 el (ezt meg a laptopra tettem fel) de szeptemberre összekaphatnák magukat valóban😛
Na igen, úgy tûnik a land állhatatos fejlesztése és minden más terület feladása akkor eddig neked nagyon bejött😊
De az infamyd nem magas?
Közben én varázsoltam, végül szétvertem mindkét fõsereget, ennek jutalmaképpen bár vagy 10 tartomány elveszett közben, kaptam 1-1 white peace ajánlatot, bár a másodikon erõsen gondolkoztam, mert Milánót már megettem volna vacsira, de a 15 ös WW vel nem egy nagy élmény háborúzni😊
De az infamyd nem magas?
Közben én varázsoltam, végül szétvertem mindkét fõsereget, ennek jutalmaképpen bár vagy 10 tartomány elveszett közben, kaptam 1-1 white peace ajánlatot, bár a másodikon erõsen gondolkoztam, mert Milánót már megettem volna vacsira, de a 15 ös WW vel nem egy nagy élmény háborúzni😊
inkább a paradoxnak kéne már megmozdítania a hájas seggét csinálni egy javítást és mindenki boldog lenne.... de ááá nem inkább baromkodjon az ember a supportal.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
ez csak azt írja, hogy regisztráld a játékot és úgy kérj technical supportot.
ezt találtam még amikor keresgéltem a megoldást -ezek szt.másnak is olt ilyen baja- valahol erre van a válasz amit írnak😊
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?524512-Create-Vertex-Declaration-failed!
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?524512-Create-Vertex-Declaration-failed!
Általában megnyerem a csatáim, mert
1: általában próbálok túlerõben támadni,
2: pár kis német államon kívül mindenkinél nagyobb a land techem ( a naval, a trade nagyobb és a production illetve government tech kisebb rovására),
3: land/naval a land felé billen 3 csúszkával,
4: minden egyéb lehetõséget az army moral növelésére kihasználok.
1: általában próbálok túlerõben támadni,
2: pár kis német államon kívül mindenkinél nagyobb a land techem ( a naval, a trade nagyobb és a production illetve government tech kisebb rovására),
3: land/naval a land felé billen 3 csúszkával,
4: minden egyéb lehetõséget az army moral növelésére kihasználok.
adj 1 emailt és átküldöm.
lehet én vagyok a fogyatékos (sõt valószínû), de nem nagyon tudom feltölteni. Inkább adj 1 e-mailt.
nékem van, mit kell nézni?
Hja, ez kimaradt:
De részemrõl téma off , erre már kár idõt pazarolni. (gondolom neked nem)
De részemrõl téma off , erre már kár idõt pazarolni. (gondolom neked nem)
Igen, ott szerencsére az, lezártam a háborút a Timurd Kánsággal, Erzerum Sinope és tökömtudja micsoda visszafoglalása után.
Még 4 évig köti õket a szerzõdés, lázadások is tizedelik, vélhetõen nem fognak betámadni.
Az olasz helyzet viszont kétségbeejtõ, Milánót muszáj lesz valahogy kiugratni a háborúból, akár 1-2 tartomány árán is, ugyanis sorra bukom el a lázadók ellen a területet, miközben nemrég az összes hadrafogható emberrel -57 ezren- elvesztettük az osztrákok 27 ezer embere ellen a döntõ csatát, szóval nincs más hátra, mint elõ, izé még hátrébb, azért szerencsére szépen amortizálódik õ is, a gyõzelmek ellenére is.
Még 4 évig köti õket a szerzõdés, lázadások is tizedelik, vélhetõen nem fognak betámadni.
Az olasz helyzet viszont kétségbeejtõ, Milánót muszáj lesz valahogy kiugratni a háborúból, akár 1-2 tartomány árán is, ugyanis sorra bukom el a lázadók ellen a területet, miközben nemrég az összes hadrafogható emberrel -57 ezren- elvesztettük az osztrákok 27 ezer embere ellen a döntõ csatát, szóval nincs más hátra, mint elõ, izé még hátrébb, azért szerencsére szépen amortizálódik õ is, a gyõzelmek ellenére is.
Könnyû úgy offolni a témát hogy az utolsó szó jogán kiosztod az észt hogy te vagy a fõ jani. És még mindig a véleményemet mondtam el, erre te jössz papolni a színvonalról stb, mikor kb 3 pejoratív szó volt az egész hozzászólásban, az is a szleng kedvéért. Ennyi erõvel az elõzõ hozzá szólásod is rontja a színvonalat-_-
rizikós Bizáncként olasz birtokokat is tartani..😊
Keleten nyugalom van?
Keleten nyugalom van?
nem tuti ám hogy mûködik, csak egy sejtés
Hát 1690 re én is fogok úgy állni ... remélem....😄
Most épp szívok, mint a torkosborz, betámadott Ausztria, Anglia és Milánó és pár kisebb ország egyszerre, egész Észak-Itália oda, és bukom sorra a csatákat, aszem felperzselek a Róma- Ancona vonalig mindent, és leszarom a lázadásokat, majd háború után visszafoglalom az esetlegesen elbukott 4-5 lázadás által elvitt területet, és minden picsa csapatot összevonok, megvárom a max morált, és 60 ezer katonával TALÁN külön-külön leverem õket😊 Milánó 20 ezres serege nem gáz, egálban is verem, de Ausztriának 40k van, és 2X es túlerõvel kikapok tõle, 3X os kell...
Most épp szívok, mint a torkosborz, betámadott Ausztria, Anglia és Milánó és pár kisebb ország egyszerre, egész Észak-Itália oda, és bukom sorra a csatákat, aszem felperzselek a Róma- Ancona vonalig mindent, és leszarom a lázadásokat, majd háború után visszafoglalom az esetlegesen elbukott 4-5 lázadás által elvitt területet, és minden picsa csapatot összevonok, megvárom a max morált, és 60 ezer katonával TALÁN külön-külön leverem õket😊 Milánó 20 ezres serege nem gáz, egálban is verem, de Ausztriának 40k van, és 2X es túlerõvel kikapok tõle, 3X os kell...
Huh az a valaki ugyanezt elküldhetné nekem is😛
Jaaa értem😊 Én a gyalogsággal folyton kikapok, de mondjuk ha 31 a land teched, akkor úgy már igen erõsek lehetnek😊
A megoldás a vertex dologra ott van a paradox, technical fórumban, csak valóban eredeti játék kell hozzá regisztrálva, hogy el tudd olvasni 😊 Valakinek biztos van eredeti, esetleg már regelve oda, az segíthetne 😊
Kösszi
Kösszi
nem , az , hogy parasztság másoknak beugatni aztán még erre verni is a melled ill. hogy erre vonatkozott az 'sg színvonal'.
de részemrõl téma off , erre már kár idõt pazarolni. (gondolom neked nem)
más: aki DWvel játszik és elõjött a hatalmasra duzzadó save fájl és belassulás problémája törölje ki az achievements.txt tartalmát és megoldódik a gondja. állítólag egy resign-load ciklus idézi elõ a bugot.
de részemrõl téma off , erre már kár idõt pazarolni. (gondolom neked nem)
más: aki DWvel játszik és elõjött a hatalmasra duzzadó save fájl és belassulás problémája törölje ki az achievements.txt tartalmát és megoldódik a gondja. állítólag egy resign-load ciklus idézi elõ a bugot.