11580
Europa Universalis III
  • nik1995
    Hááát nincs sok esélyem ezt nagyon benéztem :S

Ugy szerezhetsz PU hogy royal marigeket kötsz és talán követelheted a trónt és érdemes nézni hogy kinél nagy az esélyrá az ott fent van egy fekete ember alak koronával
  • Hegi90
    szerintem már esélytelen.
  • nik1995
    76 a prestige is ugyanugy küldi szerintem ezt bebuktam :S.
    szabadon engethetem valahogyan a pu ból hogy megmaradjon a szövetségem vele?
  • Hegi90
    akkor jobb, ha készülsz a háborúra
  • nik1995
    folyamatosan küldi az inzultusokat
  • Hegi90
    szerezz presztízst
  • Razzia96
    Perszonál úniót hogy lehet kötni ? :O
  • nik1995
    mit tegyek a franciaország szabadulni akar a perszonál unióbol
  • nik1995
    diwine wind 5.1

Elkeztem milánnal a játékot egyböl vazulust csináltam pisa bol és sienabol majd megtámattam mantovat és vazalluommá tettem de itt nemért véget a háboru a bajorok a csehek és aqueliea ellen ausztria melletem harcolt a bajorok és a csehek megszálták ausztriát és én a békébe átadtzam nekik ausztria felét az egyik aranybányával majd ezután a másik szövetségesemmel franciaországgal PU léptem.
  • Razzia96
    Mivel játszól ?
  • nik1995
    na akkor modnjuk holnap 5-6 óra környékét felőlem lehetne kezdeni egy multit
  • tttttom
    Hát...A magyar hadsereget megverték totálisan. Végül a csehek és lengyelek is beszálltak. A velenceiek is dél felől...Vége a gémnek nálam egy időre. :D
  • pecaboy
    OFF

- Azt elfogadom, hogy ma, illetve évszázadok óta többségében szlávok lakják. De hogy "mindig is", az kicsit erős.

- Bulgária: Japánt, ahogy Finnországot és Bulgáriát is tipikusan "szovjet módszerrel" támadták meg az oroszok, hadüzenet nélkül, vagy koholt ürüggyel. Semmi etikai/jogi alapjuk nem volt rá, csak épp ott voltak a seregeik és amúgy is el volt már régen döntve, hogy ki és hogyan szállja meg, szóval színtiszta agresszió volt. (A japók esetében pl. kijelentették, hogy a "testvéri Mongóliában" "határincidens" történt, ezért segítenek nekik és megtámadják a japánokat. Ez nem is volt annyira nehéz, hiszen Mongóliában már rég ott voltak az oroszok. Csakhogy mikor odaértek a határhoz, meglepődve tapasztalták, hogy az ottani, határmenti parancsnok "nem ismeri a valós helyzetet", ti. nem tud semmilyen japán agresszióról vagy határincidensről :)) Ez az aprócska bökkenő egyáltalán nem akadályozta őket, hogy megkezdjék a támadást.)
  • kissssss
    akkor már csak a megfelelő pillanatra kell várni.
  • hollófernyiges
    Elnézést az offtopicért :)
    Szóval Kárpátaljának a déli, alföldi részén éltek/élnek magyarok és szászok, a terület többi kétharmadán mindig is szlávok (elnevezésük változó, most ruszin, korábban rutén amit az ukránokra is használtak, de ez mellékes), ha elmész oda, sehol egy katolikus vagy református templom, a falvak neve kínnal magyarosított (mint Ökörmező). A magyarok között is feltűnően sok a szláv vezetéknevű.

A bolgár téma: Japán sem harcolt az oroszok ellen mégis megtámadták őket, mert az oroszok szövetségeseivel viszont harcoltak. Bulgária hadat üzent Angliának, az USÁnak, Jugoszláviának, jogilag és erkölcsileg szerintem teljesen védhető hogy megszállták őket. Az oroszokon kívül más szövetséges erő nem is volt a közelben.
  • zorrobomber
    jaja, normandiát kellene visszafoglalnom, de igazából mindegy, bármi történik, egyelőre minden hibámból egyben tanulok is :)
  • kissssss
    az elején meg kell várni hogy a franciák megtámadják a burgundokat(vagy fordítva) lényeg az hogyha a 2 fél egymásnak esik akkor lehet támadni, biztos hogy kaptál már küldetést a franciák ellen.
  • zorrobomber
    "részt vettem az angol francia háborúban amiböl furcsa módon az angolok jöttek ki jól"

full kezdő vagyok, és az angolokkal próbálkozok. tegnap el is kenték a számat a franciák(egyelőre csak európában). ezek szerint nem is érdemes az elején húzgálni a bajszukat? :)
  • nik1995
    Hollandiával probálkoztam kezedeni valamit elsőre minden össze jött. az elején hainautot egyböl betámadtam burgundia és anektálta ezutánszövetséget ajánlott anglia részt vettem az angol francia háborúban amiböl furcsa módon az angolok jöttekm ki jól és én nagy hadisarcot szereztem.burgundia nem sok vizet zavart egy véletlen folytán lige elfoglalta az északi részeket (dél német alföldet) és nekem is sikerült megszereznem ghentet és antwerpent (manufaktura +cot) tólem keletre utrecht kibövítette birodalmát de nem erősödött meg nagyon habár meg 4X-t területét ezután franciaország betámatta liget persze én is azzonnal letámadtam és mindenki más is aki lige szomszédos állama volt plusz anglia és a bajorok én kivártam a végét és lecsaptam a szabad területekre és elfoglaltam barabantot (egyetem) és egy manufakturás területet szoval egyenlőre minden össze jött jelenleg 1428 van
  • nik1995
    remek akkor szoljatok hogy mikor és jövök
  • McCartman
    miért ne lehetne?
  • tonio14
    Mostanában moszkvával kezdtem egy játékot. 1450-re megvolt Russia. A barbárokkal eleinte kegyetlen nehéz volt. Sibir, Nogai és az aranyhorda folyamatosan háborúban volt ellenem. War exhaust az egekben. Mindenhol lázadás és persze szomszédok nyugatra is vannak (svéd, litván). Eléggé harapófogóban voltam és akkor még a svédek iszonyatos technikai fölényéről nem is beszéltem.
    Mostanra 1540 normalizálódott a helyzet valamelyest. Csak land-ra gyúrtam, el is értem a 15-ös szintet, egész normális seregem van már, létszámra 86K. A barbárok nem jelentenek komoly akadályt, a célom svédország szétzúzása lesz, melyben remélem a küldik is fontos segítséget nyújtanak. :)
  • Andorjan
    majd írd meg mi lett az osztrákok ellen!
  • nik1995
    a napokba lehetne szervezni egy multit?kiváncsi vagyok milyen :)
  • tttttom
    http://imageshack.us/photo/my-images/827/eu326.png/

Francért nem lehet linkelni...
  • tttttom
    http://imageshack.us/photo/my-images/718/eu327f.png/
  • tttttom
    Hülye vagyok...A csehek helyett a mellettük kispöcs sux nevű államalakulat üzent hadat a Magyar Királyságnak.

Az akvilíliai punciság is velem keménykedik. Hát majd kap egy hatalmas magyar dákót a seggébe is.

Osztrákok jertek tik is. Van pár meglepi a számotokra is. Meztelen magyar fanatikusok akik megrohannak titeket és le lesztek kaszabolva.

Itt egy kép a hadi helyzetről madártávlatról.

Kicsit közelebbről, hogy lássátok a létszámot az én csapataim és az osztrák metélt faszú egyének menetelése közben.
  • tttttom
    Azta kurva...Voltam akkora hülye EU3-ban, hogy meghódítottam a geci szerbeket, bosnyákokat és az oláhokat.

Erre elértem az infamy limitet.

Az osztrákok meg a csehek nekem akarnak jönni. De nem érdekel mennyi nem magyar vérét kell kiontanom.

Mindjárt mutatok képet.
  • JLH Fans
    Akkor lehet, hogy még csak el sem késtem vele, és meg tudom csinálni még most is.
    Ráadásul már nem Csehország hanem (pont a mentésem előtt történt a váltás) Palantine a birodalom császára, tőle talán már nem kell annyira tartanom.
    Én azért Aquiela után ha összejön, benézek szerintem picikét Ausztriába is Itália előtt, annál is inkább, mert némi presztizst és egyik tartományéra coret kapok ha hadüzit nyomok neki.
    Ami az olasz dolgot illeti: Milánó egyelőre szövetséges, szóval majd Ausztriánál kiderül, mi lesz.
    Ha nem hagy cserben, akkor vele, ha cserbenhagy, akkor majd ellene:)
    Szerintem Akvárium meg a military drill birtokában lesz akkora haderőm, hogy ne kelljen félnem a milánói főseregtől.
  • Lysandus
    Rohanni nem kell, de úgy az első 30 évben csináld meg. Akvárium azért is fontos, mert én nem a csehek vagy az osztrákok felé megyek utána, hanem Itália felé. Gazdag kis országok és EGYETEMEK! Hét zsíros egyetem van ott, hívogat, kacérkodik és mind csak arra vár, hogy az ember magáévá tegye. Hét egyetem az kb 8000 arany befektetés megspórolását jelenti, nem is beszélve arról, hogy három vagy négy után már nem költök gov techre. Milánóval vagy Milánó ellen érdemes szövetkezni a megszerzésük érdekében. Én általában Milánó ellen szoktam. Valamelyik kis itáliai országgal, és ha szerencsésen kavaja az ember, az osztrákok is belépnek. Míg ők megverik a milánói fő sereget, addig le lehet nyúlni azt a két tartományukat a csizma szárának észak-nyugati részén, ami nincs összeköttetésben a fő országrészükkel.
  • JLH Fans
    Hm, majdnem meggyőztetek, hogy újrakezdjem és lenyúljam Akváriumot:)
    Egyetlen kétség maradt bennem, hogy ezzel így elveszteném azt, amiben viszont mákom volt, 2* gift to the statet kaptam, szóval 0 infláció van, és 500 feletti pénzem 0 helyett:)
  • Lysandus
    Vagy visszatöltöd, vagy DoW-od egy másik kedvenc szövijét. Mondjuk Naxost, az a másik kedvence. Akvárium - kurva jó név - tényleg nagyon fontos. Aki lenyúlja abból lesz a Közép-európai nagyhatalom. Ne hagyd ott az osztrákoknak.
  • Hegi90
    Akkor szerintem legyen agresszív és None
  • JLH Fans
    Minden ugyanúgy van a hard nehézséget nehézséget kivéve, ahogy van alapban, szóval normál és historical.
  • JLH Fans
    Ahj, a török dologra még akartam reagálni, ehelyett elküldtem a hsz-t véletlenül.
    Szóval az első vh-s békerendezés során igenis perifériának számított, olyan értelemben nem volt preiféria csak, hogy az oroszoknak sosem hagyták, hogy rátegyék a kezük a tengerszorosokra.
    De igazából a dolog teljesen mind1, mert az nyilvánvaló, hogy ettől még a mi ellenállásunknak is lett volna realitása.
  • Lysandus
    A limit 16, nem 36. :-))) Very hardon -20 az infamy módosító. És azóta már 100 fölé mentem, mert bekebeleztem az aztékokat is. :-))) Félnem nagyon nincs mitől, enyém a kor legjobb gyalogsága. Amerikai nyugati mintájú gyalogság (american westernised infantry) 7,3;7,3;7,5 fire, shock és morál értékekkel. Techben meg 4-5-tel járok a vezető európai hatalmak előtt.

Egy a baj a nagy infamy-vel, csökkenti a compete chancet. Pedig kereskedő birodalomnak rendezkedtem be eddig. Még CoT-t se nyitottam nem core tartományban, illetve kivártam az 50 évet, amíg core lett valami. Mindegy, ha kiszorulok a külföldi CoT-okból, akkor majd lenyúlom őket erővel. :-)
  • Hegi90
    AI agresszivitás meg Lucky nations amúgy mire van beállítva?
  • JLH Fans
    Nálam is szövit kötött, és pont ugyanazt csináltam, amit írtál, ebből lett a Ragusa-annex, mivel Akvárium baszott hadbalépni Ragusa oldalán:)
    Most ilyenkor szerinted vissza kellene töltenem?:):)
  • JLH Fans
    Ebben van valami:)
    Valszeg ez a leghatékonyabb kezdés, de most már mind1, megpróbálom ezt a lengyel vonalat szerintem, azért 2,5 óram kb bennevan már.

Hát Akvielát kis szerencsével a csehek legyűrése nélkül is el lehet foglalni szerintem, az más kérdés, hogy nekem az nem volt:)
    Illetve valószinű, hogyha azt csinálnám, amit írtál, akkor az jó eséllyel még könyebben is menne, mint ahogy leírtad, mert van 1 vki aki szinte sosem hagy cserben, mégpedig a bajorok.
    De nálam pl most (kár hogy akkor már lemondtam a projektről) a csehek háborúba keveredtek Burgundiával , azt is ki lehetett volna ugye használni, ha nem vagyok én is épp háborúban.
  • Lysandus
    Akkor is meg lehet csinálni. Megcsináltam már én is 100-szor. Az akvárium project meg nem tudom, hogy nem jött össze, azzal kell kezdeni. Már leírtam többször is: Akvárium a kezdések 80 százalékában szövit köt Ragúzával. Ragúzának DoW, és 70 százalék eséllyel belép Akvárium is, császár nélkül, és akkor két legyet lehet ütni egy csapásra.

Törökország meg az első világháború témához még annyit:

"A sikeres ellenállás példájára sokan felhozták a törököket, én is részben velük akartam példálozni, de a történet azért nem ilyen egyszerű, mert míg az antant a perifériát leszarta, nálunk biztosan közbeavatkoztak volna a franciák, ha átlépjük a belgrádi konvencióban megszabott vonalat." - írtad.

Törökország soha nem volt periféria. A Boszporusz és a Dardanellák miatt...