Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NAh mindig tanul az ember😊
Én amióta van EU3 játszom a játékkal😊És ezt a lázadót levered jön a jóviszony nem tudtam 😊

Oltred neharagudj ,hogy basztattalak az aláírás miatt,most külön megkérlek ,hogy légyszives írd alá mert már annyira hozzászoktam ,hogy irritál ,hogy nem írod alá XD

Valaki játszon már velem online...Am meg pontosan mióta van EU 3 mert én már nem emléxem.Olyan 4-5 éva játszhatok kisebb nagyobb megszakításokkal.(azért szakítom meg mert néha megunom...)

Ebbõl mindent értek, ezt is szoktam csinálni, csak mivel angol a játék és sajnos én nem tudok angolul néha igen csak eltévedek benne. XD Cb nélkül én se háborúzok, persze hogy nem éri meg. 😊 Szélnek eresztettem õket, erre rájöttem. 😊
túl sok a katona? túl lépted a hadsereg ellátási határt? akkor eresz szélnek néhány ezredet és köss szövetséget a szomszédokkal(csak azonos vallású országgal vagy egy vallási csoportba tartozókkal fog menni)

ja hogy nem tudsz szövetséget kötni már velük sem mert már a szomszédokkal is háborúztál egyszer kétszer.... ilyen esetben már csak az imádság segít 😊

a diplomácia elsõ szabálya hogy ne háborúz túl sokat a veled egy vallású országokkal(vagy ha ez elkerülhetetlen akkor jó okkal,konquest,rekonquest,stb) fõleg az egy kulturális csoportba tartozókkal ne mert velük sokkal nagyobb az esély szövetség kötésére és minden egyéb másra is(szintén kivétel a fenti zárójeles okok) cb nélkül pedig végkép ne háborúz még ellentétes vallású ország ellen se mert ilyenkor mindenki rossz szemel fog rád nézni vallástól és kulturális csoportól függetlenül... ahh de ezt még hosszan hosszan írhatnám.

ha meg javítani akarod a viszonyt egy másik országgal akkor garantáld a függetlenségét, próbálj vele királyi házasságot kötni(ha lehetséges)vagy szövetséget kötni, de a legjobb megoldás az hogyha kérsz engedélyt tõle hogy a katonáid beléphessenek a területére, ez azért jó mert ha lázadói vannak a célpont országnak(márpedig mindenkinek van lázadója) akkor segíthetsz le verni a lázadókat ami + jó viszonyt(5 vagy 10) add ha pedig egy rebelis provinciát ostromolsz meg sikeresen akkor +25-tel javul a viszony ez a legjobb amit el lehet érni, a pénzel való viszonyjavítást csak a LEGvégsõ esetben használjátok és ilyenkor azt is vegyétek számításba hogy minél nagyobb egy ország annál nagyobb lesz az ajándék is(asszem max 60 dukát)

gyorstalpalóként most csak ennyit.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Ennyi, erre csak ez a feleletem. 😊
:-D váóóó és ki mondta hogy 0% zsolddal kell beküldeni a sereget a lázadók közé?

jájj emberek mielõtt harcoltok a lázadók ellen felnyomjátok a zsoldot maxra, vártok 1 vagy maximum 2 hónapot és mehet a csata, ha kidöglöttek a lázadók akkor be állítjátok a zsoldot úgy hogy feltöltse a sereget max létszámra, ha ez is megvan mehet újra vissza 0%-ra a zsold... mintha semmi sem történt volna.

Na jó igaz kihagytam párat, akkor nem írom alá többet. 😄 (Én is lehetek feledékeny.) Milyen nehézségbe nyomod a játékot, mert én kipróbáltam minden félébe és hát van különbség nem is kicsi. 😊 A vallással szerintem ne foglalkozz, a tervezõk is hibázhatnak. 😄
Ami engem nagyon zavar a játékban ,hogy a református is protestáns vallás és mégis külön veszik...Szerintem a játék készítõi a Protestáns vallás alatt evangélikusat értik,hisz ez a 2 fõ vallási ágazata van a protestánsnak 😊

És nem értem ,hogy egy református és egy protestáns ország miért utálja egymást???Én református vagyok és tudom ,hogy mi az evangélikusokkal "testvérnek" tartjuk egymást.Csak a katolikusokkal vannak vallási ellentéteink...
Am nekem onnan ovolt 2k pénzem ,hogy 5 vazallusom volt (Aquilea,Walachia,Moldova,Achen és Szerbia akinek neki adtam Bosznia teljes terültetét) így fele sereget tartottam általában csak fennt a megengedettnek + háborúban mindig szedek hadiadót😊
Oltred😊 Szerintem kár "aláírnod" a hozzászólásaid mert vagy 3at kihagytál amit észrevettem.Így már nincs sok értelme😊

Nekem az utóbbi pár játékomban nem voltak pénz gondjaim csak a Westernisation után.Magyarországgal is öszespóroltam kb. 2000ducatot ,csak bejött egyo lyan lehetõségem ,hgoy a cseh koronáért háborúzhattam.Megnyertem a harcot csehek kel Personal unio lett.Csak a csehek protestánsok lettek én meg katolikus voltam így minusz 200 viszony ami nem túl jó 38as imfamyval...Ezért erre elment 1000ducatom mire normalizáltam...aztán amikor meghalt a királyom egybõl inheriteltem is.😊Szal tök jól jött ki.Ami probléma volt az óriási imfamym és a megdrágult stabilyty zért cseheket felszabadítottam vazallusként ami nagyon jó dontés volt.16ra csökkent infamy és váltottam noble republicra és református vallásra mivel idõközben az országomban maradt 3 katolikus tartomány...Aztán refi lázadás tört ki és majdnem mindenhol refi volt a vallás szal csere történt .Mostmár normalizálódtak a problémáim😊 Közben Westernisation is megvolt és már Administrative Republic vagyok,de mostmár bõven vannak pénzügyi gondjaim 😊 DE ami jó h osztákokkal és franciákkal is háborúztam és gyõztem szal elég stabil a helyzeem😊
Hegi90
örülök, hogy te is játszol még 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
lehet állítani a katonák zsoldját? <#ticking>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Ez mind jó amit mondasz de akkor te a diplomáciát pl hogy oldod meg? 😊 Amúgy szerintem azért nincs pénzem mert fél zsolddal is minuszba a kassza, kicsit sok a katona. XD

Oltred
már aki megteheti és nem kapnák szét rögtön a lázadó hordák.😄
+1
egyáltalán miért tartjátok maxon békeidõben a katonák zsoldját? jézzusom nem csoda ha nincsen pénzetek, a másik meg nem kell minden hülyeségre pénzt költeni(ajándék adása,kémek,stb)

Ami azt illeti én még ilyen funkcióval nem is találkoztam, az melyik? XD Igaz nekem az 5.0 van fenn. 😊

Oltred
Nem tudom, nektek volt-e ilyen problémátok, de nekem az 5.1b patch van fent(DQKM). Ha békefeltételnél rákényszerítek 1 hordát, hogy fizessen nekem havonta tribute-ot, akkor csak az 1. hónapot fizeti ki, és utána semmi. Eléggé idegesítõ, hogy ezért 5 évente megregulázhatom õket, azalatt nincs hadiadó, de maxon kell tartani a sereg zsoldját, és még azt se fizetik ki, amit a játék elvileg kiír.
Én a hadseregemet a bevételekhez méretezem, az évi adóból tartom fenn a bakákat, vagy ha kicsit megszorulok (gyûjteni kell erõdre/manufaktúrára/akármire), akkor leveszem a mainentance-t.

Szerintem felhagyok a kísérletezéssel, leszedtem a Chroniclest, az már a menübe is beenged, de a játék indításakor "lefagy" (nem fagy le, csak félig hozza be az interfészt) és kilép. Felrakom a 2-t 😄

Arra van valami épkézláb patch, hogy az ellen serege a 20. vesztett csatája után 5 000 fõvel ne verje ki az országból a 30 kilós királyos mindenes seregemet?

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Valaki nem tudja hogy lesz-e vagy készül-e a 4. rész a játékból?
Amúgy te a pénz problémát hogy szoktad megoldani? 😊 Bizony nekem ezzel roppant sok gondom van. XD
Dehogy vagyok pró csak hihetetlen mázlista voltam a lengyel-litván szövetségemmel ami már csak volt. Amúgy azóta már kikaptam,most kasztílián gondolkodom el kezdjem-e vele. 😊
Hegi90
Csak szólok, hogy a Steamen az egész EU3 pakk minden kieggel együtt 33%-os leárazáson van. Azaz 20 USD (3667.- HUF)

Pár napja még ugyanez 2 ezer forintért volt.

Ez tuti, hogy nem lesz hibás 😊

Azt hiszem megvan a hiba, hibás a kiegészítõ, amit leszedtem 😞

Melyik kiegészítõket érdemes még kipróbálni?

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Ugyanúgy nem indul el... Magamat ismerve holnap még mérgembe letörlöm, aztán újra felrakom, és ha nem megy, akkor ott rohadjon meg ahol van :S

Húúúúhaaaa 😊
Naggyon nehézben nem jáátszottam még 😊 (Very Hard) csak Hardon tolom még.És nekem a sima Divine Wind van meg 😊 De neharagudj h ilyeneket írtam ,nem tudtam h te pro vagy 😛

X
Tény hogy nem valami fényesek ha ezt nézzük de akkor nem próbáltad ki nagyon nehézbe a játékot mát bocs hogy ezt merem állítani!Gondolj bele mekkora pénz tartaléka van a mingeknek. Nem tudom melyik frissítéssel játszol, én a 5.0-s verzióval.

Igen a nevem és vagyok olyan bátor hogy betartsak néhány formaságot. 😄

Oltred
XD És mire jó???
Hegi90
A neve. 'Aláírja' a hozzászólását

Mi az az Oltred????

Én nem tudom ti milyen verzióval toljátok....A divine windben ,ha megnézitek Minget láthatjátok ,hogy olyan pöcs governmentje van h 3 család vagy vezetõ réted vagy nem tom kik vannak akik váltják egymást.De mindek van vaalami nyûgje.Az egyik ha uralkodik nem támadhatsz ,aha a másik uralkodik nem küldhetsz papokat tériteni a 3.nál meg csak fele sereged lehet ,meg ilyenek.Sztem egyáltalán nem jó Ming és nálam soha nem is szokott az lenni :S
Dehogy játszok csalással, annak semmi értelme!!! A törököket nem volt nehéz hûberessé tenni mikor a timuridak vagy kik végig foglalták õket majd azok a tartományok kilázadtak és egyesével elfoglaltam de azok kilázadtak tõlem is mert nem volt mibõl sereget csinálni, a maradék 3-4 tartományú törököket meg teljes lázadással a nyakukon nem volt nehéz hûbéressé tenni.A cseheket visszavertem a volt lengyel szövetségemmel de már az sincs, idõ kérdése hogy az osztrákok vagy a csehek megint nekem jöjjenek. Az infamym az egekben, presztizsem az lent valahol a béka segge alatt így szerintem a végét járja a játékom. 😄

Oltred
Valószínûtlen, hogy sikerül rush módszerrel nyerni... Legfeljebb a legkisebbek ellen, mondjuk Aquileia, Havasalföld, Moldva.
Pénz kell hozzá, nem kevés. Utána kiválasztod a kívánt tartományt, és a jobb alsó ablak felsõ sorában van a két korona, az egyik a fõvárost, a másik a favorizált tartományt jelzi. Ha valamelyik aranyszínû, akkor az az aktuális fõváros/favorizált tartomány. Ha nem, akkor kattints rá, és átrakhatod oda.
Jaja, telepítsd fel a directx-et.
Hegi90
Tehát cheatekkel játszol?

Ha a D3DX9_41.dll hiányzik, akkor szerintem ezt szedd le:
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=35
Megköszönném 😊

Nekem megvan mûködõ képesen a DW, én ilyennel nem találkoztam. 😞 Holnap megnézem honnan szedtem le és belinkelem ide ha jó neked sulouos!?

Oltred
Sziasztok!

Én az EU3-ban kb fél éve játszok, nem tudom hány veterán van közöttünk de a játék jó nagyon az tuti és tényleg poénos a Mingek semmit tevése, ezt én is tapasztaltam, annyi kiegészítéssel, hogy a Burgondok elfoglalják a franciákat, német-római császár, a spanyolok pedig teljes észak afrikát elfoglalták, olyan, hogy portugália, olyan nincs. XD
Én mindent full nehézségbe tolok, 1570 körül járok, törökök a hûbéreseim, a timurod vagy hogy hívják õket, õk meg szépen Kis-Ázsia keleti részén punnyadnak. XD Igazából jót nézelõdök a magyarokkal. XD
Persze pénzt én se tudok szerezni ha kapok azt mázlinak veszem. XD

Oltred
Másik:

Leszedtem a Divine Windet, kért egy bizonyos D3DX9_41.dll fájlt. Leszedtem neki, most betölti az introt és kilép. Mi baja van?

Hegi90
úristen 😄

:-DDD én is szeretem maxra állítani az agressziót, néha hihetetlen miket tud összehozni az ai XD

Nálam általában úgy van, hogy a litvánok, miután megszakadt a PU köztük és a lengyelek közt, azonnal begyarmatosítják az egész hordát, átváltanak császárságra, leigázzák a teutonokat, lengyeleket cseheket, oroszokat. Terjeszkednének s skandinávok felé is szívesen, csak éppenséggel ezek után kapnak egy kellemes overthexe... izé módosítót, amitõl szépen összeroppannak és a Nagylitván Birodalom maradványaira rácsücsülnek a sárgák. Igen, távol-keletrõl a Ming dinasztia átnyomult egészen kelet Európáig. Ez már csak azért is szar, mert ha gondolna egyet bedarálna mindent az Uráltól a Rajnáig, de nem... Valami miatt sose támad egyetlen egy európai országra sem. Kíváncsiságban átnéztem hozzájuk, hatalmas sereg, lázadók nulla, stabilitás +3, bevétel az egekben, de õk le se szarják Európát.

Ui.: Azért ilyen elmebeteg nálam az AI, mert az agresszió a maxon van. Így sokkal viccesebb a játék, fõleg amikor látom, hogy Bizánc újjraegyesül.
Hogy lehet átrakni a fõvárost más régióba?

khmm khmmm azért a császár Bohémia ellen háborúba szállni elég húzós menet még egy aranyhordának is 😊

Csak 5.1 bétában 😊
Sõt, ha háborúztok, és x ideig az õ kezén van egy tartományod, akkor az automatikusan az övé lesz.

Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.

Hát a szövetségesek csak akkor segítenek ha DW elötti modal játszol 😊 Mert DW-ben az aranyhorda Timuridák stb....Kaptak egy úgy goverment formát.Steppe Nomads (Sztyeppei nomádok)ami annyit tesz h gyakorlatilag semmit nem fejlõdnek technológiailag,de a játék kezdetén nekik van a világ legerõsebb hadserege amivel elég szépen elvernek 4-5 erõssebb országot is.(pl.Lengyelek,Litvánok,Moszkvai nagyfejedlemség Oszmán Török Birodalom stb...)Ami másik különlegessége ezeknek a népeknek ,hogy egyáltalán nem kapnak háborús kimerültséget.És ami még dúrva ,hogy folyamatos háborúban állnak a szomszédaikkal.Megkötöd a békét velük akk van azthiszem 5 év nyugid ,de ahogy letellik automatikusan támadnak.Nem lehet velük whitepeacet kötni .Valakinek nyerni kell😊
Az egyetlen és óriási gyengepontjuk ,hogy õk nem tudnak területet foglalni ,de tõlük lehet...Mégpedig úgy ,hogy gyakorlatilag elgyarmatosítod a területeiket(tudsz telepesekt küldeni az elfoglalt tartományaikra).Ezt a dolgot az 5.1béta patchben orvosolták azzal ,hogy már õk is tudnk területeket foglalni.Ennek viszon az lett a vége ,hogy ezek az államok a játék elején óriási területeket és országokat bedarálnak csontig,utána meg amikor teljesen lemaradtak technikailag és a patrióták is lázadnak szét veri õket a nyugat...

A terjeszkedésük nálam 5.1ben úgy néz ki h a tatárok elfoglalják egész balkánt szétverik törököket meg mindenkit magyarországból marad egy pici ,de mindenki mást elsöpörnek aztán 50 évvel késöbb magyaroké lesz egész balkén a technikai fejlõdés miatt... Szal nem minden modban megoldás a szövetséges mivel a horda amikor támad nem hadüzenetet küld ,hanem csak egyszerûen hadba kerültök és nem tudod hívni szövetségeseket egyedül kell megúsznod a nomád támadást 😊
Ja, bocs, csak szlengként használtam az event szót (a facebook teszi...). Ugyanaz a felugró üzenet, ami addig is jött amikor betámadott a horda.

Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.

nem neked nem betámadnod kell Bohémiát hanem szövetséget kell vele kötnöd és még a lengyelekkel is, ha ezzel meg vagy akkor jó eséjel rá is fog cseszni az aranyhorda vagy a törökök, már ha be mernek támadni ilyen erõs szövetségesek mellet.

melyik kiegel játszol? DW-el nem szeret barátkozni a gépem.