11580
Europa Universalis III
-
JLH Fans #7580 Grat, most már tényleg kezdesz túlleni a nehezén, de azért 4 éves háború... nem semmi, nem múlhatott sokon a bukás, ilyentájt én már tele szoktam lenni nagyon durva lázadásokkal:)
Ami Bizáncot illeti, sajnos nem tudok mit tenni, enyém a világ 70% a kb, egészen Japánig és Ausztráliáig érek (meg Afrikában is ami nem enyém az vazallus) még Nyugat-Európa egy része meg Dél Amerika lett volna vissza, de nem fog menni, 1742-43 környékén kifagy mindig:S
Újat kezdtem az 1000 lakosu 1provos 0.2 es bevételű max nyomtatáson(és évvégén kapok 7 et) csodás Rigával, épp fel tudtam venni 8 év után végre 4k zsoldost (1000 a forcelimit persze csak) erre a kiszemelt célpontjaim a DOW om előtt 2 hónappal kötöttek pár szövetséget, szóval az eredeti terv kuka, marad szerintem az ír miniállamos dolog, más kitörési lehetőség nem nagyon van:s
-
McCartman #7579 köszönöm kérdésed , valóban , még ekkora területtel sem fenékig tejfel.
Ibéria bekebelezése után az immáron egyesült Franciaország jelentette a legnagyobb fenyegetést Granada békéjére nézve.:D
Más irányú európai terjeszkedés is ki volt csukva mivel pár évvel korábban előlépett a hit védelmezőjévé , úgyhogy megkerülhetetlenné vált.
Gondoltam akkor inkább megelőzöm a bajt , megvártam míg pozitívba fordul a stab , felszívtam a sereget , minden élő és mozgó egységet a közös határra vezényeltem a birodalom távoli szegleteiből is és jött a hadüzenet.
A terv arra irányult , hogy a térség dombozati előnyeit (és az esetleges helyi erőfölényt) kihasználva gátat tudjak szabni a francia előrenyomulásnak , felőrölni őket aztán ellentámadásba lendülve megadni a kegyelemdöfést.
Hát , papíron könnyűnek tűnhetett..:D
4 évig gyötörtük egymást a Pireneusok hegyláncai közt , folyamatos utánpótlással mindkét oldalon , előrenyomulásokkal-visszavonulásokkal de különösebb eredmény nélkül.
Kézenfekvő lett volna a Granadai-szigetek (exBritannia:D) felől partraszállni és benyomulni , de minden épkézláb katonára szükség volt , hogy tartani tudjam a déli vonalakat.
Közben hadat üzent még egy maroknyi kis állam a HREből , Itália környékéről , de sikerült velük különbékéket kötni.
Négy évnyi mészárlás után , mikor már kezdett az én oldalamra billenni a mérleg nyelve , a muszlim szövetségesek nagy kegyesen hajlandóak voltak pár ezer embert partradobni északon , ezzel lassítani az utánpótlássát , e mellett pár súlyos csapást mérve a francikra , elkezdtem benyomulni az országba.
Közben végig ott lebegett Damoklész kardja a fejem fölött , egyre több helyen ütötték fel a fejüket különféle lázadások , nem volt hadrafogható tartalék útjukat állni , de úgy gondoltam ha már eddig eljutottam nem állhatok meg , be kell fejeznem amit elkezdtem.
Végül a hőn áhított 100% körüli warscore nem lett meg , a saját és szövetséges csapatok drasztikus lerongyolódása kezdte veszélyeztetni az addig elért sikereket ill. a lázadások szabdalta hátország okozta helyzet már-már tarthatatlanná vált.
Béke , déli tartományok elcsatolása , Dauphine felszabadítása.
A fekete leves ezután jött , a szultánság fele lázadók ostoma alatt / elfoglalva.
További 7 év kellett , míg viszonylag újra stabilizálódott a helyzet , elfogadható szintre csökkent a WW.
Aragónia eközben függetlenítette magát , 2 provinciával visszajött a térképre.
de krva hosszú lett.:D ,
te hogy állsz a bizánci világmegváltó tervekkel? -
nik1995 #7578 am azthiszem mind ezt megcsináltam jól de mikor rányomok a launchegombra kijön a homokóra de utána semmi! -
nik1995 #7577 nagyon szépen köszönöm, és elnézést a kellemetlenségekért! -
Kari91 #7576 Na akkor hevenyészett fordításban magyarra:
Nem kompatibilis a korábbi mentésekkel
Néhány dolog, amit tudnod kell a letöltés előtt:
-Ellenőrizd, hogy telepítetted-e a március 30.-i verzióját a DW 5.1b patchnek.
-Ha új DW patched van fent, tedd a következőt
-Biztonsági okból, csinálj egy másolatot a DW-ről.
-Töltsd le valahova, mondjuk az asztalra.
-Töröld a mod előző verzióját
-Másold a letöltött Zip fájl tartalmát az EUIII FŐKÖNYVTÁRÁBA(használhatsz 7Zip-et).
-Ellenőrizd, hogy van-e MEIOU Launcher az EUIII főkönyvtárába.
-Ellenőrizd, hogy a mod mappába van-e egy MEIOU könyvtár és egy MEIOU.mod fájl.
-Kattints az első gombra("Click here on first install") a Lunacherben, még akkor is, ha a korábbi MEIOU modnál már megtetted.
-Előfordulhat, hogy törölnöd kell a MEIOU cache fájolkat(a Launcher segítságável).
-Válassz egy betűtípust a térképnek.
-Érzékelhetsz memória problémákat, ha az SRI MI-vel játszol. Ha ez bekövetkezik, a Launcherrel simán töröld az SRI AI-t.
-Indítsd el a játékot.
-
JLH Fans #7575 Mc Cartman a te Granadáddal meg mitörpént?
Nagyon jól álltál ahogy láttam uccsó linkelésednél, de azért még közel sem volt biztos a világuralom, és nem volt stabil a helyzet, jutottál valamire? -
nik1995 #7574 ha csak az új DW verzió van meg akkor is fog futni a meiou -
nik1995 #7573 igen csak az a probléma hogy elég gyatra az angol tudásom és a fordító annyira hülyén fogalmaz hogy nem értem meg.
pl.:Korábbi verziójának törlése a mod -
Kari91 #7572 Magyarország pedig keleti teches. Igazad van, ez Mátyás királynál nem látszott, de ha oda állítod az időt, és elindítod a játékot, akkor látod, hogy csak 1-2 szinttel járnak előtted a nyugatiak. Később pedig(főleg a XVI-XVII századtól), egyre jobban nő a különbség, amit leglátványosabban a hadseregen lehet lemérni. Pl. a Rákóczi szabadságharcot a magyarok könnyűlovassággal vívták, míg az osztrákok a reguláris birodalmi erőkkel. A töri könyvben olvastam szó szerint a következőt: "de a magyar hadsereg, a törökhöz hasonlóan, kimaradt a következő fejlődési szintből". Ezért tudták az osztrákok viszonylag kis sereggel is egyensúlyban tartani a magyar frontot, miközben a franciákkal háborúztak.
Arról meg, hogy az épületek orosz módra néznek ki: minden tech groupnak máshogy néznek ki az épületei. A keleti tech groupnak orosz módra. Tehát a lengyeleknek is csavart tornyú orthodox épületei vannak. De ez csak kinézet, semmit nem számít. Vagy pl. a törököknek is olyan az épületük mint az arab-félszigetbeli államoknak, ami nem volt igaz, hiszen a törökök is saját módjukon építkeztek.
@nik1995 a MEIOU modhoz szükség van a Divine Wind 5.1b patchének a március 30.-i verziójára. A pontos telepítési útmutató itt van: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?374981-MEIOU-TD-meiou-ph-meiou-jv-meiou-na-meiou-be-DOWNLOAD-THREAD
-
Gol000 #7571 Nem ér annyit szerint..... -
nik1995 #7570 valaki eltudná mondani hogy hogyan lehet megcsinálnia meiou módot mert már 2 napja szenvedek vele de nem sikerül -
nik1995 #7569 ugy 9-10 cot ba volt maxon -
nik1995 #7568 Nincs még monopól senkinek és az összes Cot -ben maxon volt vagyis ameddig engedi mert nincs monopólium és nem tud hogy kapok belőle pénzt -
pecaboy #7567 Az 5. szintet hogy érted? Alulról a második? Mert az közel sem a legjobb. A legjobb a monopólium, azaz a legfelső szint, azzal elég sokat lehet kaszálni egy nagy CoT-ben, bár kell hozzá bizonyos szintű trade tech. Kis országok, főleg OPM-ek (one province minor, egyprovinciás kis ország) legerősebb fegyvere a kereskedelem, nagyon meg tudja dobni a pénzt és a tech fejlesztést, pláne, ha eleve a trade technológiára mész rá. -
nik1995 #7566 Amúgy én azt nem értem hogy a kereskedelemmel hogy lehet pénzt keresni.
Például én diwine módba hollandiával és minden kereskedői központban az 5. lépcsőn voltam és kiirják hogy nekem a legnagyobb a bevételem de közbe év végén csak 55 dukátot kapok. -
nik1995 #7565 Akkor nálad csak annyiba számít hogy azokkal akikkel egyezményt kötöttél nem ejthetik ki a kereskedőidet és ez vissza fele is, és valószínüleg olyanokkal kötöttél egyezményt akik amugy se tudták volna kiejteni a kereskedőidet.Ha megnyitod azt a kis pénzes iszákot és odaviszed a kurzort
egy ország címeréhez láthatod hogy mennyi az esélyed rá hogy kiszorítsad a piacról a kereskedőjét. -
MitsuMishi #7564 Semmilyen mod nincs felrakva.Kieg meg a Napoleon's Ambition és az In Nomine. -
nik1995 #7563 Milyen móddal játszol?
-
MitsuMishi #7562 még azt szeretném kérdezni,hogy a Trade agreement mire való? Mert azt vettem ki belőle,hogy csökken a bevételem,de akkor mire másra jó? -
nik1995 #7561 Nem tudod újra letölteni a játékot nem indul el a letöltés van valakinek valami tippe hogy mi lehet a probléma -
MitsuMishi #7560 Köszi szépen! Már azt hittem ez a Bohémiás betámadás már-már valami bug akar lenni. -
Pityuládé #7559 http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Hungary_strategy
Itt megtalálod a megoldás. Minimális angoltudás, meg egy kis ész. -
MitsuMishi #7558 Hát úgy kezdődik,hogy Bohémia küld egy inzultust.Majd kicsivel később megtámad Ausztria,és onnantól elszabadul a pokol,hadat üzen Bohémia,Bosznia,és Erdély.Bár van amikor más a felállás,hogy nem támad Ausztria és Bosznia,de Bohémia mindig elkezdi a háborút,és Erdély meg csatlakozik az Ő oldalára Oo. Nem értem. -
nik1995 #7557 Misi kérj fel több országot az elején (célszerü ha magyarországgal vagy a Csehek az Osztrákok Vagy a lengyelek) mert szinte 100% hogy elfogadják és ha megtámadnak akkor a segítségedre lesznek.
Amugy nem értem hogy a vazallusod hogy tud rád támadni -
nik1995 #7556 igen megoldava, de tegnap a telepítésnél valamit nagyon elszúrtam mert bedölt az egész játék! Még a diwine wind se indult el.Szóval most ujra telepítem az egészet remélem most sikerül majd összehozni a meui-t. :)
-
MitsuMishi #7555 Sziasztok!
Tegnap elkezdtem játszani az EU3-mal,és mikor elindítom a játékot a magyarokkal, akkor kb 1 hónapon belül hadat üzen ausztria,aztán az összes környező állam,még a szövetséges Erdély is. Ez most konkrétan miért van? :/ És nem egyszer történt meg hanem gyakorlatilag mindig.Nekem meg esélyem sincs bármit csinálni. Ezt tudja valami orvosolni?
Válaszotokat előre is köszi -
McCartman #7554 ja ,a nagyon rafkósak.
'What is the correct spelling of teh?'
bár ez se túl nehéz.:D -
Pityuládé #7553 Igen, így értettem, hogy miután kiűzték a törököt, több helyre szerb, illetve román kultúrát berakni.
Ui.: Ezt a provinciás dolgot megcsinálhatnád több országgal is ;) -
Andorjan #7552 Na, meg ez is igaz :)
Azt hiszem, az első verziót próbálom majd megvalósítani, köszönöm az ötletet! -
pecaboy #7551 Ezt a leglogikusabban úgy lehetne kivitelezni, hogy ha bárki (aki nem magyar :)) elfoglalja Budát (nyilván nem békeszerződéssel, hanem előtte sima ostrommal, mert főváros), akkor a néhány keleti tartományra, a Fejedelemség történelmileg legnagyobb kiterjedését nézve, kap core-t Erdély. Ennyi! Az, hogy különválik vagy sem, illetve mi történik később, más kérdés, mert a valóságban történteket elképzelhetjük úgy is, hogy 1541-ben a török elfoglalta Budát, ergo "megszülettek" az erdélyi core-ok, majd később a békeszerződésben követelték az oszmánok Erdély függetlenedését. Ezzel párhuzamosan meg Ausztria megörökölte a magyar trónt (PU), de ez egy külön esemény, ami már eleve benne van a játékban. Szóval csak erdélyi core-ok kellenek minden keleti tartományba, Buda eleste esetén.
Ha még jobban egyszerűsíteni akarod a dolgokat, akkor szimplán eleve raksz core-okat az erdélyi tartományokba ;) -
Andorjan #7550 Igaz... -
pecaboy #7549 A tartományneveken sztem nem érdemes sokat filózni, mert játék közben annak írod át, aminek akarod (bár csak akkor, ha a tieid, de Mo.-gal kezdve ugyebár ez egyértelmű). -
pecaboy #7548 Probléma megoldva? -
Andorjan #7547 Vagy a kultúrák átnyirbálását úgy értetted, hogy egyes tartományokban megjelennek a románok meg hasonlók a be- és áttelepítések hatására? -
Andorjan #7546 Jelenleg nem tudom, hogy a kultúra átalakítását hogyan lehetne megoldani, de pl. az Erdélyi Fejedelemséget mindenképpen meg szeretném csinálni úgy, hogy akkor alakuljon meg, amikor a török elfoglalja Budát, az ország többi része meg a sógorokhoz kerül, szóval hogy ne a játék elejétől legyen már benn. A székely kultúrát meg esetleg úgy lehetne megvalósítani, hogy (ahogy azt hiszem reywind írta) külön kultúracsoportot csinálni a magyarnak, és ebbe belerakni a székelyt. De ezt majd sztem csak júliusban. -
Andorjan #7545 Nekem igazából tetszenek ezek a nevek.. Másrészt meg azért ilyen alakúak a tartományok, mert az a nevük, ami.
Ha szeretnéd, szívesen átküldöm a fájlokat. Az a gond ezzel, hogy nem sikerült modként negcsinálni (egyébként pont az volt a baj eddig, hogy modként akartam, így amikor elindítottam a modot, mindig összekutyult valamit a rendes játék "map" mappájában, és onnantól a rendes játék se ment), úgyhogy a térképes részt csak ilyen felülírós formában tudom odaadni. A neveket kb 5 perc alatt át lehet írni, meg position editorral be kell lőni utána, hogy az új név is beleférjen a tartomány határai közé aztán csókolom. -
Andorjan #7544 Nekem se volt 1cerű rájönni :D
de egyébként nem mindig ugyanazt kérdezi -
nik1995 #7543 -.- xodarap!
írd visszafele a paradox -ot! -.-
És én ezen gomdolkodtam 30 percen át -
nik1995 #7542 peacboy szeretnék segitséget kérni!
a 7349-es kommentbe irtad hogy innen (http://tehparadox.com/forum/f43/europa-universalis-iii-divine-wind-5-1b-patch-may-17th-2237339/) és irtad hogy regelni kell, de problémám akadt vele. A random question résznél fogalmam sincs hogy mit kellene oda írnomm és enélkül nem enged regisztrálni.
-
Petiii94 #7541 Bazzz:D Hall ez egyre gyönyörűbb:)
Am még mindig tartod ,hogy nem nevezed át a tartományokat?
Töriatlaszból jó neveket lehetne szedni :)