Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csabi csarmatokbol csak toll-t tudsz szedni ami a ado es a gyartas oszegegebol jon de csak akkor kapod meg ha van eleg nagy hajod hogy megved oket kb minden 2 gyarmatra kell 1 nagy hajo
Mind1 remélem sikerül megoldani valahogy...
viszont ha szét rebbenek a szélrózsa minden irányába akkor egyenként kell levadászni õket, lázadó seregekbõl sokféle van(mindegyiknek más a célja) úgyhogy valószínûleg szétválik majd az a tömeg(szerintem).
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Kodall nem játék egy játék csak akor játék ha megdolgoztál a sikerért
A partraszállás kicsit necces volt, délre csoportosított minden feudális nemzet, és közel 6 ezer katonám nézett szembe a nem gyengén elmaradott Japán egyesült sereggel (ami mellékesen 60 ezer fõ volt...), szerencsére idõben oda tudtam még vinni 20 ezer fõnnyi utánpotlást, és a terep is már velem volt, és Bungo-nál hatalmas gyõzelmet arattam a Japán seregek felett, a 60 ezer fõböl 0 japán katona se élte túll a harcot, és csak annyi katona maradt, amennyit láttok most a képen 😊 Kyoto-ig meg se állok a megszállással 😄
Hogyan lehet leverni egy hatalmas lázadást? kb 60-70-ezer lázadó alakulat jött létre a folyamatos háborúk miatt!
Ha nem lehet leverni akkor mi történik?
Elõre köszönöm!
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Ezért kell mindig lovasságot használni, ha épp van nálad gyalogság akkor azt külön seregbe tenni hogy ne lassítson.
Nekem is van gyalogság kb 15k és kb 30k lovasság, a gyalogságot ahogy imént írtam ostrommra használom ha gyorsan kell egy területet elfoglalni akkor 15k-át rányomom egybõl szal nem várom meg hogy betörjön a fal.
3 giga ramom van
és 2,1 ghz-es dual core processzorom
256-os pixel shader 3-as videókártyám?
És hogyan tudnám megoldani hogy ne akadozzon?
1. Hogyan lehet tartományokat/országokat megörökölni?
2.Honnan tudom, hogy országom királya nem utód nélkül hal meg?
3.A Szent Római Birodalmat hogyan lehet egyesíteni?
Elõre köszönöm a válaszokat!
El kell indítani a játékot, véletlenszerûen kiválasztani egy népet és elindítani a kampányt. Ezután a menüben ki kell választani a visszavonulást (Resign), ez visszadob a fõmenübe, a következõ kampány indításakor pedig már nem szaggat... 😄
A fekete zászlókat pedig az okozta, hogy a program alapból nem tud mit kezelni a több monitorral, de egy fájl kitörlésével ez a probléma is megoldódott.
Már csak két kérdésem lenne:
1. Az EU3 Complete CD-n lévõ magyarítást érdemes feltenni, jó minõségû?
2. A játék alatt emlékeim szerint régen remek kis klasszikus zene dünnyögött, de most néma csend honol, pedig az Options-ben a zene hangereje 75-re van húzva, de olyat nem találok, ahol be kéne kapcsolni. A Music mappa látom, hogy tele van, de mégsem szól semmi, csak a hangeffektek.
De most már újabban a címereket és zászlókat, hadvezéreket sem tölti be, a képük helyén csak egy feketeség van, szóval valami nagyon érdekes itt... 😊
Na mindegy, csak nosztalgiázni támadt volna kedvem, de úgy tûnik, ez most elmarad.
Nos, 40 évvel késõbb megörököltem az osztrákokat, és mindezt egy ráva inflamy nélkül 😄 Ezzel létrehozva a Habsburg birodalmat, magyar módra 😄
Les Dogues
Hosszú idõ után újra elõvettem a játékot, feltettem, és nekifogtam volna, de sajnos élvezhetetlen: amint elindul a kampányképernyõ, elkezd szaggatni a játék, ha ráállok egy ikonra, kb. 1-2 másodperc után válik aktívvá, addig ha rákattintok vagy nem történik semmi, vagy az alatta levõ tartományt nyitja meg. Az animációk ugyanígy megállnak egy-egy másodpercekre, valamit ha az egérrel kimegyek az oldal szélére, akkor is sokáig nem görgeti tovább a térképet, mikor újra próbálkozom, akkor meg átugrik a világ túloldalára... Nem tudom, hogy mi lehet a probléma, egy-két éve, mikor utoljára játszottam, még simán ment, igaz akkor még XP vagy Vista alatt, most meg Win7, de nem hiszem, hogy ez befolyásoló tényezõ lenne... Valami tipp esetleg?
ui:van még olyan forma ami ad imperalista cb-?
egy kérdésem lenne? Imperalista cb-t hogy lehet szerzni? Lehet egyáltalán? Britekkel vagyok.
Az infamyra figyeljél, soxor megéri inkább vazallussá tenni mint foglalni! A vazalussok nagyok jók mert 50% lóvé neked jön, nekem pl 1437-ben 12 vazallusom van, és egy európai háborúban nagyon jók mert lekötik az ellenséget, nekem csak a területeket kell megszálljam 😄
Ezért nyugat európa a cél mint vazallus szerzés. Sok pici állam, az ostobák nem fogják fel mit cselekszenek mikor hadba lépnek ellenem 😊
2. számít a jó viszony de azért a presztízst is jó ha felnyomod, és természetesen csak olyan országokkal szabad szövetkezni amelynek nagyrészt ugyan az az érdeke mint neked mondok is egyszerû példát: Ausztria állandóan kapni fogja a játék során az agresszív küldetéseket mint a támad meg Magyarországot, foglald el Milánót és Mantuát, tedd hûbéresedé Csehországot stb, stb, a helyzet adott Milánó egy kiváló szövetséges lehet Ausztria ellen de a csehek is egy jó választásnak tûnnek.
de a leglényegesebb az hogy olyan országokkal köss szövetséget akik tudnak is segíteni már a háború elsõ hónapjában.
a harmadik kérdésre most nem válaszolnék mert ezerféle megoldás lehetne felsorolni, könyvet meg nem akarok írni ide a topikba 😊
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
1.Kérdés: Hogyan kell hajóra szállni? Jobb egérgombbal kell rákattintani?
Mert én egyik mentésemben felfedeztem amerikát, és hiába, mert nem tudtam oda kirakni katonákat.
2.Kérdés: Azon hogy egy másik nép a szövetségesem legyen, ahhoz a jó viszonyon kívül az is kell hogy jó hirnevem legyen?
3.Kérdés: Magyarországnak melyik foglalási utat javasoljátok?
A válaszokat elõre köszönöm.
Les Dogues
Itt többször kell újrakezdeni, mire egyszer szerencsésen nem támadnak be, De az ilyen meg csalás, hiszen az nem nagy büszkeség, hogy 15-bõl 1-szer nem támadtak be, Akkor már a másik 14, annektálással végzõdött játékról is jöhet a screenshot😉'
erre nem érdemes játszanod , visszatöltheted te 150szer is , akkor is meg fognak támadni már az elsõ nap (Granada esetében) , kódolva van ugyanis a 'végképp eltörölni'. 😊
Aztán az , hogy ennek fényében mi sül ki a helyzetbõl már csak az adott játékostól függ. 😉