Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én amióta van EU3 játszom a játékkal😊És ezt a lázadót levered jön a jóviszony nem tudtam 😊
Oltred neharagudj ,hogy basztattalak az aláírás miatt,most külön megkérlek ,hogy légyszives írd alá mert már annyira hozzászoktam ,hogy irritál ,hogy nem írod alá XD
Valaki játszon már velem online...Am meg pontosan mióta van EU 3 mert én már nem emléxem.Olyan 4-5 éva játszhatok kisebb nagyobb megszakításokkal.(azért szakítom meg mert néha megunom...)
ja hogy nem tudsz szövetséget kötni már velük sem mert már a szomszédokkal is háborúztál egyszer kétszer.... ilyen esetben már csak az imádság segít 😊
a diplomácia elsõ szabálya hogy ne háborúz túl sokat a veled egy vallású országokkal(vagy ha ez elkerülhetetlen akkor jó okkal,konquest,rekonquest,stb) fõleg az egy kulturális csoportba tartozókkal ne mert velük sokkal nagyobb az esély szövetség kötésére és minden egyéb másra is(szintén kivétel a fenti zárójeles okok) cb nélkül pedig végkép ne háborúz még ellentétes vallású ország ellen se mert ilyenkor mindenki rossz szemel fog rád nézni vallástól és kulturális csoportól függetlenül... ahh de ezt még hosszan hosszan írhatnám.
ha meg javítani akarod a viszonyt egy másik országgal akkor garantáld a függetlenségét, próbálj vele királyi házasságot kötni(ha lehetséges)vagy szövetséget kötni, de a legjobb megoldás az hogyha kérsz engedélyt tõle hogy a katonáid beléphessenek a területére, ez azért jó mert ha lázadói vannak a célpont országnak(márpedig mindenkinek van lázadója) akkor segíthetsz le verni a lázadókat ami + jó viszonyt(5 vagy 10) add ha pedig egy rebelis provinciát ostromolsz meg sikeresen akkor +25-tel javul a viszony ez a legjobb amit el lehet érni, a pénzel való viszonyjavítást csak a LEGvégsõ esetben használjátok és ilyenkor azt is vegyétek számításba hogy minél nagyobb egy ország annál nagyobb lesz az ajándék is(asszem max 60 dukát)
gyorstalpalóként most csak ennyit.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
jájj emberek mielõtt harcoltok a lázadók ellen felnyomjátok a zsoldot maxra, vártok 1 vagy maximum 2 hónapot és mehet a csata, ha kidöglöttek a lázadók akkor be állítjátok a zsoldot úgy hogy feltöltse a sereget max létszámra, ha ez is megvan mehet újra vissza 0%-ra a zsold... mintha semmi sem történt volna.
És nem értem ,hogy egy református és egy protestáns ország miért utálja egymást???Én református vagyok és tudom ,hogy mi az evangélikusokkal "testvérnek" tartjuk egymást.Csak a katolikusokkal vannak vallási ellentéteink...
Nekem az utóbbi pár játékomban nem voltak pénz gondjaim csak a Westernisation után.Magyarországgal is öszespóroltam kb. 2000ducatot ,csak bejött egyo lyan lehetõségem ,hgoy a cseh koronáért háborúzhattam.Megnyertem a harcot csehek kel Personal unio lett.Csak a csehek protestánsok lettek én meg katolikus voltam így minusz 200 viszony ami nem túl jó 38as imfamyval...Ezért erre elment 1000ducatom mire normalizáltam...aztán amikor meghalt a királyom egybõl inheriteltem is.😊Szal tök jól jött ki.Ami probléma volt az óriási imfamym és a megdrágult stabilyty zért cseheket felszabadítottam vazallusként ami nagyon jó dontés volt.16ra csökkent infamy és váltottam noble republicra és református vallásra mivel idõközben az országomban maradt 3 katolikus tartomány...Aztán refi lázadás tört ki és majdnem mindenhol refi volt a vallás szal csere történt .Mostmár normalizálódtak a problémáim😊 Közben Westernisation is megvolt és már Administrative Republic vagyok,de mostmár bõven vannak pénzügyi gondjaim 😊 DE ami jó h osztákokkal és franciákkal is háborúztam és gyõztem szal elég stabil a helyzeem😊
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Oltred
Oltred
Szerintem felhagyok a kísérletezéssel, leszedtem a Chroniclest, az már a menübe is beenged, de a játék indításakor "lefagy" (nem fagy le, csak félig hozza be az interfészt) és kilép. Felrakom a 2-t 😄
Arra van valami épkézláb patch, hogy az ellen serege a 20. vesztett csatája után 5 000 fõvel ne verje ki az országból a 30 kilós királyos mindenes seregemet?
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
Pár napja még ugyanez 2 ezer forintért volt.
Ez tuti, hogy nem lesz hibás 😊
Melyik kiegészítõket érdemes még kipróbálni?
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
Naggyon nehézben nem jáátszottam még 😊 (Very Hard) csak Hardon tolom még.És nekem a sima Divine Wind van meg 😊 De neharagudj h ilyeneket írtam ,nem tudtam h te pro vagy 😛
X
Igen a nevem és vagyok olyan bátor hogy betartsak néhány formaságot. 😄
Oltred
Én nem tudom ti milyen verzióval toljátok....A divine windben ,ha megnézitek Minget láthatjátok ,hogy olyan pöcs governmentje van h 3 család vagy vezetõ réted vagy nem tom kik vannak akik váltják egymást.De mindek van vaalami nyûgje.Az egyik ha uralkodik nem támadhatsz ,aha a másik uralkodik nem küldhetsz papokat tériteni a 3.nál meg csak fele sereged lehet ,meg ilyenek.Sztem egyáltalán nem jó Ming és nálam soha nem is szokott az lenni :S
Oltred
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=35
Oltred
Én az EU3-ban kb fél éve játszok, nem tudom hány veterán van közöttünk de a játék jó nagyon az tuti és tényleg poénos a Mingek semmit tevése, ezt én is tapasztaltam, annyi kiegészítéssel, hogy a Burgondok elfoglalják a franciákat, német-római császár, a spanyolok pedig teljes észak afrikát elfoglalták, olyan, hogy portugália, olyan nincs. XD
Én mindent full nehézségbe tolok, 1570 körül járok, törökök a hûbéreseim, a timurod vagy hogy hívják õket, õk meg szépen Kis-Ázsia keleti részén punnyadnak. XD Igazából jót nézelõdök a magyarokkal. XD
Persze pénzt én se tudok szerezni ha kapok azt mázlinak veszem. XD
Oltred
Leszedtem a Divine Windet, kért egy bizonyos D3DX9_41.dll fájlt. Leszedtem neki, most betölti az introt és kilép. Mi baja van?
Ui.: Azért ilyen elmebeteg nálam az AI, mert az agresszió a maxon van. Így sokkal viccesebb a játék, fõleg amikor látom, hogy Bizánc újjraegyesül.
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.
Az egyetlen és óriási gyengepontjuk ,hogy õk nem tudnak területet foglalni ,de tõlük lehet...Mégpedig úgy ,hogy gyakorlatilag elgyarmatosítod a területeiket(tudsz telepesekt küldeni az elfoglalt tartományaikra).Ezt a dolgot az 5.1béta patchben orvosolták azzal ,hogy már õk is tudnk területeket foglalni.Ennek viszon az lett a vége ,hogy ezek az államok a játék elején óriási területeket és országokat bedarálnak csontig,utána meg amikor teljesen lemaradtak technikailag és a patrióták is lázadnak szét veri õket a nyugat...
A terjeszkedésük nálam 5.1ben úgy néz ki h a tatárok elfoglalják egész balkánt szétverik törököket meg mindenkit magyarországból marad egy pici ,de mindenki mást elsöpörnek aztán 50 évvel késöbb magyaroké lesz egész balkén a technikai fejlõdés miatt... Szal nem minden modban megoldás a szövetséges mivel a horda amikor támad nem hadüzenetet küld ,hanem csak egyszerûen hadba kerültök és nem tudod hívni szövetségeseket egyedül kell megúsznod a nomád támadást 😊
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.