11580
Europa Universalis III
-
tischler1 #10260 Csak ha meg támadom Ausztriát vagy épp a Cseheket lengyeleket akkor kapásból meg támadnak az Oszmánok. Előbb próbáltam ki :S -
Petiii94 #10259 szerintem 44 év alatt elég szar országot raktál össze.Nem tudom mióta játszol ,de nem szokás hugyos balkáni államok területeit annektálni mint peca is írta.Így ez csak egy Hugyos Empire :D Ha hódítani akarsz egyetértek pecával ,vazallusok és nyugat.MEg még észak itália.DE én személyszerint magyarokkal inkább mindenkit vazallussá teszek. -
pecaboy #10258 Válts Divine Windre :D
Komolyabban:
Én a helyedben az Ausztria-Csehország-Lengyelo. trióból ütnék ki egyet, akár úgy, hogy valamelyikkel szövetkezek. Az osztrákoknak és a cseheknek jobbak a területeik, de általában erősebbek is a lengyeleknél, pláne, ha valamelyikük császár. A Balkánon nem foglalgatnék, mert gyengék a tartományok - a Balkán az Balkán ugyebár -, ott max. vazallusokat hoznék létre, ha esély van az ottók megszorítására. Bár az alapjátékban még nem nehéz a világhódítás sem, szóval rajtad áll. A presztízsed valamiért nagyon alacsony, szóval javítsd fel - háborúval nem nehéz. -
tischler1 #10257 Kép lemaradt...
http://kephost.hu/image-E881_4F828F7A.jpg -
tischler1 #10256 Hát ismét csak ötleteket szeretnék kérni hogy miként tovább. A képen látszik hogy hogyan állok. :) Igen nem kereskedek mert sajnos nekem csak a pénzt viszi :S
-
#10255 Olyat már én is próbáltam csinálni, van hozzá egy alapom is, de tartalom még nincs hozzá:
Eu oldal -
Manzel #10254 Sziasztok!!
Az lenne a kérdésem, hogy mit szólnátok egy Magyar EU3 rajongói honlaphoz?
Mert lenne egy ismerősöm aki lehet elkészíti, ha van rá igény.
Amennyiben Ti is jó ötletnek tartjátok, kérlek jelezzétek felénk az alábbi e-mail címre:
[email protected]
Mert így nem kell egyfolytában felnézni a fórumra és egyből látjuk.
Természetesen ötleteket is lehet ajánlani a honlaphoz! :D
Köszönjük! -
pecaboy #10253 PU-ban nem lehet annektálni. Vagy inheritről, vagy integrationról beszélhetünk.
Az első, azaz az inherit a kellemesebb, ilyenkor nem kapsz semennyi infamyt és semmilyen hátrányt, viszont általában várni kell egy keveset, és elég random, hogy mikor sikerül. Esély csak uralkodóváltásnál van, azaz amikor a közös uralkodó meghal. Ilyenkor három lehetőség van: folytatódik a PU, megszűnik a PU és a kisebbik félnek saját uralkodója lesz (ilyenkor a nagyobbik fél egy háborúval visszaállíthatja a PU-t), illetve a harmadik lehetőség az inherit. Hogy mi történik valószínűleg, azt láthatod, ha kiválasztod az országot és rajta hagyod az egeret az uralkodó nevén kb. a bal alsó saroknál. Ez nem tutibiztos, csak "szemléltető jellegű". Jobb esély van inheritre, ha magas a presztízsed és jó a viszonyod az adott minor PU országgal. Ha ez a kettő kevés és/vagy az infamy magas, akkor uralkodóhalálkor megszűnhet a PU, amit ugye háborúval lehet visszaállítani. Inherit esetén "bónuszként" core-t kapsz minden olyan tartományra, ami a te országoddal azonos kultúrcsoportban van (pl. magyarokkal a lengyelek, litvánok stb.); illetve ha a HRE tagja vagy, core-t kapsz minden birodalmi tartományra, amit inheriteltél.
Az integrate az sztem rosszabb megoldás, mert 1 infamy per tartományt jelent. A fentebbi core kedvezmény sem jár ilyenkor. Integrálásnál 50 évnek kell eltelnie a PU létrejöttétől számítva, a viszonynak 190+ -nak kell lennie, és akkor lépheted meg.
Itt van angolul:
http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Personal_union
Ez meg egy érdekes dolog lehet a "trust"-ról, azaz a bizalomról. Gondolom ez az, ami a másik ország kiválasztásánál szövegesen a bal alsó boxban kb. felül van, az ország reputációja alatt. Elvileg ez is belejátszik az inherit esélyébe, bár még nem tanulmányoztam át:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?541192-What-defines-wether-I-inherit-a-nation&p=12514696&viewfull=1#post12514696 -
pecaboy #10252 10 évente egy vazallust annektálhatsz, és az annektálandó vazallusnál is el kell telnie 10 évnek a vazallussá tétel időpontjától. Ezenkívül 190+ viszony kell. Ilyenkor általában likely vagy maybe lesz az annex esélye. Utóbbit nem tudom pontosan, mitől függ - lehet, hogy a tartományai számától vagy a presztízsedtől ill. presztízsetek különbségétől. -
pecaboy #10251 Nem területtől, hanem warscore-tól függ. Ha a kémes módszerrel csinálod, azaz obscure documents cb-vel, akkor elvileg 90% warscore, de ha pl. az ellennek már nincs serege, akkor már olyan 70%-nál is aláírja. Meg a warscore-be beszámítanak pl. a csaták is, ki mennyit nyert meg. Ezenkívül a kikötőblokádok. De ha a gépi ellennek van még jelentős serege, nem biztos, hogy megadja magát. -
Trantorius #10250 Mitől függ hogy egy Vazallusomat sikerül e annektálnom 10 év után? Rá tudom kényszeríteni valahogy?
PU-ban mikor lehet annektálni? Függ valamitől az hogy sikerül e az annektálás? -
Manzel #10249 Sziasztok!
Amennyiben igen, kérnénk ezen az e-mail címen jelezni:
[email protected]
Mert így nem kell egyfolytában felnézni a fórumra és egyből látjuk.
Természetesen ötleteket is lehet ajánlani a honlaphoz! :D -
Trantorius #10248 PU Cassus bellihez mekkora területet kell elfoglalni? -
Trantorius #10247 Megtaláltam az okot, a csúszkák.
Mért van az hogy a legtöbb országgal szemben jó az esélyem bármilyen kém akcióra de Bizánccal szemben minden 1%? -
Trantorius #10246 Hello
Mitől fgg hogy mennyi kémet termel ki az országom évente?
Steppe Wolf moddal játszom 1019-ben a magyarokkal és 0 a kém termelésem... -
Razzia96 #10245 Köszi :) és tudnál nekem abba segíteni hogy honnan tudnám le tölteni a játékot ? -
pjboy091 #10244 Én már játszottam vele, és megnyugtatlak, minden ország játszható, legalábbis ami 1836 és 1936 között létezett. Sajna így kezdéskor Magyar királyság nem létezik, de ha osztrákokkal mész, akkor van egy olyan nemzeti döntés amivel létre lehet hozni az Osztrák-Magyar Monarchiát.
Amúgy a legnagyobb újítás az EU-hoz képest a nagyon DE nagyon részletes belpolitika. Nekem személy szerint annyira nem jött be, inkább maradok az eu3 DW-nél. -
Razzia96 #10243 Csak attól félek hogy ebbe nem lehet majd annyi országgal lenni :%
és talán Magyarországgal se ... akkor viszont nagyot fogok csalódni a játékba -
Razzia96 #10242 http://www.sg.hu/cikkek/75613/augusztusban_jon_a_victoria_ii
Nos utána néztem ennek a Victoria II nek igen csábító :D
ahogy olvasgattam elég alaposan ki dolgozták a játékot nagyon aprólékosan
és pontosan elég sok dologra figyeltek a készítők
Én biztos ki fogom próbálni !! -
pjboy091 #10241 Én speciel örülnék neki. Jó volna egy oldal ahol pl. veterán eu3-asok megosztanak egy két tippet, taktikát a játékkal kapcsolatban, valamint fent lennének a legjobb módok listái. Persze mindezt meglehet keresgélni az interneten külön-külön is, de jó volna ha mindez egy helyen megtalálható volna -
baph #10240 Europa universalis III vs victoria II? -
pecaboy #10239 Valahogy ki lehet ledgerrel vagy máshogy szűrni azokat az országokat, ahol régenstanács (regency council) működik és a trónörökös legitimacyja 33% alatt van? Ugyanis ezeknél is lehet használni a kémes trónkövetelést, de nem akarom a világ összes államát egyenként végigvizsgálni :P
Vagy egyszerűen csak azokat, amiknél régenstanács van? És akkor ez szűkítené a kört, végig tudnám őket nézni. -
Manzel #10238 Sziasztok!
Amennyiben igen, kérnénk ezen az e-mail címen jelezni: [email protected]
Természetesen ötleteket is lehet ajánlani a honlaphoz! :D
-
pecaboy #10237 "Kémkedés, Fabricate claims: vesztesz 100 pénzt (plusz infláció) próbálkozásonként. Ezen túl viszont csak akkor van hátrány, ha nem sikerül a kémakció: sikertelen kísérletenként mínusz 20 presztízs és egy infamy."
Annyiban javítanám magamat, hogy a büntetés nem akkor jelentkezik, ha nem sikerül, hanem akkor, ha felfedezik (mint általában a kémakcióknál). Én általában ennél az akciónál 60% körüli sikert és 55% körüli lebukási esélyt kapok. -
pecaboy #10236 Egyébként bitang erős a kémes PU módszer, amit leírtam. Ugye Brandenburggal vagyok; a lecsökkent méretű, de még mindig elég nagy Litvániát gond nélkül PU-ba kényszerítettem :)) Csak arra kell figyelni, hogy a háború után legyen elég pénz és diplomata, hogy gyorsan fel lehessen nyomni a viszonyt a maximumra. De még ha beütne a shit és viszonyjavítás előtt halna meg a közös uralkodó, akkor is lehetőség van katonasággal helyreállítani a PU-t (esetemben is ez volt).
Ha alacsony az exhaustion és van egy kis tartalék pénzem (100-200 általában elég), akkor szabályosan "vadászok" az alacsony legitimációjú országokra :) Aki 50% alatt van, az potenciális célpont. Ledgerben lehet szortírozni ezeket. Ha elég katonai erőm van, bármelyik ilyen országot PU-ba kényszeríthetem szinte nulla büntetéssel :) És közben a fél világgal van royal marriage-em is, azaz "véletlenül" is jöhet PU :)
És ha valamiért nem lenne jó ötlet a PU (bár szerintem mindig jó), ez a kémes claim throne módszer még mindig jó arra, hogy adjon egy CB-t a célpontra, utána jöhet pénzszerzés, vazallussá tétel vagy akármi, akár szimpla presztízsnövelés is. A háború egyik legjobb aspektusa, hogy rengeteg presztízst lehet vele szerezni, és a presztízs is fontos, ha már van PU. Mínusz presztízzsel uralkodó halálakor elég esélytelen a PU folytatása. Magas presztízzsel viszont az öröklés (inherit) is esélyes. -
pecaboy #10235 10206, 10209, 10210, 10213, 10214 -
Trantorius #10234 Personal Uniot hogy lehet letrehozni? -
Petiii94 #10233 Én már modoltam Magyarországot EU-ban ,de csak 1399-re vonatkozóan.Tovább nem!MEgváltoztattam a termelést kicsit valóságosabbra.pl. Erdélyben só Kárpátalján vas érsekújvárott réz,pozsonyban gabona sopronban és partiumban bor pécsett somogyban bánátban eszékben slavóniában gabona szolnokon gyapjú horvátországban ruha dalmáciában nava suppli.Ez csak egy tipp ,de habvalakit érdekel szivesen feltöltöm .Más országokon is modoltam ,de már leírtam. -
#10232 Én most tervezek egy modot, ami kicsit a magyar történelmet helyesbíti. Gondolok itt elsősorban Erdélyre, Mátyás hódításaira, a Habsburg-Birodalomban elfoglalt helyünkre, és a Rákóczi-szabadságharcra. -
Petiii94 #10231 Énrendszeresen multizok egy barátommal.Mi skypen szoktunk beszélni.Ha gondoljátok skype nevem petiii.94 ,de ha csak úgy jó msn v facebook is egy lehetőség ,csak bonyolultabb...
-
#10230 Kell a Quest for the New World national idea, amit hetes kereskedelmi technológia szint után tudsz elérni. Ekkor ott, ahol tábornokokat tudsz felfogadni, lehetőséged lesz felfedezőket és conquistadorokat is. Ezeket hajóid illetve seregeid élére helyezve fel tudod majd fedezni az új területeket. -
Galldavid #10229 Leírná nekem valaki, hogyan kell gyarmatosítani? Új területeket nem tudok felfedezni az a bajom... -
Galldavid #10228 Hogyan tudnám gyorsan fejleszteni a szárazföldi technológiám? 1-2 szinttel mindig le vagyok maradva, bár így is jó kis birodalmat sikerült létrehoznom. -
rozsas #10227 én benne vagyok -
#10226 Csinálhatnánk egy közös multizást, mit szóltok hozzá? :D -
geo91 #10225 értelemszerűen olyan kereskedelmi központokba érdemes őket küldeni ahol a lehető legmagasabb a siker esélye. ha mondjuk 50% alatti helyekre küldöd őket, könnyen lehet hogy csak veszítesz az állandó küldögetésükkel. -
tischler1 #10224 Üdv mindenkinek.
Kaptam itt egy tanácsot hogy a kereskedőim mindig legyenek ki küldve mert hogy sok pénzt hoznak. De én csak azt látom hogy pénzt visznek :S -
rozsas #10223 nincs skype -
Petiii94 #10222 petiii.94 skype nevem végy fel
-
rozsas #10221 Valaki nem akar velem hoszton játszani?