11580
Europa Universalis III
-
Galldavid #10220 Jó kösz, amúgy azt hittem valami plusz történik. -
Petiii94 #10219 Miért mit hittél akkor DupleEmperor leszel?:D Ugyanúgy megkapod HRE-s bonuszokat a mostani mellé -
Petiii94 #10218 Semmi... -
Galldavid #10217 Egy kérdés: Létrehoztam a Magyar Birodalmat ami albániától lengyelországig terjed. Viszont közben a HRE-nek is része vagyok- Ha német római császár leszek akkor mi történik?? Mert akkor duplán császár vagyok... -
Petiii94 #10216 Helo!Razzia 94 feltudnál nekem tölteni egy screenshot-ot göröghonról?:) Úgyláttam te még HTT-vel játszol.Én meg most modolgatom a játékot és amikor létreakartam hozni görögországot ,nem tudtam beállítani ,hgogy kozani is coreja legyen görögöknek mivel régi névén fut még a játék könyvtárában.Egyébként Divine Windel játszóktól várok ötleteket ,hogy még mit modoljak meg.CSak egyszerű dolgokat tudok ,de nekem már így is jobban tetszik a játék.:)
Idájig MAgyarország,Lengyelország,Csehország,Ausztria tradegoods-jait modoltam meg, és most görögöket szeretném kicsit.MEgmodoltam egy pár állam létrejöttét pl. románokéból kivettem Erdélyt és silistriát .
Megmodoltam a hanza és a levantei kereskedő államokat,a hordát,Champagne városát Itáliát és a vallásokhoz és 1-2 national ideához is hozzányúltam.És mostmár létrehozható görögország valamelyik görög kisállammal kivéve bizáncal!Belepiszkáltam Moszkva és Hollandia Corejaiba,de nem tudom ,hogy meghagyom-e. -
baph #10215 Hogyan lehet katonai egységet létrehozni? mert hiába megyek a common\units-ba és ott létrehozok egy fájlt majd azt beirom a common\countries-ba ahhoz az országhoz amelyiknek létrehoztam (Mo :) ) , sajnos nem jelenik meg a játékban a csapat-tipusok kiválasztásánál..
vkinek vmi ötlete?
-
pecaboy #10214 Ezt meg most néztem, hirtelen eszembe sem volt. Nem csak a német területeket inheritelhetem core-ral :)
"If you are playing Divine Wind, and both countries are in the HRE, you gain cores on all HRE provinces, no matter the culture group."
Mellesleg ilyenkor az épületek is megmaradnak, ami szintén nem egy utolsó dolog :) -
pecaboy #10213 A claim throne diplomáciánál sztem sokkal jobb a kémoffenzíva, amit lentebb részleteztem :) Jóval kevesebb a hátulütője.
Diplomácia, Claim throne: automatikusan vesztesz 20 presztízst és 20 legitimacyt; ezenkívül minden royal marriage országgal vesztesz 50-et a kapcsolatodból (relations).
Kémkedés, Fabricate claims: vesztesz 100 pénzt (plusz infláció) próbálkozásonként. Ezen túl viszont csak akkor van hátrány, ha nem sikerül a kémakció: sikertelen kísérletenként mínusz 20 presztízs és egy infamy. -
pecaboy #10212 "nem muszáj megszerezni a császári címet"
Az még jobb! :)
Kicsit régen játszottam már az EU3-mal (akkor is divine wind és 5.1 volt), de nem kizárt, hogy most is előveszem, mégpedig ugye a Brandenburgos mentésemet.
Korábban Magyarország->egyesített HRE játékot játszottam, 1750 körülre a világ nagy része az enyém volt, nem volt senki ellenfél, mindenkit villámháborúval vertem stb. Utóbbi játékot két okból hagytam abba, egyrészt, mert használtam egyfajta legitim infamy-csökkentő cheatet, másrészt a mentés bugos lett (valszeg patch miatt), volt egy nomád ország, amit nem tudtam annektálni. Így meg ugye eleve lőttek a világhódításnak, anélkül meg minek vigyem tovább :) -
kissssss #10211 jujj XD nem is tudtam hogy így ki lehet játszani a birodalmat. -
kissssss #10210 "Royal Marriage->PU->inherit->core"
nos igen ez a békésebb megoldás csak ehhez idő és szerencse kell, természetesen én is kiszoktam használni az alacsony legitimitású örökösöknek az előnyét:) , általában a claim trone opciót(szoktam használni) akkor ajánlatos használni hogyha a célpont és szövetségesei elég gyengék ahhoz hogy le lehessen őket győzni és sikeres legyen egy kikényszerített perszonálunió.
"császárként visszafoglalni a HRE területeit a "külsősöktől"."
nem muszáj megszerezni a császári címet (bocs előzőleg nem fogalmaztam elég pontosan)éppen elég hogyha tag vagy, még az sem számít hogy milyen viszonyban vagy a császárral a corét mindenféleképpen kapni fogod a vissza szerzet birodalmi területre.(legalábbis nekem az a tapasztalatom a httt kieg alapján) -
pecaboy #10209 Szóval akkor
- Royal Marriage->PU->inherit->core* (a német tartományokra), illetve
- császárként visszafoglalni a HRE területeit a "külsősöktől".
A spontán cb-kre inkább nem hagyatkozom :) Emellett van elég sok kis vazallusom a német tartományokon belül, őket igyekszem sorban annektálni (asszem 10 évente lehet), persze csak módjával, nehogy túl sok legyen az infamy.
* Korábban a kedvenc módszerem (sztem itt is működhet) az volt, hogy figyeltem a nálam gyengébb országok közül, kinek alacsony az uralkodói legitimációja ill. nincs örököse. Ha találtam ilyet, az addig összegyűjtött 5 spionomat egymás után rázúdítottam a célország fővárosára, fabricate claims misszióval. Ha sikerült valamelyiknek, lett egy obscure documents CB-m. Ezután lerohantam az országot, és PU :)
fabricate claims -> obscure documents cb -> háború -> PU -
Lysandus #10208 Jó kis összefoglaló!
Egy dolgot tennék hozzá: ha már Te vagy a császár, és megcsináltad azt a döntést, hogy örökös legyen a cím, akkor lehet köztársaság a császár. (Hu, ez igazi fából vaskarika! ) Legalábbis nekem ebből nem volt még problémám, igaz rég nem játszottam HRE-re, és ez még 4.0-ban volt. De a végső döntést volt már, hogy adminisztratív köztársasággal csináltam meg, ez biztos. -
pecaboy #10207 Köszi! -
kissssss #10206 nos Poroszországot a legegyszerűbben a teutonokal lehet létrehozni de ők ugye nincsenek bent a zártkörű klubban és bejutni velük lehetetlen, a teuton területeket nem lehet békés eszközökkel megszerezni ha jól tudom Königsberg is kell a porosz állam létrehozásához szóval Brandenburggal sokat kell majd háborúznod, Németország létrehozásához ugye fix területek kellenek ezeket harccal elég nehéz lesz megszerezni mert egyrészt a császár állandóan baszogatni fog + mindenki garantálni fogja majd a fügétlenségét ezeknek az egyprovinciás államoknak.
1. az egyik módszer birodalmon belül területet szerezni ha kapsz ilyen határ menti incidens cb-t ekkor kapsz coret a szomszéd területére, nos ez a cb birodalmon belül olyan ritka mint a fehér holló.
2. a másik lehetőség pedig az hogyha egy kívülálló ország (franciák lengyelek magyarok) területeket szakít ki a birodalomból(tehát nem kilépteti hanem csak uralja a területet) és később háborúba keveredsz a birodalmi területet elorzó országgal és győztesként visszaszerzed a területet akkor kapsz rá coret a császártól.
3.az én kedvenc módszerem a birodalmon belüli területszerzésre a másik országnak a megöröklése, nincs is jobb annál mikor felugrik egy üzenet és azt a hírt közli veled hogy 1 hónap alatt 2 országot is megörököltél, épp múlthéten történt velem ez az 1 hónap alatt 2 ország eset, celeves királya meghalt és megörököltem azt az egy provinciát erre rá 2 hétre meghalt az én királyom is és megörökölte az utód Brunswickot is akikkel eddig perszonálunióban voltam és később háborúban elvettem a magyaroktól(lehet kövezni) meisent, természetesen a császár adott coret nekem a területre(2 pont befigyelt), mindezt egy 3 provinciás országgal név szerint hesse.
a 3 ponthoz nekem csak annyi kellet hogy a birodalmon belül mindenkivel folyamatosan fenntartottam a királyi házasságot ez egy kicsit felnyomta a presztízst, de e mellé még természetesen fel kellet használnom a presztízst növelő kulturális döntéseket és a szintén presztízs növelő advisorokat is.
van még egy negyedik lehetőség is ez pedig a claim throne, elégé kétélű fegyver, aki ehhez nyúl hozzá jól gondolja meg hogy megéri e.
----------------------------------------------------------------------------------------------
"Mert ha benne vagyok a HRE-ben, a nem-core tartományokért elég szép folyamatos infamy és néha stability büntiket kapok, amíg nem core-osodnak (50 év). Ergo logikus lenne feloszlatnom a HRE-t."
erre a problémára talán a 2 pont jelenthetne orvosságot franciák és a lengyelek ebben lehet hogy a segítségedre lehetnek akaratukon kívül. muhahaha
"Ha HRE-n belül vagyok mint köztársaság, lehetek császár?"
ha jól emlékszem nem.
"Hogy lehetek nem-császárként erős ország? Lépjek ki a HRE-ből és támadjam be őket kívülről?"
nem kell kilépni, a bajor játékom során a birodalmon belül(HRE) létrehoztam a saját birodalmamat, egyrészt birodalomra váltottam a kormányzatot másrészt ugye bekövetkezett a református és a protestáns invázió is, a hre-n belül én garantáltam az összes katolikus országnak a függetlenségét ennek az lett az eredménye hogy gyorsan 2 pólusú lett a birodalom, a protestáns császár és követői és a katolikus bajor birodalom és követői :) mindez a HRE belül.
a lényeg az hogy birodalmon belül hozd létre a saját érdekszférádat, nem kell ától tartani hogy a császár ad egy tockos hogyha el kezdesz vele rivalizálni, a birodalmon belüli szabályok nem csak a te kezeidet kötik meg hanem az övét is(nagyrészt), persze előfordulhat az hogy a császár megszegi a szabályokat és nem core területeket szerez meg(enye benye) de gondolom nem kell ecsetelnem hogy mi lesz az efféle viselkedésnek az eredménye(széthullik apró darabra a császár).
az lenne a fasza hogyha Poroszország és utána Németország létrehozása után a német római birodalmat is egyesíteni lehetne, 3 egyesítés 1 játék alatt >:-D
uhh "röviden" ennyit tudtam most segíteni. -
baph #10205 akkor kérlek írd le, mik a "megfelelő körülmények" a kölcsönadáshoz -
#10204 Na, végre tudok képet berakni :D
Mint látjátok Burgundiától visszavettem a core területeimet, és Anglia kontinentális birtokait is elvittem Calais kivételével. Ausztria személyében egy roppant erős szövetségesem is van, a gazdaságom pedig stabil lábakon áll (egyedül a kereskedelem nem megy túl jól). 1-es szintű Production és Trade épületem pl. mindenhol van :D Hadseregem 30.000 fő, ami ugyan nem a legnagyobb, viszont van egy remek tábornokom, aki szinte minden csatát megnyer. A szokásosokon kívül még megszereztem vazallusnak Savoyát és Bretagne-t, valamint meglepetésemre perszonálunióba kerültem Thuringiával is xD Az Azóri-szigetekre gyorsan lecsaptam, úgyhogy megvan az ugródeszkám Észak-Amerikába. Egyelőre flottát építek meg gazdaságot fejlesztek, és majd 1500 körül (mikor core lesz az Azores) elkezdem betelepíteni Észak-Amerikát. -
pecaboy #10203 (Mellesleg Divine Wind, legújabb 5.1 patch, modok nélkül.) -
pecaboy #10202 Üdv!
Brandenburggal vagyok, szépen terjeszkedek. Célom Poroszország létrehozása után Németország megalapítása lenne. Ezt szerintetek hogy a legegyszerűbb kivitelezni, elsősorban HRE vonatkozásában?
Mert ha benne vagyok a HRE-ben, a nem-core tartományokért elég szép folyamatos infamy és néha stability büntiket kapok, amíg nem core-osodnak (50 év). Ergo logikus lenne feloszlatnom a HRE-t.
De ezt csak úgy tehetem meg, hogy egyszerre elfoglalok minden választófejedelmet és az aktuális császár országát is, ami nem könnyű feladat. Ha elég erős vagyok hozzá, akkor általában eleve én vagyok a császár, tehát ilyenkor lehetetlen. Ha meg nem én vagyok a császár, akkor a császár országa túl erős, hiszen kap egy csomó bónuszt.
Hogy lehetek nem-császárként erős ország? Lépjek ki a HRE-ből és támadjam be őket kívülről? Ha HRE-n belül vagyok mint köztársaság, lehetek császár?
Hogyan lehetne ezt kivitelezni, ill. milyen egyéb ötletetek van Németország mielőbbi létrehozásához? -
Andorjan #10201 Épp most este sikerült kölcsön adnom Steppe Wolfban a franciáknak meg a proto finneknek.
mindkettejüknek 1000 körülit, 12 hónapra, 8%-ra. buktam is őket, sajnos... De nem baj, volt 12K-m, meg utána ugye be is daráltam őket, igaz nem tudtam annyit kiszedni belőlük.
Szóval: működik, csak megfelelő körülmények kellenek. -
kissssss #10200 engemet is szintén :) -
Andorjan #10199 köszi, akkor majd reménykedem :) -
baph #10198 persze, kell az 5.1-es patch hozzá és utána tudod feltelepíteni
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?545796-The-Steppe-Wolf-(AirotciV) -
Kikinator30 #10197 biztos sikerül :) a nagyhatalmakra a 'claim throne'-t használom előbb utóbb be lehet nyomni mindegyik nagyhatalomnál és 1 másodpercet sem kell velük hadakozni :), hacsak nem fabrikálod azt :) legalább is nekem sokszor sikerült. -
#10196 Igen, látom, de a noob.hu valamiért nem üzemel, úgyhogy sajnos képen nem tudok rakni :/ Amit én szeretnék elérni, az egy hatalmas francia birodalom, mely magába foglalja Ibériát, Nagy-Britanniát, Franciaországot, Hollandiát és Itáliát :D Ki tudja, lehet, hogy sikerül ;) -
Kikinator30 #10195 nincs kép :(, szerintem a rossz tartományokkal rendelkező vazallusokat nem érdemes annektálni, én az olasz területeken terjeszkedtem, van is egy két ilyen a franciáknak, meg Nápoly. aztán mentem az osztrák arany és vas tartományokra. az angolokkal nem foglalkoztam jó sokáig, meg a spanyolokkal sem, ha Aragónia még megvan akkor szerintem szered meg, jól termelő tartományai vannak :) építs flottát és foszd ki az inkákat, majákat, mutapát... 2. idea a millitary drill után legyen a QOTNW -
#10194 Nos, kezdtem egy újat Franciaországgal, és ezúttal alaposan kiépítem a gazdaságomat. Olyan évi 90 körül mozog a bevételem, és lassan annexálom a vazallusaimat is. Biztos volt, aki 1440 körül már sokkal nagyobb volt Franciaországgal, de én így állok:
Burgundiát legyőztem, hamarosan tervezem meghódítani Skóciát, hogy hátba támadhassam az angolokat. -
Lysandus #10193 Engem meg pont az érdekelne, hogy HttT-re felmegy-e... -
Kikinator30 #10192 hello,
ezt az új modot a Steppe Wolf-ot mire kell feltelepíteni? felmegy az 5.1-es verzióra?
thx -
baph #10191 próbáld meg, hogy ugorj előre az időben mikor pl betöltöd a játékot.. és nézd meg.. de sztem nem fog változni.. amit észrevettem, hogy pl kezdeti időkben a szénnel, uránnal, arannyal - amig nincs még bányászat - nem lehet mit kezdeni.. gondolom ezek akkr válnak majd értékessé, mikor eljutunk az ipari forradalomhoz...
-
Andorjan #10190 Nekem is volt, hogy működött, de elképzelhető, hogy még IN-ben.
Steppe Wolf:
fordult már elő valakivel, hogy változott a tartomány kereskedelmi cikke?
Nem szeretnék potyára manufaktúrát gyártani, hogy aztán csinálhassak másikat, viszont feltűnően sok a ló, mint kereskedelmi cikk a Kárpát-medencében, ezért gyanakszom kicsit. -
Galldavid #10189 Én nagy megköszönném, ha elküldenéd nekem az alábbi e-mail címre: [email protected]
nekem teljességgel elegendő a 80%-os is, főleg, hogy szinte mindig Mo.-val vagyok. :) -
baph #10188 csináltam egy torrent fájlt, de nem tudom hogyan kell feltelepíteni azt az ncore-ra, mert hiába viszem végig a feltöltési folyamatot, nem sikerül.:(
gondolom, ha emailben elküldöm, akkor avval le tudjátok szedni.
pontosítok a fordítás állapotával kapcsolatban.. most összeszámoltam a sorokat és 80%-os a fordítás (a legfontosabb és leggyakrabban használt szövegek magyarra vannak már fordítva. Mivel Magyarországgal játszom, illetve Europa érdekel, ezért a Kínai és Japán küldetésekhez kapcsolódo szövegrészek nincsenek lefordítva)
Amúgy ha vki beszállna a fordításba, akkor szerintem simán 1-2 nap alatt a hátralévő szövegállomány lefordíthato, mert a hosszú szövegek kb. 90%-a lefordítva)
FONTOS: a magyarosítás a Steppe Wolf-hoz nem használhato, vagyis gondolom egy része igen, mert a szövegfájlok a modnál egyezőek részben, de az a baj, hogy sorszámilag vannak eltérések még azonos fájlok esetén is.. tehát ahhoz hogy a mod magyar legyen, egyenként kell a sorokat egyeztetni sajnos..:(
-
#10187 Milyen igazad van! :D Am ha meg tudnám szerezni, szívesen befejezném. :) -
Galldavid #10186 Azt a 95%-os magyarosítást nem töltenétek fel valami fájlmegosztóra vagy ilyesmi? Akkor mindenkinek elérhető lenne. -
kissssss #10185 ajajj -
Swarczi #10184 Nekem egyszer moldva magától vett fel kölcsönt :D Én nem is tudtam róla, kiírt vmit hogy felvett vmennyi pénzt és utána 10 éven keresztül fizetett. Akkor épp a magyarokkal toltam, szal jól jött a pénz. -
Kikinator30 #10183 ha pénzelni akarsz egy államot akkor használd a war subsidies-t ott amig háborúban álla nemzet annyi lovét adhatsz neki amennyid csak van, havonta vonja le 1 évig, de utána meg lehet hosszabítani. A rendes kölcsön adós fül az nekem sem müködik az 5.1-es verzióban. Emlékszem a simában még müködött cb-t lehetet vele kierőszakolni pl. gondolom azért nem kell senkinek kölcsön :) -
#10182 Lehet hogy magyar politikusok... -
kissssss #10181 csak tudnám minek nyújtózkodtok tovább mint ahogy a takarótok engedi.