Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én meg pont Magyarországgal láttam kárát. A végén már +200-ba került egy hajó, és nem az infláció miatt! :-) És úgy hogy a naval forcelimit kétszerezõ idea megvolt. Szisztematikusan kolonizáltam Amerikát.

Próbáltam én ezt a fabricate claims dolgot, meg is vertem, tartottam a jó viszonyt, de már a negyedik király purcant ki és csak nem akarta csatolni az enemyt. Meguntam, és inkább lerohantam. Négy generáció alatt háromszor visszacsökken az badboy! :-)

Egyébként pont a CB rendszer miatt nehezebb a HttT. Régebben - azt hiszem az IN-ben is - a fabricate claims-szel sima CB-ét tudtam csinálni. Drága volt, de legalább megérte. Most meg annyiféle CB van, csak éppen olyat nem kapt az ember, amilyet szeretne...

Egyébként tényleg csak a gép. A badboyról jut eszembe. Biztos észrevetted már te is, hogy kevesebb infamyt kap ugyanazért, és magasabb a tartományi bevétele. Ha egy AI tartományi bevétele fölé viszed a kurzort, akkor ki is írja, hogy hard: +25 százalék. Very Hardon pedig + 50. Ezért értékelõdik fel a vazallus. Megkapja az ember a + 25 százalék felét.

Mondjuk a + 25 százalék még mindig nem magyarázza meg, hogy tud fenntartani egy fele akkora bevételû ország ugyanakkora sereget, mint én. Pedig kb nullán vagyok. Inflációm nincs, de neki se! :-)
Kémekkel lehet fabricate claims rohamot indítani a fõvárosban, és utána ha agyonvered egy háborúban,min 90% ra, jó eséllyel öröklöd majd a trónt.
Meg nagy elõny tényleg, hogy össze tudsz fabrikálni jó tanácsadót magamnak, én inflációcsökkentõt most 6-7 éve nem kapok, még 1-2 csillagosat se, nemhogy 6 ost.

Én picit könyebbnek érzem, de ízlések és pofonok😊
A hajós dolog valóban gáz, de mondjuk Mo al játszva ennek nem sok kárát láttam , szóval nyilván országfüggõ is a dolog, mert ahogy írtad is, olyan államformában amiben vagy, meg a kémes dolgot sütheted meg pl😊

Szerintem is zárjuk le, tényleg gõzöm sincs mibõl és honnan következtettél ilyesmire, a lényeg mindenesetre, hogy nincsen igazad, meg az, hogy tessék tényleg Milánó állást írni😄

Én picit vittem az osztrák háborút- nagyon keszekusza a helyzet.
Nem sikerült elkapnom még a 2 fõserege közül egyiket sem, de Észak-Itáliát visszavettem, és még õ mélyen benyomult Boszniába és Szerbiába, addig én betörtem Ausztriába, és foglaltam 2 értékes tartományt, ám mindeközben a másik serege megint Észak-Itáliában tanyázik...

Mind1, 10 ezer embere kipipálva, próbálom egy kisebb, 7 ezres csapatát elkapni még, ám mivel rengeteg a lázadás, nem tudom, sikerül-e provinciát foglalni, vagy be kell érjem 1-200 dukáttal.
De legalább 3.ra végre valszeg ha minimálisan is, de pozítívan jövök ki a dologból, és 4 a bizánci igazság😄
Sikerült megoldást találni a pixel shaderes problémára? Nekem "virágbolti" kiadásom van, azzal meg vmi miatt nem lehet regisztrálni! :-)

Egyébként a HttT nem könnyebb, mint az IN. Én még soha nem örököltem semmilyen trónt. Bár lehet, hogy csak nem volt idõm kivárni. Inkább megtámadtam. Egyébként is amit lehet köztársaságra váltok. Szóval nekem ez a trónörökösködés marhaság. Ami viszont kikészít: a naval forcelimit. Erõsen lecsökkentették a HttT-be, ráadásul attól függ, hogy hány összefüggõ szárazföldi core tartománya van az embernek. Nem tudom, hogy ki volt az a barom aki kitalálta, de ahhoz, hogy egyre több hajód lehessen egyre több core tartományra van szükség, ami közvetlen szárazföldi összeköttetésben van a fõvárossal. Tehát olyan tartomány, amelynek a megközelítéséhez NINCS szükség hajóra. Jó, a tengerparti tartományok kicsit többet számítanak a forcelimitnél, de csak ha van szárazföldi összeköttetés is. A gyarmatok egyáltalán nem számítanak, végül is csak ezek miatt van szükség tengeri erõre. Hogy a nyomorult tarifák 100 százalékát megkapja az ember, meg hogy a kalózokat elkergesse. Ja, és azután a gyarmat után is kell kísérõhajó, ami mondjuk a Sziklás hegység lábánál van, tehát tengerhez sok köze nincs...
terelsz és magadnak sem vallod be , najó hagyjuk.<#awink> bárcsak egy rtles trash-reality lenne az ország legnagyobb problémája.

Karcsi te magyarokkal játszol , ugye? Hol tartasz?
Igen, a kémes dologra gondoltam😊

A HSZ következõ része pedig már a 6922 re válasz, csak nem akarok túl sok hsz árt gyártani.
Szóval az hagyján, hogy neki egyben van a serege, de ráadásul jó, ha 2X es túlerõvel le tudom nyomni, megpróbálom úgy most, hogy beállok védekezni és õ jöjjön nekem, az elsõ csata megnyerése után talán sikerül megvernem rendesen.
Ami a Mingeket illeti, gondolom azért nagy land tech fölényben vagy, neked is csak 1X kell lenulláznod a fõseregét, utána szerintem a lázadások miatt nem lesz jódarabig ütõképes.
Játszottam vele már, tapasztalatból mondom, de persze ez csak az én véleményem, játékstílus függõ is nyilván.
Nekem ez nem fáj, hogy hülyeséget mondasz velem kapcsolatban, meg az sem, hogy te nézed, de az annál inkább, hogy offolunk, szóval inkább szerintem hanyagoljuk😛
És azt mondd, hogy pl. hogyan állsz Milánnal.
Nem irigyellek. Én szövetségben vagyok a sógorokkal még, és nem is mernék háborúzni velük. Pedig kaptam core-t egy svájci tartományra, de az infamym és az alacsony (csak 120-as) viszony miatt, ha megtámadom Svájcot, õt támogatná, mivel szövetségese. Lehet, hogy másfélszer akkora a seregem, de neki szinte egy helyen van az összes egysége, nekem meg kis-ázsiában, a balti-tenger partján, bizáncban, meg novgorod mellett is van egy-egy 11k-s seregem, amivel máris õk kerülnek helyzeti elõnybe.
"nemcsak örökölni egészen könnyû más ország trónját ha jól játszol"

semmivel sem könnyebb ugyan olyan nehéz mint eddig, Bavariai játékom során eddig csak 3 egy vagy kettõ tartományból álló országot sikerült meg örökölnöm pedig a presztízst és jó viszonyt mindig magasan tartottam.

persze ha a kémek által nyújtott kiskaput kihasználja valaki az örökléssel kapcsolatban, nos hát akkor én nem tudok mit mondani mindenki másképpen játszik.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

már mondtam nem könnyebb az in-nél tapasztald ki a httt és te is belátod <#wave>

kivancsi leszek ki próbálja meg majd átvenni a franciák helyét a játékomban.
lehetetlen helyekre tud néha core provinciát adni valóban.😊

nem értem miért fáj ez , egészen kitûnõ mûsor.<#hawaii>
Neked sincsen, de erõlködj csak a baromságoddal nyugodtan, engem nem zavar, nem engem égetsz vele😊
Az durva....😄
Nem lesz könnyû meneted, ha nem esnek szét.

Nálam Kasztillia durvult be, megkerülték Afrikát és AZ EGÉSZ Afrikai parot körbe kolonizálta, nem gyenge...De úgy mellesleg Dél Amerikában is van vagy 30-40 területnyi gyarmata a portugálokkal karöltve...

Jah és a franciák....😄 Megettek már vagy 10-15 német miniállamot, már Svédországnál és Litvániánál vannak.
Közben meg Ausztria gondoskodik arról, hogy meglegyen a programom, és ne tudjak terjeszkedni, 6-7 évente rendszeresen nyomja a DOW-t, most már egyszer szeretném megverni végre, (fõleg hogy egy iszonyú jó, 6,7,8 as értékekkel megáldott királynyõm van) és mivel 20 ra esett az infamy, ha nem is sokat, de 2 területet elvenni, fõleg Tirolt, ami ugye õsi bizánci föld a rétes miatt😛

De nem vicc, coret kaptam rá, halálkomoly. Persze a háború megint úgy kezdõdött, hogy mire vagy 1 év alatt összevontam 45k sereget Itáliában, addigra villámgyorsan bevette Észak-Itáliában 5-6 területem is.
majdnem. annyi különbséggel , hogy nem lenne igazad.<#nevetes1>
Persze, én is kitalálhatnám rólad hogy tömeggyilkos, hitlerista, stb vagy, és szajkózhatnám 1000X is, ugyanannyi értelme lenne kb😊
A lázadók hamarosan lenyugszanak (10-20 év), de most az a legnagyobb baj, hogy ugye HRE tag vagyok, így arrafelé csak békésen akarok terjeszkedni (trónutódlás), észak felé nem kapok casus bellit és a szövetségeseim szövetségeseit sem akarom betámadni. Keletrõl meg jön Ming 180k-s sereggel, évente -1 infamyvel és nem áll meg. Már Litvánia szomszédja (aki szövetségesem) és mindjárt bekebelezi a timuridokat,aztán jön tovább.
engem nem vársz át.<#bee1>
Ha fentlesz a DW majd, akkor amúgy ott is ilyen extrémségekre fogok menni majd, 1 régiós miniállammal létrehozni Nagy Britanniát, vagy Németországot, vagy ilyesmi, Granada DW ben már necces ha jól tudom, mert Kasztillia egybõl annexelni akarja😞
Tessék akkor még 1X, elsõre nem volt világos úgy látom😛

"Attól hogy sokadjára is szajkózod a fogalmam sincs honnan kitalált baromságod, még 200X ra sem lesz igaz😊 "

majd az EU 4re.😊

Elõttem nem kell megjátszanod magad.<#nyes>
Igazából amúgy csak videokártyát kellene cserélni, az meg sztem max 10k hogy fennakadás nélkül fusson, de egy kiegészitõ ennyit sem ér meg, nah😊 Ha még vmi új játék lenne az más. Mind1, azért majd a +2GB rammal kipróbálom hátha, de sztem nem az 1 giga ramtól lassú, hanem az õsrégi radeon 9600 as kártyám miatt.

Attól hogy sokadjára is szajkózod a fogalmam sincs honnan kitalált baromságod, még 200X ra sem lesz igaz😊
de bizony ki lehetne hozni 30ból.😊
azok az idõk már elmúltak mikor 200k egy felsõ kategóriás pc ára , alapból nem is lenne értelme ennyit rááldozni olyan sokat buknál vele pár hónap alatt.

lebuktál , már kár mosakodni.<#nevetes1>
ha csak a gépet nézzük (tehát monitor meg ilyeneket nem) akkor alaplap,ramok,vga,proci,ház,winyó,táp kb 100-120 körül kijön egy nagyon fasza gép.
200k? Milyen gépet akarsz te?😄
Ja de sokminden mellett a csúcs, hogy ugye HTT ben nemcsak örökölni egészen könnyû más ország trónját ha jól játszol, hanem még a saját következõ uralkodód értékeit is tudod befolyásolni😄😄😄

Agyrém a köbön, elvisz minden kihivást, pont igy a jó, hogy hiába nagy a birodalmad, ha negativ eventek tömkelegét kapod, +1 évtizedig nem kapsz normális tanácsadót, vagy fosszar uralkodót kapsz, akkor igy jártál, próbálj meg fennmaradni és összetartani a birodalmat úgy is, nemár minden kibaszott könnyitést a segged alá toljanak😊
No nagyjából leírtad az okokat (legalábbis egy részét) hogy miért is könyebb 😛 AZ IN be betettek csomó nehezítést, ami elõzõ verziókba még nem volt benne, aztán a HTT be betettek rengeteg + lehetõséget (tanácsadók+kult egység+magisztrátusok+sokkal könyebb trónöröklés+casus belli ) ami megkönnyiti az ember életét, aztán a DW ben jött megint rengeteg nehezités, illetve a meglevõ lehetõségek megnyirbálása (lásd magisztrátus sokkal több dologra kell, nem egyból hal le a 0 morálú sereg, stb)
kulturális egységet csak az országoddal megegyezõ népekre pakolhatsz, tehát Bizánc ugye görög e mellet még a grúzokra is pakolhatsz(ha jól tudom) de bolgárokra magyarokra stb nem lehet,és van ilyen kulturális pálya mód itt is meg tudod nézni hogy ki hová tartozik.

httt nem könnyebb az in-nél csak ki lett bõvítve egy két lehetõséggel, ez a kulturális tradíció pont azért jó mert régebben kellet vagy 100 évet is várni egy jónak mondható tanácsadóra, ezzel a lehetõséggel viszont igaz hamarabb tudsz jó tanácsadóhoz jutni viszont jó ideig nem is tudsz másikat ki képezni vagy csak rosszat(alacsony tradíció)szóval jelentõs elõnyt azért nem ad.

gondolom még emlékszik itt egy két ember menyire is õrjítõ volt egy kis országgal évtizedeket várni egy minimum rossz értékekkel rendelkezõ tanácsadóra.

30k ból azért nem, szerintem van az 60k is, de ha már gépet veszek (5-6 évente szoktam) akkor mindig az épp aktuális csúckateghez közelit, hogy 3-4 évig elmenjen rajta minden, és az bizony 200k.

Ami meg az uccsó mondatot illeti, ha ismernél, akkor sértésnek is vehetném a feltevésed, bár ha ismernél, akkor eleve nem tennél ilyen feltevést😄 Viszont ugye mint tudjuk, mindenki magából indul ki😛😊
sántít az a 200k azért.😊 30 ezerbõl már simán ki lehet hozni egy gépet ami viszi.
amúgy megértelek , én pár hónapja cseréltem vga kártyát , most simán elfutna a metro2033tól a crysis 2ig bármi , erre EU3mal játszok.<#nevetes1>

hiszi a piszi.<#idiota>
Tudna nekem valaki segíteni új provinciák készítésében? Egyszer valaki leírta, de abból nem sokat tudtam kivenni. Aki tdu segíteni, az adja meg privátban az MSN/Skype címét. Nagyon örülnék, ha tudna valaki segíteni.
Nem fogok egy játék kedvéért 200k ért vadiúj gépet venni, szóval ha addig nem csinálnak vmi grafikai könnyitést, hogy elfusson ugyanúgy simán, mint a HTT meg az In Nomine, akkor több is lesz az fél évnél.
Egyébként nem is állítottam, hogy könyebb a DW az IN nél, (fõleg mert összehasonlítási alapom sincs ezért nem is tehetném) csak annyit, hogy a HTT az könyebb, ez viszont tutifix.

AMI VV-t illeti: Hálaistennek még egyetlen percet sem láttam abból a fostalicska szarból, mért kérdezed?😊
DWben sem megy egyik naprol a masikra a zseniképzés.
Nagyon nehéz egy 5-6 csillagos tanácsadót megszülni a cultural traditionból , ugyanis ez alapjáraton folyamatosan csökkenõ érték.
Csak rengeteg magistratus beáldozásával érhetõ el , akkor pedig ugye az építkezéseknek lõttek , esetleg nem tudod kiléptetni kellõ idõben a HREbõl a területed és bombáz a negatív eventekkel.

Ha megteheted ne várj annyit a kipróbálásával , komplexebb , nehezebb.

sok valóvilágot nézel?😄
Az országhoz képest sztem picike a 60 ezres hadsereg, lehetne 90 ezres is bõven. Amúgy meg én 1525 ben vagyok, szóval....😛
Azért ez a pár területecske még nem a fél világ😊
1710 re én is máshogyan fogok állni😊 Remélem....😄
megoldás: nem kell 50 év alatt a fél világot meghódítani😄 Nekem az infamy-m nem igen volt soha 15-nél nagyobb és láss csodát, nem is nagyon támadtak és ezért nem is nagyon van szükségem olyan orbitális hadseregre. Most, hogy már a fél földközi tenger az enyém(+fél délamerika), lazán megengedhetem magamnak, hogy totál kiadásban tartom a csúszkát. (persze low land maintenance mellett). Most vagyok olyan 1710-ben, és Itália, észak afrika egy része (tuniszig), Kaukázus, és a krím az enyém (balkánon csak szerbiáig tart a határ, tehát szerbia már nem az enyém, se havasalföld se bosznia). A lényeg: szép lassan kell haladni a hódítással CB-kkel jól megtámogatva, és nem lesz szükséged hatalmas hadseregre az országodhoz képest.
Hát, én meg tudtam engedni hogy majdhogynem totális kiadásban voltam.
Egyébként ezért is fogok megmaradni ennél a verziónál (3.2)+ MM modnál szerintem még vagy fél évig úgy döntöttem, (aztán majd DW) mert szerintem sokkal nehezebb így játszani, és reálisabb is.

Valóságban sem úgy mûködtek a dolgok, hogy most akkor a császár úgy döntött, a bolgárok mostantól bizánciak lesznek,cultural unity és csáó.
Akkora lázadások voltak rendszeresen minden országban, hogy ihajj csuhajj.
Meg ez a képzés is, lol...EZ olyan minthogy mondjuk képezz Einsteint, Napóleont, vagy Egerszegi Krisztinát, stb😊
Persze, picit elõ lehet segíteni, hogy a meglevõ tehetségek ne kallódjanak el, de nem lehet úgymond rendelésre zseniket gyártani, ez baromság. Bizonyos idõközönként születik egy, és kész.

Most épp még 2 csillagos infláció csökkentõt sem tudok felbérelni, that's life. Középkorban eleve sokkal több volt a random faktor, szóval ez így jó.
Eeegen, In Nominiben elárulnád mégis hogyan?😄
EZ is egy olyan dolog a sok közül, (+cultural unity és a többi) ami szerintem a HTT- t nevetségesen könnyûvé teszi😊
képezz 6 csillagos tanácsadót , az egymagában 0,3mal csökkenti.
Ami meg a mostani gamet illeti: A Timuridok vereségének köszönhetõen (pedig én csak pár tartományt vettem el) annyi darabra hullott szét a birodalmuk, mintha egy üvegpoharat eldob az ember...
Még nem dõlt el, mennyire, de jó ránézni a térképre, kb 5-6 féle lázadó csoport meg szintén 5-6i degen ország tartja megszállva azt a tengersok területet😊

Most, hogy tõlük nem kell félni, és Ausztria meg Milánó és Angliával még 2 évig tart a szerzõdésem, miszerint nem támadhatnak meg, és a WW 10, az infamy meg 25 alá esett, a 60 ezres seregem 4 felé osztottam.
15 ezer felel az olasz és balkáni meg a szigeteken esedékes lázadások leveréséért, 15k a Kisázsia és SZiria+Egyiptomi lázadásokért, a maradék 15-15 ezerbõl pedig 2 támadóéket képeztem, a célpontok:

Mekka és Medina és a közbeesõ területek😊
Hozzáteszem, finoman szólva sem könnyû a game, rengeteg microt és pauset igényel, szerencsére😊
Közben támadt még egy játékötletem, lehet, hogy majd megpróbálom egyszer Granadával egyesíteni SPanyolországot 😄😛😊
Sajnos csak 1 tax assesort enged, az meg komoly 0.06 al viszi lefelé😞
(Mármint vagy 50 éve nem kaptam még 1et)Gold standard azmiaz?
Mint...na igen, sajnos pont annyit muszáj nyomtatnom, ami elviszi a national bank+tanacsadom hatását, igy jön ki a stagnálás, lejebb meg nemigen megy a csúszka, igy is vagyok akkora negativban, hogy ennél alig több az éves bevétel.
De, értem, amikor átlépsz a géphez, szerinted nincs meg a gazdasága a fenntartáshoz. Nos, én még ezt nem figyeltem meg, de mikor ellene játszom, nem tûnik fel. De csak a te kedvedért, ha hazaérek, megnézem.
1490-1500 (A csendes lázadás)

A Bizánci birodalom belsõ területein fõképp görög, bolgár és albánhonban a kardok a tegezekben, a pajzsok meg a falakon lógtak. Szinte semmi komolyabb felkelés nem tört ki a császár radikális reformációját követõen. Csak az udvar és a nemesség egyes tagjai ajvékoltak. Hatalmas centralizációt hajtott végre az adószedések és a hadügy tekintetében. A gazdaságpolitikát és részlegét a Bizánci Kereskedelmi Kamara kezébe adta (BKK). A császár az Ortodox Egyház számára eltörölte az adószedést a templomokba való belépést követõen, melyet az elözõ császár Demeitrosz vezetett be, hogy finanszírozza a térítéseket a birodalom keleti területein...

Végül egy nap...Két hír érkezett az éppen alvó császárhoz egy futár által. Az egyik jó hír mely Krétával volt kapcsolatos. A helyi lakosság megelégelte a Velencei udvar elnyomását és fellázadtak a sziget lakói egymaguk. Az ostrom összesen 1 éven keresztül zajlott. A velencei katonákat akik önként megadták magukat elmehettek Krétáról vissza Velencébe. Akik meg mindenáron ellenálltak azokat lekaszabolták.

Összesen a 7.000 olaszból 300 élt a lehetõséggel, hogy mentik magukat ahogy tudják... A többi fanatikusan harcolt mindhalálig. A lakosok soraiban is sokan estek el. A helyiek szerint összesen 1-2.000 ember halt, sebesült vagy tûnt el. A császár Isteni jelként kezelte a felkelést és ezért mindent elkövetett, hogy segítse a lázadást. Kis kereskedelmi hajók segítségével Bizánci fegyvereket, páncélokat és katonatiszteket vitetett Krétára...Ennek hálája jeléül Kréta csatlakozott a birodalomhoz...

A másik hír mely rossz volt épp göröghonban történt rá egy évre. Egy csapat katona kik megtértek egy másik ismeretlen eredetû vallás kötelékében. Vallási háborút akartak kezdeményezni, hogy az igaz hit helyett valami sátáni vagy gonosz eredetû vallást rákényszerítsen a népre.

A lázadók kik az "Igazhitûek testvériség"-nek hívták magukat 1 évnyi üldözés és csatározás után sikeresen elfogták és kivégezték õket. A vezetõjük Nemanja Berinci altábornagyot aki egy hang hallatán cselekedte tetteit elmondotta alapján. Õt elõször leöntötték szentelt vízzel. Utána meg feloldozásként Istenhez küldték egy tõr által, hogy feloldozást kapjon bûneiért...

A császár a hallottak alapján elrendelte, hogy mindennap mosakodjanak a katonák és birodalmi ortodox és nem ortodox polgárok szentelt vízben, hogy az Isten angyalai megvédelmezzék õket a gonosztól és sugalmaitól.

A szentelt vízben való mosakodást egyedül a Kereskedelmi Kamara nem akarta bevezetni, mert úgy gondolták, hogy õk elég erõsek ahhoz lelkileg, hogy ellentudnak állni a csábításnak...Végül az ellenkezõje igazolódott rá be egy évre.(1495) Sok pénz eltûnt a kincstárból és a császár az egyházzal egyetemben a kereskedelmi kamarát sejtette a háttérben...A kamara tagjait mind kínvallatás alá vetették végül megszólalt az egyikük, hogy a családjaiknak raktak el némi pénzt egyéni célokra... A császár mérgében így szólt hozzájuk a kivégzésük elõtt...

"Ti aljas kalmárok! Hogy merészeltétek a szegény emberek által nagy nehezen összekapart pénzeket így használni? Paráználkodásra, lopásra és zsidószerû életmód folytatására. Hogy merészelitek ezt?...Utolsó szavaim hozzátok csak annyi mit mondok néktek, hogy a pokoltüze tisztítsa ki lelketeket...Katonák! Levágni õket."

Végül kivégezték õket kard által. A kereskedelmi kamarát végül felszámolták és helyette létrehozták a Birodalmi Gazdasági Minisztériumot az Ortodox Egyház berkein belül...

Folyt köv.

- stb
Bizánccal elõször nekem is olyan 20%-os volt az inflációm, de a késõbbiekben lefaragtam 0-ra. Mint, national bank, tax assessor stb, gold standard stb. Tehát nem a játék elején tartom szintben a 0 inflációt😊
Hát így elsõre ellentmondásnak tûnhet, de az én arányaim szerint (gazdasági potenciál és hadsereg létszám közti arány, tehát hogy mekkora országnál -és milyen fejlettel- mekkora hadsereget tartok fenn) mikorra már elérem azt, hogy nekem legyen a legnagyobb hadseregem, addigra már az országom is olyan nagy, hogy el tudja tartani😊
Ultimate? Azmiaz? Amúgy akkor nem vágom, miért ilyen lassú most meg vannak szétcseszõdve a grafika beállítások😞
Bár egyelõre mind1 is, hiszen ittvan nekem még Bizánc, és még csak 1525 van, aztán meg majd Magyarország.
Solten
"Viszont úgy tûnik rosszul emlékeztem, nem a MM Platinum 1.5 ami In Nominéhez megy?"

De igen. Nem vagom mar reg jatszottam azzal, az Ultimate-t nyustoltem.

Saor Alba

Viszont úgy tûnik rosszul emlékeztem, nem a MM Platinum 1.5 ami In Nominéhez megy?
Feltettem, és kb 20 percig töltötte a gamet és a betöltésnél minden szürke lett, meg terra incognita.....😞