11580
Europa Universalis III
  • Hegi90
    hehe :)

egy ötlet: próbálj meg ezután csinálni egy kurva nagy flottát, és foglalj területeket a balti államok környékén. Beállsz Dánia és Svédország közé a hajókkal, és nem mehetnek sehova - azaz nem tudnak hátba támadni hajókkal, miközben az egész sereged náluk van.

szerk: bár úgy látom, hogy onnan te egy csomó részt nem látsz még, de biztos tudsz ott alkotni valamit :P
  • McCartman
    de ez nem.:D
  • McCartman
    illetve ez igen.
  • McCartman
    [IMG]ez se csúnya azért annyira.[/IMG]:D
  • Hegi90
    de akkor nem lesz ilyen szép :D
  • McCartman
    lehetetlen?
    1413ra egyesítettem Granadával Írországot + Skóciát.

@geo91: kezd egyet Granadával. tartalmas szórakozás.
  • Hegi90
    csak adtam egy ötletet geo-nak. valószínűleg már el is kezdte a játékot, ezért adtam a tippet a másik fórumból (meg engem is érdekel, majd elkezdem). Ha neked nem tetszik, akkor nem játszol úgy...
  • kissssss
    és mi a fene ez a zöld meg szürke hányás a nevek mellet?
  • kissssss
    mi olyan hihetetlen? tudod mit kezd egy új játékot valamelyik ír királysággal, előbb vagy utóbb meg fogod ízlelni az angol csizmák talpát,de más hatalmak is szeretnek hódítani az ír szigeten Portugáliától egészen Burgundiáig mindenki szóba jöhet, persze össze lehet hozni ír országot csak a kérdés az hogy milyen áron?

első hallásra jó ötletnek hangzik de gyakorlatban inkább szenvedés, akkor már inkább valamelyik arab állam, pl: mamelukoknál inkább a kihívást fogod érezni mint a szenvedést.
  • kissssss
    Teuton rend vagy esetleg össze hozhatod a Mughal birodalmat.
  • Hegi90
    nem, nem próbálták, hanem megcsinálták. mi ezen olyan hihetetlen?
    Amúgy meg ha azt kapja először akkor mivan? Kilépsz és újrakezded.
  • kissssss
    vagy csak próbálták csinálni ehhez szerencse is kell, meg az hogy Anglia ne az ír szigetek meghódítása küldetést kapja meg először.
  • Hegi90
    Senki nem mondta, hogy könnyű :D

amúgy abból a fórumból, ahonnan másoltam, még sokan ehhez hasonlóan csinálták.
  • kissssss
    ehhhh elmélet gyakorlatban ez felér egy agyhalállal.
  • Hegi90
    Forming Ireland

"I have formed Ireland in 1421 (started the Grand Campaign 1399 with Munster). War from the very first day on until 1421. High infamy, high war exhaustion, inflation at 6. Managed to survive due to war subsidies from France, Scotland and some other small states. I was lucky that England declared war on Connaught the very first day and I jumped in the party, being the first army sieging their province. With the english help I annexed Connaught. Then you have to start war against the other Irish states, even if England is declaring war on you. Scorch your land while attacking the other provinces to annex them. Then you can flee from the English army by scorching your land, wait until they assault your forts and then come to aid. One important note: If England has not declared war on you, wait with the annexation of the other states until you have all conquered."
  • Hegi90
    miért?
  • Petiii94
    DW-ben lehetetlen illetve geci nagy mázli kell:D
  • geo91
    hmm, nem is rossz :)
  • Hegi90
    egyesítsd Írországot.
  • geo91
    kéne kezdeni egy új játékot. na de kikkel?
  • Petiii94
    Hát én nem tudom...Én pár napja Magyarokkal inheriteltem a cseheket ,de csak annyit tettem ,hhgoy 200 viszony és már aa perszonál uniót aki kezdte az az utáni királynál be is olvadtak.Szal nekem könnyen ment...De Divine Windben ha eltelik 50 év Max akkor tudod inheritelni őket akadály nélkül:) (Diplomáciában van iylen menü pont :)
  • realcsabi
    1536-os évet kezdtem meg, továbbra is a törökökkel. Közép-Eu az enyém, cseh-lengyel-magyar-brandenburg vazallusaimmal tekintélyes befolyásom van a vén kontinensen. a francia-burgund tengely továbbra is legyőzhetetlen számomra, keleten Muscowy-nak azonos az összterülete az enyémnek, szóval egy gigantikus szendvics tartja egyensúlyban Európát. :)

Amiért írok; Egyiptommal továbbra sem bírok, egyszerűen nem tudom inheritelni őket. Kezd zavarni a dolog, és szomorúan látom, hogy a perszonálunió miatt hadat sem tudok nekik üzenni. Kicsit azért szétnéztem a területükön, mert mondtad, hogy pöce az egész terület. :)))
    Első ránézésre tényleg így van. A tax nem valami nagy, de azért nem mondanám értéktelennek a vidéket. Alexandrián van COT ugyebár, Cairo szintén jól adózik. Van 6-7 közepes taxszal rendelkező régió, a többi sajnos alacsony. Viszont Judea birtoklásáért kapni lehet +1 misszionáriust évente és presztízst, és ha sikerül uralnom a Nílus térségét, akkor én leszek az elsőszámú a sótermelésben. Ugyanez igaz a fűszerre.
    Szóval Egyiptom értéke nem dukátban mérhető. :)

És itt jön elő a problémám. Hogyan tudom megtámadni a mamelukokat? Perszonálunió van 200-as viszonnyal, még várok 40-50 évet, az uralkodóktól függően, utána szeretném megindítani a seregeimet Nílus irányába. :) Tehát elég lecsökkenteni a viszonyt 0 alá, és jön minden magától, vagy egyéb dolgot is tennem kellene, hogy hadat üzenhessek majd?
  • Petiii94
    geo ezt sztem nem ide akartad:D
  • Petiii94
    .
  • geo91
    hébe-hóba :D mostanában inkább csak football managerezek
  • Petiii94
    Fogadd el cseten jelölésem
  • Petiii94
    Nah akk majd leszedem azt:)
  • Oltred
    Persze az van nekem, 5.1 a legújabb a júni 30.-i változat

Oltred
  • Petiii94
    Hát már én is rég játszottam:S ,de majd utána járok aztán tolhatjuk.Divine Winded van???Mi a verzió számod???
  • Oltred
    Én nem tudom hogy kell multizni vele de ha elmagyarázod szívesen játszok de ma pl nem sokáig érek rá, holnap meló. :S :D

Oltred XD
  • Petiii94
    NAh mindig tanul az ember:)
    Én amióta van EU3 játszom a játékkal:)És ezt a lázadót levered jön a jóviszony nem tudtam :)

Oltred neharagudj ,hogy basztattalak az aláírás miatt,most külön megkérlek ,hogy légyszives írd alá mert már annyira hozzászoktam ,hogy irritál ,hogy nem írod alá XD

Valaki játszon már velem online...Am meg pontosan mióta van EU 3 mert én már nem emléxem.Olyan 4-5 éva játszhatok kisebb nagyobb megszakításokkal.(azért szakítom meg mert néha megunom...)

• Oltred
    Ebből mindent értek, ezt is szoktam csinálni, csak mivel angol a játék és sajnos én nem tudok angolul néha igen csak eltévedek benne. XD Cb nélkül én se háborúzok, persze hogy nem éri meg. :) Szélnek eresztettem őket, erre rájöttem. :)
  • kissssss
    túl sok a katona? túl lépted a hadsereg ellátási határt? akkor eresz szélnek néhány ezredet és köss szövetséget a szomszédokkal(csak azonos vallású országgal vagy egy vallási csoportba tartozókkal fog menni)

ja hogy nem tudsz szövetséget kötni már velük sem mert már a szomszédokkal is háborúztál egyszer kétszer.... ilyen esetben már csak az imádság segít :)

a diplomácia első szabálya hogy ne háborúz túl sokat a veled egy vallású országokkal(vagy ha ez elkerülhetetlen akkor jó okkal,konquest,rekonquest,stb) főleg az egy kulturális csoportba tartozókkal ne mert velük sokkal nagyobb az esély szövetség kötésére és minden egyéb másra is(szintén kivétel a fenti zárójeles okok) cb nélkül pedig végkép ne háborúz még ellentétes vallású ország ellen se mert ilyenkor mindenki rossz szemel fog rád nézni vallástól és kulturális csoportól függetlenül... ahh de ezt még hosszan hosszan írhatnám.

ha meg javítani akarod a viszonyt egy másik országgal akkor garantáld a függetlenségét, próbálj vele királyi házasságot kötni(ha lehetséges)vagy szövetséget kötni, de a legjobb megoldás az hogyha kérsz engedélyt tőle hogy a katonáid beléphessenek a területére, ez azért jó mert ha lázadói vannak a célpont országnak(márpedig mindenkinek van lázadója) akkor segíthetsz le verni a lázadókat ami + jó viszonyt(5 vagy 10) add ha pedig egy rebelis provinciát ostromolsz meg sikeresen akkor +25-tel javul a viszony ez a legjobb amit el lehet érni, a pénzel való viszonyjavítást csak a LEGvégső esetben használjátok és ilyenkor azt is vegyétek számításba hogy minél nagyobb egy ország annál nagyobb lesz az ajándék is(asszem max 60 dukát)

gyorstalpalóként most csak ennyit.
  • Oltred
    Ennyi, erre csak ez a feleletem. :)
  • kissssss
    :-D váóóó és ki mondta hogy 0% zsolddal kell beküldeni a sereget a lázadók közé?

jájj emberek mielőtt harcoltok a lázadók ellen felnyomjátok a zsoldot maxra, vártok 1 vagy maximum 2 hónapot és mehet a csata, ha kidöglöttek a lázadók akkor be állítjátok a zsoldot úgy hogy feltöltse a sereget max létszámra, ha ez is megvan mehet újra vissza 0%-ra a zsold... mintha semmi sem történt volna.
  • Oltred
    Na jó igaz kihagytam párat, akkor nem írom alá többet. :D (Én is lehetek feledékeny.) Milyen nehézségbe nyomod a játékot, mert én kipróbáltam minden félébe és hát van különbség nem is kicsi. :) A vallással szerintem ne foglalkozz, a tervezők is hibázhatnak. :D
  • Petiii94
    Ami engem nagyon zavar a játékban ,hogy a református is protestáns vallás és mégis külön veszik...Szerintem a játék készítői a Protestáns vallás alatt evangélikusat értik,hisz ez a 2 fő vallási ágazata van a protestánsnak :)

És nem értem ,hogy egy református és egy protestáns ország miért utálja egymást???Én református vagyok és tudom ,hogy mi az evangélikusokkal "testvérnek" tartjuk egymást.Csak a katolikusokkal vannak vallási ellentéteink...
  • Petiii94
    Am nekem onnan ovolt 2k pénzem ,hogy 5 vazallusom volt (Aquilea,Walachia,Moldova,Achen és Szerbia akinek neki adtam Bosznia teljes terültetét) így fele sereget tartottam általában csak fennt a megengedettnek + háborúban mindig szedek hadiadót:)
  • Petiii94
    Oltred:) Szerintem kár "aláírnod" a hozzászólásaid mert vagy 3at kihagytál amit észrevettem.Így már nincs sok értelme:)

Nekem az utóbbi pár játékomban nem voltak pénz gondjaim csak a Westernisation után.Magyarországgal is öszespóroltam kb. 2000ducatot ,csak bejött egyo lyan lehetőségem ,hgoy a cseh koronáért háborúzhattam.Megnyertem a harcot csehek kel Personal unio lett.Csak a csehek protestánsok lettek én meg katolikus voltam így minusz 200 viszony ami nem túl jó 38as imfamyval...Ezért erre elment 1000ducatom mire normalizáltam...aztán amikor meghalt a királyom egyből inheriteltem is.:)Szal tök jól jött ki.Ami probléma volt az óriási imfamym és a megdrágult stabilyty zért cseheket felszabadítottam vazallusként ami nagyon jó dontés volt.16ra csökkent infamy és váltottam noble republicra és református vallásra mivel időközben az országomban maradt 3 katolikus tartomány...Aztán refi lázadás tört ki és majdnem mindenhol refi volt a vallás szal csere történt .Mostmár normalizálódtak a problémáim:) Közben Westernisation is megvolt és már Administrative Republic vagyok,de mostmár bőven vannak pénzügyi gondjaim :) DE ami jó h osztákokkal és franciákkal is háborúztam és győztem szal elég stabil a helyzeem:)
  • Hegi90
    örülök, hogy te is játszol még :D