11580
Europa Universalis III
-
kissssss #10180 a kölcsönadás opció használhatatlan és fölösleges is a gép úgyis 2 vagy 3 év alatt össze csalja magának a megfelelő összeget. -
csabikácska #10179 Néha-néha én is próbálkoztam kölcsönt adni,de én sem jártam sikerrel egyszer sem. -
#10178 Én soha életemben nem használtam, és nem is próbáltam ki ezt a lehetőséget xD Amúgy át tudnád küldeni azokat a magyarosított fájlokat? ([email protected]) -
baph #10177 Vki már használta a "kölcsönt adni" diplomáciai lehetőséget? Mert én próbálom, de hiába van nagyon jó viszonyom, királyi házasságom is az adott országgal, és hiába látom, hogy kurvára nincs pénze, és jol jönne neki, NEM FOGADJA EL a nagylelkű ajánlatom.
Van vmi ötletetek, miért?
..már arra is gondoltam, hogy ez egy bug lehet a játékban...:(
-
#10176 Mármint nemzeti bankom xD -
#10175 Szoktam valamennyit kereskedni, épületeket csinálni, ha van pénz manufaktúrákat. Ha van inflációs emberkém meg nemzeti bakom, akkor gyártom a pénzt. Nagyjából ennyi a stratégiám xD Kölcsönt szinte soha nem veszek fel, meg inflációt is ritkán termelek. Amibe most franciákal belebuktam, az szerintem a gyarmatosítás volt, pedig inkább a kontinentális ellenségeim ellen kellett volna háborúznom. (Az eredeti tervem az volt, hogy elfoglalom a Pireneusi-félszigetet, a Brit-szigeteket, Itáliát, és egész Franciaországot xD)
-
Kikinator30 #10174 Direckt tax, épületektől és hogy core-e a tartomány. Ammenyi adót termel a tartomány annak a valahány %-át kapod év végén. max 150% -
Kikinator30 #10173 :), ismerős a szitu én is megszenvedtem az angolokkal anno, kis gazdaság nagy kolonia, volt, hogy havi 44 dukát ment csak a kolonikákra, infációs csóka, nemzeti bank, kamat csökkentő advisor, és kemény sporolás, de felvettem jó néhány kölcsönt, volt, hogy 10000 dukátot :)... még 1650-körül is kb. 80 e katonám volt csak. -
baph #10172 szerintem is ez az egyik legnehezebb része a játéknak...
milyen gazdasági stratégiát alkalmaztál eddig? -
#10171 Nos, sajnos a Francia Birodalom összeomlott :/ A gazdaságom egyszerűen nem bírta ki a kolonizálás és a hatalmas gyarmati hadsereg fenntartásának költségeit, a lázadások pedig elharapództak a hódításokon, és a kevés katona nem tudta megakadályozni őket. Ne, tudom, hol rontottam el, de én valahogy szinte mindig belebukok a gazdaságba xD -
baph #10170 Steppe Wolf -
ganges #10169 Sziasztok!
Ez milyen mod? -
Trantorius #10168 +Még egy utolsó kérdés: Mitől függ hogy mennyi pénzt kapok Év Végén? -
Trantorius #10167 Gyalogság értéke (Def.Shock, Moral,Ofe.Shock, Moral) 7-7-7-7 A Lovasságé is 7-7-7-7 az azt jelenti hogy ugyan olyan erős a gyalogos mint a lovasság? Érdemes lovasságot gyártani, mire jó?
A (Def/Ofe)"Shock" és a "Fire" érték mit takar a katonáknál? -
Trantorius #10166 Hogy tudok a magyarokkal csatlakozni a Holy Empire-höz? -
Trantorius #10165 Az ostrom gépek csupán a várak ellen jó vagy jól jön a csatákban is? Ostromgéppel gyorsabban megadják magukat a várban vagy a roham során foglalják el hamarabb, kevesebb veszteséggel a várat? -
Trantorius #10164 Játék könyvtárába átírod a defines.txt fájlba a játék időt akkor is addig játszhatsz amíg akarsz. -
nik1995 #10163 http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=307628
Ez elvileg egy bégtelenített mód vagyis majdnem 50 000-ig lehet vele jásztani a mod neve Unlimited Time Mod -
baph #10162 igen. szivesen átküldöm a fájlokat. -
Kikinator30 #10161 kaptam egy + 8 revolt risk-et vmi: 'policy restrict' event tudja valaki, hogy mié??? minden tartományra! -
Trantorius #10160 Köszönöm a segítséget, kezdem érteni miért szívtam mindig meg a csatákat.
Hogy tudom a Despotikus Monarchiát Empire-re váltani? -
Kikinator30 #10159 hello,
több ok is lehet, tech különbség pl. vagy, hogy milyen csoportba tartozol nyugati vagy keleti (magyarok keleti) ill, hogy épp hogy állsz morállal a csata megkezdése előtt, valamint az is számít előnyként, ha millitary drill idea választva van. ha neked nincs és az ellenfélnek van akkor az szinte biztos buko. Osztrákok előszeretettel választják az első ideák között. Így őket kerülni kell a játék elején. De mit csatázol te a horvátokkal??? :)
A kereskedelmi egyezmény csak arra szolgál hogy a szerződött felek nem ütik ki egymást a cot-ból, akikkel szerződni tudsz általában gyengébb kereskedéssel rendelkeznek. ja és persze, ha Trade bevételt akarsz ahozz kereskedőt kell küldeni a cot-okba, hogy hogy tudod a benmaradási %-ot növelni az egy másik téma :) -
Trantorius #10158 Köszönöm a válaszokat.
Ha van kereskedelmi szerződésem más országokkal mért nem kapok Trade bevételt?
Mért van az(magyarokkal vagyok) hogy bárkit megtámadok, brutális veszteségeket szenved el a seregem mire győz, átlagba minimum 2szer annyi embert vesztek mint az ellenség. osztrákoknál, bolgároknál, lengyeleknél, horvátoknál. Minden csatába én veszítem a döntő tobbségét a katonáknak. Quality-m maxon van. -
Kikinator30 #10157
-
#10156 Szerintem ha kicsit összefognánk, mi itt, simán összerakhatnánk egy magyarítást hozzá, főként, ha baphnak megvan már 95%-ig :D -
Razzia96 #10155 Még szerencse :DD
Igan viszon az furcsálottam hogy én az IN-el játszok amihez már van magyarosítás
de Dw-hez már vagy fél éve csinálják a magyarítást :/
Ez nekem egy kicsit homály :)
+ rá adás , hogy mondta valaki hogy neki már van hozzá és egyszerű meg csinálni :D -
baph #10154 persze, ez természetes, hisz' magyarok vagyunk, nyilván az a természetes, ha magyarul élvezzük a kedvenceinket... sajnos azonban ehhez szükséges összefogás hogy teljes mértékben magyarrá váljék a játék.
Amugy az EU3nak az egyik nagyszerűsége az, ha modolják vagy patchelik az nem érinti a már lefordított szöveget... mert a változtatások - ha szöveg szempontjából nézzük - abban jelennek meg, hogy plusz szöveg elemeket raknak hozzá és ugyanazokba az excel fájlokba írnak újabb sorokat vagy - 5.1-es patch esetén - új excel fájlba... szóval így egyszerű nyomon követni, mi változott az előzőekhez képest. -
Razzia96 #10153 Húú igazából már énis rá vagyok kattanva erre a módra !!
Nézegettem meg olvasgattam ... már játszanák vele :))
Csak nekem egy hibám hogy iylen játékokat csak magyarúl szeretek játszani xD Nem azért mert nem érteném angolu , csak .. :) -
Razzia96 #10152 Húú köszi azt meg hálálnám :)
Most egy kicsit ki vagyok az életemtől , szal majd holnap megdumáljuk :DD -
baph #10151 hali.. ez nem azért van!
Javaslom, hogy bármilyen mod elindítása előtt elsőnek töröld ki teljesen a játék főkönyvtárában találhato <MAP> könyvtárban lépvő <cache> könyvtár tartalmát! Ezt követően indítsd a játékot és töltsed be a modot... igy működnie kell..
ha netán elindul és kidob, ne parázz, akkor ujbol indítsd el és nem fog kidobni. Nálam így működik és cska a mod legelső betöltése esetén fordult elő ez a problémám.. -
baph #10150 ha szaggat evvel a moddal a játék, akkor vmit rosszul telepítésnél elrontottál. semmilyen lassulás nem tapasztalható... -
baph #10149 igen..bármilyen modot lehet magyarosítani evvel a technikával!
ha gondolod, küldj mailt és elküldöm a Divine Wind magyarosítását... a modot ha akarod, csinálhatod... -
Trantorius #10148 Centralizációnál mért nem engedi hogy 0-nál lejjebb vigyem? Egy piros nyil van ott, de a szöveget nem értem. -
Andorjan #10147 634-ben kezdve ha nem is könnyen, de le lehet gyűrni őket:
Ekkor egész nagy területed van, Old Great Bulgaria meg Pechenges az első hónapokban nomádként betámadnak, akkor is, ha előtte tudsz velük szövit kötni, utána úgy viselkednek ugye, mint a horda az alapjátékban: 5 évenként háború, diplomácia meg nincs.
Pechengektől a háború első hónapjában sikerült békét kérni (lehet, hogy csak a vereségem elismerésével, de ez nem számít), a Bulgária ellen meg max pénzverés + ha kell, esetleg kölcsön is, hogy rengeteg lovast tudj csinálni. Tapasztaltam többször, hogy 100% lovassággal túlerőben lévő, de a tiednél kevesebb lovast tartalmazó sereget is elkalapálsz - ugyanez az ő részéről is igaz!
(Mellesleg ostromnál, ha egy teljes gyalogezredet hagysz is ott, és ő csinál egy lovast azon a területen, akkor a lovas majdnem mindig vereséggel ugyan, de EL TUD MENEKÜLNI, másrészt meg sokáig viaskodnak. Ha lovast hagysz ostromra, annál ilyen nem fordul elő, megsemmisül az elkészült egysége.)
Szóval gyárts lovast ezerrel, az elején persze váltsd át a lehető legjobbra az egységeket, mert én sem azokkal indultam, pedig már elérhetőek voltak. Ha csak egy fronton háborúzol, elég nagy az esélyed a túlélésre, aztán majd úgyis összeugrik Bulgária Bizánccal, akkor kicsit könnyebb lesz.
(ezt hard nehézségen csináltam, minden más normal)
Akiket kidobál:
A mod telepítése után közvetlenül töröljétek a főkönyvtár map/cache mappa tartalmát, hátha. Én így csináltam, és talán csak első alkalommal dobott ki a játék.
Mellesleg köszönöm annak, aki felhívta a figyelmet erre a modra, nagyon tetszik!
-
kissssss #10146 "én csak azért nem használom, mert eléggé szaggat vele a játék :/"
üdv a klubban, én is tapasztaltam már hogy néhány mod iszonyatosan megnöveli a gépigényt. -
#10145 Ez nekem is így van, ez a mod hibája. Sajnos előfordulhat hogy csak a harmadik-negyedik indításra jön be.
@Zlátárcán: Nem értem miről beszélsz... A játékban rámész egy provinciádra, ott lesz alul a hadsereg kiállítás gomboknál egy kalapács egy papírlappal. Arra rámész, és ott vannak a province decisionök. Ha van lehetőség rá, ott lesz köztük az enacht settlement policy. Remélem segítettem :) -
Zlátárcán #10144 És az hol van, amikor 100 mappa van?
Most nézzem át mindet? -
Balfars #10143 HI! Megint egy kérdés a modhoz. :)
Amikor kitömörítettem a steppe wolfot az egész mappa tartalmát a .mod fájlal együtt beraktam a az eu3 mod mappájába. Aztán a launcherben be is olvassa, és néha elindítja, néha meg nem és hibával kidob az asztalra. Ha el is indítja a játékot, akkor amikor nemzetet választanék és startolok utána dob ki.
Ilyen hiba lehet azért mert a játék nem eredeti?
Sajnos ennél jobb megoldást nem tudok. :S -
Razzia96 #10142 Nah ez engem érdekelne :DD
Erről valaki pontosabb infót is tud majd adni ? :O -
Trantorius #10141 Érdemes a magyarokkal 890 valahányban kezdeni, mert ahogy elnéztem esélytelen hogy leverjem Bulgáriát.