11580
Europa Universalis III
-
#7820 lehet állítani a katonák zsoldját? -
Oltred #7819 Ez mind jó amit mondasz de akkor te a diplomáciát pl hogy oldod meg? :) Amúgy szerintem azért nincs pénzem mert fél zsolddal is minuszba a kassza, kicsit sok a katona. XD
Oltred -
McCartman #7818 már aki megteheti és nem kapnák szét rögtön a lázadó hordák.:D -
geo91 #7817 +1 -
kissssss #7816 egyáltalán miért tartjátok maxon békeidőben a katonák zsoldját? jézzusom nem csoda ha nincsen pénzetek, a másik meg nem kell minden hülyeségre pénzt költeni(ajándék adása,kémek,stb) -
Oltred #7815 Ami azt illeti én még ilyen funkcióval nem is találkoztam, az melyik? XD Igaz nekem az 5.0 van fenn. :)
Oltred -
Kari91 #7814 Nem tudom, nektek volt-e ilyen problémátok, de nekem az 5.1b patch van fent(DQKM). Ha békefeltételnél rákényszerítek 1 hordát, hogy fizessen nekem havonta tribute-ot, akkor csak az 1. hónapot fizeti ki, és utána semmi. Eléggé idegesítő, hogy ezért 5 évente megregulázhatom őket, azalatt nincs hadiadó, de maxon kell tartani a sereg zsoldját, és még azt se fizetik ki, amit a játék elvileg kiír. -
sulouos #7813 Én a hadseregemet a bevételekhez méretezem, az évi adóból tartom fenn a bakákat, vagy ha kicsit megszorulok (gyűjteni kell erődre/manufaktúrára/akármire), akkor leveszem a mainentance-t.
Szerintem felhagyok a kísérletezéssel, leszedtem a Chroniclest, az már a menübe is beenged, de a játék indításakor "lefagy" (nem fagy le, csak félig hozza be az interfészt) és kilép. Felrakom a 2-t :D
Arra van valami épkézláb patch, hogy az ellen serege a 20. vesztett csatája után 5 000 fővel ne verje ki az országból a 30 kilós királyos mindenes seregemet? -
Oltred #7812 Valaki nem tudja hogy lesz-e vagy készül-e a 4. rész a játékból? -
Oltred #7811 Amúgy te a pénz problémát hogy szoktad megoldani? :) Bizony nekem ezzel roppant sok gondom van. XD -
Oltred #7810 Dehogy vagyok pró csak hihetetlen mázlista voltam a lengyel-litván szövetségemmel ami már csak volt. Amúgy azóta már kikaptam,most kasztílián gondolkodom el kezdjem-e vele. :) -
#7809 Csak szólok, hogy a Steamen az egész EU3 pakk minden kieggel együtt 33%-os leárazáson van. Azaz 20 USD (3667.- HUF)
Pár napja még ugyanez 2 ezer forintért volt.
Ez tuti, hogy nem lesz hibás :) -
sulouos #7808 Azt hiszem megvan a hiba, hibás a kiegészítő, amit leszedtem :(
Melyik kiegészítőket érdemes még kipróbálni? -
sulouos #7807 Ugyanúgy nem indul el... Magamat ismerve holnap még mérgembe letörlöm, aztán újra felrakom, és ha nem megy, akkor ott rohadjon meg ahol van :S -
Petiii94 #7806 Húúúúhaaaa :)
Naggyon nehézben nem jáátszottam még :) (Very Hard) csak Hardon tolom még.És nekem a sima Divine Wind van meg :) De neharagudj h ilyeneket írtam ,nem tudtam h te pro vagy :P
X -
Oltred #7805 Tény hogy nem valami fényesek ha ezt nézzük de akkor nem próbáltad ki nagyon nehézbe a játékot mát bocs hogy ezt merem állítani!Gondolj bele mekkora pénz tartaléka van a mingeknek. Nem tudom melyik frissítéssel játszol, én a 5.0-s verzióval.
Igen a nevem és vagyok olyan bátor hogy betartsak néhány formaságot. :D
Oltred -
Petiii94 #7804 XD És mire jó??? -
#7803 A neve. 'Aláírja' a hozzászólását -
Petiii94 #7802 Mi az az Oltred????
Én nem tudom ti milyen verzióval toljátok....A divine windben ,ha megnézitek Minget láthatjátok ,hogy olyan pöcs governmentje van h 3 család vagy vezető réted vagy nem tom kik vannak akik váltják egymást.De mindek van vaalami nyűgje.Az egyik ha uralkodik nem támadhatsz ,aha a másik uralkodik nem küldhetsz papokat tériteni a 3.nál meg csak fele sereged lehet ,meg ilyenek.Sztem egyáltalán nem jó Ming és nálam soha nem is szokott az lenni :S -
Oltred #7801 Dehogy játszok csalással, annak semmi értelme!!! A törököket nem volt nehéz hűberessé tenni mikor a timuridak vagy kik végig foglalták őket majd azok a tartományok kilázadtak és egyesével elfoglaltam de azok kilázadtak tőlem is mert nem volt miből sereget csinálni, a maradék 3-4 tartományú törököket meg teljes lázadással a nyakukon nem volt nehéz hűbéressé tenni.A cseheket visszavertem a volt lengyel szövetségemmel de már az sincs, idő kérdése hogy az osztrákok vagy a csehek megint nekem jöjjenek. Az infamym az egekben, presztizsem az lent valahol a béka segge alatt így szerintem a végét járja a játékom. :D
Oltred -
pecaboy #7800 Valószínűtlen, hogy sikerül rush módszerrel nyerni... Legfeljebb a legkisebbek ellen, mondjuk Aquileia, Havasalföld, Moldva. -
pecaboy #7799 Pénz kell hozzá, nem kevés. Utána kiválasztod a kívánt tartományt, és a jobb alsó ablak felső sorában van a két korona, az egyik a fővárost, a másik a favorizált tartományt jelzi. Ha valamelyik aranyszínű, akkor az az aktuális főváros/favorizált tartomány. Ha nem, akkor kattints rá, és átrakhatod oda. -
pecaboy #7798 Jaja, telepítsd fel a directx-et. -
#7797 Tehát cheatekkel játszol? -
medve54 #7796 Ha a D3DX9_41.dll hiányzik, akkor szerintem ezt szedd le:
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=35 -
sulouos #7795 Megköszönném :) -
Oltred #7794 Nekem megvan működő képesen a DW, én ilyennel nem találkoztam. :( Holnap megnézem honnan szedtem le és belinkelem ide ha jó neked sulouos!?
Oltred -
Oltred #7793 Sziasztok!
Én az EU3-ban kb fél éve játszok, nem tudom hány veterán van közöttünk de a játék jó nagyon az tuti és tényleg poénos a Mingek semmit tevése, ezt én is tapasztaltam, annyi kiegészítéssel, hogy a Burgondok elfoglalják a franciákat, német-római császár, a spanyolok pedig teljes észak afrikát elfoglalták, olyan, hogy portugália, olyan nincs. XD
Én mindent full nehézségbe tolok, 1570 körül járok, törökök a hűbéreseim, a timurod vagy hogy hívják őket, ők meg szépen Kis-Ázsia keleti részén punnyadnak. XD Igazából jót nézelődök a magyarokkal. XD
Persze pénzt én se tudok szerezni ha kapok azt mázlinak veszem. XD
Oltred -
sulouos #7792 Másik:
Leszedtem a Divine Windet, kért egy bizonyos D3DX9_41.dll fájlt. Leszedtem neki, most betölti az introt és kilép. Mi baja van? -
#7791 úristen :D -
kissssss #7790 :-DDD én is szeretem maxra állítani az agressziót, néha hihetetlen miket tud összehozni az ai XD -
Pityuládé #7789 Nálam általában úgy van, hogy a litvánok, miután megszakadt a PU köztük és a lengyelek közt, azonnal begyarmatosítják az egész hordát, átváltanak császárságra, leigázzák a teutonokat, lengyeleket cseheket, oroszokat. Terjeszkednének s skandinávok felé is szívesen, csak éppenséggel ezek után kapnak egy kellemes overthexe... izé módosítót, amitől szépen összeroppannak és a Nagylitván Birodalom maradványaira rácsücsülnek a sárgák. Igen, távol-keletről a Ming dinasztia átnyomult egészen kelet Európáig. Ez már csak azért is szar, mert ha gondolna egyet bedarálna mindent az Uráltól a Rajnáig, de nem... Valami miatt sose támad egyetlen egy európai országra sem. Kíváncsiságban átnéztem hozzájuk, hatalmas sereg, lázadók nulla, stabilitás +3, bevétel az egekben, de ők le se szarják Európát.
Ui.: Azért ilyen elmebeteg nálam az AI, mert az agresszió a maxon van. Így sokkal viccesebb a játék, főleg amikor látom, hogy Bizánc újjraegyesül. -
sulouos #7788 Hogy lehet átrakni a fővárost más régióba? -
kissssss #7787 khmm khmmm azért a császár Bohémia ellen háborúba szállni elég húzós menet még egy aranyhordának is :) -
Petiii94 #7786 Csak 5.1 bétában :) -
Andorjan #7785 Sőt, ha háborúztok, és x ideig az ő kezén van egy tartományod, akkor az automatikusan az övé lesz. -
Petiii94 #7784 Hát a szövetségesek csak akkor segítenek ha DW elötti modal játszol :) Mert DW-ben az aranyhorda Timuridák stb....Kaptak egy úgy goverment formát.Steppe Nomads (Sztyeppei nomádok)ami annyit tesz h gyakorlatilag semmit nem fejlődnek technológiailag,de a játék kezdetén nekik van a világ legerősebb hadserege amivel elég szépen elvernek 4-5 erőssebb országot is.(pl.Lengyelek,Litvánok,Moszkvai nagyfejedlemség Oszmán Török Birodalom stb...)Ami másik különlegessége ezeknek a népeknek ,hogy egyáltalán nem kapnak háborús kimerültséget.És ami még dúrva ,hogy folyamatos háborúban állnak a szomszédaikkal.Megkötöd a békét velük akk van azthiszem 5 év nyugid ,de ahogy letellik automatikusan támadnak.Nem lehet velük whitepeacet kötni .Valakinek nyerni kell:)
Az egyetlen és óriási gyengepontjuk ,hogy ők nem tudnak területet foglalni ,de tőlük lehet...Mégpedig úgy ,hogy gyakorlatilag elgyarmatosítod a területeiket(tudsz telepesekt küldeni az elfoglalt tartományaikra).Ezt a dolgot az 5.1béta patchben orvosolták azzal ,hogy már ők is tudnk területeket foglalni.Ennek viszon az lett a vége ,hogy ezek az államok a játék elején óriási területeket és országokat bedarálnak csontig,utána meg amikor teljesen lemaradtak technikailag és a patrióták is lázadnak szét veri őket a nyugat...
A terjeszkedésük nálam 5.1ben úgy néz ki h a tatárok elfoglalják egész balkánt szétverik törököket meg mindenkit magyarországból marad egy pici ,de mindenki mást elsöpörnek aztán 50 évvel késöbb magyaroké lesz egész balkén a technikai fejlődés miatt... Szal nem minden modban megoldás a szövetséges mivel a horda amikor támad nem hadüzenetet küld ,hanem csak egyszerűen hadba kerültök és nem tudod hívni szövetségeseket egyedül kell megúsznod a nomád támadást :) -
Andorjan #7783 Ja, bocs, csak szlengként használtam az event szót (a facebook teszi...). Ugyanaz a felugró üzenet, ami addig is jött amikor betámadott a horda. -
kissssss #7782 nem neked nem betámadnod kell Bohémiát hanem szövetséget kell vele kötnöd és még a lengyelekkel is, ha ezzel meg vagy akkor jó eséjel rá is fog cseszni az aranyhorda vagy a törökök, már ha be mernek támadni ilyen erős szövetségesek mellet. -
kissssss #7781 melyik kiegel játszol? DW-el nem szeret barátkozni a gépem.