Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ki fogja felfedezni amerikát??! 😊
És milyen lehet az élet a vatikánban török uralom alatt? (a vallást is átváltoztatták sikeresen szunitára)
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Itt a kép, figyeld horvátországot és ukrajnát, sienát és pármát.. Ezek nem azért vannak elengedve mert rendes vagyok hanem mert nagyon durván csökkentik az infamyt. 4 év után meglesznek támadva recounqestel (szal 0 inf a visszafoglalás) és utána újra eleresztem õket így kb 18 ponttal csökken az infamym.
azt mondanom se kell hogy a kultúrát azért kell 100-ra feltolni hogy akkor szabadítsunk ki egy diplomatát ami minimum 5-ös szintû lesz.
Holnap megjelenik a Crusader Kings II
😊
Azt meg tudja monddani nekem valaki hogy a hírnevet hogyan lehet csökkenteni tanácsadókon kívül? Mert én a lengyelekkel vagyok (alapjáték), hatalmas birodalmam van és az egész világ utál benne. (Leírva is így van oda ahol a hírnevet meg lehet nézni. Mert nekem minden tanácsadóm ezen dolgozik hogy jobb legyen a hírnevem, és mégse akar jobb lenni. 😞 S már emiatt kerültem egy elég kellemetlen helyzetbe, mert maroknyi szövetségeseimmel, Svédországgal, Litvániával, Ausztiával és Ansbachal körül belül 20 másik országgal háborúzunk.
A tartományoknak van alap adójuk és egy bizonyos termék amivel kereskedik, de nem mindegy, hogy mi az és hogy mennyi adót fizet. Érdemesebb a közeledben terjeszkedni ill. kíváló, jó területeket elfoglalni, minden Cot-ot tartalmazó vagy manufakturát illetve még a nemesfémes területek jók, a germán, francia és olasz részek a legjobbak. Ha nem elfogadott a kultura minusz 30% adó ill. manpower. Ha nincs rajta core-od akkor az év végi nagy adózásban sem vesz részt a tartomány. Egy jó tartománynál azért érdemes kivárni 😊. A kereskedést úgy lehet megoldani szerintem, hogy ha sok a COT-od akkor merkantilista, ha nincs és egy kis nemzettel játszol akkor pedig free trade-re kell rá erõsíteni a politikai döntéseknél. valamint a 10% merchant chance ideát berakni.
Közismert, hogy amerikába a lovakat a spanyol hódítók hozták, és az elszabadult lovak szaporodtak el a Nagy Sikságon. Innen lett lovuk.
Nem tudom pontosan, h az In nomine-ben hogy van, de a DW-ben nyugatizálni kell ahhoz, h megnyíljon a lovasság. Lehet h ez nálad elmaradt. Ha igen, tedd meg és a problémád megoldódik.
Éppen Huronokkal nyomulok és már 1739-et írok, elvileg a landtech szerint, meg kellett volna jelennie egy amerikai dragonyos egységtípusnak(jól jönne már a lovasság), de csak a gyalogságom frissült, a lovasság nem nyílt meg... Nem volt a játék során visszatöltögetés, vagy bármilyen chet... Van ötletetek a hibára? Vagy csak rossz a landtech fordítás, és valójában indiánoknál egyáltalán nincs lovasság?
(In nomine-vel játszom)
Segítséget elõre is köszönöm.
De inkább leírom a háborút a osztrákokkal: Az elõzménye egy hamisított öröklési dokumentum és egy határvita volt, éppen tértem volna át reformed-be, de az osztrákok be warning-oltak, úgyhogy úgy döntöttem elõbb õket likvidálom, ennek eredménye: 3 év vérfürdõ, ebbõl az elsõ évben az anyaország felének megszállása, Franciao. és Anglia áttérése Reformedre (az angolok meg is leptek), tengeren nem volt gond, nem volt kikötõjük, a spanyolok be se akartak szállni a háborúba (pedig jól jöttek volna), a háborút a balkáni és a közel-keleti csapataim fordították meg, és Aqueila 20 ezer fõs serege (ezzel a háborúba kb. 80 fõnnyi friss anyagot nyomtam be), a másik 2 év a Osztrákok gerillaháborúja volt, mindenfelõl támadták a megszállt területeiket (Az afgán háború újkori megfelelõje 😄), 1x bankruptim is volt miattuk, de végül az utolsó gerillahaderõt, a H.u.H. armee-t is szétvertem (17 ezer fõ) és egy bekerítõ mozdulattal Innsbuck mellett teljesen megsemmisült a Osztrák hadsereg, és így szegény 2 éves Frank-ot letaszítottam a trónjáról, nem volt nehéz, csak 1 bankruptiba, 110 ezer katonámba és és egy uralkodom életébe került a kis csete-paté...
Bár ne lettek volna a Svájciak ilyen segítõkészek nekik, és az Alpokat is odébb tehette volna az anyatermészet, és akkor nem került volna ilyen sokba ez a háború...
De van jó oldala is: Az osztrákok miatt nem mertem észak-Itáliában terjeszkedni eddig, most viszont már az oldalom lesznek, kezdem a terjeszkedést mondjuk Aquelia bekebelezésével 8az legalább egy katonámba se kerül...) 😄
Kodall nem játék egy játék csak akor játék ha megdolgoztál a sikerért
Most az Overextension közelségi miatt nem nagyon terjeszkedtem (46%-a a tartományaimnak nem core), inkább most a gazdaságot és a diplomáciai kapcsolataimat fejlesztettem, meg is lett az eredménye:
Ciprus-t az uralkodó halálával megöröklöm, Bizánccal personalunio lesz, a spanyoloknál Luxemburgi uralkodó lesz, Prussia is personalunio alá lesz nyomva diplomáciai utón, és még jó ég tudja, hogy mit örökölhetek meg, mert nem néztem végig minden országot 😄
Azért az angolok szépen elterjeszkedtek délen, vallást még nem váltottam, jelenleg kivárok, mert a franciánál és a Habsburgoknál is jelentõs a reformed vallás (a franciáknál már Párizs mellett van egy reformed vallású terület) 😊
A lázadások terén most nyugi van, benyomtam egy eretnek toleráns eszmét, a pápával is 150 felett tartom a viszonyt, és a csehek is közben elvesztették a HRE trónt 😊
Kodall nem játék egy játék csak akor játék ha megdolgoztál a sikerért
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Úgyhogy lekell vágassam a királynémat egy csatában (nõ) és akkor egy kis idõre megszabadulok ettõl a negativ effektõl (annyira nem gáz hogy a pápai infl. gyakorlatilag megszünt ezzel, viszont a presztízsemet tönkrevágja ami nem tetszik). Esetleg tudtok más utat az excommunication levevésére? 😊
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.
Szerintem is kéne családfa, és mondjuk az is jó lenne, hogyha valahogy létre lehetne hozni olyan birodalmakat, mint a Habsburg Birodalom volt, hogy egy adott család uralma alatt álló területek alkossanak egy országot. Egy idõ után a területeid örökös tartományokká válhatnának, és kitörhetnének olyan szabadságharcok, mint a 48-49-es. Valami fejlettebb diplomáciai rendszer kéne, meg új módok a terjeszkedésre (pl. feudális birtokok szerzése).
Közeleg a tél. Bizony.
a.) elsõ ideánál a nemzeti bankot választani (-10 infláció)
b.) spórolással odafigyeléssel max kutatást választani, illetve keresni a bajt, békekötésnél pénz kérni. (most ezt az utat választottam, nagyon dúrva, párszor már kellett felvegyek kölcsönt mert nem tudtam elég pénzt marni, szal ez volt az utsó hogy ilyen hülyeséget csinálok, nagyon stresszes az állandó war)
Kiléptetni egy magiszter kell és tartomány döntésnél lesz "Abandon The Holy Roman Empire".
kiléptetni: kell hozzá egy magistratus. A tartományra kell rámenni és ott tudod kiléptetni ahol az egyéb ügyeket lehet intézni egy kis papir fül asszem.
magyarok, lengyelek, csehek, szilézek egy kult csoportban vannak.
kb ennyi a lényeg.
Közeleg a tél. Bizony.

Közeleg a tél. Bizony.
Közeleg a tél. Bizony.
Közeleg a tél. Bizony.

Közeleg a tél. Bizony.